ХАРКІВСЬКА ОБЛАСНА ДЕРЖАВНА АДМІНІСТРАЦІЯ
РОЗПОРЯДЖЕННЯ

Харків

від 16 серпня 2001 року № 540

Про стабілізацію та зниження цін
на хліб та хлібобулочні вироби

1.3 метою стабілізації цін на хліб та хлібобулочні вироби, враховуючи
пропозиції підприємств-виробників та підприємств торгівлі цієї продукції щодо
зниження цін на хліб та хлібобулочні вироби, виходячи з обсягів зерна урожаю
п.р., рекомендувати підприємствам-виробникам та підприємствам торгівлі,
незалежно від форм власності, тимчасово, до 1 січня 2002 року, обмежити рівень
рентабельності та торговельної надбавки, які вони застосовують при формуванні
роздрібних цін на окремі види хліба та борошна (додаток 1), а також
рекомендувати граничні роздрібні ціни на основні хлібобулочні вироби та хліб
(додаток2).

2. Райдержадміністраціям, райміськвиконкомам, відділам та управлінням
облдержадміністрації довести зміст розпорядження до відома підприємств,
організацій та установ.

3. Контроль за виконанням розпорядження покласти на першого заступника
голови облдержадміністрації О.О.Колеснікова.

Голова обласної державної
адміністрації Є.Кушнарьов

Додаток 1
до розпорядження голови
обласної державної адміністрації

від "16" серпня 2001 р. № 540

РЕКОМЕНДОВАНІ ГРАНИЧНІ РОЗМІРИ
торговельних надбавок і рентабельності
на окремі види хліба, хлібобулочних виробів та борошно

№№
п/п

Види продукції

Граничні розміри
торговельних надбавок до
оптово-відпускних цін
підприємств-виробників
у %

Граничні
розміри
ренії |
бельності у
% до собі-
вартості

місто

сільська
місцевість

1.

Хліб подовий із суміші борошна
житнього обдирного та пшеничного
1 та 2 гатунку

15

17

10

 

Хліб білий фермовий з борошна
пшеничного 1 гатунку

15

17

10

 

Батон з борошна пшеничного
вищого гатунку

15

17

10

2.

Борошно пшеничне та житнє
обдирне для виробництва хліба і
батонів, перелічених у п. 1

   

10

Примітка: У торговельній надбавці на хліб і батон, які перелічені в п.1

граничних розмірів, врахованії оптова надбавка та податок на ,
додану вартість, а також транспортні витрати

Заступник голови обласної
державної адміністрації В.Зорченко

Додаток 2
до розпорядження голови
обласної державної адміністрації

від "І6" серпня 2001 р. № 540

РЕКОМЕНДОВАНІ ГРАНИЧНІ РОЗДРІБНІ ЦІНИ

у торговельній мережі
на хліб та хлібобулочні вироби

№№
п/п

Види продукції

місто

сільська
місцевість

1.

Хліб подовий із суміші борошна
житнього обдирного та пшеничного 1 та 2
гатунку, вагою 1000 гр.

1 гри. 50 коп.

1 грн. 54 коп.

2.

Хліб білий фермовий з борошна
пшеничного 1 гатунку, вагою 620-630 гр.

1 гри. 00 коп.

1 грн. 00 коп.

3.

Батон з борошна пшеничного вищого
гатунку, вагою 400 гр.

0 три. 85 коп.

0 грн. 85 коп.

Заступник голови обласної
державної адміністрації В.Зорченко