ХАРКІВСЬКА ОБЛАСНА ДЕРЖАВНА АДМІНІСТРАЦІЯ
РОЗПОРЯДЖЕННЯ
Харків


Від 09.03.06 № 123.

Про заходи щодо забезпечення введення в експлуатацію другої дільниці третьої
черги метрополітену від станції "23 Серпня" до станції "Проспект Перемоги"


З метою подальшого розвитку Харківського метрополітену та забезпечення введення в експлуатацію другої дільниці третьої черги Олексіївської лінії:

1. Утворити постійно діючий штаб з будівництва метрополітену та затвердити його персональний склад (додається).

2. Визначити терміни вводу в експлуатацію об'єкта двома пусковими комплексами:

- перший - у 2007 році - від станції "23 Серпня" до станції "Інтернаціональна";
- другий - у 2009 році - від станції "Інтернаціональна" до станції "Проспект Перемоги" з електродепо "Олексіївське" та з'єднуючою віткою.

3. Головному фінансовому управлінню облдержадміністрації (Овсянніков С.І.), Головному управлінню економіки облдержадміністрації (Дуленко А.Л.) забезпечити фінансування будівництва з державного бюджету в обсягах і терміни, визначені для введення в експлуатацію другої дільниці третьої черги метрополітену.

4. Запропонувати Харківському міськвиконкому (Шумілкін В.А.):

4.1. Забезпечити фінансування будівництва метрополітену в обсягах коштів, виділених з місцевого бюджету.

4.2. Забезпечити відведення земельних ділянок під будівництво, відселених мешканців, знесення садиб, зелених насаджень, інших споруд у зоні траси метрополітену.

4.3. Виступити замовником на виконання проектних і будівельних робіт із благоустрою пускових об'єктів метрополітену за рахунок коштів міського бюджету.

4.4. Виступити замовником на виконання проектних і будівельних робіт із переустрою діючих і підведення постійних інженерних комунікацій, трамвайних і тролейбусних мереж, автодоріг в зоні будівництва об'єктів метрополітену за рахунок коштів, які виділяються на будівництво метрополітену.

5. Управлінню паливно-енергетичного комплексу облдержадміністрації (Без’язичний В.Ф.), разом з АК "Харківобленерго" (Кирик С.В.), Харківським міськвиконкомом розробити заходи щодо забезпечення будівництва і введення в експлуатацію в 2007 році електричної підстанції "Перемога" для надійного енергопостачання другої дільниці третьої черги Олексіївської лінії метрополітену.

6. ДП "Харківський метрополітен" (Пилипчук М.Д.,) Дирекції будівництва Харківського метрополітену (Кравчук А.Л.) разом з ВАТ "Харківметробуд" (Войтюк Ю.В) забезпечити своєчасне введення в експлуатацію другої дільниці третьої черги Олексіївської лінії метрополітену.

7. ДП "Харківський метрополітен", Дирекції будівництва Харківського метрополітену взяти дольову участь, згідно з технічними умовами, у фінансуванні будівництва електричної підстанції "Перемога" за рахунок коштів, які передбачені зведеним кошторисом на будівництво метрополітену.

8. Рекомендувати ДП "Харківський метрополітен" здійснювати проектування перспективних напрямів розвитку метрополітену в м. Харкові згідно з Концепцією Державної програми будівництва та розвитку метрополітенів в Україні до 2010 року, затвердженою розпорядженням Кабінету Міністрів України від 19 серпня 2005 року № 350-р, за рахунок коштів, які виділяються на будівництво метрополітену.

9. Контроль за виконанням розпорядження покласти на першого заступника голови обласної державної адміністрації В.М.Бабаєва.

Голова обласної державної адміністрації А.АВАКОВ