УКРАЇНА

ХАРКІВСЬКИЙ МІСЬКИЙ ГОЛОВА


РОЗПОРЯДЖЕННЯ



Від 15.01.2007 № 67

Про забезпечення правопорядку при проведенні релігійними громадами УПЦ та УАПЦ урочистого освячення води

Відповідно до ст. 21 Закону України «Про свободу совісті та релігійні організації», враховуючи звернення Митрополита Харківського і Богодухівського Української Православної Церкви Никодима та архієпископа Харківського і Полтавського Української Автокефальної Православної Церкви Ігора про проведення урочистого освячення води, на підставі статті 38 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» та керуючись статтями 42, 59 цього Закону:

1. Дозволити проведення 19 січня 2007 року на Шатилівському джерелі урочистого освячення води з 9.00 до 14.00 священнослужителям Української Православної церкви, а з 15.00 до 16.00 духовенству Української Автокефальної Православної Церкви. Кількість учасників зазначених заходів близько 50 тис. чоловік.

2. Звернути увагу організаторів урочистих заходів водосвяття Митрополита Харківського і Богодухівського Української Православної Церкви Никодима та архієпископа Харківського і Полтавського Української Автокефальної Православної Церкви Ігора на те, що вони та учасники водосвяття зобов'язані дотримуватися вимог законодавства України щодо порядку проведення масових заходів та несуть відповідальність за його порушення.

3. Управлінню охорони здоров'я (Ю.В. Сороколат) забезпечити чергування машин швидкої допомоги з бригадами лікарів під час проведення урочистого освячення води.

4. Просити Головне управління МВС України в Харківській області (І.В. Репешко) вжити відповідні заходи щодо забезпечення громадського порядку при проведенні урочистого водосвяття.

5. Контроль за забезпеченням громадського порядку, виконання вимог законодавства України покласти на Департамент по взаємодії з правоохоронними органами, оборонної, мобілізаційної роботи та цивільної оборони (А.А. Стародубцев)



Міський голова М.М. Добкін