ХАРКІВСЬКА ОБЛАСНА ДЕРЖАВНА АДМІНІСТРАЦІЯ
РОЗПОРЯДЖЕННЯ
Харків

Від 07.12.07 № 793
Про проведення новорічних і різдвяних свят

З метою організації змістовного дозвілля дітей та юнацтва під час зимових канікул, належного рівня проведення новорічних і різдвяних заходів, на виконання Указу Президента України від 30 листопада 2007 року № 1173/2007 "Про заходи щодо організації та проведення новорічних та різдвяних свят":

1.Управлінням, відділам та іншим структурним підрозділам облдержадміністрації, райдержадміністраціям забезпечити:

- проведення новорічних і різдвяних свят, народних обрядів, заходів до дня Святого Миколая, розваг, спортивно-масових заходів у кожному населеному пункті області із залученням професійних і самодіяльних колективів, діячів культури, мистецтва та спорту;

- вручення до дня Святого Миколая, новорічних та різдвяних свят подарунків у першу чергу дітям-сиротам і дітям, позбавленим батьківського піклування, дітям-інвалідів, дітям, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, дітям військовослужбовців, працівників правоохоронних органів і журналістів, які загинули під час виконання службових обов'язків, дітям з багатодітних і малозабезпечених сімей; вихованцям будинків дитини, дитячих дошкільних будинків, шкіл-інтернатів, дитячих будинків сімейного типу, прийомних сімей, притулків, приймальників-розподільників для неповнолітніх, центрів соціально-психологічної реабілітації дітей, дітям, які залишилися без догляду, талановитим і творчо обдарованим дітям;

- проведення зимових шкільних і студентських канікул із використанням у повній мірі можливостей санаторно-курортних закладів, пришкільних таборів, оздоровчих майданчиків для організації оздоровлення та відпочинку дітей І молоді та безкоштовного перебування в них дітей пільгового контингенту;

- відвідання школярами театрів, музеїв, інших закладів культури і мистецтва для організації їхнього дозвілля під час зимових канікул;

- фінансування заходів, придбання подарунків для дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, дітей-інвалідів, дітей, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, дітей військовослужбовців, працівників правоохоронних органів і журналістів, які загинули під час виконання службових обов'язків, дітей з багатодітних і малозабезпечених сімей; вихованців будинків дитини, дитячих дошкільних будинків, шкіл-інтернатІв, дитячих будинків сімейного типу, прийомних сімей, притулків, приймальників-розподільників для неповнолітніх, центрів соціально-психологічної реабілітації дітей, дітей, які залишилися без догляду, талановитих і творчо обдарованих дітей здійснювати в межах асигнувань, передбачених у місцевих бюджетах;

- залучення суб'єктів господарювання для надання фінансової та матеріальної допомоги в першу чергу будинкам-інтернатам, дитячим будинкам, притулкам і приймальникам-розподільникам для неповнолітніх;

- новорічні та різдвяні привітання та святкові заходи для широких верств населення;

- впровадження різноманітних форм проведення свят, передбачивши приведення центральних майданів і вулиць, підприємств та організацій, прилеглих територій в належний стан, приділивши особливу увагу додержанню вимог протипожежної безпеки; організацію продажу ялинок і подарункових наборів; святкові ярмарки; заходи на майданчиках, у палацах і будинках культури; участь дітей із сільських районів у святах у підшефних районах міста Харкова; сприяння у проведенні різдвяних релігійних заходів у храмах і молитовних будинках.

Рекомендувати виконкомам місцевих рад провести аналогічну роботу.

2. Запропонувати виконавчому комітету Харківської міської ради, виконавчим комітетам селищних, міських рад районних центрів Харківської області провести відкриття 22 грудня 2007 року головної новорічної ялинки.

3. Запропонувати керівникам управлінь, відділів та інших структурних підрозділів облдержадміністрації, головам райдержадміністрацій, керівникам органів місцевого самоврядування взяти особисту участь у проведенні новорічних і різдвяних свят.

4. Управлінню у справах сім'ї та молоді облдержадміністрації забезпечити проведення обласних новорічних свят:

- на базі ВК "Радмір" та Державного цирку для дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування, дітей-інвалідів, що проживають у містах і районах області та не охоплені школами-інтернатами; дітей з дитячих будинків сімейного типу, прийомних сімей; дітей військовослужбовців, працівників правоохоронних органів і журналістів, які загинули під час виконання службових обов'язків; дітей з багатодітних та малозабезпечених сімей; талановитих і творчо обдарованих дітей.

5. Головному управлінню освіти і науки облдержадміністрації забезпечити:

- проведення новорічних свят із врученням подарунків для дітей-сиріт І дітей, які залишилися без батьківського піклування, вихованців шкіл-інтернатів, які є спільною власністю територіальних громад сіл, селищ, міст області, дітей пільгових категорій ВНЗ І—II рівнів акредитації на базі обласного Палацу дитячої та юнацької творчості;

- організацію обмінних поїздок школярів і студентів Харківської та Львівської областей на різдвяні свята з метою оздоровлення старшокласників та ознайомлення їх із визначними пам'ятками Історії та культури.

6. Головному управлінню охорони здоров'я облдержадміністрації:

- посилити профілактичну роботу серед дітей дошкільного віку, учнів і студентів з метою запобігання поширенню інфекційних захворювань;

- забезпечити проведення новорічних свят для вихованців будинків дитини та в дитячих лікувальних закладах;

- сприяти забезпеченню подарунками дітей пільгових категорій, які знаходяться в підпорядкованих управлінню закладах (будинки дитини, ВНЗ І-ІІ рівнів акредитації).

7. Головному управлінню праці та соціального захисту населення облдержадміністрації:

- організувати і провести новорічні та різдвяні свята із врученням подарунків дітям-інвалідам, які знаходяться в підпорядкованих інтернатних закладах;

- організувати і провести новорічні та різдвяні свята із врученням подарунків для дітей, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, та дітей, які виховуються в сім'ях, що постраждали внаслідок аварії на ЧАЕС.

7. Службі у справах дітей облдержадміністрації організувати і провести ранки в обласних притулках.

8. Управлінню з питань фізичної культури та спорту облдержадміністрації в період зимових канікул організувати проведення фізкультурно-масових та оздоровчих заходів з дітьми та підлітками, забезпечити повноцінну роботу спортивних споруд і майданчиків.

9.Управлінню культури і туризму облдержадміністрації:

- забезпечити проведення новорічних і різдвяних свят у всіх закладах культури та мистецтва;
- сприяти забезпеченню подарунками дітей пільгових категорій, які навчаються у ВНЗ І-ІІ рівнів акредитації;

- вишукати можливість для проведення безкоштовних дитячих сеансів у кінотеатрах і клубах.

10. Головному управлінню промисловості, транспорту і зв'язку облдержадміністрації сприяти виготовленню новорічних наборів, подарунків, продукції із святковою символікою зустрічі Нового року, Різдва Христового.

11. Рекомендувати об'єднанню профспілок Харківської області взяти участь у проведенні новорічних і різдвяних свят, оздоровленні дітей в оздоровчих закладах.

12. Запропонувати Головному управлінню Міністерства внутрішніх справ України в Харківській області на період зимових канікул, новорічних свят:

- посилити контроль за переміщенням дітей в області та за її межами;

- організувати роботу додаткових постів ДАІ на вулицях, площах населених пунктів, особливо в місцях проведення новорічних ялинок;

- забезпечити громадський порядок під час проведення масових новорічних заходів, приділивши особливу увагу додержанню вимог дорожнього руху.

13. Управлінню у справах преси та інформації облдержадміністрації сприяти висвітленню проведення новорічних і різдвяних свят у засобах масової інформації, організації показів новорічних і різдвяних пізнавальних і розважальних передач для дітей та юнацтва на місцевих каналах, розміщати інформацію про проведення новорічних і різдвяних свят на WЕВ-сайті обласної державної адміністрації.

14. Управлінням, відділам та іншим структурним підрозділам облдержадміністрації, райдержадміністраціям інформувати облдержадміністрацію про виконання новорічних заходів через управління у справах сім'ї та молоді облдержадміністрації до 15 січня 2008 року.

Запропонувати виконкомам місцевих рад надати аналогічну інформацію.

15. Управлінню у справах сім'ї та молоді облдержадміністрації про виконання розпорядження інформувати облдержадміністрацію до 20 січня 2008 року.

16. Контроль за виконанням розпорядження покласти на заступника голови облдержадміністрації Л.О. Бєлову.

Перший заступник голови обласної державної адміністрації

В.БАБАЄВ