Додаток

до рішення виконавчого комітету Харківської міської ради . 06.2003р. від 04.06.2003 № 543

Порядок

оформлення технічних умов по пайовій участі замовників в розвитку інженерно-транспортної та соціальної інфраструктури при будівництві об'єктів на території м. Харкова

1. Загальні положення

1.1. Порядок оформлення технічних умов по пайовій участі замовників в розвитку інженерно-транспортної та соціальної інфраструктури при будівництві об'єктів на території м. Харкова (далі - Порядок) розроблено на підставі законів України "Про місцеве самоврядування в Україні" та "Про планування і забудову територій", постанови Кабінету Міністрів України від 30.12.2000 р. № 1930 "Про встановлення граничного розміру залучення коштів замовників на розвиток інженерно-транспортної та соціальної інфраструктури населених пунктів" та інших нормативних актів, що регулюють питання участі юридичних та фізичних осіб в соціально-економічному розвитку населених пунктів.

2. Оформлення технічних умов

2.1. При здійсненні замовниками нового будівництва об'єктів на території міста управлінням соціально-економічного розвитку, планування та обліку видаються технічні умови (далі — ТУ) щодо участі замовників у розвитку інженерно-транспортної та соціальної інфраструктури.

2.2.В ТУ передбачається перерахування замовником, до введення об'єкта в експлуатацію, грошових коштів до міського бюджету м. Харкова на рахунок, відкритий у відділенні Держказначейства м. Харкова, в розмірі 5 % від вартості будівництва об'єктів без урахування витрат на придбання устаткування.

2.3. Термін підготовки ТУ не повинен перебільшувати 15 днів.

2.4.При відсутності у замовника можливості здійснити перерахування коштів до введення об'єкта в експлуатацію, управління соціально-економічного розвитку, планування та обліку за рішенням міськвиконкому може продовжити термін перерахування коштів до 6 місяців з виплатою замовником облікової ставки НБУ, що діє на цей період, від суми коштів, що підлягають перерахуванню за кожний відстрочений день.

2.5. Відносини з замовником щодо виконання ТУ та продовження терміну перерахування коштів регулюються відповідним договором, який укладається управлінням соціально-економічного розвитку, планування та обліку.

3. Порядок розрахунку коштів

3.1. Згідно з ТУ управління соціально-економічного розвитку, планування та обліку сума коштів, що піддягає перерахуванню, повинна бути передбачена в зведеному кошторисному розрахунку будівництва об'єкта, який входить до складу проектно-кошторисної документації відповідно до ДБН А.2.2-97.

3.2. Для розрахунку суми зазначених коштів замовник надає до управління соціально-економічного розвитку, планування та обліку затверджений та оформлений в установленому порядку зведений кошторисний розрахунок на будівництво об'єкта та довідку про фактичну вартість будівництва за підписом керівника та головного бухгалтера.

На підставі наданих документів управління проводить остаточний розрахунок коштів, які підлягають перерахуванню.

При цьому розрахунок здійснюється від фактичної вартості будівництва без урахування коштів, витрачених на придбання устаткування та податків, зборів, обов'язкових платежів, які встановлені діючим законодавством.

3.3. Остаточний розрахунок коштів, які підлягають перерахуванню, здійснюється при затверджені акту державної приймальної або державної технічної комісії про прийняття в експлуатацію закінченого будівництвом об'єкта.

4. Прикінцеві положення

4.1. У випадку внесення змін до актів чинного законодавства з питань залучення коштів замовників на розвиток інженерно-транспортної та соціальної інфраструктури міста, відповідні зміни вносяться до цього порядку.

 

 

Заступник міського голови

з питань діяльності виконавчих

органів ради – начальник

Головного управління житлово-

Комунального господарства                                                                         Є. Гриневич