ХАРКІВСЬКА ОБЛАСНА РАДА

 

Р О З П О Р Я Д Ж Е Н Н Я

 

 

27 жовтня 2021 року                                                                                                        221

 

 

Про внесення змін до Положення  про позаштатних радників голови обласної ради, затвердженого розпорядженням голови обласної ради від 13 вересня 2021 року № 195

 

З метою ефективного здійснення позаштатними радниками функціональних обов’язків для забезпечення якісної роботи обласної ради: 

Внести зміни до Положення про позаштатних радників голови обласної ради, затвердженого розпорядженням голови обласної ради від 13 вересня 2021 року № 195, викласти пункт 4 положення у такій редакції:

 

«Персональний підбір позаштатних радників здійснює голова обласної ради.

Позаштатними радниками можуть бути:

- депутати обласної ради, наукові працівники, провідні фахівці в галузі економіки, бюджету та фінансів, соціальної та гуманітарної сфер, науки, права, культури, представники наукових установ, громадських об’єднань, підприємств, установ та організацій незалежно від форм власності, громадяни України та іноземці.

Призначення позаштатним радником здійснюється розпорядженням голови обласної ради на підставі особистої заяви особи на термін повноважень голови обласної ради відповідного скликання. До заяви про призначення на посаду позаштатного радника додаються:

копія паспорта;

копія ідентифікаційного коду;

копії документів про освіту;

особова картка форми П-2ДС з обліку кадрів із автобіографією;

згода на обробку персональних даних;

фотокартка розміром 3x4 см.

Позаштатний радник має бути ознайомлений із цим Положенням. За необхідності напрямки діяльності та функції позаштатного радника визначаються розпорядженням голови обласної ради.

Звільнення від обов’язків позаштатного радника оформлюється розпорядженням голови обласної ради.

Повноваження позаштатного радника припиняються:

- з ініціативи голови обласної ради;

- у зв’язку з припиненням повноважень голови обласної ради відповідного скликання;

- за його власним бажанням.

Позаштатному раднику може видаватися посвідчення, яке є основним документом, що підтверджує його повноваження, та є дійсним до припинення повноважень позаштатного радника.

Посвідчення

Посвідчення позаштатного радника має єдиний зразок, виготовляється за рахунок коштів, не заборонених чинним законодавством, і обліковується виконавчим апаратом обласної ради. Посвідчення позаштатного радника вважається недійсним і підлягає обов’язковому поверненню до структурного підрозділу виконавчого апарату обласної ради, що його видав, у триденний строк з моменту припинення повноважень позаштатного радника.

Виконавчий апарат обласної ради сприяє в організаційному, інформаційному забезпеченні діяльності позаштатного радника.

 

 

 

Голова обласної ради                                            Тетяна ЄГОРОВА-ЛУЦЕНКО