СХІДНА РЕГІОНАЛЬНА МИТНИЦЯ

НАКАЗ

від 04.03.2004 р. N 193

Про затвердження Порядку митного контролю за переміщенням товарів з одного митного ліцензійного складу на інший у зоні діяльності Східної регіональної митниці

Відповідно до глави 35 Митного кодексу України від 11.07.2002 N 92-IV, на виконання пункту 6.14.1 наказу Держмитслужби України від 24.12.2003 N 907 "Про внесення змін і доповнень до Положення про відкриття та експлуатацію митних ліцензійних складів", зареєстрованого у Міністерстві юстиції 17.01.2004 за N 67/8666, та з метою впорядкування процедури переміщення товарів з одного митного ліцензійного складу на інший в зоні діяльності Східної регіональної митниці наказую:

1. Затвердити Порядок митного контролю за переміщенням товарів з одного митного ліцензійного складу на інший у зоні діяльності Східної регіональної митниці (далі - Порядок) (додається).

2. Начальникам підрозділів митного оформлення забезпечити виконання вимог Порядку.

3. Начальнику загального відділу Єльніковій О. П. забезпечити направлення наказу згідно з розсилкою.

4. Відповідальність за виконання наказу покласти на начальників підрозділів Східної РМ в частині, що їх стосується.

Контроль за виконанням наказу залишаю за собою.

 

В. о. начальника митниці 

В. Г. Черепащук 


 

ЗАТВЕРДЖЕНО
наказом Східної регіональної митниці
від 4 березня 2004 р. N 193 


Порядок митного контролю
за переміщенням товарів з одного митного ліцензійного складу на інший у зоні діяльності Східної регіональної митниці

1.1. Даний Порядок розроблено відповідно до глави 35 Митного кодексу України від 11.07.2002 N 92-IV, на виконання пункту 6.14.1 наказу Держмитслужби України від 24.12.2003 N 907 "Про внесення змін і доповнень до Положення про відкриття та експлуатацію митних ліцензійних складів", зареєстрованого у Міністерстві юстиції 17.01.2004 за N 67/8666, та з метою впорядкування процедури переміщення товарів з одного митного ліцензійного складу на інший в зоні діяльності Східної регіональної митниці.

1.2. Терміни, які вживаються у даному Порядку, визначені Митним кодексом України та Положенням про відкриття та експлуатацію митних ліцензійних складів, затвердженим наказом Держмитслужби України від 31.12.96 N 592.

1.3. Товари з одного митного ліцензійного складу (далі - МЛС) на інший можуть переміщуватися в межах встановленого строку їх зберігання в митному режимі митного складу.

1.4. При переміщенні товарів з одного МЛС на інший подрібнення партії товару не допускається.

1.5. Переміщення дозволяється в разі:

ліквідації МЛС, на якому товари зберігаються в митному режимі митного складу;

дії обставин непереборної сили, що може призвести до втрати або псування товарів, які зберігаються на МЛС;

розірвання договору про зберігання товарів на МЛС, укладеного між власником цього складу й особою, що розмістила товари на складі, і укладення нового договору про зберігання з власником іншого МЛС.

2. Порядок одержання дозволу на переміщення товарів з одного МЛС на інший.

2.1. Для одержання дозволу на переміщення товару з одного МЛС на інший власник (володілець) товару подає до митниці заяву, в якій зазначається необхідність такого переміщення (далі - Заява).

Зразок Заяви наведено у додатку до Порядку.

2.2. До Заяви додаються такі документи:

копія ВМД, що була підставою для розміщення товарів на МЛС;

договір про зберігання з власником іншого МЛС;

документи, що підтверджують необхідність переміщення товарів на інший МЛС;

копії товаросупровідних та товаротранспортних документів.

2.3. Заява розглядається митницею в термін, що не перевищує 5 днів з дня надходження.

2.4. Заява у встановленому порядку реєструється в загальному відділі та передається на розгляд заступнику начальника митниці, відповідального за роботу підрозділів митного оформлення (далі - ПМО), для визначення відповідальних за розгляд заяви.

2.5. Після розгляду Заяви заступником начальника митниці, вона разом з документами передається до ПМО, який проводив митне оформлення товарів у митний режим митного складу та здійснює контроль за діяльністю такого МЛС. Начальник ПМО чи особа, яка його заміщує, перевіряє відомості, зазначені у Заяві, та підстави для переміщення товарів на інший МЛС. За результатами розгляду надає пропозиції шляхом заповнення відповідної графи Заяви.

2.6. У разі переміщення товарів з одного МЛС на інший, контроль за якими покладено на різні ПМО, Заява разом з документами оперативно передається до ПМО, що здійснює контроль за діяльністю МЛС, на який планується переміщення товарів. Начальник ПМО чи особа, яка його заміщує, перевіряє відомості, зазначені у Заяві, та підстави для переміщення товарів на інший МЛС. За результатами розгляду надає пропозиції шляхом заповнення відповідної графи Заяви.

2.7. Остаточне рішення щодо переміщення товарів з одного МЛС на інший приймається заступником начальника митниці, відповідального за роботу ПМО, шляхом накладення на Заяві резолюції такого змісту: "Переміщення на інший МЛС дозволяю" або "Переміщення на інший МЛС не дозволяю".

2.8. Для проведення переміщення Заява разом з документами через загальний відділ повертається до ПМО, що здійснює контроль за діяльністю МЛС, на який планується переміщення товарів, а копія Заяви направляється до ПМО, який проводив митне оформлення товарів у митний режим митного складу.

2.9. У разі відмови у переміщенні, Заява разом з документами повертається до ПМО, який проводив митне оформлення товарів у митний режим митного складу, для підготовки заявнику відповіді про відмову в переміщенні.

3. Порядок переміщення товарів з одного МЛС на інший.

3.1. Для проведення переміщення до ПМО, що здійснює контроль за діяльністю МЛС, на який планується перенесення товарів, подається в установленому порядку ВМД на розміщення товарів у митний режим митного складу.

3.2. Підставою для вивантаження товарів із МЛС, де зберігаються товари, є Заява з дозвільною резолюцією заступника начальника митниці, відповідального за роботу ПМО, прийнята до митного оформлення ВМД на розміщення товарів, щодо яких прийняте рішення про переміщення, на інший МЛС, видаткова накладна та внутрішня товаротранспортна накладна.

3.3. Товари, призначені для переміщення, вилучаються із МЛС, завантажуються до транспортного засобу, на вантажний відсік якого накладається митне забезпечення. Допускається транспортування товарів без митного забезпечення в разі перевезення громіздких та негабаритних вантажів. На товаротранспортній накладній та видатковій накладній проставляється штамп "Під митним контролем".

3.4. Перевезення вантажу з одного МЛС на інший здійснюється під контролем посадової особи ПМО та у присутності власника (володільця) товарів чи уповноваженої ним особи.

3.5. Розміщення товарів на інший МЛС здійснюється відповідно до положень наказу Держмитслужби України від 24.12.2003 N 907 "Про внесення змін і доповнень до Положення про відкриття та експлуатацію митних ліцензійних складів".

3.6. В разі якщо діяльність двох МЛС контролюють різні ПМО, завантаження проводиться у присутності посадових осіб цих ПМО. Накладення митного забезпечення та контроль за доставкою вантажу здійснює посадова особа ПМО, що здійснює контроль за МЛС, на який переміщуються товари.

4. Прикінцеві положення.

4.1. У випадку переміщення товарів з одного МЛС на інший мотивована "заява про мету розміщення товарів в митний режим митного складу, відповідно до пункту 6.2. наказу Держмитслужби України від 24.12.2003 N 907 "Про внесення змін і доповнень до Положення про відкриття та експлуатацію митних ліцензійних складів" не вимагається.

4.2. У справах ПМО, який контролює діяльність МЛС, з якого переміщувалися товари, залишається копія Заяви, копія ВМД на розміщення товарів на іншому МЛС, видаткова накладна та інші необхідні документи.

4.3. У справах ПМО, який здійснював розміщення товарів на новому МЛС, залишається Заява з доданими до неї документами, копія видаткової накладної та інші необхідні документи.

 

Начальник ВОМК 

М. А. Мартинов 


 

Додаток
до Порядку митного контролю за переміщенням товарів з одного митного ліцензійного складу на інший у зоні діяльності Східної регіональної митниці 


Начальнику Східної регіональної митниці 


ЗАЯВА

Підприємство ________________________________________________________________________,
                                                                                                            (повна назва підприємства)

код за ЄДРПОУ  ______________________________________________________________________,

адреса _____________________________________________________, тел. _____________________

Банківські відомості:

Банк ________________________________________________________________________________,
                                                                                                             (назва банку, адреса)

р/р ______________________________________________, МФО ______________________________,

в/р ______________________________________________, МФО ______________________________

Акредитаційний N _______________________________________________ від "___" ____________ р.

просить Вашого дозволу на переміщення товарів ___________________________________________, 
                                                                                                                                                                 (назва товарів)

які зберігаються на митному ліцензійному складі ____________________________________________
                                                                                                                                                   (назва МЛС, адреса)

згідно договору на зберігання ______________________________, ВМД ІМ 74 __________________,

граничний термін зберігання товарів до ___________________________________________________

та надійшли на нашу адресу за: контрактом  ________________________________________________

товаросупровідними документами  _______________________________________________________

на митний ліцензійний склад _____________ за адресою: ____________________________________,

у зв'язку з  ____________________________________________________________________________.

Зобов'язуємося доставити товари на митний ліцензійний склад

за адресою _______________________________

в термін до _______________________________.

Зі статтями Митного кодексу України NN 329, 330, 331, 332, 336, 337, 338, 340, 342, 346 ознайомлені.

Керівник підприємства 

________________________ 

(П. І. Б.) 

Головний бухгалтер 

________________________ 

(П. І. Б.) 


      М. П.

Пропозиції _____________________________________________________________________________
                                              (заповнює начальник ПМО, де розміщувалися товари у митний режим митного складу)

______________________
 (посада, підпис, прізвище, дата)

Пропозиції _____________________________________________________________________________
                                          (заповнює начальник ПМО, де розміщувалися товари у митний режим митного складу)

______________________
(посада, підпис, прізвище, дата)

Переміщення на інший МЛС дозволяю
(не дозволяю)
(не потрібне закреслити)

"___" ____________ р.

__________________________________
(підпис, прізвище, ініціали) 



 

Начальник ВОМК 

М. А. Мартинов 


 

НПО "Поверхность"
(www.mdoffice.com.ua)