СХІДНА РЕГІОНАЛЬНА МИТНИЦЯ

НАКАЗ

від 21.09.2004 р. N 719

Про затвердження Порядку перевірки можливості встановлення спрощеного порядку застосування процедур митного оформлення до товарів підприємств-резидентів

З метою визначення порядку дій підрозділів митниць Східного регіону при здійсненні перевірки можливості встановлення спрощеного порядку застосування процедур митного оформлення до товарів підприємств-резидентів наказую:

1. Затвердити Порядок перевірки можливості встановлення спрощеного порядку застосування процедур митного оформлення до товарів підприємств-резидентів (додається).

2. Відповідальність за виконання наказу покласти на начальників митниць Східного регіону та начальників підрозділів Східної регіональної митниці, задіяних у проведенні перевірки.

3. Начальнику загального відділу Східної регіональної митниці Єльніковій О. П. направити даний наказ згідно з розсилкою.

4. Установити, що цей наказ набирає чинності з 21.09.2004.

5. Контроль за виконанням даного наказу покласти на заступників начальника Східної регіональної митниці відповідно до розподілу обов'язків.

 

Т. в. о. начальника
Східної регіональної митниці 

 
І. Р. Карімов 


 

ЗАТВЕРДЖЕНО
наказом Східної регіональної митниці
від 21 вересня 2004 р. N 719 


Порядок перевірки можливості встановлення спрощеного порядку застосування процедур митного оформлення до товарів підприємств-резидентів

Цей Порядок розроблений з урахуванням вимог наказу Державної митної служби України від 19.08.2004 N 607 "Про затвердження Порядку визначення підприємств-резидентів, щодо товарів яких може встановлюватися спрощений порядок застосування процедур митного оформлення" та спільного наказу Державної митної служби України, Міністерства економіки та з питань європейської інтеграції України, Державної податкової адміністрації України від 11.08.2004 N 590/296/468 "Про затвердження Критеріїв оцінки підприємств-резидентів, щодо товарів яких може встановлюватися спрощений порядок застосування процедур митного оформлення".

1. Дії посадових осіб митниці при отриманні заяви підприємства-резидента, який акредитований у митниці.

1.1. Заяву підприємства-резидента про встановлення до товарів цього підприємства спрощеного порядку застосування процедур митного оформлення загальний відділ передає начальнику митниці на розгляд.

1.2. Згідно з резолюцією начальника митниці заява передається загальним відділом до підрозділу митного оформлення, в якому акредитований даний суб'єкт зовнішньоекономічної діяльності.

1.3. Начальник підрозділу митного оформлення в термін, що не перевищує двох діб:

1.3.1. заводить Картку погодження можливості встановлення спрощеного порядку застосування процедур митного оформлення до товарів підприємства-резидента (далі - Картка погодження) за формою, яка наведена у додатку 1 до Порядку визначення підприємств-резидентів, щодо товарів яких може встановлюватися спрощений порядок застосування процедур митного оформлення, затвердженого наказом Державної митної служби України від 19.08.2004 N 607, та проводить перевірку інформації, зазначеної у пункті 4 цього Порядку в межах своєї компетенції;

1.3.2. за наявності інформації про перебування підприємства на обліку в іншому митному органі або про надання підприємству листа-узгодження на митне оформлення товарів в іншому митному органі готує та за підписом відповідного заступника начальника митниці надсилає запит до такого митного органу щодо надання інформації про дотримання підприємством законодавства України з питань митної справи та відповідність підприємства Критеріям.

1.4. Дані про результати перевірки заносяться до Картки погодження після чого заява підприємства-резидента разом з Карткою погодження направляється через загальний відділ до підрозділів митниці, зазначених в Картці погодження, для проведення відповідної перевірки.

1.5. Начальники підрозділів митниці, залучених до перевірки, в межах своєї компетенції у термін, що не перевищує доби, здійснюють перевірку інформації, зазначеної у пункті 1.3.1 цього Порядку, та повертають пакет документів до загального відділу для подальшої поетапної перевірки.

1.6. Загальний відділ надає начальнику митниці для винесення на Картці погодження остаточної резолюції щодо можливості встановлення спрощеного порядку застосування процедур митного оформлення до товарів підприємства-резидента, після чого передає пакет документів до відділу організації митного контролю Східної регіональної митниці для надсилання Картки погодження до Державної митної служби.

2. Дії посадових осіб митниці при надходженні запиту іншого митного органу щодо надання інформації про дотримання підприємством законодавства України з питань митної справи та відповідність підприємства Критеріям.

2.1. Начальник митниці, на підставі інформації відділу інформаційно-аналітичної роботи та митної статистики, визначає підрозділи митного оформлення митниці, які залучаються до проведення перевірки.

2.2. Згідно з резолюцією начальника митниці заява передається загальним відділом до підрозділу митного оформлення, в якому даний суб'єкт зовнішньоекономічної діяльності здійснював митне оформлення на підставі листа узгодження.

2.3. Начальники підрозділів митниці, залучених до перевірки, в межах своєї компетенції у термін, що не перевищує доби, здійснюють перевірку інформації, зазначеної у пункті 1.3.1 цього Порядку, та повертають пакет документів до загального відділу для проведення подальшої поетапної перевірки.

2.4. Загальний відділ надає начальнику митниці для винесення на Картці погодження остаточної резолюції щодо можливості встановлення спрощеного порядку застосування процедур митного оформлення до товарів підприємства резидента, після чого передає пакет документів зі статистичними даними про діяльність підприємства до відділу організації митного контролю Східної регіональної митниці для підготовки відповіді митному органу, що надіслав запит.

3. Дії посадових осіб митниці при отриманні Картки погодження з митниць Східного регіону.

3.1. Згідно з резолюцією начальника Східної регіональної митниці пакет документів передається загальним відділом до відділу організації митного контролю для розгляду та надання пропозицій.

3.2. Після проведення перевірки та погодження її результатів начальником Східної регіональної митниці відділом організації митного контролю Картка погодження надсилається до Державної митної служби.

4. Заключні положення.

При здійсненні перевірки можливості встановлення спрощеного порядку застосування процедур митного оформлення до товарів підприємств-резидентів підрозділами митниці перевіряються:

відповідності підприємства Критеріям оцінки підприємств-резидентів, щодо товарів яких може встановлюватися спрощений порядок застосування процедур митного оформлення, затвердженим наказом Державної митної служби України, Міністерства економіки та з питань європейської інтеграції України, Державної податкової адміністрації України від 11.08.2004 N 590/296/468 і зареєстрованим у Міністерстві юстиції України 12.08.2004 за N 1011/9610, відповідальні начальники ПМО, ВМП, ВІАР та МС, ВБК та ПМП, ВВБ, ВОМК;

кількості фактів митного оформлення товарів цього підприємства за звітний період, їх періодичності і обсяг фактично сплачених податків і зборів (обов'язкових платежів) у грошовому виразі, відповідальні начальники ВМП, ВІАР та МС;

наявності заборгованості в наданні звітності, необхідної для здійснення митного контролю, відповідальні начальники ПМО, ВОМК, ВОКР;

наявності складених на керівників та інших працівників підприємства під час виконання ними трудових обов'язків протоколів про порушення митних правил, відповідальні начальники ПМО, ВБК та ПМП;

наявності факту перебування підприємства на обліку в іншому митному органі, відповідальні начальники ПМО;

інформації про надання підприємству листа-узгодження на митне оформлення товарів в іншому митному органі, відповідальні начальники ПМО.

 

Начальник відділу ОМК
Східної регіональної митниці 

 
М. А. Мартинов 


 

НПО "Поверхность"
(www.mdoffice.com.ua)