Про затвердження Порядку розміщення товарів і транспортних засобів на складах тимчасового зберігання у Східній регіональній митниці

Наказ Східної регіональної митниці
від 14 січня 2004 року N 21

Зареєстровано в Харківському обласному управлінні юстиції
22 січня 2004 р. за N 6/702

Із змінами і доповненнями, внесеними
 наказом Східної регіональної митниці
 від 29 жовтня 2004 року N 827

Відповідно до статей 99 - 109 Митного кодексу України від 11.07.2002 N 92-IV та наказу Держмитслужби України від 07.10.2003 N 674 "Про затвердження Положення про склади тимчасового зберігання" (далі - Положення), зареєстрованого у Міністерстві юстиції 19.11.2003 за N 1061/8382, НАКАЗУЮ:

1. Затвердити Порядок розміщення товарів і транспортних засобів на складах тимчасового зберігання (далі - Порядок) (додається).

2. Вважати таким, що втратив чинність, наказ Східної регіональної митниці від 24.06.99 N 394 "Про затвердження технологічної схеми видачі підприємствам товарів та інших предметів на відповідальне зберігання під митним контролем".

3. Виконуючому обов'язки начальника відділу організації митного контролю Мітяєву Г. Є. забезпечити виконання вимог Положення в частині видачі, анулювання або скасування дозволів на використання складських приміщень, резервуарів, майданчиків, як складів тимчасового зберігання, обліку складів тимчасового зберігання, подання звітності про товари, що зберігаються на них.

4. Начальнику відділу інформаційно-аналітичної роботи та митної статистики Аргунову В. А. доопрацювати відповідно до вимог Порядку програмне забезпечення "Вантаж" та забезпечити технічну можливість користування Єдиною автоматизованою інформаційною системою Держмитслужби працівникам відділу організації митного контролю.

5. Виконуючому обов'язки начальника відділу організації митного контролю Мітяєву Г. Є. та начальнику юридичного відділу Пузікову В. Ю. забезпечити подання цього наказу на державну реєстрацію до Харківського обласного управління юстиції.

6. Начальнику відділу організаційно-контрольної роботи Філоненку О. А. забезпечити опублікування даного Порядку в засобах масової інформації.

7. Начальнику загального відділу Єльніковій О. П. забезпечити направлення даного наказу згідно з розсилкою.

8. Відповідальність за виконання даного наказу покласти на начальників підрозділів Східної РМ, які здійснюють митний контроль та митне оформлення товарів і транспортних засобів, та начальника відділу організації митного контролю.

9. Скасувати наказ Східної регіональної митниці від 25.12.2003 N 1081 "Про затвердження Порядку розміщення товарів і транспортних засобів на складах тимчасового зберігання у Східній РМ".

Контроль за виконанням даного наказу залишаю за собою.

 

В. о. начальника
Східної регіональної митниці 

 
В. Г. Черепащук 


 

ЗАТВЕРДЖЕНО
наказом Східної регіональної митниці
від 14 січня 2004 р. N 21

Зареєстровано
в Харківському обласному управлінні юстиції
22 січня 2004 р. за N 6/702 


Порядок розміщення товарів і транспортних засобів на складах тимчасового зберігання у Східній регіональній митниці

1. Загальні положення

1.1. Даний Порядок розроблено відповідно до статей 99 - 109 Митного кодексу України (далі - Митний кодекс) від 11.07.2002 N 92-IV і Положення про склади тимчасового зберігання (далі - Положення), затвердженого наказом Держмитслужби України від 07.10.2003 N 674 та зареєстрованого у Міністерстві юстиції 19.11.2003 за N 1061/8382, з метою впорядкування процедури розміщення товарів і транспортних засобів на складах тимчасового зберігання та з урахуванням вимог:

Порядку заповнення граф вантажної митної декларації відповідно до митних режимів, затвердженого наказом Держмитслужби України від 30.06.98 N 380 (у редакції наказу Держмитслужби України від 14.10.2002 N 555, зареєстрованого у Міністерстві юстиції України 31.10.2002 за N 860/7148) (далі - Порядок заповнення граф ВМД);

Порядку справляння митних зборів, які нараховуються за вантажною митною декларацією, затвердженого наказом Держмитслужби від 23.06.98 N 363 та зареєстрованого у Міністерстві юстиції України 14.07.98 за N 443/2883 (далі - Порядок справляння митних зборів).

1.2. Терміни, які вживаються у даному Порядку, визначені Митним кодексом та Положенням.

1.3. Товари і транспортні засоби (далі - товари) з моменту пред'явлення митному органу і до їх випуску відповідно до обраного митного режиму можуть перебувати на тимчасовому зберіганні під митним контролем.

Такі товари до завершення митного оформлення з дозволу митного органу розміщуються на складах тимчасового зберігання (далі - СТЗ).

1.4. Митний режим щодо зазначених товарів обирається під час передачі цих товарів на тимчасове зберігання і не може змінюватися їх власником або уповноваженою ним особою без погодження з митним органом до закінчення строку тимчасового зберігання.

1.5. Строк тимчасового зберігання товарів на СТЗ починається з дня їх фактичного розміщення на СТЗ - дати оформлення Акта про прийняття-передання товарів на зберігання під митним контролем (далі - Акт). Форму Акта наведено в додатку 1.

1.6. До закінчення строків тимчасового зберігання під митним контролем на СТЗ, товари повинні бути:

задекларовані власником або уповноваженою ним особою відповідно до обраного митного режиму;

або передані власником або уповноваженою ним особою для зберігання митному органу.

1.7. За зберігання підприємствами товарів під митним контролем нараховується збір відповідно до Порядку справляння митних зборів.

1.8. На СТЗ можуть розміщуватися будь-які товари. Товари, які можуть завдати шкоди іншим товарам, або ті, що потребують особливих умов зберігання, повинні розміщуватися в спеціально пристосованих приміщеннях складу тимчасового зберігання.

Не підлягають передачі на тимчасове зберігання підприємствам товари:

що зберігаються виключно митним органом відповідно до статті 166 Митного кодексу;

визначені Держмитслужбою України в переліку окремих видів товарів, які передаються на тимчасове зберігання під митним контролем лише на склади митних органів;

що ввозяться на митну територію України за договорами консигнації та в обов'язковому порядку заявляються до митного режиму митного складу.

1.9. Рішення про розміщення товарів на СТЗ приймає начальник підрозділу митного оформлення (далі - ПМО), розташованого на території СТЗ, або особа, яка виконує його обов'язки.

1.10. Взаємовідносини власника СТЗ відкритого типу з особами, які розміщують товари на складі, визначаються договором зберігання.

Власник СТЗ не може відмовити в розміщенні на СТЗ товарів, що перебувають під митним контролем, після прийняття посадовою особою митниці рішення про таке розміщення.

1.11. Відповідальним перед митними органами за втрату чи пошкодження товарів, розміщених на складі тимчасового зберігання, є власник СТЗ.

2. Порядок розміщення товарів на СТЗ

2.1. У разі необхідності розміщення товарів на зберігання під митним контролем на СТЗ, уповноважена особа підприємства звертається з письмовою Заявою за підписами керівника та головного бухгалтера цього підприємства на ім'я начальника ПМО митного органу (далі - Заява). Формою Заяви (додаток 2) передбачено надання підприємством зобов'язання, до закінчення терміну тимчасового зберігання заявити товари відповідно до обраного митного режиму або передати їх на склад митниці, а також подати декларацію-зобов'язання, заповнену відповідно до розділу 3.2 Порядку заповнення граф ВМД, у встановлений строк.

Заява в обов'язковому порядку реєструється в ПМО.

2.2. До Заяви подаються документи, що дають змогу ідентифікувати ці товари і підтверджують законні підстави їх знаходження у особи, яка бажає користуватися послугами складу, та договір зберігання з власником СТЗ (у випадках розміщення товарів на СТЗ відкритого типу).

При цьому в разі залишення у справах митниці копій зазначених документів вони звіряються з оригіналами. Ксерокопії цих документів завіряються печаткою та підписом уповноваженої особи підприємства.

2.3. Дозволом на розміщення товарів і транспортних засобів на СТЗ є резолюція посадової особи митного органу, зазначеної в пункті 1.9 цього Порядку, на Заяві.

Митний орган має право не дозволяти розміщення товарів і транспортних засобів на СТЗ, якщо власник складу не забезпечує належних умов для діяльності на його території посадових осіб митного органу з метою проведення митного контролю за такими товарами і транспортними засобами.

2.4. Посадова особа, яка призначена начальником ПМО, розглядає документи, подані разом із Заявою, проводить митний догляд вантажу та транспортного засобу та розміщує товари на тимчасове зберігання під митним контролем на СТЗ.

2.5. Розміщення товарів посадовою особою ПМО на тимчасове зберігання під митним контролем обов'язково здійснюється у присутності:

на СТЗ закритого типу - власника СТЗ;

на СТЗ відкритого типу - власника СТЗ та уповноважених осіб підприємства.

Факт розміщення товарів на тимчасове зберігання під митним контролем фіксується в Акті, який реєструється у встановленому порядку. Посадова особа ПМО накладає митне забезпечення на складське приміщення або резервуар СТЗ. Разом з митним забезпеченням, на склад в обов'язковому порядку накладається забезпечення власника СТЗ.

Окремі категорії товарів (громіздкі, негабаритні, насипні тощо), а також транспортні засоби, за рішенням начальника ПМО, можуть розміщатися на критому чи відкритому майданчику СТЗ.

2.6. Акт заповнюється у трьох примірниках:

перший примірник залишається у справах ПМО митниці;

другий примірник призначається для власника СТЗ;

третій примірник призначається для підприємства (у випадках розміщення товарів на СТЗ відкритого типу).

Одержувачі другого та третього примірників Акта розписуються про факт отримання в першому примірнику.

Якщо підприємство є одночасно власником СТЗ, то Акт заповнюється в установленому порядку у двох примірниках. При цьому реквізити "підприємство, яке передає товари на зберігання під митним контролем" та "підприємство (власник складу), яке приймає товари на зберігання під митним контролем" збігаються.

Порядок присвоєння реєстраційних номерів Акта наступний:

99/99/999,
 ––  ––  ––––
 1   2    3

де:

1 - 2 - значний код ПМО:

01 -ВВ-1; 

05-ВВ-7; 

02-ВВ-3; 

06-ПВ; 

03-ВВ-4; 

07-ВПВ-1; 

04-ВВ-6; 

08-ВПВ-2; 


2 - останні дві цифри поточного року;

3 - 3 - значний порядковий номер Акта згідно обліку програми "Вантаж".

2.7. Оформлений у встановленому порядку Акт є підставою для зняття з контролю документа контролю за доставкою вантажу в митницю призначення.

2.8. Заява, Акт та всі подані документи, на підставі яких товари були розміщені на СТЗ, передаються відповідальній посадовій особі ПМО для подальшого контролю.

2.9. У разі виявлення під час розміщення товарів на зберігання під митним контролем порушення митних правил посадова особа митного органу, яка виявила правопорушення, складає відповідний протокол та виконує дії, передбачені чинним митним законодавством.

3. Оформлення декларації-зобов'язання

3.1. Відповідно до вимог розділу 3.2 Порядку заповнення граф ВМД підприємством повинна бути подана декларація-зобов'язання.

3.2. У разі оформлення попередньої вантажної митної декларації відповідно або в разі надходження в Україну вантажів благодійної допомоги декларація-зобов'язання не подається.

3.3. У разі передання товарів на зберігання під митним контролем за Актом (тобто без одночасного оформлення декларації-зобов'язання) сплата митного збору за митне оформлення товарів у зонах митного контролю на територіях і в приміщеннях підприємств, що зберігають такі товари, здійснюється відповідно до порядку, що встановлюється Держмитслужбою.

3.4. У разі передання товарів на зберігання під митним контролем за Актом разом з оформленням декларації-зобов'язання сума нарахованого митного збору за митне оформлення товарів у зонах митного контролю на територіях і в приміщеннях підприємств, що зберігають такі товари, зазначається у графі 47 цієї декларації.

3.5. Відомості про Акт зазначаються в установленому порядку в графі 44 декларації-зобов'язання.

3.6. Декларація-зобов'язання не дає права на використання задекларованих товарів з будь-якою метою на території України і призначена для здійснення митного контролю.

4. Порядок контролю за товарами, які розміщені на СТЗ

4.1. З метою організації контролю за товарами, розміщеними на тимчасове зберігання під митним контролем на СТЗ в ПМО за допомогою програми "Вантаж" ведеться Електронний журнал реєстрації товарів, розміщених на тимчасове зберігання під митним контролем на СТЗ (далі - Журнал) (додаток 3) та формується окрема тека, де зберігаються зареєстровані Заяви, Акти та документи до них.

Ведення Журналу, контроль за відповідними документами та товарами, розміщеними на тимчасове зберігання під митним контролем на СТЗ, здійснює відповідальна посадова особа ПМО.

4.2. До 5 числа місяця, наступного за звітним, ПМО здійснюють передачу бази даних по обліку та контролю за товарами, розміщеними на тимчасове зберігання під митним контролем, до відділу ІАР та МС. Відділ ІАР та МС узагальнює надану інформацію, формує електронну базу даних та до 10 числа місяця, наступного за звітним, надає її в електронному вигляді для контролю до відділу організації митного контролю.

4.3. Не менш ніж за місяць до закінчення терміну тимчасового зберігання товарів під митним контролем, ПМО, за дозволом якого товари розміщено на СТЗ, на адресу підприємства надсилається лист-попередження про те, що визначений термін перебування товарів під митним контролем минає і вони повинні бути оформлені в митному відношенні або передані для зберігання митному органу, а також про те, що в разі невиконання встановлених вимог підприємство буде притягнуте до відповідальності згідно чинного законодавства.

4.4. Переміщення товарів згідно пункту 1.8 Положення з одного СТЗ, де вони розміщені на тимчасове зберігання під митним контролем, на інший СТЗ у зоні діяльності митного органу здійснюється за письмовою заявою підприємства зі складанням нового Акта відповідно до розділу 2 цього Порядку. При цьому питання переміщення погоджується з ПМО, за рішенням якого товари розміщено на тимчасове зберігання під митним контролем на СТЗ.

4.5. В разі необхідності продовження терміну тимчасового зберігання товарів або зміни обраного митного режиму підприємство, власник товарів, завчасно, у термін не менший ніж 15 днів до закінчення строку зберігання, надає митному органу мотивовану заяву.

У випадку зміни митного режиму щодо товарів розміщених на зберігання під митним контролем до заяви надаються документи, які є підставою для зміни митного режиму.

У випадку продовження терміну тимчасового зберігання товарів на СТЗ відкритого типу до заяви надаються документи, що підтверджують погодження терміну тимчасового зберігання товарів з власником СТЗ.

4.6. Заява розглядається ПМО, за дозволом якого товари розміщено на СТЗ. Остаточне рішення щодо продовження терміну тимчасового зберігання або зміни обраного митного режиму приймається начальником митного органу.

Про прийняте рішення письмово повідомляється підприємство, власник товару.

4.7. У разі проведення підприємством або уповноваженою ним особою декларування товарів, відповідно до обраного митного режиму, у встановлені строки, посадова особа ПМО, призначена начальником ПМО для проведення митного догляду згідно Порядку здійснення митного контролю й митного оформлення товарів та інших предметів із застосуванням ВМД, затвердженого наказом Держмитслужби України від 14.10.2002 N 561 (у редакції наказу Держмитслужби від 21.10.2003 N 715, зареєстрованого у Міністерстві юстиції України 12.11.2003), здійснює видачу товарів із СТЗ.

4.8. Після закінчення в повному обсязі митного оформлення товарів, розміщених на тимчасовому зберіганні під митним контролем на СТЗ, Заява, Акт та пакет документів до них вилучаються з теки контролю, зшиваються разом з першим примірником ВМД та зберігаються в ПМО, що здійснив митне оформлення.

В випадках, якщо товар передається для зберігання на склад митниці, Заява, Акт та пакет документів до них вилучаються з теки контролю, зшиваються разом з документами, на підставі яких товар знято з контролю та передано на склад митниці. Ці документи зберігаються ПМО в окремій теці.

4.9. З метою здійснення контролю за діяльністю СТЗ відділом організації митного контролю проводяться планові (1 раз на рік) і раптові інвентаризаційні перевірки діяльності СТЗ.

 

В. о. начальника ВОМК 

Г. Є. Мітяєв 


 

Додаток 1
до Порядку розміщення товарів і транспортних засобів на складах тимчасового зберігання у Східній регіональній митниці 


АКТ
про прийняття-передання товарів на зберігання під митним контролем

N ____________ 

від "___" ____________ 20__ р. 


Мною, _______________________________________________________________________________,
                                   (посада, прізвище, ім'я, по батькові посадової особи митного органу; назва митного органу) 
у присутності:
представника підприємства (або уповноваженої особи) ______________________________________,
______________________________________________________________________________________,
                                                           (назва підприємства, посада, прізвище, ім'я, по батькові) 
яке передає товари на зберігання під митним контролем, представника підприємства (власника складу) _______________________________________________________________________________,
                                                                          (назва підприємства, посада, прізвище, ім'я, по батькові) 
яке приймає товари на зберігання під митним контролем, проведено митний огляд вантажу, який надійшов з _________________________________, за документом контролю доставки _____________
                                                (країна відправлення)                                                                                                                     (тип ДКД) 
N ______________________, виписаним _________________________________________ митницею.

Місце проведення митного огляду _________________________________________________________
_______________________________________________________________________________________. 

Час проведення митного огляду: з _____ год. _____ хв. до _____ год. _____ хв. 

Місцезнаходження товарів: транспортний засіб, контейнер тощо _______________________________
______________________________________________________________________________________
                                             (вид і державний номер транспортного засобу; номер контейнера тощо)

Митне забезпечення (забезпечення відправника) ____________________________________________.
                                                                                                                                           (наявність, номери, цілість) 

        Нижчеперелічені товари розміщено на зберігання під митним контролем на
______________________________________________________________________________________
                                                   (назва, номер тощо складських приміщень, резервуарів, майданчиків СТЗ)
за адресою: ____________________________________________________________________________

на строк до "___" ____________ 20__ р. за договором на зберігання товару від ____________ N ____

N
з/п 

Назва (особливі ознаки предметів, кількісні характеристики, країна походження)* 

Кількість місць, вага, вартість 

  

  

  

  

… 

  

  

  

  

  

  

  

  

Всього 

  



Зворотній бік Акта  


Представнику підприємства _____________________________________________________________
                                                                                                                   (назва підприємства)
______________________________________________________________________________________,
                                                   (прізвище, ім'я, по батькові особи, відповідальної за зберігання товарів) 
який мешкає за адресою: ________________________________________________________________,
паспорт: серія ________ N ________, виданий ___________________________"___" ____________ р.,
роз'яснено положення митного законодавства, що регламентують питання тимчасового зберігання товарів під митним контролем і відповідальність за порушення цих положень (статті 331, 336 - 338  Митного кодексу України).

        На склад накладено митне забезпечення N ___________ та пломба власника складу N _______.

Товари (предмети) на тимчасове зберігання під митним контролем передав 

 
_______________________
(підпис, прізвище, ініціали) 

Товари (предмети) на тимчасове зберігання під митним контролем прийняв 

 
_______________________
(підпис, прізвище, ініціали)** 

  

Гербова печатка підприємства,
яке прийняло товар на зберігання 

Посадова особа митного органу 

_______________________
(підпис, прізвище, ініціали) 

  

Відтиск штампа
"Під митним контролем" 


Копію акта отримав:  

_____________ "___" ____________ 20__ р.
      (підпис)

  

_____________ "___" ____________ 20__ р. 
      (підпис)



___________
* У разі відсутності місця у графі "Назва (особливі ознаки предметів, кількісні характеристики, країна походження)" допускається посилання на товаросупровідні та фінансові документи (специфікація, рахунок тощо) з обов'язковим зазначенням їх реквізитів (наприклад: "згідно специфікації N ... від....."). В такому випадку до кожного примірника акта додається копія документа, на який йдеться посилання в вищезазначеній графі. Зазначене посилання повинно давати можливість однозначно визначити вантаж, який розміщується на зберігання під митним контролем.

** Підписує керівник підприємства - власник складу або особа, ним уповноважена.

Додаток 1
до Порядку розміщення товарів і транспортних засобів на складах тимчасового зберігання у Східній регіональній митниці, затвердженого наказом Східної регіональної митниці
від 14 січня 2004 р. N 21
(у редакції наказу Східної регіональної митниці
від 29 жовтня 2004 р. N 827) 

Зареєстровано
в Харківському обласному управлінні юстиції
22 січня 2004 р. за N 6/702


АКТ
про розміщення товарів і транспортних засобів на тимчасове зберігання під митним контролем на СТЗ

N _________ 

"___" ____________ 200_ р. 

Мною, _______________________________________________________________________________,
                                 (посада, прізвище, ім'я, по батькові посадової особи митного органу; назва митного органу)
у присутності __________________________________________________________________________
                                                                                        (посада, прізвище, ім'я, по батькові)
представника підприємства (або посередника) ______________________________________________,
                                                                                                                                              (назва підприємства)
яке передає товари для зберігання на СТЗ
_____________________________________________________________________________________,
                                                                                   (посада, прізвище, ім'я, по батькові)
представника підприємства (власника СТЗ) ________________________________________________,
                                                                                                                                         (назва підприємства)
яке приймає товари для зберігання на СТЗ,
знято пломбу N ______ з ____________________, реєстраційний N ____________________________,
                                                                                                                                                                        (вид транспортного засобу)
проведено митний огляд вантажу, який надійшов з __________________________________________,
                                                                                                                                                      (країна відправлення)
за документом контролю доставки N _______, виписаним __________________________ митницею.

При митному огляді встановлено, що кількість місць товарів ___________________________________
________________________________ даним, зазначеним у:
                   (відповідає, не відповідає)
товарно-транспортній накладній _________________________________________________________,
книжці МДП __________________________________________________________________________,
комерційному рахунку __________________________________________________________________.

Нижчеперелічені товари і транспортні засоби прийнято для зберігання на СТЗ за адресою: ______________________ на строк до "___" ____________ 200_ р. за договором на зберігання товару від ____________ N __________________________________.


N
з/п 

Назва товару (особливі ознаки) 

Кількість (вага) 

 

 

 

 

 

 


Результати митного огляду:
______________________________________________________________________________________
______________________________________________________________________________________
______________________________________________________________________________________
______________________________________________________________________________________

Представнику СТЗ - ____________________________________________________________________
                                                                                                 (назва підприємства)
______________________________________________________________________________________,
                                                 (прізвище, ім'я, по батькові особи, відповідальної за зберігання товарів)
який мешкає за адресою:
______________________________________________________________________________________,

роз'яснено положення митного законодавства, що регламентують питання тимчасового зберігання товарів і транспортних засобів підприємством під митним контролем і відповідальність за порушення цих положень (статті 329, 330, 331, 336, 337, 338, 342, 343, 344 Митного кодексу України.

На склад накладено митне забезпечення N _____ у кількості ___ шт. та пломби власника СТЗ N _____ у кількості ___ шт.


Товари і транспортні засоби на тимчасове зберігання під митним контролем на СТЗ передав 

_____________________
(підпис, прізвище, ініціали) 

Печатка власника товарів і транспортних засобів, уповноваженої особи власника товарів 

Товари і транспортні засоби на тимчасове зберігання під митним контролем на СТЗ прийняв 

______________________
(підпис, прізвище, ініціали) 

Печатка представника СТЗ 

Посадова особа митного органу 

_______________________
(підпис, прізвище, ініціали) 

Відтиск штампа "Під митним контролем" 


Копію акта отримав: 

___________ "___" ____________ 200_ р.  

___________
(підпис) 

  

___________ "___" ____________ 200_ р.  

___________
(підпис) 


(додаток 1 в редакції наказу Східної
 регіональної митниці від 29.10.2004 р. N 827)

 

Додаток 2
до Порядку розміщення товарів і транспортних засобів на складах тимчасового зберігання у Східній РМ 


Начальнику _______________________
                                  (назва ПМО митного органу) 


ЗАЯВА

Підприємство _________________________________________________________________________
                                                                                                  (повна назва підприємства) 

          код за ЄДРПОУ______________
          адреса: _____________________
          тел. ________________________

Банківські відомості:

Банк ____________________________
                               (назва банку, адреса)

          р/р _____________ МФО _______________
          в/р _____________ МФО _______________

Акредитаційний N ____________________ від "___" ____________ ____ р.
просить Вашого дозволу на розміщення товарів ____________________________________________
_____________________________________________________________________________________,
                                                                                                      (назва вантажу) 
що надійшли на нашу адресу за:
документом контролю доставки __________________________________________________________,
контрактом ___________________________________________________________________________,
товаросупровідними документами _______________________________________________________
на зберігання під митним контролем на складі тимчасового зберігання
_____________________________________________________________________________________
                                                                                     (тип складу, назва підприємства)
за адресою: __________________________________________________________________, у зв'язку з
_____________________________________________________________________________________.

          З правилами зберігання товарів під митним контролем та, зокрема, статтями _______________
Митного кодексу України ознайомлені.

          Зобов'язуємося заявити товари, в митний режим ___________________ або передати їх на склад митниці до закінчення строків тимчасового зберігання товарів під митним контролем, встановлених статтею 108 Митного кодексу України, а саме, до "___" ____________ р. та надати декларацію-зобов'язання протягом перших 15 днів перебування товарів під митним контролем, якщо в цей термін товар не буде заявлений у певний митний режим, а саме, до "___" ____________ р.

          Примітки: ______________________________________________________________________
_____________________________________________________________________________________.

Керівник підприємства 

____________ (П. І. Б.) 

Головний бухгалтер 

____________ (П. І. Б.) 

М. П. 

  



Розміщення товару на
зберігання під митним
контролем дозволено
"__" ____________ р.
________________________
(посада, підпис, прізвище, ініціали
посадової особи митного органу) 


 

Додаток 3
до Порядку розміщення товарів і транспортних засобів на складах тимчасового зберігання у Східній РМ 


Електронний журнал
реєстрації товарів, розміщених на тимчасове зберігання під митним контролем на СТЗ

N
п/п 

Позиція 

1. 

N по Журналу, дата 

2. 

Вх. N та дата Заяви 

3. 

Назва підприємства-одержувача, адреса 

4. 

Скорочена назва вантажу 

5. 

Загальна кількість місць, вага, вартість 

6. 

N дозволу на право використання складського приміщення, як СТЗ, адреса складу 

7. 

Обраний митний режим, змінений за заявою підприємства митний режим 

8. 

Визначені контрольні дати: подання декларації-зобов'язання, кінцева дата здійснення митного оформлення 

9. 

N та дата фактичного оформлення декларації-зобов'язання 

10. 

Лист на продовження терміну тимчасового зберігання, дата, лист на зміну митного режиму, дата, N та дата протоколу про ПМП 

11. 

N ВМД та дата здійснення митного оформлення, N та дата акта про передачу 


___________