Про затвердження Інструкції по дотриманню режиму зони митного контролю під час здійснення митного оформлення товарів та транспортних засобів на територіях в місцях прибуття автотранспорту

Наказ Східної регіональної митниці
від 2 березня 2005 року N 194

Зареєстровано в Харківському обласному управлінні юстиції
16 березня 2005 р. за N 21/836

У відповідності до вимог статей 48 - 52 Митного кодексу України, Порядку про створення зон митного контролю та їх функціонування, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 25.12.2002 N 1947, наказу Східної регіональної митниці від 22.06.2004 N 507 "Про створення зон митного контролю у Східній регіональній митниці", зареєстрованого в обласному управлінні юстиції 01.07.2004 за N 63/759, НАКАЗУЮ:

1. Затвердити Інструкцію по дотриманню режиму зони митного контролю під мас здійснення митного оформлення товарів та транспортних засобів на територіях в місцях прибуття автотранспорту (додається).

2. Начальнику загального відділу Єльніковій О. П. наказ направити згідно з розсилкою.

3. Відповідальність за виконання наказу покласти на начальників підрозділів митного оформлення.

4. Контроль за виконанням наказу покласти на заступників начальника Східної регіональної митниці відповідно до розподілу обов'язків.

 

Т. в. о. начальника
Східної регіональної митниці 

 
І. Р. Карімов 


 

ЗАТВЕРДЖЕНО
наказом Східної регіональної митниці
від 2 березня 2005 р. N 194

Зареєстровано
в Харківському обласному управлінні юстиції
16 березня 2005 р. за N 21/836 


Інструкція
по дотриманню режиму зони митного контролю під час здійснення митного оформлення товарів та транспортних засобів на територіях в місцях прибуття автотранспорту

Дана Інструкція розроблена з метою встановлення чіткого контролю за переміщенням товарів та автотранспортних засобів на території зон митного контролю в місцях прибуття автотранспорту чи за їх межі.

Інструкція застосовується у підрозділах митного оформлення Східної регіональної митниці під час проведення митного оформлення (здійснення всіх форм митного контролю) товарів та транспортних засобів із використанням інженерно-технічних засобів підприємств - власників (користувачів) приміщень, територій місць прибуття автотранспорту.

Дана Інструкція не застосовується на територіях зон митного контролю в місцях прибуття автотранспорту, які використовуються лише для вантажів одного конкретного суб'єкта зовнішньоекономічної діяльності, та місці прибуття автотранспорту в пункті пропуску "Харків - Аеропорт".

Митне оформлення товарів та транспортних засобів, які перебувають на контролі у підрозділах митного оформлення митниці, здійснюється виключно в зонах митного контролю, які створені в Східній регіональній митниці.

Рішення про проведення митного оформлення у тимчасових зонах митного контролю, встановлених на територіях підприємств, у виключних випадках, приймається на підставі обґрунтованих звернень із обов'язковим погодженням з Департаментом організації митного контролю Державної митної служби України.

В'їзд на територію зони митного контролю автотранспортних засобів з вантажами, які знаходяться під митним контролем, а також порожніх автотранспортних засобів здійснюється за наявності у власника вантажу або його уповноваженого представника (декларант, перевізник, експедитор) разової перепустки.

Разова перепустка повинна містити наступну інформацію:

- власник (перевізник, експедитор тощо) вантажу;

- державний номер транспортного засобу;

- реквізити товарно-транспортних документів;

- П. І. Б. водія.

Дозвіл на в'їзд вищевказаних автотранспортних засобів в зону митного контролю надає визначений начальником відповідного підрозділу митного оформлення співробітник даного підрозділу. При цьому на разовій перепустці робиться відповідна відмітка у вигляді проставляння зазначеним співробітником штампа "В'їзд в зону митного контролю дозволено". Додатково зазначений інспектор на разовій перепустці проставляє штамп "ПМК", що означає: вантаж або транспортний засіб взято під митний контроль і будь-яке розпорядження ним (переміщення, перевезення, навантаження, розвантаження та інше) без дозволу митниці забороняється.

Оформлена таким чином разова перепустка є підставою для пропуску до зони митного контролю автотранспортного засобу з вантажем або порожнього автотранспортного засобу.

Місце огляду автотранспортних засобів з вантажами, їх місце стоянки, а також місце розміщення вантажу, у разі необхідності його повного або часткового вивантаження, в зоні митного контролю визначає співробітник підрозділу митного оформлення Східної регіональної митниці.

Після завершення проведення митного оформлення вантажу (оформлення вантажної митної декларації) або після завершення операцій по вивантаженню (видачі) в (зі) складські приміщення вищезазначених підприємств товарів, які знаходяться під митним контролем, інспектор, що проводив митне оформлення ВМД чи такі операції, зазначає у разовій перепустці підстави для виїзду автотранспортного засобу із зони митного контролю. Разом з цим в разовій перепустці вищезазначеним інспектором проставляється штамп "Виїзд із зони митного контролю дозволено".

Оформлена таким чином разова перепустка є підставою для випуску за межі зони митного контролю автотранспортного засобу.

Проведення господарських робіт у зонах митного контролю допускається тільки з дозволу начальника митниці або особи, їм вповноваженої.

Забороняється знаходження в зонах митного контролю товарів та транспортних засобів, щодо яких здійснені митні процедури та надано дозвіл па випуск їх з зони митного контролю.

 

В. о. начальника відділу
організації митного контролю 

 
І. В. Чимандрін