СХІДНА РЕГІОНАЛЬНА МИТНИЦЯ

НАКАЗ

від 06.04.98 р. N 220

Про впровадження Технологічної схеми контролю за своєчасним та повним надходженням коштів для митного оформлення на депозитний рахунок Східної регіональної митниці та обліку платежів, нарахованих по ВМД

Із змінами і доповненнями, внесеними
наказом Східної регіональної митниці
 від 11 січня 1999 року N 12 

Наказ втратив чинність
(згідно з наказом Східної регіональної митниці
 від 14 червня 2005 року N 419)

Для забезпечення виконання п. 3.5 наказу ДМСУ N 81 від 21.02.97 р. "Про затвердження Порядку справляння митних зборів, які нараховуються по ВМД", спільного наказу ДМСУ, Міністерства фінансів України, НБУ N 442/146/90 від 12.09.95 р. "Про затвердження Інструкції про порядок здійснення розрахунків по митних платежах з Державним бюджетом України" та листа ДМСУ N 11/6-6997 від 19.09.96 р., з метою посилення контролю за надходженням грошових коштів на розрахунковий рахунок СРМ в межах торгового обігу наказую:

1. Затвердити Технологічну схему контролю за своєчасним та повним надходженням коштів для митного оформлення на депозитний рахунок СРМ та обліку платежів, нарахованих по ВМД (додається).

2. Встановити, що затверджена Технологічна схема є обов'язковою для всіх оперативних підрозділів митниці, які здійснюють митне оформлення вантажів суб'єктів ЗЕД.

3. Відповідальність за виконанням наказу покласти на начальників митних постів, вантажних відділів та начальника ВМДіП.

4. Скасувати дію наказу Східної регіональної митниці N 152 від 08.07.97 р.

5. Контроль за виконанням наказу покласти на заступника начальника Східної регіональної митниці Співакова В. В.

 

Начальник Східної
регіональної митниці 

 
П. В. Пашко 


 

ЗАТВЕРДЖЕНО
наказом Східної регіональній митниці
від 6 квітня 1998 р. N 220 


ТЕХНОЛОГІЧНА СХЕМА
КОНТРОЛЮ ЗА СВОЄЧАСНИМ ТА ПОВНИМ НАДХОДЖЕННЯМ КОШТІВ ДЛЯ МИТНОГО ОФОРМЛЕННЯ НА ДЕПОЗИТНИЙ РАХУНОК СХІДНОЇ РЕГІОНАЛЬНОЇ МИТНИЦІ ТА ОБЛІКУ ПЛАТЕЖІВ, НАРАХОВАНИХ ПО ВМД

1. Для проведення контролю надходження коштів у сплату митних та податкових платежів, що нараховуються по ВМД, платники надають до відділу МДіП примірник платіжного доручення, яким перераховано кошти до митниці, з оригіналом штампа бухгалтера-операціоніста банку.

2. Поточні витяги банку з депозитного рахунку митниці надаються відділом бухгалтерського обліку для здійснення контролю до відділу МДіП щоденно протягом 1 години після отримання.

3. Інспектор відділу МДіП вносить інформацію про надходження коштів за митне оформлення з витягів банку до ПЕОМ в розрізі особистих рахунків платників.

4. Згідно даних витягів банку, надходження коштів в сплату митних платежів на розрахунковий рахунок митниці підтверджується інспектором відділу МДіП шляхом проставлення спеціального штампа "ВМД І П, ЗАРАХОВАНО" на примірнику платіжного доручення платника відповідно порядку надходження, перевірки платіжних доручень:

- З 8-30 до 17-30 годин - надходження примірників платіжних доручень до відділу МДіП.

- З 12-00 до 15-00 годин - перевірка надходження коштів, проставлення відміток на платіжних дорученнях.

- З 15-00 до 17-00 годин - повернення платникам платіжних доручень, на яких:

- при надходженні коштів - проставляється штамп з обумовленими реквізитами;

- при ненадходженні коштів - проставляється дата перевірки та підпис інспектора відділу МДіП.

(останній абзац пункту 4 виключено згідно з наказом
 Східної регіональної митниці від 11.01.99 р. N 12)

5. При списанні грошових коштів з платіжного доручення при митному оформленні ВМД (в т. ч. АД, ПД) необхідно на звороті платіжного доручення зазначити:

- номер ВМД;

- суму списання по даному платіжному дорученню;

- залишок коштів на платіжному дорученні;

- списання засвідчуються особистим митним забезпеченням (для співробітників ВМДіП та уповноважених осіб - штампом "СПЛАЧЕНО" з підписом та датою списання);

- для попередніх ВМД типу "АД" та "ПД" перед номером декларації зазначається відповідно "АД" або "ПД", митне забезпечення (штамп "СПЛАЧЕНО") не проставляється, запис засвідчується особистим підписом особи, яка її вносить з зазначенням прізвища, ініціалів та дати вчинення запису.

Зміни та коригування цих записів при необхідності можуть бути зроблені на зворотньому боці платіжного доручення шляхом перекреслення попередніх, внесення скоригованих відомостей, з засвідченням особистим митним забезпеченням (штампом "СПЛАЧЕНО"), датою та підписом особи, що вносить зміни з зазначенням причин їх внесення:

- "ВМД анульовано згідно рапорту від ____________ N _____";

- "Внесено помилково";

- "Складено картку відмови від ____________ N ____" та інші.

Залишки сум платежів, які можуть утворитися внаслідок фактичного ввезення меншої кількості товару, ніж було заявлено в АД або ПД, чи внаслідок зміни курсу валюти, встановленого Національним банком України, за заявою суб'єкта підприємницької діяльності можуть бути повернені йому чи зараховані на депозитний рахунок митниці в рахунок наступних платежів (п. 4.2 наказу ДМСУ від 04.05.98 р. N 267 "Про затвердження Положення про порядок контролю за ввезенням на митну територію України окремих видів товарів").

(пункт 5 у редакції наказу Східної
 регіональної митниці від 11.01.99 р. N 12)

6. Контроль наявності залишків невикористаних коштів на платіжних дорученнях провадиться у вантажних відділах інспектором III етапу, у МПВ та на митних постах - уповноваженими особами шляхом проставлення на звороті платіжного доручення N ВМД, суми списаних по ній коштів та їх залишку і номерного штампа інспектора "СПЛАЧЕНО".

Зміна призначення залишків невикористаних коштів провадиться у відділі МДіП шляхом проставлення штампа "ВМДіП" після внесення відповідної інформації на звороті платіжного доручення згідно письмового звернення платника.

7. При надходженні у відділ МДіП примірника оформленої в митному відношенні імпортної ВМД, інспектором відділу провадиться:

- контроль наявності коштів на зазначених у графі "C" платіжних дорученнях згідно бази даних особових рахунків платників;

- списання митних платежів з платіжних доручень платників, які внесені до електронної бази даних особових рахунків.

 

Начальник ВМДіП 

О. Ф. Дуплій 


 

Додаток N 1 


Додаток N 1 втратив чинність
(згідно з наказом Східної регіональної митниці
 від 11 січня 1999 року N 12)

____________

 

НПО "Поверхность"
(www.mdoffice.com.ua)