СХІДНА РЕГІОНАЛЬНА МИТНИЦЯ

НАКАЗ

від 11.01.99 р. N 12

Про внесення змін до Технологічної схеми контролю за своєчасним та повним надходженням коштів для митного оформлення на депозитний рахунок СРМ та обліку платежів, нарахованих по ВМД, затвердженої наказом СРМ N 220 від 06.04.98 р.

Наказ втратив чинність
(згідно з наказом Східної регіональної митниці
 від 14 червня 2005 року N 419)

Враховуючи зміни, які доведені листом ДМСУ N 20/02663 від 18.09.98 р., та для упорядкування обліку коштів, що списані по ВМД (в т. ч. АД, ПД), наказую:

1. Останній абзац п. 4 Технологічної схеми контролю за своєчасним та повним надходженням коштів для митного оформлення на депозитний рахунок СРМ та обліку платежів, нарахованих по ВМД, затвердженої наказом СРМ N 220 від 06.04.98 р., виключити.

2. Пункт 5 зазначеної Технологічної схеми викласти у наступній редакції:

"При списанні грошових коштів з платіжного доручення при митному оформленні ВМД (в т. ч. АД, ПД) необхідно на звороті платіжного доручення зазначити:

- номер ВМД;

- суму списання по даному платіжному дорученню;

- залишок коштів на платіжному дорученні;

- списання засвідчуються особистим митним забезпеченням (для співробітників ВМДіП та уповноважених осіб - штампом "СПЛАЧЕНО" з підписом та датою списання);

- для попередніх ВМД типу "АД" та "ПД" перед номером декларації зазначається відповідно "АД" або "ПД", митне забезпечення (штамп "СПЛАЧЕНО") не проставляється, запис засвідчується особистим підписом особи, яка її вносить, з зазначенням прізвища, ініціалів та дати вчинення запису.

Зміни та коригування цих записів при необхідності можуть бути зроблені на зворотньому боці платіжного доручення шляхом перекреслення попередніх, внесення скоригованих відомостей, з засвідченням особистим митним забезпеченням (штампом "СПЛАЧЕНО"), датою та підписом особи, що вносить зміни з зазначенням причин їх внесення:

- "ВМД анульовано згідно рапорту від ____________ N _____";

- "Внесено помилково";

- "Складено картку відмови від ____________ N ____" та інші.

Залишки сум платежів, які можуть утворитися внаслідок фактичного ввезення меншої кількості товару, ніж було заявлено в АД або ПД, чи внаслідок зміни курсу валюти, встановленого Національним банком України, із заявою суб'єкта підприємницької діяльності можуть бути повернені йому чи зараховані на депозитний рахунок митниці в рахунок наступних платежів (п. 4.2 наказу ДМСУ від 04.05.98 р. N 267 "Про затвердження Положення про порядок контролю за ввезенням на митну територію України окремих видів товарів")".

3. Додаток N 1 до наказу СРМ від 06.04.98 р. N 220 втратив чинність.

 

Начальник митниці 

П. В. Пашко 


 

НПО "Поверхность"
(www.mdoffice.com.ua)