СХІДНА РЕГІОНАЛЬНА МИТНИЦЯ

НАКАЗ

від 08.02.2005 р. N 125

Про посилення контролю за товарами, що імпортуються в Україну

Наказ втратив чинність
(згідно з наказом Харківської митниці
від 25 жовтня 2005 року N 290)

З метою забезпечення повноти справляння митних платежів до Державного бюджету України та запобігання випадків випуску у вільний обіг товарів не під своїм найменуванням наказую:

1. Начальникам підрозділів митного оформлення Східної регіональної митниці та начальникам підпорядкованих митниць забезпечити перевірку лабораторією з експертного забезпечення Східної регіональної митниці:

1.1. рослинних олій та жироподібних речовин - товарні позиції 1507 - 1517, 1804 - згідно з листом Держмитслужби України N 53 від 13.02.98, а також з метою визначення їх характеристик, необхідних для класифікації, згідно УКТ ЗЕД;

1.2. газового конденсату природного (дистилят газового конденсату), товарна підкатегорія 2709 00 10 00 - згідно з листом Держмитслужби України N 11/2-3652 від 22.04.97;

1.3. деревностружкових плит - товарні підкатегорії 4410 19 90 90, 4410 90 00 00 - згідно з листом Держмитслужби України N 11/6-29-11422-ЕП від 21.11.2002;

1.4. товарів, що ввозяться на митну територію України в режимі імпорт при першій поставці у рамках одного контракту та які класифікуються за кодами з нульовими ставками мита по групах, вказаних у додатку 1 (керуючись їх економічною доцільністю).

У подальшому, по цих товарах здійснювати періодичні перевірки відповідно до графіків перевірки затверджених начальником Східної регіональної митниці по формі, наведеній у додатку 2.

2. Відбір проб та направлення до лабораторії з експертного забезпечення Східної регіональної митниці зразків товарів проводити згідно з вимогами пункту 1 постанови Кабінету Міністрів України N 1862 від 12.12.2002 "Про затвердження Порядку взяття (надання) проб і зразків товарів, проведення досліджень (аналізу, експертизи) з метою їх оформлення, а також розпорядження зразками" у розмірах, визначених наказами Держмитслужби України, ГОСТами, ДСТУ, ОСТами, ТУ.

3. Начальнику відділу номенклатури та класифікації товарів та начальникам ВКМВтаН митниць про прийняті на підставі лабораторних досліджень класифікаційні рішення надавати інформацію в електронному та твердому вигляді до лабораторії з експертного забезпечення щомісяця до 5 числа згідно з формою, наведеною у додатку 3.

4. Начальнику відділу номенклатури та класифікації товарів Східної регіональної митниці та начальникам відділів КМВтаН митниць Східного регіону постійно аналізувати групи товарів, що оформлюються, хімічні і технічні характеристики яких мають безпосередній вплив на розмір ставок ввізного мита. Узагальнену інформацію по означених групах товарів до 15 числа щомісячно надавати до лабораторії з експертного забезпечення Східної регіональної митниці для складання графіків перевірки.

5. Начальникам ВБКтаПМП Східної регіональної митниці і служб по БКтаПМП митниць Східного регіону, на виконання листа Держмитслужби України N 7/1 від 20.01.2005, щомісячно надавати до лабораторії з експертного забезпечення Східної регіональної митниці інформацію:

5.1. до 15 числа - по товарах груп ризику, які можуть бути включені до графіка перевірки товарів у лабораторії з експертного забезпечення Східної регіональної митниці;

5.2. до 5 числа - у разі порушення кримінальної справи або складання протоколу про ПМП на основі відомостей, одержаних внаслідок лабораторної перевірки.

6. Начальнику відділу ІАРтаМС до 10 числа кожного місяця здійснювати вибірку з електронної бази даних ВМД по групах товарів, які підлягали перевірці згідно з графіком у минулому місяці (номер ВМД, дата оформлення, відправник, одержувач, найменування продукції, кількість, код УКТ ЗЕД, номер зовнішньоекономічного контракту), та надавати їх до лабораторії з експертного забезпечення Східної регіональної митниці для контролю.

7. Контроль за виконанням наказу покласти на заступників начальника Східної регіональної митниці відповідно до розподілу обов'язків та начальника лабораторії з експертного забезпечення Східної регіональної митниці.

 

Т. в. о. начальника
Східної регіональної митниці 

 
І. Р. Карімов 


 

Додаток 1
до наказу Східної РМ
від 8 лютого 2005 р. N 125 


Перелік
товарних груп, по яких товари обов'язково перевіряються у лабораторії з експертного забезпечення Східної регіональної митниці при першій поставці по контракту та класифікуються за кодами з нульовими ставками мита

Товарні групи 

Товарні групи 

Товарні групи 

09 

44 

56 

13 

48 

57 

15 

51 

58 

21 

52 

59 

27 

53 

74 

28 

54 

  

30 

55 

  


Примітки:

1. Направлення у лабораторію можна не проводити при ввезенні товарів в Україну на таких умовах:

а) в якості гуманітарної допомоги;

б) митною вартістю менше 100 EURO.

2. Якщо на товари поширюються податкові пільги (преференції), надані у вигляді звільнення від обкладення товарів увізним митом, запит складається однорозово тільки при першій поставці товару від одного виробника.

 

Т. в. о. начальника відділу
організації митного контролю 

 
І. В. Чимандрін 


 

Додаток 2
до наказу Східної РМ
від 8 лютого 2005 р. N 125 


ЗАТВЕРДЖУЮ
начальник Східної регіональної митниці 


Графік
перевірки у лабораторії з експертного забезпечення Східної регіональної митниці наступних груп товарів у _______ 200_ р.

N
п/п 

Назва митниці 

Назва товару 

Товарна позиція
УКТ ЗЕД 

  

  

  


Примітки:

1. Крім товарів, на які поширюються податкові пільги (преференції), надані у вигляді звільнення від обкладення товарів увізним митом.

2. В межах дії графіка продукція одного найменування, одного виробника, по одному контракту направляється до лабораторії з експертного забезпечення Східної регіональної митниці один раз.

 

Начальник лабораторії з експертного забезпечення Східної регіональної митниці 

  


 

Додаток 3
до наказу Східної РМ
від 8 лютого 2005 р. N 125 


Інформація про прийняті класифікаційні рішення

N
п/п 

Заявлений код УКТ ЗЕД 

Заявлена назва товару 

Встановлений відділом номенклатури код УКТ ЗЕД 

Встановлена відділом номенклатури назва товару 

Номер та дата класифікаційного рішення 

Номер та дата довідки експерта 

Номер та дата оформленої ВМД 

Очікуваний економічний ефект (якщо є) 

  

  

  

  

  

  

  

  

  


 

Посада начальника відділу 

_________________________
(підпис) 

________________________
П. І. Б. 


 

НПО "Поверхность"
(www.mdoffice.com.ua)