ХАРКІВСЬКА МИТНИЦЯ

НАКАЗ

від 31.05.2006 р. N 373

Про затвердження Порядку дій підрозділів Харківської митниці при проведенні модифікації електронних копій документів контролю доставки товарів та вантажних митних декларацій

З метою визначення порядку дій підрозділів митного оформлення при необхідності проведення модифікації електронних копій документів контролю доставки товарів та вантажних митних декларацій, у відповідності до вимог листа Держмитслужби України від 04.10.2004 N 25/7-9-19/12028-ЕП "Щодо електронних копій ДКД" та з метою приведення у відповідність до вимог наказу Державної митної служби України від 27.04.2006 N 341 "Про внесення змін до наказу Держмитслужби України від 10.12.2001 N 800" наказую:

1. Затвердити Порядок дій підрозділів Харківської митниці при проведенні модифікації електронних копій документів контролю доставки товарів та вантажних митних декларацій (додається).

2. Вважати таким, що втратив чинність, наказ Східної регіональної митниці від 01.11.2004 N 839 "Про затвердження Порядку дій підрозділів Східної регіональної митниці при проведенні модифікації електронних копій документів контролю доставки товарів та вантажних митних декларацій".

3. Начальнику загального відділу Єльніковій О. П. довести наказ згідно з розрахунком розсилки.

4. Відповідальність за виконання наказу покласти на начальників відповідних підрозділів митниці.

Контроль за виконанням наказу залишаю за собою.

 

В. о. начальника митниці 

С. М. Ужвак 


 

ЗАТВЕРДЖЕНО
наказом Харківської митниці
від 31 травня 2006 р. N 373 


Порядок
взаємодії підрозділів Харківської митниці при проведенні модифікації електронних копій документів контролю доставки товарів та вантажних митних декларацій

1. Загальні положення

Цей Порядок розроблений з урахуванням вимог наказу Держмитслужби України від 10.12.2001 N 800 "Про затвердження Положення про порядок скасування інформації з контролю за доставкою вантажів, модифікації й анулювання електронної копії вантажної митної декларації в центральній базі даних Держмитслужби України" із змінами і доповненнями, внесеними наказами Державної митної служби України від 08.11.2005 N 1083, від 27.04.2006 N 341.

1.1 Випадки, в яких можливе проведення модифікації електронних копій документів контролю доставки товарів (далі - ДКД) та вантажних митних декларацій (далі - ВМД).

Можливість проведення модифікації електронних копій ДКД може розглядатись у випадках допущення технічних помилок при їх заповненні, з метою приведення електронних копій цих документів у відповідність оригінальним примірникам, якщо дані зміни та доповнення суттєво не впливають на:

- істотні характеристики товарів і транспортних засобів;

- відомості щодо осіб, які заявлені в митній декларації або іншому документі контролю доставки;

- заходи тарифного та нетарифного регулювання;

- не мають в собі ознак порушень митних правил, передбачених Митним кодексом України.

1.2 Підстави проведення модифікації електронних копій ДКД товарів та ВМД.

Модифікація електронних копій ДКД, за якими здійснюється контроль доставки товарів за допомогою наявних програмно-інформаційних комплексів з контролю за доставкою товарів, проводиться на підставі:

- обґрунтованого звернення одержувача, відправника товарів або уповноваженої ним особи;

- письмового подання начальника підрозділу митного органу;

- звернення іншого митного органу за підписом начальника митного органу або уповноваженої ним особи.

Рішення щодо необхідності модифікації електронних копій ВМД, за якими не здійснюється контроль за доставкою товарів, приймається за поданням керівництва оперативного підрозділу Харківської митниці, який проводив оформлення ВМД, за погодженням з керівництвом ВКПТ.

2. Порядок дій при проведенні модифікації електронних копій ДКД товарів та ВМД

2.1 Звернення одержувача, відправника товарів (уповноваженої ним особи); письмове подання начальника підрозділу митного органу або звернення іншого митного органу (далі - Звернення) щодо проведення модифікації електронних копій ДКД (крім попереднього повідомлення - далі ПП) товарів та ВМД загальний відділ (далі - ЗВ) передає заступнику начальника митниці, курируючому відповідний підрозділ митного оформлення, на розгляд. Звернення щодо проведення модифікації електронних копій ПП загальний відділ передає на розгляд начальнику митниці.

2.2 Згідно з накладеною резолюцією Звернення та пакет документів передається ЗВ до підрозділу, де проводилось митне оформлення ДКД або ВМД.

2.3 Начальник підрозділу митного оформлення в день отримання розглядає пакет документів з метою надання висновків щодо можливості проведення модифікації електронних копій ДКД товарів та ВМД. Забезпечує підготовку супроводжувального листа на проведення модифікації електронної копії ДКД або ВМД (далі - Супроводжувальний лист), в якому зазначає висновки та пропозиції щодо можливості (неможливості) проведення модифікації.

2.4 Пакет документів направляється через ЗВ Харківської митниці до підрозділів, зазначених в Супроводжувальному листі, для надання пропозицій відповідно до пункту 2.5.

2.5 Начальники визначених в Супроводжувальному листі підрозділів в день отримання надають пропозиції щодо можливості (неможливості) проведення модифікації електронної копії ДКД або ВМД відповідним записом на Супроводжувальному листі: "Вважаю за можливе (за яких обставин, або "неможливе" - за яких причин) проведення модифікації електронної копії ДКД N... (ВМД N...)" та повертає його до ЗВ.

2.6 ЗВ надає начальнику митниці (у випадку модифікації ПП) або заступнику начальника митниці, курируючого відповідний підрозділ митного оформлення, для винесення на Супроводжувальному листі остаточної резолюції щодо модифікації електронної копії ДКД (ВМД), після чого ЗВ передає для модифікації пакет документів підрозділам у такій послідовності: ВКПТ, ВІР та МС, ВКПТ.

2.7 Процедура модифікації електронних копій ДКД здійснюється згідно з порядком, визначеним наказом Держмитслужби України від 10.12.2001 N 800 "Про затвердження Положення про порядок скасування інформації з контролю за доставкою вантажів, модифікації й анулювання електронної копії вантажної митної декларації в центральній базі даних Держмитслужби України". Після проведення модифікації у ВКПТ Супроводжувальний лист з пакетом документів передається ЗВ до оперативного підрозділу, в якому проводилось митне оформлення.

2.8 У випадку відмови в модифікації електронної копії ДКД (ВМД) Супроводжувальний лист з пакетом документів також передається ЗВ до оперативного підрозділу, в якому проводилось митне оформлення, керівник якого готує письмову обґрунтовану відповідь заявникові.

 

Начальник ВКПТ 

О. М. Гой 


 

Додаток
до Порядку дій підрозділів Харківської митниці при проведенні модифікації електронних копій документів контролю доставки товарів та вантажних митних декларацій  


Начальнику Харківської митниці 


Супроводжувальний лист
на проведення модифікації електронної копії ДКД (ВМД)

Додаток на ________ арк.

Начальник 

_________________________
(підрозділ) 

________________
(підпис) 

"___" ____________ 200_ р. 


Пропозиції щодо можливості модифікації електронної копії ДКД (ВМД) 

Остаточне рішення начальника митниці 


Начальникам ВКПТ, ВІР та МС,
оперативного підрозділу (ВМО N ___)
модифікацію електронної копії
ДКД (ВМД) N ______ від
"___" ____________ 200_ р.
дозволяю (не дозволяю) _____
"___" ____________ 200_ р.
Начальник (заступник начальника) митниці (підпис) 


ВКПТ 

  

ВКПТ 

"___" ____________ 200_ р. 

  

"___" ____________ 200_ р. 

Начальник ВКПТ (підпис) 

  

Начальник ВКПТ (підпис) 


ВІР та МС 

  

ВІР та МС 

"___" ____________ 200_ р. 

  

"___" ____________ 200_ р. 

Начальник ВІР та МС (підпис) 

  

Начальник ВІР та МС (підпис) 


ВМП 

  

ВКПТ 

"___" ____________ 200_ р. 

  

"___" ____________ 200_ р. 

Начальник ВМП (підпис) 

  

Начальник ВКПТ (підпис) 


ВОР та ПСО 

  

 

"___" ____________ 200_ р. 

  

 . 

Начальник ВОР та ПСО (підпис) 

  

 


__________________________________________
(підрозділ, де відбувалось митне оформлення)

ДКД (ВМД) N ___ від "___" ___________ 200_ р. 

"___" ____________ 200_ р. 

Начальник 

_____________
(підрозділ) 

_____________
(підпис) 


____________

 

НПО "Поверхность"
(www.mdoffice.com.ua)