ДЕРЖАВНА ПОДАТКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ У ХАРКІВСЬКІЙ ОБЛАСТІ

ЛИСТ

від 05.06.2002 р. N 13190/к/31-004

Указ Президента України від 28.06.99 р. N 761/99 "Про впорядкування механізму сплати ринкового збору", який змінив порядок обчислення та граничні розміри ринкового збору, діє з 19.09.99 р. Статтею 1 цього Указу встановлено, що ринковий збір - це плата за право займання місця для торгівлі на ринках усіх форм власності, в тому числі у павільйонах, на критих та відкритих столах, майданчиках (включаючи орендовані), з автомобілів, візків, мотоциклів, ручних візків тощо.

Платниками ринкового збору є юридичні особи усіх форм власності, їх філії, відділення, представництва та інші відокремлені підрозділи, а також фізичні особи.

Разом з тим, пунктом 4 цього Указу встановлено перелік суб'єктів підприємництва, з яких ринковий збір не справляється. Відповідно до цього пункту звільняються від сплати ринкового збору підприємства торгівлі, громадського харчування, побутового обслуговування, які розташовані у стаціонарних приміщеннях (магазинах, кіосках, палатках) на території ринку, та з власних торговельно-закупівельних підрозділів ринку незалежно від зайнятого місця. В інших випадках ринковий збір сплачується у загальновстановленому порядку.

 

Заступник голови ДПА в області 

Н. Нечаєва 

 

Надруковано:"Урядовий кур'єр",N 127, 16 липня 2002 р.