УКРАЇНА

ХАРКІВСЬКИЙ МІСЬКИЙ ГОЛОВА


РОЗПОРЯДЖЕННЯ


Від 08.02.2007 № 262

Про створення робочої групи з питання вивчення ситуації щодо діяльності залів ігрових автоматів, розташованих на території міста Харкова

У зв'язку з чисельними скаргами (зверненнями) мешканців міста Харкова на незручності проживання, пов'язані з роботою залів ігрових автоматів та з метою упорядкування діяльності цих закладів на підставі Законів України «Про ліцензування певних видів господарської діяльності», «Про захист прав споживачів» та ст. 30 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», керуючись ст. ст. 42, 59 зазначеного Закону:

1. Створити робочу групу з питання вивчення ситуації щодо діяльності залів ігрових автоматів, розташованих на території міста Харкова (надалі - робоча група) у складі згідно з додатком № 1.

2. Затвердити «Положення про робочу групу з питання вивчення ситуації щодо діяльності залів ігрових автоматів, розташованих на території міста Харкова» (додаток № 2).

3. Робочій групі (голова - Фатєєв М.І.):

3.1. Вивчити ситуацію, що склалася з розміщенням та функціонуванням залів ігрових автоматів у місті.

3.2. За підсумками роботи надати пропозиції по упорядкуванню функціонування залів ігрових автоматів та направити їх на розгляд уповноважених органів.

4. Рекомендувати ГУ МНС України в Харківській області (Одарюк П.В.); міській СЕС (Колпакова Т.М.) перевірити в межах компетенції дотримання вимог державних норм та правил при розміщенні та роботі залів ігрових автоматів у місті.

5. Пропонувати ГУ МВС України в Харківській області (Репешко І.В.) вжити дійові заходи щодо недопущення діяльності суб'єктів підприємницької діяльності у сфері організації азартних ігор без отримання ліцензій.

6. Контроль за виконанням цього розпорядження покласти на заступника міського голови - директора Департаменту економіки та комунального майна Фатєєва М.І.


Міський голова М.М. Добкін


Додаток 1

до розпорядження міського голови «Про створення робочої групи з питання вивчення ситуації щодо діяльності залів ігрових автоматів, розташованих на території міста Харкова»

від 08.02.2007 року № 262


СКЛАД


1.

Фатєєв М.І.

заступник міського голови - директор Департаменту економіки та комунального майна голова робочої групи

2.

Наконечний В.В.

заступник начальника управління з питань підприємництва, інвестицій та споживчого ринку - депутат Харківської міської ради - заступник голови робочої групи

3.

Ткаченко Г.І.

директор Комунального підприємства «Муніципальна компанія поводження з відходами» - заступник голови робочої групи

4.

Коритін С.В.

генеральний директор Харківської обласної організації роботодавців «Асоціації робітників грального бізнесу» (за згодою) - заступник голови робочої групи

5.

Мовчанюк М.В.

начальник відділу побутового обслуговування управління з питань підприємництва, інвестицій та споживчого ринку - секретар робочої групи


Члени робочої групи:

6.

Білогрищенко А.І.

заступник директора Департаменту - начальник управління з питань підприємництва, інвестицій та споживчого ринку

7.

Стародубцев А.А.

директор Департаменту по взаємодії з правоохоронними органами, оборонної, мобілізаційної роботи та цивільної оборони

8.

Дармостук Д.Г.

заступник начальника управління з питань підприємництва, інвестицій та споживчого ринку - начальник відділу економічного аналізу та інвестицій

9.

Воронов М.М.

депутат Харківської міської ради, член постійної комісії з питань містобудування, архітектури та земельних відносин (за згодою)

10.

Єрьоменко С.М.

депутат Харківської міської ради, член постійної комісії з питань місцевого самоврядування, гласності та депутатської діяльності (за згодою)

11.

Зима О.Т.

доцент кафедри адміністративного права Національної юридичної академії ім. Я. Мудрого (за згодою)

12.

Лобазова М.В.

депутат Харківської міської ради, член постійної комісії з питань забезпечення громадського порядку, дотримання законності, охорони прав, свобод та законних інтересів громадян (за згодою)

13.

Лобазов С.М.

депутат Харківської міської ради, член постійної комісії з міжнародного співробітництва та інвестицій (за згодою)

14.

Кізілов А.В.

депутат Харківської міської ради, член постійної комісії з питань транспорту, зв'язку та екології (за згодою)

15.

Миргород О.М.

головний державний податковий ревізор-інспектор - начальник відділу оперативного контролю податкової адміністрації в Харківській області (за згодою)

16.

Ткаченко А.В.

депутат Харківської міської ради, член постійної комісії з питань забезпечення громадського порядку, дотримання законності охорони прав свободи та законності інтересів громадян (за згодою)

17.

Товкун О.М.

депутат Харківської міської ради, член постійної комісії з соціального захисту та охорони здоров'я (за згодою)

18.

Тупіцин В.М.

депутат Харківської міської ради, член постійної комісії з питань планування бюджету та фінансів (за згодою)

19.

Мисик В.Ю.

депутат Харківської міської ради, член постійної комісії з промисловості, економічного розвитку та власності (за згодою)

20.

Вировець І.І.

депутат Харківської міської ради, член постійної комісії з питань місцевого самоврядування, гласності та депутатської діяльності (за згодою)

21.

Кушнарьов С.П.

депутат Харківської міської ради, член постійної комісії з питань забезпечення порядку, дотримання законності, охорони прав, свобод та законних інтересів громадян (за згодою)

22.

Колпакова Т.М.

головний санітарний лікар міста (за згодою)

23.

Овіннікова Т.І.

виконуюча обов'язки заступника міського голови -  директора Департаменту містобудування, архітектури та земельних відносин

24.

Санін Ю.В.

начальник Харківського міського управління земельних ресурсів (за згодою)

25.

Солянник К.Є.

доцент кафедри державного будівництва Національної юридичної академії ім. Я. Мудрого (за згодою)

26.

Супруненко Н.А.

начальник управління культури та туризму Харківської обласної державної адміністрації (за згодою)

27.

Чечельницький С.Г.

начальник управління містобудування та архітектури

28.

Черкашин І.К.

заступник начальника Головного управління МВС України в Харківській області - начальник міліції громадської безпеки (за згодою)

29.

Чумаков В.М.

депутат Харківської міської ради, член постійної комісії з питань містобудування, архітектури та земельних відносин (за згодою)

30.

Юрченко В.М.

начальник Харківського міського управління ГУ МНС України в Харківській області (за згодою)


Заступник міського голови - директор

Департаменту економіки та комунального майна М.І.Фатєєв


Додаток 2

до розпорядження міського голови «Про створення робочої групи з питання вивчення ситуації щодо діяльності залів ігрових автоматів, розташованих на території міста Харкова»

від 08.02.2007 року № 262


ПОЛОЖЕННЯ

про робочу групу з питання вивчення ситуації щодо діяльності

залів ігрових автоматів, розташованих на території

міста Харкова


Загальні положення

1. Робоча група з питань вивчення ситуації щодо діяльності залів ігрових автоматів, розташованих на території міста Харкова (надалі - Робоча група) створюється з метою упорядкування функціонування даних об'єктів.

2. Робоча група у своїй діяльності керується Конституцією України, законами України, постановами Кабінету Міністрів України, Ліцензійними умовами провадження організації діяльності з проведення азартних ігор, які затверджені наказом Державного комітету України з питань регуляторної політики та підприємництва Міністерства фінансів України від 18.04.2006 року № 40/374, іншими нормативними актами діючого законодавства, розпорядженнями міського голови, рішеннями Харківської міської ради, виконавчого комітету Харківської міської ради та цим Положенням.

Основними завданнями Робочої групи є:

1. Виявляти місця розташування залів ігрових автоматів та назв господарюючих суб'єктів, які здійснюють діяльність у сфері ігорного бізнесу з порушенням діючого законодавства.

2. Проводити аналіз щодо діяльності залів ігрових автоматів та вживати заходи щодо розробки пропозицій по збільшенню податків, зборів, обов'язкових платежів.

3. Надавати відомості про виявлені порушення, а також рекомендації та пропозиції до відповідних органів виконавчої влади, органів прокуратури, правоохоронних та податкових органів для вжиття заходів щодо притягнення до відповідальності, передбаченої законодавством.

Робоча група для виконання покладених на неї завдань має право:

1. Отримувати в установленому порядку від органів місцевого самоврядування, податкових органів, підприємств, установ і організацій інформацію та матеріали, необхідні для виконання покладених на неї завдань.

2. Виявляти та фіксувати місця розташування, де провадяться азартні ігри на гральних автоматах з порушенням діючого законодавства:

- вживати в установленому порядку заходи щодо виявлення та усунення порушень при розміщенні залів ігрових автоматів,

- надавати рекомендації та пропозиції відповідним органам з питань дотримання законодавства щодо роботи гральних автоматів.

Головні принципи роботи Робочої групи:

1. Робоча група утворюється у складі: голови, заступника голови, секретаря та членів робочої групи.

2. До складу робочої групи входять: правоохоронні органи, органи місцевого самоврядування, органи пожежного нагляду, санепідемстанції та податкові органи.

3. Основною формою роботи Робочої групи є засідання.

4. Засідання Робочої групи проводяться в міру необхідності. Місце та час проведення засідання визначається головою Робочої групи.

5. Засіданнями Робочої групи керує її голова або за його відсутністю - заступник голови Робочої групи.

6. Засідання Робочої групи вважаються правомочними якщо на них присутні не меш ніж 2/3 складу членів Робочої групи.

7. Рішення Робочої групи приймаються більшістю голосів відкритим голосуванням і оформляються протоколом, який підписують голова Робочої групи (за його відсутністю - заступником голови), протокол веде секретар.

8. Рішення Робочої групи з питань, що належать до її компетенції, мають рекомендаційний характер.

9. Організацію поточної діяльності Робочої групи здійснює її секретар.

Прикінцеві положення:

1. Зміни та доповнення до цього Положення вносяться у тому порядку, що й для його прийняття.

2. Дане Положення набуває чинності з моменту його затвердження.


Заступник міського голови - директор

Департаменту економіки та комунального майна М.І.Фатєєв