УКРАЇНА

ХАРКІВСЬКИЙ МІСЬКИЙ ГОЛОВА


РОЗПОРЯДЖЕННЯ


Від 26.02.2007 № 370

Про упорядкування роботи з виконання державних програм соціального захисту населення, що фінансуються за рахунок субвенцій з державного бюджету

З метою упорядкування роботи з виконання державних програм соціального захисту населення, що фінансуються за рахунок субвенцій з державного бюджету, забезпечення дотримання порядку фінансування видатків міського та районних бюджетів за цими програмами, в зв'язку з передачею відповідно до рішення 10 сесії Харківської міської ради 5 скликання «Про міський бюджет міста Харкова на 2007 рік» від 27.12.2006 р. № 237/06 функцій головних розпорядників коштів субвенцій з державного бюджету на виконання державних програм соціального захисту населення до районних у місті бюджетів та до Департаменту транспорту і зв'язку Харківської міської ради, керуючись ст.ст.42,59 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні»,

1. Головам районних у місті Харкові рад, директору Департаменту транспорту і зв'язку Харківської міської ради (Водовозов Є.Н.) забезпечити належну роботу з виконання державних програм соціального захисту населення, що фінансуються за рахунок субвенцій з державного бюджету та неухильне дотримання діючого законодавства з цього питання.

2. Структурним підрозділам районних у місті Харкові рад, на які відповідними радами покладено виконання функцій головних розпорядників коштів субвенцій з державного бюджету на виконання державних програм соціального захисту населення, Департаменту транспорту і зв'язку Харківської міської ради (далі - головні розпорядники), при здійсненні заходів з виконання державних програм соціального захисту населення:

2.1. Неухильно дотримуватись вимог чинного законодавства України з цього питання, в тому числі норм Положення про єдиний державний автоматизований реєстр осіб, які мають право на пільги (затверджене постановою Кабінету Міністрів України від 29.01.2003 р. № 117) та Порядку фінансування видатків місцевих бюджетів на здійснення заходів з виконання державних програм соціального захисту населення за рахунок субвенцій з державного бюджету (затверджений постановою Кабінету Міністрів України від 04.03.2002 р. № 256).

2.2. В термін до 01.04.2007 року провести звірку інформації, наданої від управління праці та соціального захисту населення Департаменту охорони здоров'я та соціальних питань Харківської міської ради з інформацією, наданою підприємствами, що надають послуги населенню, та при виявленні розбіжностей усунути їх.

2.3. Укласти з підприємствами, що надають послуги, необхідні договори, пов'язані з виконанням державних програм соціального захисту населення.

2.4. Організовувати збирання, систематизацію і зберігання інформації про пільговиків для контролю за відомостями, які подаються підприємствами, що надають послуги, для розрахунків за надані пільговикам послуги.

2.5. Вести облік пільговиків шляхом формування на кожного пільговика персональної облікової картки згідно з формою «1-пільга», затвердженою Міністерством праці та соціальної політики України.

2.6. Щомісяця уточнювати списки пільговиків, отримувати відомості від пільговиків, а також від органів виконавчої влади, де перебувають на обліку пільговики, що мають пільги за соціальною ознакою, підприємств та організацій, що надають послуги, державних органів реєстрації актів цивільного стану, зокрема про осіб, які померли.

2.7. Щомісячно звіряти наявну інформацію з інформацією підприємств, які надають послуги населенню, для усунення розбіжностей.

2.8. До 10 числа місяця, що настає за звітним, подавати фінансовим управлінням районних рад (для Департаменту транспорту і зв'язку Харківської міської ради - до Департаменту бюджету і фінансів Харківської міської ради) інформацію про фактично нараховані суми та акти звіряння розрахунків за надані послуги згідно з формою «3-пільга», затвердженою Міністерством праці та соціальної політики України.

2.9. Здійснювати всі інші необхідні дії, пов'язані з виконанням функцій головного розпорядника, передбачені діючим законодавством України.

3. Управлінню праці та соціального захисту населення Департаменту охорони здоров'я та соціальних питань Харківської міської ради:

3.1. До 05.03.2007 року передати головним розпорядникам заборгованість з виконання державних програм соціального захисту населення, що утворилася станом на 01.01.2007 року (окрім заборгованості, що утворилася по компенсаційним виплатам за пільговий проїзд окремих категорій громадян та по відшкодуванню витрат підприємствам зв'язку на надані пільги).

3.2. До 05.03.2007 року передати головним розпорядникам всю необхідну документацію (списки пільговиків й ін.), яка їм необхідна для виконання функцій головного розпорядника.

4. Комунальним підприємствам територіальної громади м.Харкова, які надають послуги населенню:

4.1. В термін до 09.03.2007 року надати головним розпорядникам інформацію станом на 01.01.2007 року згідно з формою «2-пільга», затвердженою Міністерством праці та соціальної політики України, для проведення звіряння відповідно до п.2.2 цього розпорядження.

4.2. Подавати головним розпорядникам щомісяця до 25 числа розрахунки щодо вартості послуг, наданих пільговикам у минулому місяці, згідно з формою «2-пільга», затвердженою Міністерством праці та соціальної політики України.

5. Головним розпорядникам звернутися до підприємств, які надають послуги населенню, та не відносяться до комунальної власності територіальної громади міста Харкова, з запитами щодо здійснення передбачених в п.3 цього розпорядження заходів відповідно до норм діючого законодавства України.

6. Головам районних у місті рад, заступнику міського голови - директору Департаменту охорони здоров'я та соціальних питань (Шурма І.М.), директору Департаменту транспорту і зв'язку Харківської міської ради (Водовозов Є.Н.) в термін до 05.04.2007 року повідомити про хід виконання цього розпорядження.

7. Контроль за виконанням цього розпорядження покласти на першого заступника міського голови Кривцова О.С.


Міський голова М.М. Добкін