ХАРКІВСЬКА МИТНИЦЯ

НАКАЗ

від 26.02.2007 р. N 134

Про затвердження Порядку розгляду посадовими особами митниці заяв підприємств щодо декларування товарів за періодичною митною декларацією

Відповідно до положень постанови Кабінету Міністрів України від 25.12.2002 N 1985 "Деякі питання митного оформлення товарів", з метою впорядкування процедури розгляду посадовими особами митниці заяв суб'єктів зовнішньоекономічної діяльності відносно надання дозволу митниці на подання періодичної митної декларації наказую:

1. Затвердити Порядок розгляду посадовими особами митниці заяв суб'єктів зовнішньоекономічної діяльності відносно надання дозволу митниці на подання періодичної митної декларації, що додається.

2. Головному інспектору зв'язків з громадськістю забезпечити опублікування цього наказу в засобах масової інформації.

3. Начальнику загального відділу направити цей наказ згідно з розсилкою.

4. Відповідальність за виконання вимог цього наказу покласти на начальників відділів митного оформлення.

5. Контроль за виконанням цього наказу покласти на заступників начальника митниці згідно з розподілом обов'язків.

 

Начальник митниці 

М. І. Прудніков 


 

ЗАТВЕРДЖЕНО
наказом Харківської митниці
від 26 лютого 2007 р. N 134 


Порядок розгляду
посадовими особами митниці заяв суб'єктів зовнішньоекономічної діяльності відносно надання дозволу митниці на подання періодичної митної декларації

1. Приймання, облік та розгляд заяв суб'єктів зовнішньоекономічної діяльності (далі - заяви) про надання дозволу митниці на подання періодичної митної декларації (далі - ПМД) здійснюється відділами митного оформлення (далі - ВМО), до компетенції яких митницею віднесено оформлення перелічених в заяві товарів.

Форма заяви встановлена наказом Держмитслужби України від 09.08.2005 N 735 "Про запровадження єдиної форми заяви підприємства, подання якої митному органу передує митному оформленню товарів і транспортних засобів", зареєстрованого в Міністерстві юстиції України 26.08.2005 за N 934/11214.

Разом із заявою суб'єктами ЗЕД подаються документи, що підтверджують викладені у ній відомості (зовнішньоекономічний контракт (договір) тощо).

Розгляд заяв у ВМО проводиться протягом часу з врахуванням загальних термінів розгляду заяв, встановлених вимогами Порядку та умов подання періодичної митної декларації, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 25.12.2002 N 1985.

2. Начальники ВМО або особи, ними призначені, здійснюють розгляд заяв шляхом перевірки відомостей, зазначених у заявах та доданих до них документах, на предмет їх відповідності вимогам нормативно-правових актів, які регламентують оформлення ПМД.

Перевірка здійснюється шляхом аналізу відомостей наявних в:

- установчих документах суб'єкта ЗЕД;

- зовнішньоекономічному контракті та додатках до нього;

- товаросупровідних документах на товар, що буде переміщуватись (при наявності);

- статистичних даних про попередні зовнішньоекономічні операції суб'єкта ЗЕД (відомості надаються співробітником ВІР та МС, відрядженими до ВМО), в тому числі про наявність випадків складання протоколів про ПМП;

- базі даних контролю доставки щодо місцезнаходження товару, на момент розгляду заяви (відомості надаються співробітником ВКПТ, відрядженими до ВМО).

3. За результатами розгляду заяв, за підписом начальника ВМО готуються пропозиції для прийняття рішення по суті заяви начальником митниці або його заступником.

Пропозиції оформлюються шляхом зазначення їх на зворотному боці заяви.

Позитивні висновки надаються виключно у випадках документального підтвердження наступних умов:

- регулярність переміщення товарів суб'єктом ЗЕД через митний кордон України однією і тією ж особою на одних і тих же умовах та підставах, протягом терміну, що не перевищує тридцятиденного терміну з моменту подання ПМД;

- відсутності товарів, що планується декларувати із застосуванням ПМД, в переліку, зазначеному у пункті 5 Порядку та умов подання періодичної митної декларації, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 25.12.2002 N 1985.

4. У разі отримання негативних висновків розгляду заяви начальник ВМО, в якому проводився її розгляд, готує письмову відповідь про відмову в наданні дозволу на подання періодичної митної декларації із зазначенням причин відмови.

5. Результати розгляду заяв, оформлені у формах, зазначених у пунктах 3 та 4 цього Порядку, подаються заступнику начальника митниці, згідно з розподілом обов'язків.

6. Контроль за обсягом товарів, що фактично переміщуються за ПМД, та дотриманням суб'єктом ЗЕД термінів подання митних декларацій, заповнених в установленому порядку, покладається на начальників ВМО.

7. Оригінал заяви, після завершення декларування товарів за ПМД, зберігається в комплекті документів разом з першим примірником ПМД.

 

Начальник ВОМК 

Г. Є. Мітяєв 


 

НПО "Поверхность"
(www.mdoffice.com.ua)