Про порядок прийняття в експлуатацію закінчених будівництвом об'єктів, не включених до державного замовлення, в Харківській області

Розпорядження Харківської обласної державної адміністрації
від 5 серпня 1999 року N 650

Зареєстровано в Харківському обласному управлінні юстиції
12 серпня 1999 р. за N 78/295

Відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 5 серпня 1992 року N 449 "Про порядок прийняття в експлуатацію закінчених будівництвом об'єктів державного замовлення":

1. Затвердити Положення про порядок прийняття в експлуатацію закінчених будівництвом об'єктів, не включених до державного замовлення, в Харківській області (додається).

2. Районним державним адміністраціям, райміськвиконкомам, управлінням та відділам обласної державної адміністрації забезпечити дотримання встановленого порядку прийняття об'єктів, не включених до державного замовлення.

3. Визнати такими, що втратили чинність:

розпорядження Представника Президента України в Харківській області від 2 листопада 1992 р. N 461 "Про порядок прийняття в експлуатацію закінчених будівництвом об'єктів, не включених до державного замовлення";

розпорядження Представника Президента України в Харківській області від 6 квітня 1994 р. N 238 "Про внесення змін до Положення про порядок прийняття в експлуатацію закінчених будівництвом об'єктів, не включених до державного замовлення";

розпорядження Представника Президента України в Харківській області від 16 червня 1994 р. N 445 "Про внесення доповнень до Положення про порядок прийняття в експлуатацію закінчених будівництвом об'єктів, не включених до державного замовлення";

розпорядження голови обласної ради народних депутатів від 15 травня 1995 р. N 356 "Про внесення змін до Положення про порядок прийняття в експлуатацію закінчених будівництвом об'єктів, не включених до державного замовлення, затвердженого розпорядженням Представника Президента України в Харківській області від 2 листопада 1992 р. N 461";

розпорядження голови облдержадміністрації від 27 березня 1998 р. N 254 "Про внесення змін до Положення про порядок прийняття в експлуатацію закінчених будівництвом об'єктів, не включених до державного замовлення".

4. Контроль за виконанням розпорядження покласти на заступника голови обласної державної адміністрації О. М. Олійника.

5. Це розпорядження набуває чинності відповідно до вимог діючого законодавства.

 

Перший заступник голови
обласної державної адміністрації 

 
В. Потапов 


 

ЗАТВЕРДЖЕНО
розпорядженням Харківської обласної державної адміністрації
від 5 серпня 1999 р. N 650

Зареєстровано
в Харківському обласному управлінні юстиції
12 серпня 1999 р. за N 78/295 


ПОЛОЖЕННЯ
про порядок прийняття в експлуатацію закінчених будівництвом об'єктів, не включених до державного замовлення, в Харківській області

Дане Положення встановлює порядок, основні вимоги і умови прийняття в експлуатацію закінчених будівництвом об'єктів незалежно від їх форм власності та призначення, способів проведення будівельних робіт і поширюється на нове будівництво, розширення, реконструкцію, технічне переозброєння, реставрацію, капітальний ремонт (далі - будівництво) об'єктів-будівель, споруд, приміщень для фізичних осіб та підприємств, їх об'єднань, установ і організацій (далі - підприємства), окремих черг, пускових комплексів.

Об'єкти власності інших держав, їх юридичних та фізичних осіб, спільних підприємств і міжнародних організацій підлягають прийняттю в експлуатацію у визначеному цим Положенням порядку, якщо інший не встановлений відповідним міжнародним договором.

1. Загальні положення

1.1. Закінчені будівництвом і підготовлені до експлуатації відповідно до затвердженого проекту об'єкти підлягають введенню в експлуатацію в порядку, який встановлений чинним законодавством.

1.2. Закінчені будівництвом об'єкти можуть бути прийняті і введені в експлуатацію тільки при забезпеченні необхідних умов охорони праці, у відповідності з вимогами техніки безпеки і виробничої санітарії, вимогами пожежної і радіаційної безпеки та при виконанні заходів по захисту навколишнього середовища.

1.3. Закінчені будівництвом об'єкти виробничого призначення можуть бути прийняті за умови їх готовності до експлуатації (укомплектовані кадрами, забезпечені ресурсами і сировиною), якщо на них ліквідовані недоробки і на встановленому обладнанні розпочато випуск продукції (надання послуг).

1.4. Не допускається прийняття в експлуатацію об'єктів, на яких з порушенням встановленого порядку внесено зміни до складу передбачених проектом пускових комплексів.

У виняткових випадках до призначення державних приймальних комісій органом, який затвердив проект, можуть вноситись зміни до складу пускових комплексів. При цьому зі складу таких комплексів не повинні вилучатись будівлі і споруди, які призначені для санітарно-побутового обслуговування, забезпечення здорових та безпечних умов праці працівників, очищення, знешкодження і уловлювання шкідливих викидів в атмосферу, викидів у воду та грунт, а також під'їзні колії з фронтами навантаження і розвантаження, лінії зв'язку, меліоративні заходи, системи і заходи забезпечення пожежної безпеки.

1.5. Житлові будинки і цивільні споруди нового житлового мікрорайону підлягають прийняттю в експлуатацію переважно як закінчений містобудівний комплекс, в якому повинно бути завершено будівництво об'єктів, пов'язаних з обслуговуванням населення, благоустрій та озеленення території, у відповідності із затвердженим проектом забудови мікрорайону, кварталу, житлового масиву.

При прийнятті в експлуатацію окремих об'єктів у нових мікрорайонах, кварталах, житлових масивах благоустрій і озеленення територій необхідно виконувати в обсязі, достатньому для нормальної експлуатації та обслуговування об'єктів, що вводяться. Остаточний благоустрій і озеленення виконуються після завершення забудови мікрорайону, кварталів, житлових масивів, але не пізніше дворічного терміну, і приймаються окремим актом.

1.6. Багатосекційні житлові будинки можуть прийматися в експлуатацію окремими секціями, якщо це передбачено проектом, за умови повного закінчення монтажу конструкцій та підключення опалення у секцію, що примикає, а також завершення благоустрою території, прилеглої до секції, яка здається в експлуатацію.

Якщо багатосекційний житловий будинок має вбудовані (вбудовано-прибудовані, прибудовані) приміщення, посекційне прийняття слід здійснювати після закінчення будівельно-монтажних робіт і забезпечення опалення в приміщеннях даної секції. Прийняття в експлуатацію вказаних приміщень у цьому випадку здійснюється одночасно з прийняттям останньої секції за окремим актом.

1.7. Очисні споруди каналізації підлягають прийняттю в експлуатацію після гідравлічних випробувань трубопроводів і ємкісних споруд, тривалого (не менше як три доби) комплексного випробування під навантаженням на чистій або стічній воді, а також після перевірки взаємодії в роботі усіх споруд.

1.8. При прийнятті об'єктів в експлуатацію у I та IV кварталах дозволяється перенесення термінів виконання робіт по озелененню, облаштуванню верхнього покриття під'їзних доріг до будинків, тротуарів, господарських, ігрових та спортивних майданчиків, а також оздоблення елементів фасадів будинків, виконання яких неможливе через несприятливі погодні умови.

Конкретні терміни виконання вказаних робіт встановлюються державною комісією.

2. Прийняття в експлуатацію закінчених будівництвом об'єктів, не включених до державного замовлення  

2.1. Закінчені будівництвом та підготовлені до експлуатації об'єкти, які не включені до державного замовлення, підлягають прийняттю державними приймальними або державними технічними комісіями.

2.2. Для пред'явлення об'єктів державним приймальним комісіям створюються робочі комісії, що призначаються замовником (забудовником), які повинні перевірити: відповідність об'єктів і змонтованого устаткування проектам, відповідність виконання будівельно-монтажних робіт обов'язковим вимогам будівельних норм, результати комплексного випробування устаткування, підготовленість об'єктів до експлуатації, виконання заходів щодо забезпечення безпечних умов праці і виробничої санітарії, захисту навколишнього середовища, пожежної і радіаційної безпеки та енергозбереження. Результатом комплексного випробування устаткування по об'єктах промислового призначення повинен бути початок випуску продукції (надання послуг), передбаченої проектом.

2.3. Прийняття робочими комісіями зазначених об'єктів і устаткування в експлуатацію оформляється відповідними актами (форми 1, 2, 3 ДБН А.3.1-94, що додаються), які передаються замовником на розгляд державній приймальній комісії.

2.4. Закінчені будівництвом будівлі, споруди і приміщення виробничого та допоміжного призначення, які входять до складу об'єкта, у разі необхідності введення їх в експлуатацію в процесі будівництва приймаються при їх готовності робочими комісіями з наступним пред'явленням державній приймальній комісії, що приймає об'єкт у цілому.

Датою введення в експлуатацію таких об'єктів є дата підписання акта робочою комісією (форма 4 ДБН А.3.1-3-94, що додається).

2.5. Робочі комісії призначаються рішенням (наказом, розпорядженням) замовника (забудовника), який встановлює за погодженням з генеральним підрядником порядок та тривалість їх роботи.

Робочі комісії створюються не пізніше ніж у п'ятиденний термін після отримання письмового повідомлення генерального підрядника про готовність об'єкта чи устаткування до здачі.

2.6. До складу робочої комісії включаються представники замовника (забудовника), генерального підрядника, субпідрядних організацій, експлуатаційної організації, генерального проектувальника, органів державного санітарно-епідеміологічного нагляду, державного пожежного нагляду, державної екологічної інспекції, Держнаглядохоронпраці (крім об'єктів житлового призначення), Державної інспекції з енергозбереження.

При прийнятті в експлуатацію виробничих об'єктів до складу робочої комісії додатково включається представник профспілкової організації замовника або експлуатаційної організації, якщо такі є.

Головою робочої комісії призначається представник замовника (забудовника).

2.7. Генеральний підрядник подає робочим комісіям таку документацію:

- перелік організацій, які брали участь у виконанні будівельно-монтажних робіт, із зазначенням видів виконаних ними робіт та прізвищ інженерно-технічних працівників, відповідальних за їх виконання;

- комплект робочих креслень, по яких здійснювалось будівництво об'єкта, що приймається, з внесеними у встановленому порядку до них у процесі будівництва змінами;

- документи, що свідчать про якість матеріалів, конструкцій та виробів, які застосовувались при виконанні будівельно-монтажних робіт;

- акти на приховані роботи і акти про проміжне прийняття окремих відповідальних конструкцій;

- акти про випробування змонтованого устаткування, акти про випробування технологічних трубопроводів, внутрішніх систем холодного та гарячого водопостачання, каналізації, теплопостачання і вентиляції; зовнішніх мереж водопостачання, каналізації, теплопостачання, газопостачання та улаштування дренажу; акти про ущільнення (герметизацію) вводів і випусків інженерних комунікацій в місцях їх проходження крізь стіни підвалів;

- акти про випробування внутрішніх та зовнішніх електроустановок і електромереж;

- акти про випробування обладнання телефонізації, радіофікації, телебачення, сигналізації та автоматизації;

- акти про випробування обладнання пожежобезпеки, вибухобезпеки, блискавкозахисту;

- акти радіаційного обстеження об'єкта;

- акти про виконання заходів при будівництві на територіях з просідаючими грунтами, підземними виробками, карстами;

- журнали виконання робіт, авторського нагляду, матеріали перевірок органами державного нагляду в процесі будівництва.

2.8. Прийняття в експлуатацію закінчених будівництвом об'єктів (крім об'єктів житлово-цивільного призначення) здійснюється державними приймальними комісіями, які призначаються органами, що затвердили проектно-кошторисну документацію, а об'єктів житлово-цивільного призначення - державними приймальними комісіями, які призначаються районними державними адміністраціями та міськвиконкомами.

За дорученням голови комісії збір та організація роботи по проведенню робочої і державної приймальної комісій покладається на замовника.

2.9. До складу державної приймальної комісії включаються представники, що перелічені у пункті 2.6 цього Положення, крім субпідрядних організацій, а також представники відповідних інспекцій державного архітектурно-будівельного контролю та органів виконавчої влади, на території яких споруджено об'єкти.

Головою державної приймальної комісії по виробничих об'єктах призначається представник експлуатаційної організації.

Головою державної приймальної комісії по об'єктах житлово-цивільного призначення призначається представник органу Держархбудконтролю.

2.10. Замовник подає державним приймальним комісіям документацію, перелічену в пункті 2.7, а також:

- довідку про усунення недоробок, які виявлені робочими комісіями;

- затверджену проектно-кошторисну документацію і довідку про основні техніко-економічні показники об'єкта;

- перелік проектних, наукових та інших організацій, які брали участь у проектуванні об'єкта;

- документи на відведення земельних ділянок та дозвіл органів державного архітектурно-будівельного контролю на виконання будівельно-монтажних робіт;

- документи на геодезичну розбивочну основу для будівництва, а також документи на геодезичні роботи в процесі будівництва, які виконані замовником (підрядником);

- документи про геологічні і гідрогеологічні умови будівельного майданчика, результати випробування грунту та аналізу грунтових вод;

- геодезичну схему фактичного розташування інженерних мереж, яка передається також до місцевих органів містобудування та архітектури;

- паспорти на устаткування та механізми;

- акти на прийняття будівель, споруд та приміщень, змонтованого устаткування, які складені робочими комісіями (форми 1, 2, 3 ДБН А.3.1-3-94, що додаються);

- акти на прийняття будівель, споруд та приміщень, зазначених у пункті 2.4 (форма 4 ДБН А.3.1-3.94, що додається);

- довідки міських експлуатаційних організацій про те, що зовнішні комунікації холодного і гарячого водопостачання, каналізації, теплопостачання, газопостачання, енергопостачання та зв'язку забезпечать нормальну експлуатацію об'єкта і прийняті ними на обслуговування;

- довідку на відповідність потужностей, що вводяться (для початкового періоду освоєння проектних потужностей), тим потужностям, що передбачені проектом, або довідку бюро технічної інвентаризації по об'єктах житлово-цивільного призначення;

- довідку про фактичну вартість будівництва, підписану замовником і підрядником;

- зведені матеріали робочої комісії про готовність об'єкта в цілому до прийняття в експлуатацію державною приймальною комісією, а також гарантійний паспорт-сертифікат на об'єкт.

2.11. При прийнятті об'єктів із специфічними умовами виробництва державна приймальна комісія має право вимагати додаткові документи, що стосуються специфіки експлуатації об'єкта, який приймається.

2.12. Державні приймальні комісії зобов'язані перевірити усунення недоробок, виявлених робочими комісіями, і готовність об'єкта до прийняття в експлуатацію.

2.13. Прийняття державними приймальними комісіями закінчених будівництвом об'єктів в експлуатацію оформляється актом (форма 5 ДБН A.3.1-3-94, що додається).

Акт державної приймальної комісії про прийняття об'єктів в експлуатацію підписується головою та всіма членами комісії. При наявності у членів комісії заперечень останні повинні бути розглянуті з участю органу, який вони представляють.

Розгляд акта державної приймальної комісії про прийняття в експлуатацію об'єкта, прийняття рішення за результатами розгляду заперечень окремих членів комісії і затвердження акта органом, який призначив комісію, здійснюється в термін, що не перевищує місяць після підписання акта по об'єктах виробничого призначення і не більш як 7 днів - по об'єктах житлово-цивільного призначення.

Без підписання акта представниками органів державного нагляду введення в експлуатацію об'єкта не дозволяється.

Датою введення об'єкта в експлуатацію є дата підписання акта державною приймальною комісією.

У звітність про введення в дію об'єктів виробничого та житлово-цивільного призначення включаються тільки об'єкти, по яких затверджені акти державної приймальної комісії про прийняття в експлуатацію.

2.14. Державна приймальна комісія при виявленні непридатності об'єкта до експлуатації подає вмотивований висновок про це в орган, який призначив комісію, а копії направляє замовнику та генеральному підряднику.

2.15. Голова державної приймальної комісії повинен подати в орган, який призначив комісію:

- акт про прийняття об'єкта в експлуатацію;

- проект рішення на затвердження акта про прийняття об'єкта в експлуатацію.

2.16. Повноваження державної приймальної комісії припиняються з моменту затвердження акта про прийняття об'єкта в експлуатацію.

2.17. Документацію, перелічену в пунктах 2.7 і 2.10, після прийняття об'єкта в експлуатацію необхідно зберігати у замовника (забудовника) або в експлуатаційній організації протягом всього терміну експлуатації.

2.18. Після затвердження акта про прийняття об'єкта в експлуатацію замовник не більш як у 10-денний термін повинен зареєструвати об'єкт в обласній інспекції Держархбудконтролю, крім м. Харкова.

2.19. Для задоволення потреб мешканців (квартиронаймачів) житлових будинків підприємств та раціонального використання опоряджувальних будівельних матеріалів, у тому числі по квартирах, призначених на продаж, дозволяється державним приймальним комісіям прийняття цих будинків в експлуатацію з урахуванням виконання чистового опорядження квартир силами їх мешканців із своїх матеріалів або матеріалів замовника, згідно з відповідними договорами-зобов'язаннями, після припинення повноважень приймальних комісій, за винятком квартир, які передаються органам місцевого самоврядування (зразок договору-зобов'язання додається).

При цьому в акті державної приймальної комісії про прийняття в експлуатацію закінченого будівництвом житлового будинку у фактичну вартість об'єкта не включаються роботи по чистовому опорядженню квартир силами мешканців.

З метою збереження у квартирах газових або електричних плит та приладів, як виняток, дозволяється їх установлення замовником за згодою власників квартир при заселенні житлового будинку.

2.20. Прийняття в експлуатацію закінчених будівництвом об'єктів садибної забудови (житлові будинки та інші будівлі та споруди), тимчасових павільйонів (торгівлі, побутового обслуговування населення, очікування міського пасажирського транспорту) та сезонних майданчиків і тому подібних здійснюється в такому порядку:

2.20.1. Закінчений будівництвом і підготовлений до експлуатації об'єкт підлягає прийняттю державною технічною комісією.

2.20.2. Державна технічна комісія призначається виконавчими органами місцевого самоврядування, на території якого знаходиться об'єкт.

Державна технічна комісія приступає до роботи не пізніше як за 15 днів після подачі замовником заяви про готовність об'єкта.

2.20.3. До складу державної технічної комісії включаються: представники замовника (забудовника), підрядника (якщо будівництво здійснювалось підрядним способом), проектувальника, місцевої інспекції Держархбудконтролю, санітарно-епідеміологічного та пожежного нагляду, виконкомів місцевих рад та інспекції з енергозбереження (на об'єктах з річним споживанням паливно-енергетичних ресурсів 1 тис. тонн і більше в перерахунку на умовне паливо).

2.20.4. Головою державної технічної комісії призначається представник органу, який призначив комісію, або представник інспекції Держархбудконтролю.

2.20.5. Державна технічна комісія зобов'язана перевірити:

- наявність дозволу інспекції Держархбудконтролю на виконання будівельних робіт;

- відповідність об'єкта затвердженій (погодженій) технічній документації;

- відповідність виконаних будівельно-монтажних робіт заходам по забезпеченню пожежо-, вибухобезпеки, будівельним та санітарним нормам;

- окремі конструкції і вузли будівель і споруд;

- наявність виконавчої технічної документації, а також дозволів відповідних служб на підключення об'єкта до мереж водопроводу, гарячого водопостачання, каналізації, енергозабезпечення, теплових, газових та інших мереж.

2.20.6. Прийняття до експлуатації закінченого будівництвом об'єкта, на якому повністю виконано будівельно-монтажні роботи в обсязі, передбаченому проектом, оформляється актом за формою, що додається.

2.20.7. Акт державної технічної комісії затверджується органом, яким вона призначалась.

2.20.8. У випадку, якщо державна технічна комісія дійшла висновку про непідготовленість об'єкта до експлуатації, голова комісії подає про це вмотивований висновок в орган, який її призначив, у термін, що не перевищує 15 днів, і копію направляє замовнику.

2.21. Підписаний та затверджений акт державної комісії про готовність об'єкта до експлуатації є підставою для включення даних про його введення в державну статистичну звітність, а також для оформлення права власності на збудований об'єкт.

2.22. Затвердження актів прийняття об'єктів будівництва в експлуатацію проводиться після проходження їх реєстрації в службі містобудівного кадастру згідно з ДБН Б.1-1-93 "Порядок створення і ведення містобудівних кадастрів населених пунктів".

2.23. Голови та члени державних приймальних і технічних комісій несуть відповідальність за свої дії при прийнятті об'єктів в експлуатацію згідно з чинним законодавством.

2.24. Замовник (забудовник) відшкодовує матеріальні витрати, які понесли члени державних комісій, у разі повторного їх виклику для прийняття в експлуатацію об'єктів після усунення недоробок або порушень проектної документації.

2.25. Вибірковий контроль за додержанням встановленого порядку прийняття об'єктів недержавної власності здійснюється представниками обласної інспекції Держархбудконтролю та облстатистики.

 

Додаток
до пунктів 2.3 та 2.10 Положення про порядок прийняття в експлуатацію закінчених будівництвом об'єктів, не включених до державного замовлення, в Харківській області

Форма 1 


АКТ
робочої комісії про прийняття устаткування після індивідуального випробування

м. ________________ 

"___" ____________ 19__ р. 


Робоча комісія, яка призначена  ___________________________________
_______________________________________________________________
              (назва організації-замовника (забудовника), яка призначила робочу комісію)
рішенням від "___" ____________ 19__ р. N ________

у складі:

голови - представника замовника (забудовника) _____________________
_______________________________________________________________
                                             (прізвище, ім'я та по батькові, посада)

членів комісії - представників:

генерального підрядника _________________________________________
                                                                            (прізвище, ім'я та по батькові, посада)

субпідрядних (монтажних) організацій ______________________________
                                                                                              (прізвище, ім'я та по батькові, посада)

експлуатаційної організації ________________________________________
                                                                               (прізвище, ім'я та по батькові, посада)

генерального проектувальника  ____________________________________
                                                                                        (прізвище, ім'я та по батькові, посада)

органів державного санітарно-епідеміологічного нагляду _______________
_______________________________________________________________
                                                         (прізвище, ім'я та по батькові, посада)

органів державного пожежного нагляду _____________________________
_______________________________________________________________
                                                      (прізвище, ім'я та по батькові, посада)

органів по охороні праці __________________________________________
                                                                               (прізвище, ім'я та по батькові, посада)

органів державної екологічної інспекції ______________________________
_______________________________________________________________
                                                      (прізвище, ім'я та по батькові, посада)

органів державної інспекції по ефективному використанню газу _________
_______________________________________________________________
                                                      (прізвище, ім'я та по батькові, посада)

ВСТАНОВИЛА:

1. Генеральним підрядником ______________________________________
_______________________________________________________________
                                                    (назва організації та її відомча належність)
пред'явлено для прийняття наступне устаткування ___________________
_______________________________________________________________
_______________________________________________________________,
    (перелік устаткування та його коротка характеристика (при необхідності перелік вказується в додатку)
змонтоване в __________________________________________________,
                                                      (назва будівлі, споруди, цеху)
який входить до складу ___________________________________________
_______________________________________________________________
                                        (назва підприємства - його черги, пускового комплексу)

2. Монтажні роботи виконані _____________________________________
_______________________________________________________________
                                       (назва монтажних організацій та їх відомча належність)

3. Проектна документація розроблена _______________________________
_______________________________________________________________
_______________________________________________________________
     (назва проектних організацій та їх відомча належність, номери креслень і дати їх складання)

4. Дата початку монтажних робіт __________________________________
                                                                                                             (місяць і рік)

Дата закінчення монтажних робіт __________________________________
                                                                                                             (місяць і рік)

Робочою комісією проведені додаткові випробування устаткування (крім випробувань, які зафіксовані у виконавчій документації, що подана генпідрядником):
 _______________________________________________________________
                                                      (назва випробувань)

Рішення робочої комісії

Роботи по монтажу пред'явленого устаткування виконані згідно з проектом, стандартами, будівельними нормами, технічними умовами і відповідають вимогам прийняття для його комплексного випробування.

Пред'явлене до прийняття устаткування, вказане в пункті 1 цього акта, вважати прийнятим з "___" ____________ 19__ р. для комплексного випробування.

 

Голова робочої комісії 

______________________
(підпис) 

Члени робочої комісії 

______________________
______________________
(підписи) 


 

ЗДАЛИ
представники генерального
підрядника і субпідрядних
організацій 

ПРИЙНЯЛИ
представники замовника
(забудовника) 

____________________________
____________________________
____________________________
                             (підписи) 

____________________________
____________________________
____________________________
                            (підписи) 


 

Додаток
до пунктів 2.3 та 2.10 Положення про порядок прийняття в експлуатацію закінчених будівництвом об'єктів, не включених до державного замовлення, в Харківській області

Форма 2 


АКТ
робочої комісії про прийняття устаткування після індивідуального випробування

м. ________________ 

"___" ____________ 19__ р. 


Робоча комісія, яка призначена ____________________________________
_______________________________________________________________
                  (назва організації - замовника (забудовника), яка призначила робочу комісію)
рішенням  від "___" ____________ 19__ р. N ___________

у складі:

голови - представника замовника (забудовника) _____________________
_______________________________________________________________
                                                         (прізвище, ім'я та по батькові, посада)

членів комісії - представників:

генерального підрядника _________________________________________
                                                                           (прізвище, ім'я та по батькові, посада)

субпідрядних (монтажних) організацій ______________________________
                                                                                           (прізвище, ім'я та по батькові, посада)

експлуатаційної організації ________________________________________
                                                                                           (прізвище, ім'я та по батькові, посада)

генерального проектувальника ____________________________________
                                                                                        (прізвище, ім'я та по батькові, посада)

органів державного санітарно-епідеміологічного нагляду ______________
_______________________________________________________________
                                                   (прізвище, ім'я та по батькові, посада)

органів державного пожежного нагляду ____________________________
_______________________________________________________________
                                                      (прізвище, ім'я та по батькові, посада)

органів по охороні праці __________________________________________
                                                                            (прізвище, ім'я та по батькові, посада)

органів державної екологічної інспекції _____________________________
_______________________________________________________________
                                                (прізвище, ім'я та по батькові, посада)

органів державної інспекції по ефективному використанню газу _________
_______________________________________________________________
                                                   (прізвище, ім'я та по батькові, посада)

інших зацікавлених органів нагляду і організацій ______________________
_______________________________________________________________
                                               (прізвище. ім'я та по батькові, посада)

ВСТАНОВИЛА:

1. Устаткування _________________________________________________
_______________________________________________________________,
      (назва устаткування, технологічної лінії, установки, агрегату (при необхідності вказується в додатку до акта)
змонтоване в ___________________________________________________
                                                               (назва будівлі, споруди, цеху) ,
який входить до складу ___________________________________________
_______________________________________________________________
                                       (назва підприємства, його черги, пускового комплексу)
пройшло комплексне випробування, включаючи необхідні пусконалагоджувальні роботи разом з комунікаціями, з "___" ______________ 19__ р. по "___" ____________________ 19__ р. протягом ____________________________________________________________________
                                                                             (дні або години)
 у відповідності з встановленим замовником порядком і за
_______________________________________________________________
                                   (назва документа, по якому здійснювалось комплексне випробування)

3. Дефекти проектування, виготовлення і монтажу устаткування (при необхідності вказується в додатку до акта), які виявлені у процесі комплексного випробування, а також недоробки:
_______________________________________________________________
_______________________________________________________________
_______________________________________________________ усунені.

Рішення робочої комісії

Устаткування, яке пройшло комплексне випробування, вважати готовим до експлуатації і випуску продукції (надання послуг), передбаченої проектом в обсязі, що відповідає нормам освоєння проектних потужностей в початковий період, і прийнятим з "___" ____________ 19__ р. для пред'явлення державній приймальній комісії для прийняття в експлуатацію.

 

Голова робочої комісії 

______________________
(підпис) 

Члени робочої комісії 

______________________
______________________
(підписи) 


 

Додаток
до пунктів 2.3 та 2.10 Положення про порядок прийняття в експлуатацію закінчених будівництвом об'єктів, не включених до державного замовлення, в Харківській області

Форма 3 


АКТ
робочої комісії про готовність закінченого будівництвом об'єкта для пред'явлення державній приймальній комісії

м. ______________ 

"___" ____________ 19__ р. 


Робоча комісія, яка призначена ____________________________________
_______________________________________________________________
                   (назва організації - замовника (забудовника), яка призначила робочу комісію)
рішенням від "___" ____________ 19__ р. N ___________

у складі:

голови - представника замовника (забудовника) _____________________
_______________________________________________________________
                                                   (прізвище, ім'я та по батькові, посада)

членів комісії - представників:

генерального підрядника _________________________________________
                                                                          (прізвище, ім'я та по батькові, посада)

субпідрядних (монтажних) організацій ______________________________
                                                                                            (прізвище, ім'я та по батькові, посада)

експлуатаційної організації _______________________________________
                                                                              (прізвище, ім'я та по батькові, посада)

генерального проектувальника ____________________________________
                                                                                 (прізвище, ім'я та по батькові, посада)

органів державного санітарно-епідеміологічного нагляду ______________
_______________________________________________________________
                                                    (прізвище, ім'я та по батькові, посада)

органів державного пожежного нагляду ____________________________
_______________________________________________________________
                                                             (прізвище, ім'я та по батькові, посада)

органів по охороні праці __________________________________________
                                                                             (прізвище, ім'я та по батькові, посада)

органів державної екологічної інспекції (по об'єктах промислового призначення)
 ______________________________________________________________
_______________________________________________________________
                                                         (прізвище, ім'я та по батькові, посада)

органів державної інспекції по ефективному використанню газу  ________
_______________________________________________________________
                                                         (прізвище, ім'я та по батькові, посада)

профспілкової організації _________________________________________,
                                                                    (прізвище, ім'я та по батькові, посада)

керуючись правилами, що викладені в ДБН А.3.1-3-94,

ВСТАНОВИЛА:

1. Генеральним підрядником ______________________________________
_______________________________________________________________
                                                   (назва організації та її відомча належність)
пред'явлено для прийняття в експлуатацію закінчених будівництвом ___
_______________________________________________________________
                                                                       (назва об'єкта)

2. Будівництво здійснювалось генеральним підрядником, який виконав __
_______________________________________________________________,
                                                                        (види робіт)
та його субпідрядними організаціями _______________________________
_______________________________________________________________,
                                                 (назва організацій та їх відомча належність)
які виконали ____________________________________________________
                                                                                (види робіт)

3. Проектно-кошторисна документація на будівництво розроблена проектними організаціями
_______________________________________________________________
_______________________________________________________________
                                             (назва організацій та їх відомча належність)

4. Будівництво здійснювалось за проектом __________________________
_______________________________________________________________
                                         (номер проекту, номер серії (за типовими проектами)

5. Проектно-кошторисна документація затверджена __________________
_______________________________________________________________
                           (назва органу, який затвердив документацію на об'єкт в цілому)
"___" ____________ 19__ р. N _______

6. Будівельно-монтажні роботи виконувались в терміни:

початок робіт _________________; закінчення робіт __________________
                                        (місяць і рік)                                                                            (місяць і рік)

Робочою комісією пред'явлена документація _________________________
_______________________________________________________________
_______________________________________________________________
                    (перелік документів згідно з п. 2.7 ДБН А.3.1-3-94 чи номер додатка до акта)

Вказані документи є обов'язковим додатком до цього акта.

8. Об'єкт має такі показники: ______________________________________
_______________________________________________________________
_______________________________________________________________
                   (потужність, продуктивність, виробнича площа, протяжність, місткість і т. п.)

9. Технологічні та архітектурно-будівельні рішення по об'єкту характеризуються такими даними:
_______________________________________________________________
                             (короткі технічні характеристики по плануванню, кількості поверхів,
_______________________________________________________________
                    основних матеріалах і конструкціях, інженерному і технологічному устаткуванню)
_______________________________________________________________

10. Устаткування встановлено згідно з актами про його прийняття після індивідуального та комплексного випробування і прийняття його робочими комісіями (перелік актів наведений в додатку... до цього акта) в кількості:

по проекту ________________ одиниць;

фактично _________________ одиниць.

11. Заходи по охороні праці, забезпеченню вибухобезпеки, пожежобезпеки, охороні навколишнього природного середовища і антисейсмічні заходи, передбачені проектом,
_______________________________________________________________
_______________________________________________________________
                                                            (відомості про виконання)

Характеристика заходів наведена в додатку... до акта.

12. Виявлені дефекти і недоробки повинні бути усунені в терміни, вказані в додатку... до акта.

13. Кошторисна вартість по затвердженій проектно-кошторисній документації:

всього ____ тис. грн., в тому числі: будівельно-монтажних робіт ____ тис. грн.,

устаткування, інструменту, інвентарю _________ тис. грн.

Рішення робочої комісії

_______________________________________________________________
                                                                       (назва об'єкта)
_______________________________________________________________

ВВАЖАТИ ПРИЙНЯТИМ від генерального підрядника і готовим до пред'явлення державній приймальній комісії.

 

Голова робочої комісії 

______________________
(підпис) 

Члени робочої комісії 

______________________
______________________
(підписи) 


 

ЗДАЛИ
представники генерального
підрядника і субпідрядних
організацій 

ПРИЙНЯЛИ
представники замовника
(забудовника) 

____________________________
____________________________
____________________________
                             (підписи) 

____________________________
____________________________
____________________________
                            (підписи) 


 

Додаток
до пунктів 2.4 та 2.10 Положення про порядок прийняття в експлуатацію закінчених будівництвом об'єктів, не включених до державного замовлення, в Харківській області

Форма 4

ЗАТВЕРДЖУЮ
________________________________
(прізвище, ім'я по батькові, посада особи, яка
________________________________
затвердила акт)
"___" ____________ 19__ р. 


АКТ
робочої комісії про прийняття в експлуатацію закінчених будівництвом будівлі, споруди, приміщення

м. ____________ 

"___" ____________ 19__ р. 


Робоча комісія, яка призначена ____________________________________
_______________________________________________________________
                      (назва організації - замовника (забудовника), яка призначила робочу комісію)
рішенням від "___" ____________ 19__ р. N __________

у складі:

голови - представника замовника (забудовника) _____________________
_______________________________________________________________
                                                  (прізвище, ім'я та по батькові, посада)

членів комісії - представників:

генерального підрядника _________________________________________
                                                                             (прізвище, ім'я та по батькові, посада)

субпідрядних (монтажних) організацій _____________________________
                                                                                                   (прізвище, ім'я та по батькові, посада)

експлуатаційної організації _______________________________________
                                                                            (прізвище, ім'я та по батькові, посада)

генерального проектувальника ____________________________________
                                                                                 (прізвище, ім'я та по батькові, посада)

органів державного санітарно-епідеміологічного нагляду ______________
_______________________________________________________________
                                                (прізвище, ім'я та по батькові, посада)

органів державного пожежного нагляду ____________________________
_______________________________________________________________
                                                          (прізвище, ім'я та по батькові, посада)

органів по охороні праці _________________________________________
                                                                            (прізвище, ім'я та по батькові, посада) 

органів державної екологічної інспекції (по об'єктах промислового призначення)
______________________________________________________________ 
______________________________________________________________
                                                              (прізвище, ім'я та по батькові, посада)

органів державної інспекції по ефективному використанню газу ________
_______________________________________________________________
                                               (прізвище, ім'я та по батькові, посада)

профспілкової організації _________________________________________
                                                                                (прізвище, ім'я та по батькові, посада) ,

керуючись правилами, що викладені в ДБН А.3.1-3-94,

ВСТАНОВИЛА:

1. Генеральним підрядником ______________________________________
_______________________________________________________________
                                                         (назва організації та її відомча належність)
пред'явлено для прийняття в експлуатацію закінчених будівництвом ____
_______________________________________________________________,
                                                    (назва будівлі, споруди, приміщення)
який входить до складу __________________________________________
                                                                                                     (назва об'єкта)

2. Будівництво виконано на підставі рішення (постанови, розпорядження, наказу)  від "___" ____________ 19__ р. N
  _______________________________________________________________
                                                                        (назва органу, який виніс рішення)
 ______________________________________________________________  

3. Будівництво здійснювалось генеральним підрядником, який виконав
_______________________________________________________________,
                                                                              (види робіт)
та його субпідрядними організаціями _______________________________
_______________________________________________________________,
                                                       (назва організацій та їх відомча належність)
які виконали ___________________________________________________
                                                                            (види робіт)

4. Проектно-кошторисна документація на будівництво розроблена проектними організаціями
_______________________________________________________________
_______________________________________________________________
                                                             (назва організацій та їх відомча належність)

5. Будівництво здійснювалось за проектом __________________________
_______________________________________________________________
                                             (номер проекту, номер серії (за типовими проектами)

Проектно-кошторисна документація затверджена ____________________
_______________________________________________________________
    (назва органу, який затвердив проектно-кошторисну документацію на об'єкт в цілому)
"___" ____________ 19__ р. N _______

6. Будівельно-монтажні роботи виконувались в терміни:

початок робіт _________________; закінчення робіт __________________
                                       (місяць і рік)                                                                          (місяць і рік)

при тривалості будівництва, місяців:

за нормою або за ПОБ _____________;

фактично _________________________.

8. Робочій комісії надана така документація:  _________________________
_______________________________________________________________
_______________________________________________________________
                  (перелік документів відповідно з п. 2.7 ДБН А.3.1-3-94 або номер додатка до акта)

9. Подана до прийняття в експлуатацію будівля, споруда, приміщення має такі основні показники:
_______________________________________________________________
_______________________________________________________________
                 (потужність, продуктивність, виробнича площа, протяжність, місткість і т. п.)

10. Технологічні та архітектурно-будівельні рішення по будівлі, споруді, приміщенню характеризуються такими даними: ___________________________
                                           (стислі технічні характеристики по плануванню, кількості поверхів,
_______________________________________________________________
          основних матеріалах і конструкціях, інженерному та технологічному устаткуванню)

11. Устаткування встановлено згідно з актами про його прийняття після індивідуального та комплексного випробування і прийняття його робочими комісіями (перелік актів наведений в додатку... до цього акта) в кількості:

згідно з проектом _______________;

фактично ________________.

12. Заходи по охороні праці, забезпеченню вибухобезпеки, пожежобезпеки, охороні навколишнього природного середовища і антисейсмічні заходи, передбачені проектом,
_______________________________________________________________
_______________________________________________________________
                                                             (відомості про виконання)

Характеристика заходів наведена в додатку... до акта.

13. Зовнішні надвірні комунікації холодного та гарячого водопостачання, каналізації, теплопостачання, газопостачання, енергозабезпечення та зв'язку забезпечують нормальну експлуатацію будівлі, споруди, приміщення та прийняті міськими експлуатаційними організаціями. Перелік довідок міських експлуатаційних організацій наведений у додатку... до акта.

14. Недоробки та дефекти усунені.

15. Кошторисна вартість по затвердженій проектно-кошторисній документації:

всього ____ тис. грн., в тому числі: будівельно-монтажних робіт ____ тис. грн.,

устаткування, інструменту, інвентарю _________ тис. грн.

16. Кошторисна вартість основних фондів, які приймаються в експлуатацію, ____ тис. грн., у тому числі: будівельно-монтажних робіт ____ тис. грн., устаткування, інструменту та інвентарю ___ тис. грн.

Рішення робочої комісії

Пред'явлене до прийняття ________________________________________
                                                                                     (назва будівлі, споруди, приміщення)
_______________________________________________________________

ПРИЙНЯТИ В ЕКСПЛУАТАЦІЮ

 

Голова робочої комісії 

______________________
(підпис) 

Члени робочої комісії 

______________________
______________________
(підписи) 


 

Додаток
до пункту 2.13 Положення про порядок прийняття в експлуатацію закінчених будівництвом об'єктів, не включених до державного замовлення, в Харківській області

Форма 5

ЗАТВЕРДЖЕНО
________________________________
________________________________
________________________________
(дата та номер рішення (наказу, постанови та ін.), прізвище, ім'я та по батькові і посада особи, яка підписала рішення (наказ, постанова та ін.) 


АКТ
державної приймальної комісії про прийняття в експлуатацію закінченого будівництвом об'єкта

від "___" ____________ 19__ р.  

____________________________
(місцезнаходження об'єкта) 


Державна приймальна комісія, яка призначена рішенням (наказом, постановою та ін.)

від "___" ____________ 19__ р. N ________    ________________________
                                                                                              (назва органу, який призначив комісію)
_______________________________________________________________

у складі:

голови ________________________________________________________
                                                         (прізвище, ім'я та батькові, посада)

членів комісії - представників:

замовника (забудовника) _________________________________________
                                                                                   (прізвище, ім'я та батькові, посада)

експлуатаційної організації _______________________________________
                                                                             (прізвище, ім'я та батькові, посада)

генерального підрядника _________________________________________
                                                                                 (прізвище, ім'я та по батькові, посада)

генерального проектувальника ____________________________________
                                                                                 (прізвище, ім'я та по батькові, посада)

органів державного архітектурно-будівельного контролю ______________
_______________________________________________________________
                                                   (прізвище, ім'я та по батькові, посада)

органів державного санітарно-епідеміологічного нагляду ______________
_______________________________________________________________
                                                       (прізвище, ім'я та по батькові, посада)

органів державного пожежного нагляду ____________________________
_______________________________________________________________
                                             (прізвище, ім'я та по батькові, посада)

органів по охороні праці _________________________________________
                                                                          (прізвище, ім'я та по батькові, посада)

органів державної інспекції по ефективному використанню газу ________
_______________________________________________________________
                                               (прізвище, ім'я та по батькові, посада)

органів державної екологічної інспекції _____________________________
_______________________________________________________________
                                                            (прізвище, ім'я та по батькові, посада)

виконкомів місцевих рад народних депутатів ________________________
_______________________________________________________________
                                                             (прізвище, ім'я та по батькові, посада)

профспілкової організації _________________________________________
_______________________________________________________________
                                                          (прізвище, ім'я та по батькові, посада)

банку, який фінансує (по об'єктах промислового призначення) _________
_______________________________________________________________,
                                                                (прізвище, ім'я та по батькові, посада)

органів по регулюванню використання та охороні водоймищ (по об'єктах промислового призначення)
_______________________________________________________________,
                                                            (прізвище, ім'я та по батькові, посада)

керуючись правилами, які викладені в ДБН А.3.1-3-94,

ВСТАНОВИЛА:

1. Замовником (підрядником разом з замовником) ____________________
_______________________________________________________________
                                                           (назва організації та її відомча належність)
пред'явлений до прийняття в експлуатацію _________________________
_______________________________________________________________
    (назва об'єкта, вид будівництва (нове, розширення, реконструкція, технічне переозброєння)
за адресою: ____________________________________________________
_______________________________________________________________
(область, район, населений пункт, мікрорайон, квартал, вулиця, номер будинку (корпусу)

2. Будівництво здійснено на підставі рішення (наказу, постанови та ін.) від

"___" ____________ 19__ р. N _____________________________________
_______________________________________________________________
                                                        (назва органу, який виніс рішення)

Згідно з дозволом на виконання будівельно-монтажних робіт від
"___" ____________ 19__ р. N _____________________________________
_______________________________________________________________
                                          (назва органу Держархбудконтролю, який видав дозвіл)

3. Будівництво здійснено генеральним підрядником __________________
_______________________________________________________________,
                                              (назва організації та її відомча належність)
який виконав __________________________________________________
                                                                               (види робіт)
із субпідрядними організаціями ____________________________________
                                       (назва організацій та їх відомча належність, види робіт, які виконані
_______________________________________________________________
кожною організацією (при кількості організації більше трьох перелік їх наводиться в додатку... до акта)
_______________________________________________________________
_______________________________________________________________
_______________________________________________________________

4. Проектно-кошторисна документація на будівництво розроблена генеральним проектувальником
_______________________________________________________________,
                                                     (назва організацій та їх відомча належність)
який виконав __________________________________________________,
                                                                   (назва частин або розділів документації)
та субпідрядними організаціями ___________________________________
_______________________________________________________________
      (назва організацій та їх відомча належність та виконані частини і розділи документації
_______________________________________________________________
                 (при кількості організацій більше трьох перелік їх наводиться в додатку... до акта)

5. Вихідні дані для проектування видані ____________________________
_______________________________________________________________
(назва науково-дослідних та вишукувальних організацій, їх відомча належність, тематика вихідних даних
_______________________________________________________________
              (при кількості організацій більше трьох перелік їх наводиться в додатку... до акта)

6. Будівництво здійснювалось за проектом (типовим, індивідуальним, повторного застосування)
_______________________________________________________________
                                     (номер проекту, номер серії (за типовими проектами);
_______________________________________________________________
    для індивідуального проекту по об'єктах житлово-цивільного призначення вказується назва органу,
_______________________________________________________________
                                             який дозволив застосування такого проекту)

7. Проектно-кошторисна документація затверджена  _________________
______________________________________________________________
    (назва органу, який затвердив (перезатвердив) документацію на об'єкт (чергу, пусковий
                                                                    комплекс)
"___" ____________ 19__ р. N ______

8. Будівельно-монтажні роботи здійснено в терміни:

початок робіт _________________; закінчення робіт __________________
                                             (місяць і рік)                                                                  (місяць і рік) 

при тривалості будівництва, місяців:

за нормою або за ПОБ ______________________, фактично _______________________

9. Державній приймальній комісії представлена документація: __________
_______________________________________________________________
(перелік документів у відповідності з п. п. 2.7, 2.10 ДБН А.3.1-3-94 або номер додатка до акта)

Вказані документи є обов'язковим додатком до цього акта.

10. Пред'явлений до прийняття в експлуатацію об'єкт (для всіх об'єктів, крім житлових будинків) має такі основні показники потужності, продуктивності, виробничої площі, протяжності, місткості, обсягу, пропускної здатності, провізної здатності, кількості робочих місць і т. п. (заповнюється по всіх об'єктах в одиницях вимірювання відповідно до цільової продукції або основних видах послуг):

Потужність,
продуктивність і т. п. 

Одиниця виміру 

За проектом 

Фактично 

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  


Випуск продукції (надання послуг), яка передбачена проектом в обсязі, що відповідає нормам освоєння проектних потужностей в початковий період, ____
_______________________________________________________________
                               (факт початку випуску продукції із зазначенням обсягу)

Пред'явлений до прийняття в експлуатацію житловий будинок (для житлових будинків) має такі показники:

Показники 

Одиниця виміру 

За проектом 

Фактично 

Загальна площа 

м2 

  

  

Кількість поверхів 

поверх 

  

  

Загальний будівельний обсяг 

м3 

  

  

в тому числі підземної частини 

м3 

  

  

Площа вбудованих, вбудовано-прибудованих та прибудованих 

м3 

  

  


  

За проектом 

Фактично 

Кількість 
квартир 

Площа квартир, м2 

Кількість 
квартир 

Площа квартир, м2 

загальна 

житлова 

загальна 

житлова 

Всього квартир 

  

  

  

  

  

  

в тому числі 

  

  

  

  

  

  

однокімнатних 

  

  

  

  

  

  

двокімнатних 

  

  

  

  

  

  

трикімнатних 

  

  

  

  

  

  

чотирикімнатних і більше 

  

  

  

  

  

  


11. Технологічні та архітектурно-будівельні рішення по об'єкту мають такі дані:
_______________________________________________________________
  (короткі технічні характеристики по особливостях його розміщення, по плануванню кількості поверхів,
_______________________________________________________________
         основних матеріалах і конструкціях, інженерному та технологічному устаткуванню)

12. На об'єкті встановлено передбачене проектом устаткування в кількості згідно з актами про його прийняття після індивідуального та комплексного випробування (перелік вказаних актів наведений в додатку... до цього акта).

13. Заходи по охороні праці, забезпеченню вибухобезпеки, пожежобезпеки, охороні навколишнього природного середовища та антисейсмічні заходи, передбачені проектом,
______________________________________________________________
_______________________________________________________________
_______________________________________________________________
                                                                      (відомості про виконання)

Характеристика заходів наведена в додатку... до акта.

14. Зовнішні надвірні комунікації холодного та гарячого водопостачання, каналізації, теплопостачання, газопостачання, енергопостачання та зв'язку забезпечують нормальну експлуатацію об'єкта та прийняті міськими експлуатаційними організаціями. Перелік довідок міських експлуатаційних організацій наведений в додатку... до акта.

15. Недоробки та дефекти, які виявлені робочою комісією, ліквідовані.

16. Роботи по озелененню, влаштуванню верхнього покриття під'їзних доріг до будівель, тротуарів, господарчих, ігрових та спортивних майданчиків, а також оздобленню фасадів будівель повинні бути виконані:

Види робіт 

Одиниця виміру 

Обсяг робіт 

Термін виконання 

  

  

  

  

  

  

  

  


17. Кошторисна вартість за затвердженою проектно-кошторисною документацією:

всього ______________ тис. грн., у тому числі: базисна вартість будівельно-монтажних робіт ____________ устаткування, інструменту та інвентарю ________ тис. грн.

18. Вартість основних фондів, які приймаються в експлуатацію, _____ тис. грн., вартість устаткування, інструменту та інвентарю ____________ тис. грн.

Рішення державної приймальної комісії

Пред'явлений до прийняття ______________________________________
                                                                                                       (назва об'єкта)

ПРИЙНЯТИ В ЕКСПЛУАТАЦІЮ

 

Голова державної приймальної комісії 

______________________
(підпис) 

Члени державної приймальної комісії

______________________
______________________
(підписи) 


 

Додаток
до пункту 2.18 Положення про порядок прийняття в експлуатацію закінчених будівництвом об'єктів, не включених до державного замовлення, в Харківській області 


ПЕРЕЛІК
виконавчої документації для реєстрації закінченого будівництвом і прийнятого до експлуатації об'єкта згідно з ДБН А.3.1-3-94

_______________________________________________________________
                                               (найменування об'єкта та основні показники)
_______________________________________________________________
                                                              (адреса розміщення об'єкта)
_______________________________________________________________
                                                                         (забудовник)

1. Розпорядження органу, що призначив комісію, про затвердження акта державної приймальної комісії.

2. Акт державної приймальної комісії про прийняття закінченого будівництвом об'єкта (форма 5 ДБН А.3.1-3-94) (підписи представників генерального проектувальника, генерального підрядника, експлуатаційної організації, виконкомів місцевих рад та органів державної виконавчої влади, санітарно-епідеміологічного та пожежного нагляду завіряються печаткою).

3. Заява забудовника про призначення державної приймальної комісії (по формі додатка N 3 ДБН А.3.1-3-94).

4. Акт робочої комісії про прийняття закінченого будівництвом об'єкта для пред'явлення державній приймальній комісії (форма 3 ДБН А.3.1-3-94).

5. Акт робочої комісії про прийняття устаткування після комплексного випробовування (форма 2 ДБН А.3.1-3-94).

6. Гарантійний паспорт-сертифікат на об'єкт згідно з ДБН А.3.1-4-95 (підписи представників замовників, генерального підрядника та експлуатаційної організації завіряються печаткою).

7. Дозвіл інспекції Держархбудконтролю на право виконання будівельно-монтажних робіт.

8. Довідка про основні техніко-економічні показники об'єкта, що приймається в експлуатацію.

9. Довідка бюро технічної інвентаризації про відповідальність потужностей, що вводяться.

10. Довідка про фактичну вартість будівництва.

11. Довідка від забудовника та експлуатаційної організації, яка приймає об'єкт на баланс, про усунення недоробок, що виявлені робочими комісіями (підписи завіряються печатками).

12. Довідки експлуатаційних організацій про те, що зовнішні комунікації та монтаж устаткування виконані згідно з технічними умовами та робочими кресленнями і забезпечують нормальну експлуатацію об'єкта:

• холодного водопостачання;

• гарячого водопостачання;

• каналізації;

• теплопостачання;

• газопостачання;

• зв'язку;

• радіофікації;

• вуличного освітлення;

• озеленення та благоустрою;

• установлення телеантен колективного користування;

• ліфти;

• енергопостачання.

13. Геодезична схема фактичного розташування інженерних мереж у 2-х примірниках.

14. Перелік проектних організацій, які брали участь у проектуванні об'єкта та складанні робочих креслень, по яких здійснювалось будівництво об'єкта, з внесеними до них у процесі будівництва змінами.

15. Перелік недоробок до актів робочих комісій (завірений підрядною організацією - забудовником).

16. Перелік паспортів та сертифікатів, що свідчать про якість матеріалів, конструкцій, і виробів, які застосовувались при виконанні робіт.

17. Перелік паспортів на устаткування та механізми.

Перелік виконавчої документації, що здається до інспекції ДАБК (а вся документація зберігається у замовника):

• Журнал робіт та авторського нагляду;

• Приписи інспекцій Держнагляду;

• Документи на геодезичну розбивочну основу для будівництва, а також документи на геодезичні роботи у процесі будівництва;

• Акти на приховані роботи і акти про проміжне прийняття окремих відповідальних конструкцій;

• Акти про випробування змонтованого устаткування;

• Акти про випробування технологічних трубопроводів, внутрішніх систем опалення, холодного та гарячого водопостачання, каналізації і вентиляції, теплопостачання, газопостачання;

• Акти на випробування зовнішніх мереж водопостачання, каналізації, теплопостачання, газопостачання та улаштування дренажу;

• Акти про ущілення (герметизацію) вводів і випусків інженерних комунікацій у місцях їх проходження крізь стіни підвалів;

• Акти про випробування внутрішніх та зовнішніх електроприладів;

• Акти про випробування систем телефонізації, радіофікації, телебачення, сигналізації та автоматизації;

• Акти про випробування обладнання пожежобезпеки, вибухобезпеки, блискавкозахисту, сміттєпроводів;

• Акт радіаційного обстеження об'єкта, в т. ч. на радон;

• Акти аналізів питної води;

• Акти на оздоблення елементів фасадів, благоустрою території та озеленення;

• Акти про виконання заходів по безбар'єрній архітектурі;

• Акти на установлення систем засобів обліку (газу, тепла, холодної та гарячої води);

• Акти регулювання систем водо-, тепло- та енергопостачання;

• Інші виконавчі документи.

 

ЗДАВ - ГЕНПІДРЯДНИК 

ПРИЙНЯВ - ЗАБУДОВНИК 

М. П. 

М. П. 


 

Документація подана забудовником
_______________________________________________________________
                                                            (посади, прізвище, підпис, дата)

Документація прийнята інспекцією Держархбудконтролю
_______________________________________________________________
                                                           (посади, прізвище, підпис, дата)

 

Додаток
до пункту 2.19 Положення про порядок прийняття в експлуатацію закінчених будівництвом об'єктів, не включених до державного замовлення, в Харківській області 


ДОГОВІР-ЗОБОВ'ЯЗАННЯ

(зразок)

"___" ____________ 19__ р.  

____________________________
(назва міста) 


*) Квартиронаймач _____________________________________________
______________________________________________________________

Замовник за представництвом ___________________________________
______________________________________________________________

Підрядник за представництвом ___________________________________
______________________________________________________________

уклали цей договір про нижческазане:

1. Квартиронаймач (покупець) своїми силами виконує такі роботи у кв. N ____ житлового будинку по __________________________________________:

- штукатурення стін санвузлів, ванн;

- скління внутрішніх дверних блоків;

- клейове та масляне фарбування;

- установлення плінтусів;

- виконання верхнього покриття підлог;

- обклеювання стін шпалерами;

- установлення пристроїв для закривання вікон і дверей, електро-, водопровідної арматури;

- установлення сантех-, електро- і газового обладнання, приладів обліку по квартирах, які передбачаються замовником на продаж.

2. Замовник у термін до "___" ____________ р. передає квартиронаймачеві (покупцю) укомплектоване сантехобладнання, газову або електроплиту і прилади обліку та за домовленістю з ним виконує їх підключення.

3. Квартиронаймач (покупець) не має права на самовільне перепланування квартири, міняти проектне розміщення санітарно-технічних та газових комунікацій.

Збитки, нанесені внаслідок порушення цього пункту, повністю компенсуються за рахунок квартиронаймача (покупця).

*) Квартиронаймач 

___________________________________________________ 

Замовник
М. П. 

 
___________________________________________________  

Підрядник
М. П. 

 
___________________________________________________  


____________
*) Не заповнюється на квартиру, що передбачається замовником на продаж.

 

Додаток
до пункту 2.20.6 Положення про порядок прийняття в експлуатацію закінчених будівництвом об'єктів, не включених до державного замовлення, в Харківській області

ЗАТВЕРДЖЕНО
_________________________________
_________________________________
_________________________________
(дата та номер (наказу, постанови та ін.), прізвище, ім'я та по батькові і посада особи, яка підписала рішення (наказ, постанова та ін.) 


АКТ
державної технічної комісії про готовність закінченого будівництвом об'єкта до експлуатації

від "___" ____________ ___ р. 

______________________________
(місце знаходження об'єкта) 


Державна технічна комісія, призначена _____________________________
                                                                                                     (розпорядженням, наказом та ін.)
від "___" _______________ ____ р. N ________    _____________________
_______________________________________________________________
                                                (назва органу, який призначив комісію)

у складі:

голови - представника органу, який призначив комісію, _______________
_______________________________________________________________
                                                     (прізвище, ім'я та по батькові, посада)

членів комісії - представників:

замовника (забудовника)
_______________________________________________________________
_______________________________________________________________
                                                   (прізвище, ім'я та по батькові, посада)

органів державного архітектурно-будівельного контролю ______________
_______________________________________________________________
                                           (прізвище, ім'я та по батькові, посада)

органів державного санітарно-епідеміологічного нагляду ______________
_______________________________________________________________
                                           (прізвище, ім'я та по батькові, посада)

органів державного пожежного нагляду ____________________________
_______________________________________________________________
                                                           (прізвище, ім'я та по батькові, посада)

та інших державних органів нагляду і організацій, перелічених у п. 2.20.3 Положення про порядок прийняття в експлуатацію закінчених будівництвом об'єктів, не включених до державного замовлення, в Харківській області, в залежності від призначення та типу об'єкта
_______________________________________________________________
                                                           (прізвище, ім'я та по батькові, посада)
_______________________________________________________________
                                                           (прізвище, ім'я та по батькові, посада)
_______________________________________________________________,
                                                           (прізвище, ім'я та по батькові, посада)

керуючись ДБН А.3.1-3-94 "Прийняття в експлуатацію закінчених будівництвом об'єктів. Основні положення" та названим вище Положенням про прийняття об'єктів, не включених до державного замовлення, в Харківській області

ВСТАНОВИЛА:

1. Державній технічній комісії пред'явлений закінчений будівництвом ___
_______________________________________________________________
_______________________________________________________________
                                                                   (назва та належність об'єкта)
за адресою: ____________________________________________________
_______________________________________________________________
(область, район, населений пункт, мікрорайон, квартал, вулиця, номер будинку, корпус)

2. Будівництво здійснено на підставі рішення (наказу, постанови та ін.)

від "___" ____________ 19__ р. N _______ __________________________
______________________________________________________________
                                                         (назва органу, який виніс рішення)
згідно з дозволом на виконання будівельно-монтажних робіт
від "___" ____________ 19__ р. N _______ __________________________
                                                                (назва органу Держархбудконтролю, який видав дозвіл)

3. Оглядом об'єкта встановлено, що будівельно-монтажні роботи виконані згідно з державними будівельними нормами.

4. Порушень вимог органів державного архітектурно-будівельного контролю, державного санітарно-епідеміологічного та пожежного нагляду при будівництві не встановлено.

5. Об'єкт має такі показники: ______________________________________
                                                                                                           (потужність, площа і т. п.)
______________________________________________________________
______________________________________________________________
______________________________________________________________

Рішення державної технічної комісії

1. Пред'явлений до прийняття ____________________________________
                                                                                                            (назва об'єкта) 
_______________________________________________________________
_______________________________________________________________

готовий до введення в експлуатацію.

  

Голова державної технічної комісії  

М. П. 

___________________
(підпис) 

Члени державної технічної комісії 

  

___________________
(підписи) 

  

  

___________________
___________________
___________________
___________________
___________________
___________________  


____________