НАЦІОНАЛЬНИЙ БАНК УКРАЇНИ
Департамент платіжних систем
N 25-111/825-3603 від 06.06.2002
Територіальні управління НБУ
ОПЕРУ НБУ
Установи комерційних банків

Про надання інформації

( На доповнення додатково див. Лист Національного банку N 25-111/257-1385 (v1385500-03) від 24.02.2003 )
В доповнення до листа від 29.05.2002 N 25-111/777-3418 (v3418500-02) "Про внесення змін до Інструкції про безготівкові розрахунки в Україні в національній валюті" повідомляємо.
З метою вивчення ефективності застосування дати валютування при здійсненні розрахунків в межах України Національному банку України (на електронну адресу Департаменту платіжних систем 25PLAS@U0H0) надається Інформація про виконання банками платіжних доручень, в яких зазначена дата валютування (форма Інформації та Інструкція до неї додаються).
У разі наявності пропозицій щодо застосування дати валютування при здійсненні розрахунків в межах України (зміна номерів рахунків для обліку коштів до настання дати валютування, обмеження кількості днів дати валютування (менше, більше встан. 10 днів), доцільність відкликання коштів до настання дати валютування тощо) надавайте їх одночасно із Інформацією.
Заступник Голови
П.М.Сенищ

Інформація

про виконання банками платіжних доручень, в яких зазначена дата валютування

за ____________________ 200_ року

місяць

_________________________________
         назва банку              Інформація надається тільки про
                                  розрахунки із застосуванням дати
_________________________________ валютування в межах України
         адреса банку
Одержувачі коштів Надходження коштів Відкликання коштів
із терміном зарахування до 5 днів з дати надхо- дження із терміном зарахування від 5 до 10 днів з дати надходження що обліковувались до 5 днів з дати зарахування що обліковувались від 5 до 10 днів з дати зарахування причини відкликання
сума, тис. грн. кількість документів сума, тис. грн. кількість документів сума, тис. грн. кількість документів сума, тис. грн. кількість документів
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Юридичні особи,
у т.ч. банки
Фізичні особи
Усього
                              Підписи:  керівника банку
                                        головного бухгалтера банку
 "____"_____________ 200_ р.
          дата
 ____________________________________
  прізвище виконавця, номер телефону
Інструкція
до Інформації про виконання банками платіжних доручень, в яких зазначена дата валютування
Зазначена інформація використовується для визначення обсягів платежів, зарахування коштів за якими на рахунки одержувачів здійснюється з урахуванням дати валютування. Інформація стосується тільки розрахунків із застосуванням дати валютування в межах України.
Інформацію за формою щомісячно надають
установи банків - банкам-юридичним особам у встановлений ними термін;
банки-юридичні особи в обласному розрізі електронною поштою територіальним управлінням Національного банку України до 10 числа після звітного періоду;
територіальні управління Національного банку України в розрізі банків-юридичних осіб електронною поштою Департаменту платіжних систем НБУ до 15 числа після звітного періоду.
У колонках 2, 4, 6 та 8 зазначається сума надходжень/відкликання коштів, дата зарахування яких на рахунки одержувачів визначена датою валютування. У колонках 3, 5, 7 та 9 зазначається кількість розрахункових документів, у яких заповнено реквізит "дата валютування".
У колонці 10 вказуються причини через які платники найчастіше відкликають кошти до настання дати валютування.