Про затвердження Технологічної схеми поетапного оформлення в
митному відношенні товарів та інших предметів із застосуванням
вантажної митної декларації

Наказ Східної регіональної митниці
від 23 січня 2001 року N 29

Зареєстровано в Харківському обласному
управлінні юстиції 29 січня 2001 р. за N 7/475

Із змінами і доповненнями, внесеними
 наказами Східної регіональної митниці
 від 8 квітня 2002 року N 246,
 від 18 квітня 2002 року N 264

Наказ втратив чинність 
(згідно з наказом Східної регіональної митниці
 від 20 лютого 2003 року N 166)

З метою впорядкування послідовності дій посадових осіб митних органів при здійсненні митного контролю та оформлення в митному відношенні вантажів суб'єктів зовнішньоекономічної діяльності, підвищення якості та оперативності процедури митного оформлення відповідно до Митного кодексу України, Положення про вантажну митну декларацію, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 09.06.97 N 574, наказу Державної митної служби України від 30.12.98 р. N 828, зареєстрованого в Міністерстві юстиції України від 21.01.99 р. за N 32/3325, НАКАЗУЮ:

1. Затвердити Технологічну схему поетапного оформлення в митному відношенні товарів та інших предметів із застосуванням вантажної митної декларації (додається).

2. Встановити, що співробітники відділення по боротьбі з контрабандою та порушеннями митних правил мають право брати участь у процесі митного оформлення вантажів і транспортних засобів на будь-якій стадії. Рішення про участь співробітників відділення по боротьбі з контрабандою та порушеннями митних правил в процесі митного оформлення приймається начальником відділення (особою, яка його заміщує), в тому числі з урахуванням пропозицій керівників оперативних підрозділів.

3. Начальнику відділу організації митного контролю (Ладу В. Б.) та начальнику юридичного відділу (Пузікову В. А.) забезпечити подання цього наказу на державну реєстрацію до Харківського обласного управління юстиції.

4. Наказ Східної регіональної митниці від 29.06.2000 р. N 382, зареєстрований в Харківському обласному управлінні юстиції від 14.07.2000 р. за N 82/431, вважати таким, що втратив чинність.

5. Начальнику відділу митних доходів і платежів (Дуплій О. Ф.) в термін до 15.02.2001 підготувати технічне завдання для розробки програмного забезпечення по автоматизованому відбору кодів товарів, перевірка митної вартості яких в обов'язковому порядку здійснюється відділом тарифів та митної вартості. Начальнику відділу інформаційно-аналітичної роботи (Аргунову В. А.) до 30.01.2001 р. розробити відповідне програмне забезпечення.

6. Начальнику відділу тарифів та митної вартості (Маляревській О. Г.) в термін до 25.02.2001 р. з урахуванням положень даної Технологічної схеми розробити та надати на затвердження технологічну схему взаємодії оперативних підрозділів із відділом ВТВ при прийнятті рішення визначення митної вартості товару, визначення країни походження товару, вирішення питання класифікації та кодування товару згідно з ТН ЗЕД.

7. Начальнику загального відділу Поліщук Л. Є. даний наказ довести до підрозділів Східної регіональної митниці згідно з розсилкою.

8. Відповідальність за виконання даного наказу покласти на начальників підрозділів Східної регіональної митниці в частині, що їх стосується.

9. Контроль за виконанням даного наказу покласти на заступників начальника Східної регіональної митниці Даниленка О. Г., Пруднікова М. І., Сушка В. Т., Гладкова О. П. згідно з розподілом їх функціональних обов'язків.

 

Начальник Східної регіональної митниці 

О. О. Тютюнник 


 

ЗАТВЕРДЖЕНО
наказом Східної регіональної митниці
від 23 січня 2001 р. N 29

Зареєстровано
в Харківському обласному управлінні юстиції
29 січня 2001 р. за N 7/475 


ТЕХНОЛОГІЧНА СХЕМА
поетапного оформлення в митному відношенні товарів та інших
предметів із застосуванням вантажної митної декларації

(В тексті Технологічної схеми, а також в додатку 2 до зазначеної Технологічної схеми слово "опис" у всіх відмінках замінено словом "реєстр" у відповідних відмінках; в тексті Технологічної схеми слова "Акт митного огляду" у всіх відмінках замінено словами "Акт про проведення митного огляду" у відповідних відмінках згідно з наказом Східної регіональної митниці від 8 квітня 2002 року N 246)

Частина 1
Загальні положення

1.1. Дана Технологічна схема поетапного оформлення вантажної митної декларації (далі - ТС) розроблена з метою спрощення процедури, підвищення якості та оперативності митного оформлення, а також впорядкування послідовності дій посадових осіб митних органів, визначення кола їх обов'язків та відповідальності при здійсненні митного контролю та оформлення в митному відношенні вантажів, які переміщуються через митний кордон України.

1.2. Оформлення вантажної митної декларації (далі - ВМД) здійснюється відповідно до Положення про вантажну митну декларацію, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 9 червня 1997 р. N 574, наказів Державної митної служби України (далі - ДМСУ) від 09.07.97 р. N 307, від 30.06.98 р. N 380, від 30.12.98 р. N 828 та інших нормативних документів ДМСУ.

1.3. Митне оформлення вантажів суб'єктів зовнішньоекономічної діяльності (далі - ЗЕД) із застосуванням ТС здійснюється у вантажних відділах NN 1 - 7 (надалі - оперативних підрозділах (ОП) митниці) співробітниками цих підрозділів із залученням співробітників відділів митних доходів та платежів (ВМД та П), інформаційно-аналітичної роботи та митної статистики (ВІАР та МС).

Взаємодія співробітників відділу контролю за доставленням вантажів (ВКДВ) із співробітниками ОП визначається окремою ТС, яка розроблена ВКДВ і затверджена наказом по митниці.

Взаємодія співробітників митної лабораторії (МЛ) із співробітниками ОП визначається окремою ТС, яка розроблена МЛ і затверджена наказом по митниці.

Залучення співробітників відділу тарифів та митної вартості (ВТВ) до митного оформлення товарів і предметів здійснюється у випадках, передбачених нормативними документами ДМС України. Порядок взаємодії співробітників ВТВ із співробітниками ОП визначається окремою ТС, яка розроблена ВТВ і затверджена наказом по митниці.

В інших підрозділах митне оформлення ВМД здійснюється за окремими технологіями з дотриманням порядку, визначеному даною Технологічною схемою. Розподіл номерів ВМД між підрозділами, які займаються оформленням в митному відношенні вантажів суб'єктів ЗЕД, а також по їх типах - визначається наказом митниці.

Взаємодія ОП з посадовими особами, які забезпечують контроль за переміщенням товарів, що містять об'єкти інтелектуальної власності, здійснюється відповідно до порядку, встановленого Держмитслужбою України, та наказів начальника митниці.

(пункт 1.3 частини 1 доповнено абзацом шостим згідно з
 наказом Східної регіональної митниці від 18.04.2002 р. N 264)

Передача на склад митниці товарів та інших предметів, в тому числі обов'язкова передача на склад митниці товарів, митне оформлення яких у встановленому порядку зупинено митницею з метою встановлення, чи дотримано права інтелектуальної власності, здійснюється згідно з діючим законодавством та в порядку, затвердженому наказом начальника митниці.

(пункт 1.3 частини 1 доповнено абзацом сьомим згідно з
 наказом Східної регіональної митниці від 18.04.2002 р. N 264)

1.4. В разі якщо у процесі митного контролю або митного оформлення на будь-якому етапі беруть участь співробітники ВБКБ та ПМП то по результатах роботи співробітники ВБКБ та ПМП складають рапорт на ім'я начальника відділення та ознайомлюють з ним під розпис начальника відповідного ОП. Копія рапорту з підписом начальника ОП про ознайомлення зберігається у справах відділу разом з пакетом документів до ВМД.

1.5. Функціональні обов'язки та межі відповідальності (при перевірці граф ВМД, виявленні ознак ПМП тощо) на кожному етапі визначаються відповідно до положень про відділи, посадових інструкцій, технологічних схем та порядків проведення операцій на етапах і стадіях митного контролю і затверджуються начальником митниці, якщо вони не визначені в нормативних документах Державної митної служби України.

1.6. Керівники ОП, ВІАР та МС, ВМД і П визначають чисельний та якісний склад співробітників підпорядкованих відділів на кожній стадії технологічного процесу митного оформлення з урахуванням кількості суб'єктів ЗЕД, вантажопотоку та інших факторів шляхом затвердження у куруючого заступника начальника митниці графіків роботи на наступний місяць.

1.7. У разі необхідності оперативного вирішення питань, які виникають при роботі з суб'єктами ЗЕД, керівниками ОП по узгодженню з керівниками ВІАР та МС, ВМД і П встановлюються графіки позмінної роботи окремих співробітників по узгодженню з профспілковим комітетом митниці, які затверджуються наказом по митниці.

1.8. Для зручності роботи ТС використовуються допоміжні штампи контрольних відміток (додаток 1). Облік, зберігання, видача та використання зазначених допоміжних штампів здійснюється у порядку, передбаченому нормативними актами Державної митної служби України та Східної регіональної митниці.

1.9. Інспектори ОП, ВІАР та МС, ВМД і П, які беруть участь в оформленні ВМД, мають право в разі якщо ВМД ще не прийняті до митного оформлення (відсутній штамп "ПМК" на ВМД) повернути ВМД та документи до неї митному декларанту або особі, уповноваженій на декларування. Зазначене можливе за резолюцією начальника ОП (або уповноваженої особи) на мотивованій заяві власника вантажу.

1.10. Декларанти мають бути присутніми в обов'язковому порядку при здійсненні попередніх операцій по перевірці документів на вантаж.

1.11. При виникненні необхідності присутності декларантів (уточнення даних, необхідних для здійснення митного контролю, складання протоколу про ПМП або КБ, видачі талона відмови у митному оформленні тощо) за рішенням начальника відділу або особи, що його заміщує, вони можуть викликатися на інші етапи здійснення митного контролю.

1.12. Перелік документації, яка використовується в роботі ТС:

- РеєстрОпис документів на вантаж (додаток 2);

- Журнал обліку ВМД (додаток 3);

- Картка завдання на проведення митного огляду (додаток 4);

- Акт про проведення митного оглядуАкт митного огляду (додаток 5);

- Журнал обліку та контролю ввозу/вивозу майна (додаток 6);

- Акт про митний огляд (додатки 7, 9);

- Розрахунок 001 виду митного збору (додаток 8);

- Журнал служби (додаток 10).

У цій Технологічній схемі терміни вживаються в такому значенні.

Вантажна митна декларація (далі - ВМД) - заява, що містить відомості про товари і транспортні засоби та мету їх переміщення через митний кордон України або про зміну митного режиму щодо них, а також інформацію, необхідну для здійснення митного контролю, митного оформлення, митної статистики, нарахування митних платежів.

Комерційні документи - документи, які дають вартісну, якісну та кількісну характеристику товару. Ці документи оформляє на своєму бланку продавець, а покупець на підставі їх здійснює оплату. Вартісна характеристика товару надається в рахунку та у проформі-рахунку. Окрім рахунків, до комерційних документів належать специфікація, пакувальний лист, сертифікат якості тощо.

Рахунок-фактура (англ. invoice, account, final invoice, франц. facture, нім. Rechnung, Faktura, Handels faktura) - вид комерційного рахунка. Окрім свого основного призначення як документа, в якому зазначено суму належного за товар платежу, рахунок-фактура може бути використана як супровідний документ.

Митне оформлення - сукупність дій, пов'язаних з пропуском в Україну чи за її межі товарів, переміщуваних через митний кордон України.

Митні процедури - здійснення контролю за дотриманням порядку переміщення товарів, їх огляд, оформлення документів, накладення митного забезпечення, перевірка вірності заповнення вантажної митної декларації, нарахування сум, що підлягають сплаті, підготовка статистичних даних та інші дії, що виконуються митними органами України відповідно до законодавства України в галузі митної справи.

Митний режим - сукупність положень, що визначають для митних цілей статус товарів і транспортних засобів, переміщуваних через митний кордон України.

Прийняття ВМД для оформлення - процедура попередньої перевірки відомостей, зазначених у ВМД, на відповідність вимогам, визначеним у нормативних актах з митних питань, та поданим комерційним документам.

Транспортні засоби - транспортні засоби, що тимчасово прибувають на митну територію України або відбувають з цієї території, а також використовуються для міжнародних перевезень товарів.

Повне оформлення ВМД - проставлення на всіх її аркушах особистої номерної печатки інспектора митниці.

Частина 2
Етапи митного оформлення товарів

Право визначення посадової особи, відповідальної за прийняття ВМД, комерційних та інших необхідних для митного оформлення документів, надається начальнику ОП.

Тривалість митного оформлення ВМД та тривалість кожного з етапів та стадій митного контролю залежить від характеру товару, обсягу товарної партії, від того, чи підлягає той або інший товар перевірці інших контролюючих служб, кількості вантажів по ВМД, відстані до місця проведення огляду та інших факторів.

За наявності достатніх підстав на кожному з етапів відповідальною особою може бути відмовлено у митному оформленні у порядку, встановленому чинним законодавством України, про що обов'язково заповнюється картка відмови у митному оформленні згідно з порядком, встановленим Держмитслужбою.

Порядок здійснення попередніх операцій по перевірці документів на вантаж

1. Для митного оформлення кожної партії вантажу уповноважена особа оперативного підрозділу перевіряє надані декларантом документи:

- реєстропис наданих документів встановленої форми в 2-х примірниках;

- ВМД;

- документ, який засвідчує особу декларанта;

- документ, який підтверджує повноваження особи на декларування;

- договір на здійснення операцій, пов'язаних з митним оформленням вантажу (у випадках коли декларування здійснюється на підставі договору);

- облікову картку суб'єкта зовнішньоекономічної діяльності;

- комерційні документи, необхідні для митного контролю та здійснення митного оформлення, зазначені в графах 40 та 44 ВМД;

- інші документи, необхідні для митного контролю та здійснення митного оформлення;

- документи про сплату або про відстрочку сплати митних платежів та податків;

- електронну копію ВМД на магнітних носіях.

2. Всі необхідні документи надаються в оригіналі та необхідній для здійснення митного оформлення кількості копій. На копії документів робиться надпис "Згідно" та засвідчується підписом керівника підприємства - суб'єкта ЗЕД або уповноваженою особою з обов'язковим зазначенням посади, П. І. Б. та дати завірення копії. Підпис засвідчується печаткою підприємства, зразок якої наведено в обліковій картці підприємства.

3. Електронна копія, яка подається разом з ВМД (в обов'язковому порядку повинна відповідати твердому примірнику ВМД), використовується для прискорення проведення процедури митного оформлення вантажу і формування бази даних митної статистики зовнішньоекономічної діяльності.

4. В тих випадках, коли документи, що надаються декларантом, є довгостроковими і їх дія не припиняється після оформлення однієї партії вантажу, - вони можуть представлятися в митну установу один раз при оформленні першої партії вантажу і зберігаються в окремій справі.

5. На момент пред'явлення ВМД вантаж повинен знаходитися у визначеній митницею зоні митного контролю (або на території підприємства за умови виконання ним вимог ст. 23 Митного Кодексу України та Положення про зону митного контролю, затвердженого Державною митною службою України), про що декларантом робиться відповідна відмітка в реєстріопису.

6. Посадовою особою митниці перевіряються документи, які засвідчують особу декларанта та її повноваження на декларування у відповідності до договірних зобов'язань з суб'єктом ЗЕД і нормативних актів Держмитслужби, та наявність примірника облікової картки суб'єкта зовнішньоекономічної діяльності. Перевіряються дані, заявлені у гр. 54 ВМД.

7. Проводиться попередня перевірка правильності заповнення ВМД. ВМД не приймається до оформлення у випадках:

- якщо вона подається без повного пакета документів, необхідних для здійснення митного оформлення товарів;

- ВМД заповнено не державною мовою (іноземна мова може застосовуватися, якщо переклад державною мовою назв суб'єктів або фірмового (комерційного) найменування товару є недоцільним та істотно не впливає на принцип здійснення заходів тарифного або нетарифного регулювання);

- ВМД заповнено не за допомогою комп'ютера;

- ВМД заповнено з підчистками та явними помилками (виправлення у ВМД можуть бути зроблені шляхом перекреслення помилкових та внесення правильних відомостей (друкованим способом або від руки). У ВМД не допускається більш як три виправлення. У графах 12, 22, 37, 42, 45, 46, 47 виправлення не допускаються. Кожне виправлення засвідчується печаткою декларанта);

- ВМД не засвідчено печаткою декларанта з зазначенням коду ЄДРПОУ та підписом декларанта;

- ВМД заповнено з зазначенням в гр. 23 курсу валюти, який відрізняється від курсу, встановленого НБУ на день прийому ВМД до оформлення;

- в інших випадках, визначених чинним законодавством.

8. При виявленні в процесі перевірки ознак ПМП та КБ посадова особа митниці складає протокол про порушення митних правил.

9. У всіх випадках відмови у прийнятті ВМД до оформлення обов'язково заповнюється картка відмови у митному оформленні згідно з порядком, установленим Держмитслужбою. В графі "Д" ВМД посадовою особою митниці здійснюється запис "Оформленню не підлягає. Картка відмови N __" і зазначається посада та П. І. Б. інспектора, який прийняв рішення про неможливість подальшого оформлення ВМД. Запис засвідчується особистим підписом інспектора. Облік ВМД, по якій відмовлено в митному оформленні, здійснюється в Журналі відмов. Облік карток відмов ведеться у порядку, визначеному ДМС України.

10. На зворотному боці першого примірника ВМД проставляються допоміжні штампи (1 - 4) контрольних відміток (додаток 1 до ТС). В графі 1 першого з них інспектор проставляє час початку та закінчення попередньої перевірки, П. І. Б., особистий підпис. РеєструОпису присвоюється поточний порядковий номер за Журналом обліку ВМД (дод. 3), дата, час, прізвище інспектора, який прийняв документи до митного оформлення. Відмітки завіряються особистим підписом інспектора. Другий примірник реєструопису повертається декларанту.

11. До пакета представлених документів співробітник митниці додає Картку завдань на огляд. Картці присвоюється номер, який збігається з номером реєструопису.

12. Весь пакет документів передається на перший етап митного оформлення.

Митний контроль вантажів, транспортних засобів, документів та відомостей, заявлених у ВМД, проводиться за 4-етапною схемою.

2.1. Перший етап: перевірка ВМД і документів підрозділом митної статистики

1. За допомогою програмного забезпечення здійснюється перевірка магнітного носія на наявність вірусів.

2. Електронна копія ВМД за номером, який збігається із номером реєструопису за Журналом обліку ВМД, заноситься в тимчасову базу даних на ПЕОМ.

3. Проводиться контроль наявності інформації на магнітному носії та її відповідність твердій копії ВМД.

4. Проводиться перевірка відповідності даних - коди СПАТО (в тій його частині, яка зазначається у ВМД), ЄДРПОУ, ІПП, банківські відомості, адреси, заявлених в графах 2, 8, 9, 14 ВМД, з даними електронної бази "Клієнт СРМ". При наявності в базі даних підприємств даних, вказаних в графах А, 28 та 50 ВМД, проводиться перевірка їх даних. Проводиться перевірка правильності визначення статистичної вартості і заповнення графи 46 ВМД.

5. За допомогою програмного забезпечення проводиться перевірка застосування (скасування) до суб'єктів ЗЕД та перевізника санкцій, передбачених ст. 37 Закону України "Про зовнішньоекономічну діяльність". Застосування санкцій до нерезидентів перевіряється за реквізитами, заявленими декларантом у ВМД. За допомогою програми в ЦБД ІАМУ ДМСУ проводиться перевірка на наявність в представленому пакеті документів втраченої чи викраденої книжки МДП. За допомогою програми в ЦБД ІАМУ ДМСУ проводиться перевірка на наявність в представленому пакеті документів відтисків недіючого митного забезпечення.

За допомогою програмного забезпечення проводиться перевірка наявності орієнтувань митних та інших державних органів.

(пункт 5 розділу 2.1 доповнено абзацом другим згідно з
 наказом Східної регіональної митниці від 18.04.2002 р. N 264)

6. При виявленні в процесі перевірки ознак ПМП та КБ посадова особа митниці складає протокол про порушення митних правил.

7. Якщо при перевірці (за умови відсутності ознак ПМП та КБ) виявлено обставини, що не дають можливості здійснювати митне оформлення вантажу, - оформлюється Картка відмови у пропуску на митну територію України чи митному оформленні товарів та інших предметів в порядку, встановленому Держмитслужбою. В графі "Д" ВМД посадовою особою митниці здійснюється запис "Оформленню не підлягає. Картка відмови N ___" і зазначається посада та П. І. Б. інспектора, який прийняв рішення про неможливість подальшого оформлення ВМД. Запис засвідчується особистим підписом інспектора. ВМД та документи до неї разом з карткою відмови передаються на стадію "Здійснення попередніх операцій по перевірці документів на вантаж" для здійснення обліку ВМД, по яких відмовлено в митному оформленні, в Журналі відмов.

8. При можливості подальшого оформлення ВМД після внесення відповідних виправлень (до граф ВМД, в яких дозволяються виправлення) - такі виправлення вносяться (і завіряються печаткою декларанта) за резолюцією керівника ОП на заяві декларанта з цього приводу.

9. При відсутності ознак ПМП та КБ та помилок у ВМД - на зворотному боці першого примірника ВМД в графі 2 штампа контрольних відміток посадовою особою митниці проставляється час початку та закінчення перевірки, П. І. Б. та особистий підпис. Поруч проставляється номерний штамп "Перевірено".

10. За умови отримання позитивних результатів за вищезазначеними операціями всі надані для митного оформлення вантажу документи передаються на другий етап ТС.

2.2. Другий етап: перевірка ВМД та документів, заявленої митної вартості і нарахування митних платежів відділом митних платежів митниці та відділом тарифів та митної вартості митниці

1. Здійснюється перевірка на предмет наявності відповідних орієнтувань митних та інших державних органів. Проводиться перевірка надходження попередньої оплати за митне оформлення вантажів на депозитний рахунок митниці, наявність коштів на сплату платежів на особовому рахунку платника, реквізити платіжних документів. Перевіряється дискета з електронною копією гр. "С" для забезпечення списання коштів.

Проводиться перевірка надходження попередньої оплати за митне оформлення вантажів на депозитний рахунок митниці, наявність коштів на сплату платежів на особовому рахунку платника, реквізити платіжних документів. Перевіряється дискета з електронною копією гр. С для забезпечення списання коштів.

(пункт 1 розділу 2.2 в редакції наказу
 Східної регіональної митниці від 18.04.2002 р. N 264)

2. Проводиться перевірка правильності застосування валютного курсу (гр. 23 ВМД).

3. За допомогою програмного забезпечення проводиться перевірка заявленого коду товарів до таких, які підлягають обов'язковій перевірці відділом тарифів та митної вартості. У випадку якщо товар підлягає обов'язковій перевірці відділом тарифів та митної вартості інспектором ВМД і П готується запит до ВТВ Східної РМ з питання визначення митної вартості. До запиту додаються ВМД та документи, що містять відомості, заявлені для митного оформлення. Документи, що передаються на розгляд до відділу ВТВ, засвідчуються в порядку, визначеному ДМС України. В гр. 3 штампа допоміжних відміток ставиться номер запиту до ВТВ у разі якщо такий запит направляється співробітником ВМД і П* (див. примітку).

4. У випадку виникнення питання щодо правильності визначення країни походження або достовірності преференційних сертифікатів для прийняття остаточного рішення направляється запит з обгрунтуванням сумнівів до ВТВ у порядку, встановленому ДМСУ, а також Акт про митний огляд (дод. 9)* (див. примітку).

5. До виключної компетенції інспектора ВМД і П належить контроль за правильністю даних, зазначених у 23, 36, 47, 48, "В", "С" графах ВМД. З метою здійснення такого контролю інспектор ВМД і П використовує інформацію, достовірність якої перевіряється іншими співробітниками митниці, у тому числі за гр. 12, 15, 22, 24, 31, 33, 34, 37, 41. У випадках коли до митного оформлення ВМД не залучається ВТВ до компетенції інспектора ВМД і П належить перевірка правильності даних у 12, 22, 34, 42, 45 графах ВМД.

6. В разі наявності Довідки про визначення митної вартості на товар, яка підготовлена ВТВ, проводиться звірка даних, зазначених у ВМД, даним Довідки про визначення митної вартості товару. Подальша перевірка в цьому випадку здійснюється у відповідності до пункту 10 Порядку.

7. Проводиться контроль застосування ціни товарів та інших предметів і правильності заповнення граф 22, 42 ВМД за схемою:

7.1. Контроль додержання рівня індикативних цін згідно з переліком товарів, на які діючим законодавством встановлені індикативні ціни.

7.2. Контроль застосування ціни та фактурної вартості товарів згідно з умовами поставки у відповідності до контракту.

7.3. В разі відсутності відхилення заявленої ціни (фактурної вартості) в бік зменшення від індикативних цін і вірному обчисленні даних граф 22 та 42 - проводиться подальша перевірка.

8. Проводиться контроль визначення митної вартості і правильність заповнення граф 12, 20, 45 ВМД згідно з наданими документами та Довідкою-розрахунком митної вартості за схемою:

8.1. Контроль заповнення графи 20 ВМД згідно з наданими документами.

8.2. Контроль обчислення заявленої митної вартості згідно з курсами валют.

8.3. Контроль врахування у відповідності до умов поставки транспортних витрат, витрат на страхування вантажу і інших фактичних витрат (які згідно з умовами поставки не зазначені у рахунку-фактурі) при обчисленні митної вартості.

8.4. Контроль відповідності заявленої митної вартості рівням довідкових цін, які підготовлені Держзовнішінформом, і порівняльний аналіз цін на ідентичні та інші товари згідно з електронними ціновими довідниками.

9. В разі виникнення у інспектора ВМД і П сумнівів щодо заявленої митної вартості він готує запит до ВТВ. До запиту додаються ВМД та документи, що містять відомості, заявлені для митного оформлення. Документи, що передаються на розгляд до відділу ВТВ, засвідчуються штампом "ПМК" інспектором першого етапу ТС* (див. примітку).

10. Перевіряється правильність нарахування митних платежів та підстави для надання преференцій і пільг щодо сплати, наявність відповідних сертифікатів походження товарів (гр. 36 ВМД).

11. Проводиться перевірка заповнення графи 47, "В", "С" ВМД. В графі "Д" всіх ВМД тих типів, за якими можливе нарахування збору за перебування товарів та інших предметів під митним контролем (001 вид), вчиняється напис: "Під митним контролем з ____ р." і вказується дата початку перебігу строку перебування товару під митним контролем. У випадку переривання цього строку на окремому аркуші проводиться деталізація перебігу строку перебування товару під митним контролем за формою, викладеною в додатку 8.

12. Проводиться перевірка векселів, поданих до митного оформлення суб'єктами ЗЕД, під час митного оформлення ВМД відповідно до розроблених в Східній РМ технологічних схем.

13. Перевіряються підстави для надання відстрочення платежів. Перевіряється заповнення графи 48 ВМД.

14. У разі неможливості однозначного визначення за поданими декларантом документами тих ознак вантажу, які безпосередньо впливають на розмір належних до сплати податків та зборів, співробітник ВМД і П визначає конкретний перелік питань та заповнює п. 1 "Завдання на проведення митного огляду".

15. При можливості подальшого оформлення ВМД після внесення відповідних виправлень до граф ВМД, в яких дозволяється виправлення, такі виправлення вносяться і завіряються печаткою декларанта за резолюцією керівника ОП на заяві декларанта з цього приводу.

16. При виявленні на будь-якій стадії перевірки ознак ПМП та КБ в межах своїх повноважень посадова особа митниці складає протокол про порушення митних правил, а вантаж передається для зберігання на склад митниці.

17. Якщо при перевірці (за умови відсутності ознак ПМП та КБ) виявлено обставини, що не дають можливості здійснювати митне оформлення вантажу, - оформлюється Картка відмови у пропуску на митну територію України чи митному оформленні товарів та інших предметів в порядку, встановленому Держмитслужбою. В графі "Д" ВМД посадовою особою митниці здійснюється запис "Оформленню не підлягає. Картка відмови N __" і зазначається посада та П. І. Б. інспектора, який прийняв рішення про неможливість подальшого оформлення ВМД. Запис засвідчується особистим підписом інспектора. ВМД та документи до неї разом з Карткою відмови передаються на стадію "Здійснення попередніх операцій по перевірці документів на вантаж" для здійснення обліку ВМД, по яких відмовлено в митному оформленні.

18. При можливості подальшого оформлення ВМД після внесення відповідних виправлень до граф ВМД, в яких дозволяються виправлення, - такі виправлення вносяться і завіряються печаткою декларанта за резолюцією керівника ОП на заяві декларанта з цього приводу.

19. На звороті платіжних документів (доручень) інспектор ВМП резервує кошти, що підлягають списанню по даній ВМД, шляхом здійснення запису відомостей, що містять номер реєстру, за яким подані документи до митного оформлення, сум, які підлягають сплаті. Зазначені відомості засвідчуються особистим підписом інспектора ВМП. Остаточне списання коштів та проставлення штампа "Сплачено" у графі С всіх аркушів ВМД проводиться на етапі "Контролю нарахування 003 виду митного збору та остаточного списання платежів". На зворотньому боці першого примірника ВМД в гр. 4 штампа контрольних відміток посадовою особою митниці проставляється час початку та закінчення перевірки, П. І. Б. та особистий підпис. При відсутності ознак ПМП та КБ та помилок у ВМД - на звороті платіжних документів (доручень) інспектор ВМД і П резервує кошти, що підлягають списанню по даній ВМД. Остаточне списання коштів та проставлення штампа "Сплачено" на всіх аркушах ВМД у гр. "С" проводиться на етапі "Контролю нарахування 003 виду митного збору та остаточного списання платежів". На зворотньому боці першого примірника ВМД в гр. 4 штампа контрольних відміток посадовою особою митниці проставляється час початку та закінчення перевірки, П. І. Б. та особистий підпис.

(пункт 19 розділу 2.2 в редакції наказу
 Східної регіональної митниці від 08.04.2002 р. N 246)

20. За умови отримання позитивних результатів за вищезазначеними операціями всі надані для митного оформлення вантажу документи передаються начальнику ОП.

Примітка. Запити (якщо вони є), про які йдеться у п. 3, п. 4 та п. 9 Порядку нарахування та справляння митних платежів та в п. 5 (якщо вони є) Порядку перевірки інспектором вантажного відділу зазначених декларантом відомостей у ВМД на відповідність митним правилам та поданим комерційним документам, повинні направлятись разом!

2.3. Третій етап складається із перевірки інспектором вантажного відділу зазначених декларантом відомостей у ВМД на відповідність митним правилам та поданим комерційним документам

1. Начальник оперативного підрозділу (особа яка його заміщує):

- приймає рішення щодо призначення осіб для проведення митного контролю та митного оформлення на 3-му та 4-му етапах ТС шляхом вчинення відповідного запису в гр. "В" "Завдання на проведення митного огляду", який завіряє своїм підписом;

- в разі необхідності проставляє питання в картці "Завдання на проведення митного огляду", які необхідно вирішити при огляді вантажу. В цьому випадку начальником ОП заповнюється "Завдання на проведення митного огляду".

2. Здійснюється перевірка на предмет наявності відповідних орієнтувань митних та інших державних органів. Проводиться контроль відповідності типу зовнішньоекономічної операції та митного режиму, даним, заявленим у графах 1, 37 ВМД.

Проводиться контроль відповідності типу зовнішньоекономічної операції та митного режиму даним, заявленим у графах 1, 37 ВМД.

(пункт 2 розділу 2.3 в редакції наказу
 Східної регіональної митниці від 18.04.2002 р. N 264)

3. Проводиться перевірка реквізитів та умов зовнішньоекономічного контракту на відповідність даним, заявленим у графах 2, 8, 9, 11, 15, 15а, 17, 17а, 24, 28, 44 ВМД.

4. Проводиться перевірка відомостей, заявлених у товаросупровідних та інших документах, даним, заявленим у графах 6, 15, 15а, 17, 17а, 18, 19, 21, 25, 26, 27, 29, 35, 38, 44, 49 ВМД.

5. Проводиться контроль визначення декларантом назв та кодів товару за ТН ЗЕД згідно з представленими документами і правильність заповнення граф 3, 4, 5, 13, 31, 32, 33, 41 ВМД.

У випадку виникнення питання щодо правильності класифікації товарів за ТН ЗЕД та питань невідповідності кодів, зазначених у ВМД, кодам, заявленим при попередніх митних режимах, посадова особа митниці для прийняття остаточного рішення щодо класифікації товару направляє у встановленому порядку запит до відділу тарифів та вартості (ВТВ), а по товарах, стосовно яких потрібно проведення лабораторних досліджень (визначення товарів подвійного застосування, небезпечних, отруйних чи наркотичних речовин, уточнення хімічного складу, перевірки товарів групи ризику тощо), - запит до митної лабораторії* (див. примітку).

У разі прийняття рішення керівником ОП щодо уточнення коду товару до ВТВ разом із запитом передається ВМД, завірена в порядку, визначеному ДМС України, і повний пакет документів (оригінали та копії), що подані при митному оформленні, а також Акт про митний огляд (додаток 7). Копії всіх документів мають бути засвідчені у порядку, визначеному митним законодавством* (див. примітку).

6. Перевіряється заповнення граф 14, 30, 40, 43, 50, 51, 52, 53, 54 ВМД. З метою уточнення та підтвердження даних, вказаних у вищезазначених графах ВМД, можуть перевірятись дані, вказані в інших графах ВМД.

7. Проводиться контроль необхідності застосування до товару засобів нетарифного регулювання, правильність їх застосування і контроль обсягів та квот.

8. Проводиться контроль виконання і дотримання обсягів поставок, передбачених зовнішньоекономічним контрактом (договором), термінів, передбачених контрактами давальницької сировини, бартеру, ордерних поставок. Перевіряється заповнення графи 39 ВМД.

9. Проводиться перевірка правильності заповнення товаросупровідних документів (ТТН, CMR, CARNET TIR, INVOICE, рахунок-фактура та ін.).

10. При виявленні в процесі перевірки ознак ПМП та КБ посадова особа митниці складає протокол про порушення митних правил, а вантаж передається для зберігання на склад митниці.

11. Якщо при перевірці (за умови відсутності ознак ПМП та КБ) виявлено обставини, що не дають можливості здійснювати митне оформлення вантажу, - оформлюється Картка відмови у пропуску на митну територію України чи митному оформленні товарів і предметів в порядку, встановленому Держмитслужбою. В графі "Д" ВМД посадовою особою митниці здійснюється запис "Оформленню не підлягає. Картка відмови N ___" і зазначається посада та П. І. Б. інспектора, який прийняв рішення про неможливість подальшого оформлення ВМД. Запис засвідчується особистим підписом інспектора. ВМД та документи до неї разом з Карткою відмови передаються на стадію "Здійснення попередніх операцій по перевірці документів на вантаж" для здійснення обліку ВМД.

12. При можливості подальшого оформлення ВМД після внесення відповідних виправлень до граф ВМД, в яких дозволяються виправлення, - такі виправлення вносяться і завіряються печаткою декларанта за резолюцією керівника ОП на заяві декларанта з цього приводу. В разі наявності виправлень в гр. ВМД 15, 24, 31, 33, 34, 37, 41 інспектор ОП повинен повідомити про це інспектора другого етапу ТС.

13. На зворотному боці першого примірника ВМД в графі 6 штампа контрольних відміток посадовою особою митниці проставляється час початку та закінчення перевірки, П. І. Б. та особистий підпис, який завіряється особистою номерною печаткою.

14. По закінченню вищезазначеної операції інспектор проставляє штамп ПМК та реєстраційний номер на всіх аркушах ВМД та товаросупровідних документах. ВМД реєструється в Журналі обліку вантажних митних декларацій. Після завершення цієї процедури ВМД вважається прийнятою для оформлення і декларант несе юридичну відповідальність за зазначені в ній відомості. Після цього ВМД не може бути відкликана декларантом. Кожній ВМД присвоюється реєстраційний номер у порядку, визначеному ДМС України. Реєстраційний номер заноситься до Журналу обліку ВМД. Після завершення цієї процедури ВМД та документи до неї передаються керівнику оперативного підрозділу (або особі, яка його заміщує). По закінченню вищезазначеної операції ВМД та пакет документів до неї передається інспектору, що здійснює попередні операції по перевірці документів на вантаж, який на всіх аркушах ВМД проставляє штамп "ПМК" та реєстраційний номер. ВМД реєструється в Журналі обліку вантажних митних декларацій. Після завершення цієї процедури ВМД вважається прийнятою для оформлення і декларант несе юридичну відповідальність за зазначені в ній відомості. Після цього ВМД не може бути відкликана декларантом. Кожній ВМД присвоюється реєстраційний номер у порядку, визначеному ДМС України. Реєстраційний номер заноситься до Журналу обліку ВМД. Після завершення цієї процедури ВМД та документи до неї передаються до начальника підрозділу (особи, що його заміщує).

(пункт 14 розділу 2.3 в редакції наказу
 Східної регіональної митниці від 08.04.2002 р. N 246)

15. По закінченню вищезазначеної операції у відповідності з рішенням керівника оперативного підрозділу або особи, яка його заміщує, починається стадія огляду вантажу та повного оформлення ВМД.

Примітка. Запити (якщо вони є), про які йдеться у п. 3, п. 4 та п. 9 Порядку нарахування та справляння митних платежів та в п. 5 (якщо вони є) Порядку перевірки інспектором вантажного відділу зазначених декларантом відомостей у ВМД на відповідність митним правилам та поданим комерційним документам, повинні направлятись разом!

2.4. Четвертий етап складається зі стадії огляду вантажу та повного оформлення ВМД, заповнення Акта митного догляду, контролю нарахування 003 виду митного збору

2.4.1. Порядок огляду вантажу та повного оформлення ВМД

1. При вивезенні вантажу за межі митної території України огляд вантажу та транспортного засобу здійснюється за схемою:

- по місцезнаходженню вантажу і транспортного засобу встановлюється тимчасова зона митного контролю;

- перевірка документів на придатність транспортного засобу до міжнародних перевезень;

- перевірка реєстраційних номерних знаків транспортного засобу;

- зовнішній огляд транспортного засобу, перевірка цілісності вантажного відсіку та пломбувальник пристроїв.

При відсутності зауважень інспектор, який здійснює огляд, дає згоду на проведення навантажувальних робіт.

Проводиться огляд вантажу та перевірка його відповідності даним, заявленим у графах ВМД 5, 6, 16, 18, 26, 31, 34, 35, 38 та товаросупровідних документах, огляд згідно з Карткою завдань на огляд. При завантаженні проводиться перевірка на наявність сторонніх вкладень. Виходячи з оперативної обстановки може проводитися вибірковий огляд вантажу. 

В випадках, визначених законодавством, накладеться митне забезпечення.

2. При ввезенні вантажу на митну територію України догляд вантажу та транспортного засобу здійснюється за схемою:

- по місцезнаходженню транспортного засобу і місцю вивантаження вантажу встановлюється тимчасова зона митного контролю;

- перевірка реєстраційних номерних знаків транспортного засобу;

- зовнішній огляд транспортного засобу, перевірка цілісності вантажного відсіку та пломбувальник пристроїв, виявлення слідів пошкодження митних забезпечень.

При відсутності зауважень інспектор, який здійснює огляд, дає згоду на проведення розвантажувальних робіт.

Проводиться огляд вантажу та перевірка його відповідності даним, заявленим у графах ВМД 5, 6, 18, 26, 31, 34, 35, 38 та товаросупровідних документах, догляд згідно з Карткою завдань на огляд. Проводиться перевірка на наявність сторонніх вкладень. Рішення про проведення повного або вибіркового догляду вантажу приймається начальником ОП (або особою, яка його заміщує).

3. В разі, якщо картка "Завдання на проведення митного огляду по ВМД N ...." заповнена співробітником ВМП або співробітником ОП, який перевіряв ВМД та документи до неї на третьому етапі ТС, або керівником оперативного підрозділу (особою, яка його заміщує), то співробітник оперативного підрозділу перевіряє вантаж і відповідає на поставлені запитання в Акті про проведення митного огляду, про що він повідомляє особу (осіб), яка (які) ставила (ставили) завдання на проведення митного огляду. Акт про проведення митного огляду передається співробітникам попередніх етапів, які ставили завдання на проведення митного огляду для вирішення питання щодо подальшого митного оформлення. Завершення митного оформлення можливе у разі наявності на Акті про проведення митного огляду згоди осіб, що ставили завдання на проведення митного огляду, та позитивної резолюції начальника оперативного підрозділу. В разі якщо картка "Завдання на проведення митного огляду по ВМД N..." заповнена співробітником ВМД і П або співробітником ОП, який перевіряв ВМД та документи до неї на третьому етапі ТС, або керівником оперативного підрозділу (особою, яка його заміщує) то співробітник оперативного підрозділу перевіряє вантаж і відповідає на поставлені запитання у Акті про митний огляд, про що він повідомляє особу, яка ставила завдання на митний огляд. Акт про митний огляд передається співробітникам попередніх етапів, які ставили завдання на проведення митного огляду, для вирішення питання щодо подальшого митного оформлення. Митне оформлення можливе в разі позитивної резолюції начальника оперативного підрозділу на Акті про митний огляд.

(пункт 3 підрозділу 2.4.1 в редакції наказу
 Східної регіональної митниці від 08.04.2002 р. N 246)

4. Персональна відповідальність за повноту заповнення гр. 31 ВМД в частині назви товару (в т. ч. комерційної), його характеристики, що включає в себе асортимент, розміри, моделі, стандарти, типи, комплектність та інші відомості про товар, які дають можливість однозначно класифікувати його за задекларованою у графі 33 товарною субпозицією, покладається на інспектора ОП, який здійснює митний контроль на 3 етапі ТС.

5. При виявленні в процесі огляду ознак ПМП та КБ співробітник, який здійснював догляд, складає протокол про порушення митних правил. Вантаж у разі затримання по протоколу про ПМП передається для зберігання на склад митниці або на відповідальне зберігання під митним контролем.

6. Якщо при огляді (за умови відсутності ознак ПМП та КБ) виявлено обставини, що не дають можливості здійснювати митне оформлення вантажу, - оформлюється Картка відмови у митному оформленні в порядку, встановленому Держмитслужбою. В графі "Д" ВМД посадовою особою митниці здійснюється запис "Оформленню не підлягає. Картка відмови N __" і зазначається посада та П. І. Б. інспектора, який прийняв рішення про неможливість подальшого оформлення ВМД. Запис засвідчується особистим підписом інспектора. ВМД та документи до неї разом з Карткою відмови передаються на стадію "Здійснення попередніх операцій по перевірці документів на вантаж" для здійснення обліку ВМД, по яких відмовлено в митному оформленні, в Журналі відмов.

7. При можливості подальшого оформлення ВМД після внесення відповідних виправлень до граф ВМД, в яких дозволяються виправлення, - за резолюцією керівника ОП на заяві декларанта з цього приводу такі виправлення вносяться і завіряються печаткою декларанта.

8. При позитивному результаті проведеного митного огляду - його проведення фіксується в графі 7 штампа контрольних відміток з вказанням часу початку та закінчення огляду, а також П. І. Б. інспектора, який проводив огляд. Запис завіряється підписом цього інспектора і засвідчується ОНП.

9. По завершенню вищезазначених операцій ВМД разом з документами, що свідчать про сплату платежів, передається на стадію контролю нарахування 003 виду митного збору та остаточного списання нарахованих платежів.

2.4.2. Порядок заповнення та використання "Завдання на проведення митного огляду" та Акта про проведення митного огляду Акта митного огляду

1. Пункт 1 "Завдання на проведення митного огляду" заповнюється інспектором ВМД і П, який в письмовому виді відображає конкретний перелік питань, який необхідно вирішити при догляді вантажу.

2. Пункт 2 "Завдання на проведення митного огляду" заповнюється співробітником ОП, який в письмовому вигляді відображає перелік питань, який породжує у нього сумніви щодо задекларованого вантажу.

В Акті про проведення митного оглядуАкті митного огляду співробітник ОП повинен чітко і повно відповісти на поставлені питання таким чином, що дало б змогу однозначно описати товар та його основні характеристики. В обов'язковому порядку повинні бути дані відповіді на наступні запитання:

- номери, кількість та належність митного забезпечення;

- назва товару, його зовнішній вигляд, фізичний стан, колір, характеристика (асортимент, розміри, моделі, стандарти, типи, комплектність та інші відомості про товар);

- характеристика упаковки (папір, поліетилен тощо), в якій знаходиться товар, реєстропис комерційної етикетки, відмітки, які нанесені власником (виробником) вантажу на упаковку (якщо вони є);

- маркування товару, яке дало б змогу встановити країну походження товару;

- кількісні характеристики;

- інше.

У випадку, якщо посадовою особою, яка забезпечує контроль за переміщенням товарів, що містять об'єкти інтелектуальної власності, прийняте рішення про потребу здійснення огляду товару з виїздом на місце оформлення, відомості про зазначену посадову особу вносяться до графи "за участю" Акта про проведення огляду вантажу.

(пункт 2 підрозділу 2.4.2 доповнено абзацом третім згідно з
 наказом Східної регіональної митниці від 18.04.2002 р. N 264)

В графі "Результати проведення митного огляду" Акта про проведення огляду вантажу та на звороті 1-го примірника ВМД посадовою особою, яка забезпечує контроль за переміщенням товарів, що містять об'єкти інтелектуальної власності, робиться запис "Товар відповідає даним про нього, внесеним до реєстру Держмитслужби України".

(пункт 2 підрозділу 2.4.2 доповнено абзацом четвертим згідно з
 наказом Східної регіональної митниці від 18.04.2002 р. N 264)

3. Кожний Акт про проведення митного огляду реєструється в журналі обліку актів про проведення митного огляду, форма ведення якого встановлена додатком 9 до даної Технологічної схеми.

(підрозділ 2.4.2 доповнено пунктом 3 згідно з
 наказом Східної регіональної митниці від 08.04.2002 р. N 246)

2.4.3. Порядок контролю нарахування 003 виду митного збору та остаточного списання нарахованих платежів

1. Декларантом проводиться нарахування митного збору (003 вид) і заповнення відповідних граф ВМД, а також на зворотному боці ВМД вчиняється запис стосовно розрахунку 003 виду митного збору відповідно витраченого часу та ставок.

2. Інспектором ВМД та П проводиться перевірка правильності нарахування митного збору (003 вид) та заповнення відповідних граф ВМД.

3. Якщо при перевірці (за умови відсутності ознак ПМП та КБ) виявлено обставини, що не дають можливості здійснювати митне оформлення вантажу, - оформлюється Картка відмови у митному оформленні в порядку, встановленому Держмитслужбою. В графі "Д" ВМД посадовою особою митниці здійснюється запис "Оформленню не підлягає. Картка відмови N ___" і зазначається посада та П. І. Б. інспектора, який прийняв рішення про неможливість подальшого оформлення ВМД. Запис засвідчується особистим підписом інспектора. ВМД та документи до неї разом з Карткою відмови передаються на стадію "Здійснення попередніх операцій по перевірці документів на вантаж" для здійснення обліку ВМД, по яких відмовлено в митному оформленні.

4. При відсутності помилок у ВМД - на зворотному боці документів, що свідчать про сплату коштів, проводиться остаточне списання митних платежів, які стягнуті за ВМД. Виводиться залишок коштів, який завіряється штампом "Сплачено" та особистим підписом інспектора. На всіх аркушах ВМД у гр. "С" проставляється штамп "Сплачено" і підпис інспектора, який здійснив списання платежів за цією ВМД.

5. Проводиться списання коштів з особового рахунку платника із застосуванням електронної копії гр. "С" на дискеті. У випадку відсутності можливості проведення списання в електронному режимі забезпечується передача інформації про нараховані суми платежів до ВМД і П для проведення списання в установленому порядку.

6. По закінченню списання 003 виду митних зборів у графі 8 штампа контрольних відміток проставляється час та підпис інспектора, який проводив списання.

7. Всі надані до митного оформлення вантажу документи передаються співробітнику оперативного підрозділу, який здійснював перевірку відомостей, зазначених декларантом у ВМД, на відповідність митним правилам та поданим комерційним документам для вжиття заходів по завершенню митного оформлення. Всі надані для митного оформлення вантажу документи передаються співробітнику 3 етапу ТС, який перевіряв зазначену ВМД, для вирішення питання про завершення митного оформлення.

(пункт 7 підрозділу 2.4.3 в редакції наказу
 Східної регіональної митниці від 08.04.2002 р. N 246)

2.4.4. Порядок остаточного оформлення вантажу і документів в митному відношенні

1. При відсутності ознак ПМП та КБ та помилок у ВМД - проводиться остаточне оформлення ВМД:

- проводиться списання квот;

- проводиться оформлення документів контролю за доставкою відповідно до існуючих технологічних схем;

- на всіх аркушах ВМД (в гр. "Д" та при необхідності - на звороті), товаросупровідних та інших необхідних документах проставляються підпис (з зазначенням П. І. Б.) інспектора, який засвідчується відтиском особистої номерної печатки;

- на зворотному боці першого примірника ВМД в графі 9 штампа контрольних відміток посадовою особою митниці здійснюється запис "Завершення митного оформлення" та проставляються час закінчення перевірки і підпис, який засвідчується проставленням особистої номерної печатки;

- проводяться інші заходи щодо захисту митного оформлення.

Процес митного оформлення даної партії вантажу вважається завершеним.

2. Перевіряється комплектність документів, відповідність їх кількості та реквізитів відомостям, зазначеним у реєстрі документів, наданих до митного оформлення. У випадку, якщо в процесі митного оформлення декларантом надавались додаткові документи, відомості про них вносяться до реєстру. При цьому, в графі "Примітки" реєстру проставляється особистий підпис особи, зазначеної у графі 54 ВМД, та особистий підпис співробітника митниці, який прийняв додатково надані документи. За умови наявності всіх документів, зазначених в реєстрі, та відповідності їх реквізитів реєстр засвідчується особистою номерною печаткою та особистим підписом співробітника оперативного відділу, який здійснив остаточне оформлення вантажу в митному відношенні. Перевіряється комплектність документів, їх кількість, наявність необхідних відміток на документах, що були використані при митному оформленні.

З оформленого комплекту документів вилучаються ті, які повинні залишитись в справах митниці. В обох примірниках опису (графи 4 - 5) робляться відмітки про розподіл документів.

Декларанту документи видаються під розпис з відповідною відміткою в обох примірниках опису.

З оформленого комплекту документів вилучаються ті, які повинні залишитись у справах митниці. В обох примірниках реєстру (графи 4, 5) робляться відмітки про розподіл документів.

Декларанту документи видаються під розпис з відповідною відміткою в обох примірниках реєстру.

(пункт 2 підрозділу 2.4.4 в редакції наказу
 Східної регіональної митниці від 08.04.2002 р. N 246)

3. Всі оформлені в митному відношенні ВМД реєструються в Журналі обліку ВМД. Всі оформлені в митному відношенні ВМД реєструються в Журналі реєстрації та обліку вантажів (додаток 3).

(пункт 3 підрозділу 2.4.4 в редакції наказу
 Східної регіональної митниці від 08.04.2002 р. N 246)

4. ВМД, оформлені в режимі тимчасового ввезення/вивезення майна, ставляться на облік (або знімаються з обліку) і додатково реєструються інспектором, який закінчував митне оформлення ВМД на 4 етапі, в журналах обліку тимчасового ввезення/вивезення майна (додаток 6).

5. ВМД, оформлені в режимах ввезення/вивезення давальницької сировини/готової продукції, розміщення на митному ліцензійному складі (МЛС) або в безмитному магазині (БМ), випуску з МЛС або БМ і інших (якщо це передбачено відповідними технологічними схемами) ставляться на облік (або знімаються з обліку) і додатково реєструються відповідальною посадовою особою у відповідних журналах, передбачених цими технологічними схемами.

6. Комплект вилучених документів разом з Актом про проведення митного оглядуАктом митного огляду та Карткою завдань на огляд передається співробітнику, який виконує обов'язки статистичного контролю, для проведення його остаточної стадії. У випадку зміщення графіків роботи інспектора, який проводив остаточне оформлення ВМД, і інспектора, який проводитиме остаточну стадію статистичного контролю, передача ВМД проводиться в порядку, визначеному керівником ОП, але не пізніше 09.00 годин наступного робочого дня.

2.4.5. Порядок остаточної стадії статистичного контролю

1. Проводиться остаточна перевірка відповідності даних, що містяться у ВМД, з даними електронної копії. При необхідності - робляться необхідні виправлення.

2. В електронну копію ВМД заноситься доповнення до гр. "Д", "В", "С" та 47. При необхідності вносяться доповнення до інших граф ВМД.

3. В графу "Д" електронної копії ВМД вводиться номер штампа ПМК та ОНП інспектора, який провів її остаточне оформлення.

4. По закінченню обробки - на зворотному боці першого примірника ВМД в графі 10 штампа контрольних відміток посадовою особою митниці проставляється час закінчення обробки ВМД, П. І. Б. та особистий підпис. Дата проведення статистичної обробки ВМД (крім АД/ПД) не обов'язково має збігатися із датою завершення митного оформлення ВМД. Поруч проставляється номерний штамп "Статистичний контроль проведено". Наявність двох таких штампів свідчить про завершення обробки електронної копії ВМД в повному обсязі. Оброблений пакет документів передається співробітнику першого етапу ТС.

5. Повна електронна копія ВМД переводиться у постійну базу даних даного підрозділу митниці.

6. У випадку відмови/анулювання ВМД інспектор переводить відповідну ВМД з тимчасової бази в базу анульованих з заповненням електронної Картки відмови.

7. Для передачі даних з ОП до ВІАР та МС співробітником, який працює на стадії статистичного контролю, формуються реєстри оформлених ВМД (крім АД/ПД) в електронному та твердому вигляді. Зазначені реєстри передаються до ВІАР та МС.

8. Реєстри оформлених АД/ПД в електронному та твердому вигляді формуються співробітником, який працює на стадії статистичного контролю, відразу після завершення митного оформлення АД/ПД і передаються керівникові ОП. Передача реєстрів до відповідних підрозділів СРМ здійснюється в термін, який регламентується окремими технологічними схемами.

Частина 3
Заключні положення

1. Дані про оформлення ВМД заносяться інспектором, який здійснював попередні операції по перевірці документів на вантаж, до гр. 10 Журналу обліку ВМД.

Зміни до ВМД вносяться на підставі заяв декларантів після погодження з співробітниками, що здійснювали митне оформлення на попередніх етапах, та відповідного рішення керівника ОП.
Зміни до ВМД (додаток 10) вносяться в установленому порядку на підставі рішення керівника оперативного підрозділу або особи, яка його заміщує, на Заяві після погодження даного питання з усіма співробітниками митниці, які брали участь в митному оформленні вантажу за даною ВМД.

(абзац другий пункту 1 частини 3 в редакції
 наказу Східної регіональної митниці від 08.04.2002 р. N 246)

У випадку відмови в митному оформленні після заповнення Картки відмови у пропуску на митну територію України чи митному оформленні товарів та інших предметів і реєстрації в Журналі відмов в митному оформленні в порядку, визначеному Держмитслужбою, - повністю оформлені картки разом з копіями (оригіналами) документів, які підтверджують обгрунтованість відмови, передаються для проведення обліку на етап здійснення попередніх операцій по перевірці документів на вантаж інспектором митниці, який приймав рішення про неможливість продовження митного оформлення. Номер Картки заноситься інспектором, який здійснював попередні операції по перевірці документів на вантаж, до гр. 11 Журналу обліку ВМД.

У випадку оформлення протоколу про порушення митних правил та прийняття рішення про затримання вантажу - вантаж передається для зберігання на склад митниці, номер протоколу заноситься до гр. 12 Журналу обліку ВМД.

У випадку зміщення графіків роботи інспектора, який здійснював попередні операцій по перевірці документів на вантаж, і інспектора, який приймав рішення про неможливість продовження митного оформлення, картки надаються не пізніше наступного робочого дня.

2. По завершенню оформлення в митному відношенні кожної партії вантажу співробітником, визначеним керівником ОП, формується пакет документів для зберігання в ОП. Передача будь-яких документів до інших підрозділів митниці - ВКДВ, ВМД та П, ВТВ, ВІАР та МС тощо - здійснюється на підставі реєстрів.

3. В ОП, де здійснювалось митне оформлення даної партії вантажу, зберігається до передачі в архів митниці разом: РеєстрОпис, перший аркуш ВМД, Акт про проведення митного оглядуАкт митного огляду, Картка завдань на огляд та інші документи (або їх копії), які були представлені декларантом і використані в митному оформленні.

Термін їх зберігання - протягом 12 місяців. Після чого комплекти документів передаються на зберігання до архіву митниці. Документи довгострокової дії зберігаються в окремій справі суб'єкта ЗЕД, яка знаходиться в ОП.

4. До ВІАР та МС передається по реєстру другий аркуш ВМД - "примірник для статистики" та електронні копії зазначених ВМД.

5. До ВМД та П передається по реєстру третій аркуш ВМД - "примірник для митниці", оригінали та копії документів, необхідних для ВМД та П.

6. Четвертий аркуш ВМД - "примірник для митниці" використовується залежно від виду зовнішньоекономічної операції:

а) під час оформлення товару, що вивозиться за межі митної території України, четвертий аркуш передається декларанту для доставки разом з товаром у пункт пропуску на державному кордоні України. Після проведення процедури пропуску він передається до архіву митниці, що здійснила пропуск товару через державний кордон;

б) під час оформлення товару, що ввозиться на митну територію України, четвертий аркуш передається декларанту.

7. П'ятий основний аркуш - "примірник для декларанта" передається декларанту.

Якщо декларування товару проводиться особою, уповноваженою на декларування, то:

а) під час митного оформлення товару, що ввозиться на митну територію України, четвертий аркуш ВМД передається власникові товару, а п'ятий аркуш - особі, уповноваженій на декларування;

б) під час митного оформлення експорту товару на прохання декларанта передбачається оформлення шостого аркуша ВМД, при цьому він повинен бути копією п'ятого аркуша. При використанні шостого аркуша ВМД на зворотному боці першого і п'ятого аркушів декларантом робиться запис "Оформлено шостий аркуш ВМД", який засвідчується печаткою декларанта. При цьому п'ятий аркуш ВМД передається власникові товару.

8. Додаткові аркуші ВМД (форми МД-3) розподіляються в аналогічному порядку.

9. Порядок обліку та дачі (завірення) у разі потреби заявникам (особам, зазначеним у ВМД), засвідчених особистою номерною печаткою інспектора митниці, ксерокопії оформленої ВМД здійснюється у відповідності до вимог окремого наказу по митниці.

10. Документи, зазначені в п. 4 та п. 5, передаються по призначенню в терміни, обумовлені відповідним наказом по митниці.

11. При розгляді справ про порушення митних правил посадова особа митного підрозділу, у провадженні якої перебуває справа про порушення митних правил, може письмово витребувати документи, необхідні для розгляду справи. Для цього начальник відділення по боротьбі з контрабандою письмово звертається до заступника начальника митниці, який курує роботу підрозділу, в якому знаходяться необхідні документи, із зазначенням повних реквізитів цих документів. При цьому у справах відділу залишається письмова вимога про надання документів, а також копії витребуваних документів. Копії документів виготовляються загальним відділом митниці у встановленому порядку.

 

Начальник ВОМК Східної РМ 

В. Б. Лад 


 

Додаток 1
до Технологічної схеми митного оформлення товарів та інших предметів із застосуванням ВМД 


Допоміжні штампи контрольних відміток

Штамп N 1:

Стадія контролю 

ас, П. І. Б., підпис, відмітка 

1. 

Прийом документів 

……………………. 

2. 

Статконтроль попередній 

……………………. 

3. 

Митна вартість 

……………………. 

4. 

Митні платежі 

……………………. 


Штамп N 2:

5. 

З оглядом
Без огляду 

 
……………………. 

6. 

Форматно-логічний
контроль 

 
……………………. 

7. 

Митний огляд 

……………………. 


 Штамп N 3:

8. 

Митний збір - 003 

……………………. 

9. 

Видача документів 

……………………. 

10. 

Остаточний статконтроль 

……………………. 


Масштаб штампів - 1:1

 

Додаток 2
до Технологічної схеми митного оформлення товарів та інших предметів із застосуванням ВМД 


Фірмовий бланк/штамп підприємства-декларанта реєстраційний вих. N, дата


  

Штамп "Під митним контролем"

 



ОПИС N* ______

РЕЄСТР N* ______

документів, представлених в _____________________________ митниці
                                                                      назва підрозділу, митної установи

декларантом __________________________________________________
                                                             назва підприємства, П. І. Б.

на вантаж ____________________________________________________,
                                                            назва українського суб'єкта ЗЕД

який знаходиться _______________________________________________
                            місцезнаходження вантажу, адреса, індивідуальні ознаки місця зберігання

______________________________________________________________.

Реєстраційний номер суб'єкта ЗЕД ________________________________.

Тип зовнішньоекономічної операції ________________________________.
                                                                                          дані гр. 1 ВМД

N
п/п 

Реквізити документів, наданих для митного оформлення вантажів 

Здано: екземплярів/аркушів 

Повернуто по закінченню митного оформлення екз./арк. 

Залишено в справах митниці, екз./арк. 

Примітки 

2  

5  

1. 

 

 

 

 

 

2. 

 

 

 

 

 

3. 

 

 

 

 

 

4. 

 

 

 

 

 

5. 

 

 

 

 

 

6. 

 

 

 

 

 

7. 

 

 

 

 

 

8. 

 

 

 

 

 

9. 

 

 

 

 

 

10. 

 

 

 

 

 

11. 

 

 

 

 

 

12. 

 

 

 

 

 

13. 

 

 

 

 

 

Всього аркушів 

 

 

 

 


Здав ______________________________________________________
                                                     підпис, дата, П. І. Б. декларанта

Прийняв ___________________________________________________
                                                 дата, час, підпис, П. І. Б. інспектора

По закінченню митного оформлення партії вантажу по ВМД N ________
документи на __________________ аркушах та магнітний носій отримав
                                    кількість арк.

_______________________________
Дата, час, підпис, П. І. Б. декларанта

____________
* Номер присвоюється в підрозділі митної установи, в який надані документи.

 

Додаток 3
до Технологічної схеми митного оформлення товарів та інших предметів із застосуванням ВМД 


ФОРМА ЖУРНАЛУ

1. Назва:

Журнал обліку ВМД у _____________________ митниці
                                                   назва підрозділу та митниці 

2. Графи*:  

N
 п/п 

Позиція 

1. 

N п/п 

2. 

Дата та час прийому ВМД та документів на вантаж 

3. 

Реєстраційний N ВМД 

4. 

Тип ВМД 

5. 

Відправник (назва, юридична адреса, код ЄДРПОУ) 

6. 

Одержувач (назва, юридична адреса, код ЄДРПОУ) 

7. 

Особа, відповідальна за фінансове врегулювання (назва, юридична адреса, код ЄДРПОУ) 

8. 

Відомості про декларанта (назва підприємства, П. І. Б.) 

9. 

П. І. Б. інспектора, який прийняв документи, N штампа "Під митним контролем" 

10. 

П. І. Б. інспектора, який завершив митне оформлення, N особистої номерної печатки та дата 

11. 

Номер Картки відмови у митному оформленні, хто склав та дата складення 

12. 

Примітки 


____________
* За рішенням начальника митниці до Журналу обліку ВМД можуть вноситись інші додаткові відомості.

 

Додаток 4
до Технологічної схеми митного оформлення товарів та інших предметів із застосуванням ВМД 


ДМСУ

СХІДНА РЕГІОНАЛЬНА МИТНИЦЯ

ЗАВДАННЯ N ___
на проведення митного огляду ________________

А. 

Питання етапів митного оформлення: 

N
п/п 

Завдання на огляд або відмітка про його відсутність  

Етап, посада, П. І. Б. та підпис інспектора 

1. 

Співробітник ВМД і П 

 

2. 

Співробітник ОП 

 


Інспектору _________________ доручається проведення митного контролю на 3 етапі ТС.

В. 

____________________________________________________________ доручається
    (посада співробітника митниці, якому доручається проводити митний огляд, П. І. Б.)

згідно зі ст. ст. 29 - 30 МКУ та з урахуванням поставлених завдань провести огляд

_______________________________________________________________
                                                     (назва товарів та інших предметів)

_______________________________________________________________

Назва українського суб'єкта ЗЕД ____________________________________

Облікова картка N _______________________________________________

Назва підприємства, що здійснює декларування вантажу, та особа, уповноважена на декларування
_______________________________________________________________

Поставлені 
завдання: 

1. Наявність та цілісність митного забезпечення. 

2. Фактичний опис товару. 

  

3. Опис маркування та упаковки. 

  

4. Ідентифікація країни походження за маркуванням. 

  

5. Кількісні характеристики. 

  

6. Інше ______________________________________ 

  

____________________________________________ 

  

Начальник ___________________________________
                                   (назва ОП, П. І. Б., підпис, дата) 



 

Додаток 5
до Технологічної схеми митного оформлення товарів та інших предметів із застосуванням ВМД   


СХІДНА РЕГІОНАЛЬНА МИТНИЦЯ

АКТ ПРО МИТНИЙ ОГЛЯД

N _______ 

"___" ____________ р. 


Партія товарів, яка переміщується від відправника __________________

на адресу одержувача __________________________________________

за товаросупровідними документами

_____________________________________________________________,

заявлена згідно з ВМД N ____________ від _____ ____________ ______ р.

Місце проведення огляду

_____________________________________________________________.

Наявність та цілість митного забезпечення (забезпечення відправника)

_____________________________________________________________.

Ідентифікаційні ознаки та кількість відкритих (розпакованих) вантажних місць

_____________________________________________________________.

РЕЗУЛЬТАТИ МИТНОГО ОГЛЯДУ:

_____________________________________________________________
_____________________________________________________________
_____________________________________________________________
_____________________________________________________________
_____________________________________________________________

Вантажні місця знову запаковано з накладенням митного забезпечення

N _________________.

Особи, що були присутні при здійсненні митного огляду (посада, ініціали, прізвище, N паспорта або посвідчення, підпис).

___________________________
___________________________

Посадова особа митниці, що здійснила митний огляд (посада, ініціали, прізвище, підпис).

___________________________
___________________________

Місце для відбитка штампа "Під митним контролем"


Додаток 5
до Технологічної схеми, затвердженої наказом Східної регіональної митниці
від 23 січня 2001 р. N 29
(із змінами згідно з наказом СРМ
від 8 квітня 2002 р. N 246) 


СХІДНА РЕГІОНАЛЬНА МИТНИЦЯ
АКТ ПРО ПРОВЕДЕННЯ МИТНОГО ОГЛЯДУ
(крім транспортних засобів за кодами 8701, 8702, 8703, 8704, 8705 за УКТ ЗЕД)

N __________ від "___" ____________ 200_ р.

Місце проведення огляду __________________________________________.

Огляд товарів, заявлених у ВМД N ___/____/___ від "___" ________ 200_ р.,

проводив _______________________________________________________
                                             (посада, прізвище, ініціали посадової особи митниці)

у присутності _____________________________________________________
                                                (посада, прізвище, ініціали, N паспорта або посвідчення)
_________________________________________________________________

за участю ________________________________________________________
_________________________________________________________________.
                                       (посада, прізвище, ініціали, N паспорта або посвідчення)

Відомості, заявлені у ВМД:

Відправник/експортер ____________________________________________.

Одержувач/імпортер _____________________________________________.

Найменування товару _____________________________________________
_________________________________________________________________
_________________________________________________________________
_________________________________________________________________.

Кількість вантажних місць ___. Вага брутто _________. Вага нетто ________.

Код товару за УКТ ЗЕД ___________________________________________.

Код країни походження ____________________________________________

Товаросупровідні документи _______________________________________
                                                           (назви, номери та дати товаросупровідних документів: ТТН,
                                                           книжки МДП, CMR, інвойсів, рахунків тощо)
_________________________________________________________________
_________________________________________________________________
_________________________________________________________________.

Митне забезпечення (забезпечення відправника) ______________________.
                                                                                                               (наявність та цілість)

Кількість відкритих (розпакованих) вантажних місць ___________________.

Результати проведення митного огляду:
_________________________________________________________________
_________________________________________________________________
_________________________________________________________________
_________________________________________________________________
_________________________________________________________________
_________________________________________________________________
_________________________________________________________________
_________________________________________________________________
_________________________________________________________________
________________________________________________________________*

Вантажні місця запаковано з накладенням митного забезпечення N ______.

Особи, що були присутні при здійсненні митного огляду:

  

____________
(підпис) 

_________________
(ініціали, прізвище)** 

  

____________
(підпис) 

_________________
(ініціали, прізвище)** 

Посадова особа митниці    

____________
(підпис) 

_________________
(ініціали, прізвище)** 

Місце для відбитка штампа
"Під митним контролем" 


  

  


____________
* Якщо недостатньо місця для занесення всіх відомостей, то вони наводяться на додатковому аркуші формату А4, про що робиться запис "Див. на додатковому аркуші".

** Запис виконується власноручно.

 

Додаток 6
до Технологічної схеми митного оформлення товарів та інших предметів із застосуванням ВМД 


ФОРМА ЖУРНАЛУ

1. Назва:

Журнал обліку та контролю ввозу/вивозу майна в __________________ митниці
                                                                                                                    назва підрозділу митниці 

2. Графи*:

N
 п/п 

Позиція 

1. 

N п/п 

2. 

Реєстраційний номер ВМД (гр. 7) 

3. 

Особа, відповідальна за фінансове врегулювання 

4. 

Відправник 

5. 

Одержувач 

6. 

Товар N _____, код товару за ТН ЗЕД. Комерційна назва товару 

7. 

Кількість місць, додаткова одиниця виміру, вага (кг) бр./нетто 

8. 

Вартість майна (валюта контракту)/митна вартість (грн.) 

9. 

Дата зворотного ввозу (вивозу) згідно з зобов'язанням суб'єкта ЗЕД 

10. 

Дата завершення митного оформлення, П. І. Б. інспектора, N особистої печатки 

11. 

Примітки 

12. 

Відмітки про подовження терміну тимчасового ввозу (вивозу): термін, N і дата листа Східної РМ 

13. 

Відмітки про зняття з контролю - N ВМД на зворотний ввіз (вивіз), випуск у вільний обіг, тощо; дата, П. І. Б. інспектора, N особистої печатки 

14. 

Оформлення ВМД: кількість місць, додаткова одиниця виміру, вага (кг) бр./нетто 

15. 

Залишок: кількість місць, додаткова одиниця виміру, вага (кг) бр./нетто 

16. 

Примітки 


____________
* За рішенням начальника митниці, підрозділу до Журналу можуть бути внесені додаткові відомості.

 

Додаток 7
до Технологічної схеми митного оформлення товарів та інших предметів із застосуванням ВМД 


ДМСУ

СХІДНА РЕГІОНАЛЬНА МИТНИЦЯ

АКТ ПРО МИТНИЙ ОГЛЯД 

N _______ від "____" ____________ 

Партія товарів, яка відправлена експортером (відправником) ____________

_______________________________________________________________

імпортеру (одержувачу) ___________________________________________

за товаросупровідними документами _______________________________,

заявлена згідно з ВМД N _________ від ______ ____________ _________ р.

Огляд проводив інспектор _________________________________________

оперативного підрозділу (митного поста) __________________________.

Огляд проведено в присутності (посада, прізвище, ім'я, по батькові, N паспорта або посвідчення, підпис)

_______________________________________________________________.

Місце проведення огляду _________________________________________.

Найменування товару (комерційна назва) ____________________________.

Заявлений код згідно з ТН ЗЕД _____________________________________.

Митне забезпечення N ___________________________________________.

Кількість відкритих (розпакованих) вантажних місць __________________.

РЕЗУЛЬТАТИ МИТНОГО ОГЛЯДУ ДЛЯ ВИЗНАЧЕННЯ КОДУ ЗГІДНО З ТН ЗЕД:

________________________________________________________________
________________________________________________________________
________________________________________________________________
________________________________________________________________
________________________________________________________________
________________________________________________________________
________________________________________________________________
________________________________________________________________
________________________________________________________________
________________________________________________________________
________________________________________________________________
________________________________________________________________

На вантаж накладено митне забезпечення N _________________________.

Вантажні місця знову запаковані з накладенням митного забезпечення у присутності (посада, прізвище, ім'я, по батькові, N паспорта або N свідчення, підпис) 

_______________________________________________________________.

Інспектор митниці __________________________

М. П.

Додаток 7 скасовано
(згідно з наказом Східної регіональної митниці
 від 8 квітня 2002 року N 246,
у зв'язку з цим додаток 8 вважати додатком 7
)

 

Додаток 8
до Технологічної схеми митного оформлення товарів та інших предметів із застосуванням ВМД 


РОЗРАХУНОК
перебігу терміну перебування товарів та інших предметів під митним
контролем та суми "001" виду митного збору

1. Перебування під митним контролем:* з __/__/__ р.** по __/__/__ р. (__ днів)

2. Не нараховується "001" вид перші 15 днів: з __/__/__ р. по __/__ /__ р.

3. Не нараховується "001" вид:*** з __/__/__ р. по __/__/__ р. (__ днів)

Причина: __________________. Підстава: _______________

4. Не нараховується "001" вид: з __/__/__ р. по __/__/__ р. (__ днів)

Причина: __________________. Підстава: _______________ (і т. д.)

5. Розрахунок суми митного збору:****

5.1. Кількість днів, що враховуються при оподаткуванні за перебування товарів та інших предметів під митним контролем: (A - B - C1 - C2 - ... - Cп) = Q дн.

5.2. Розрахунок ставки митного збору: Q х Z = Zq %

5.3. Розрахунок суми "001" виду, що підлягає сплаті: (W х Zq)/100 = S грн. 


Декларант: _______________
                         (П. І. Б. та підпис) 

Інспектор митниці: ________________
                                                  (П. І. Б. та підпис) 


____________
* з урахуванням положень листа ДМСУ від 28.08.98 р. N 15/1-1984-ЕП.

У п. 1 вказується загальний термін перебування товарів та інших предметів під митним контролем;

** при ввезені товарів збігається з відомостями, вказаними в графі "Д" ВМД;

*** п. 3 та п. 4 заповнюється з урахуванням вимог п. 7.3 наказу ДМСУ від 23.06.98 р. N 363;

**** A - загальний термін;

B - перші 15 днів;

C - час, що не включається до строку перебування під митним контролем;

Q - кількість днів, що враховуються при оподаткуванні за перебування товарів та інших предметів під митним контролем;

Z - ставка митного збору в %, яка застосовується згідно з діючим митним законодавством;

Zq - ставка митного збору в %, розрахована в залежності від строку перебування під митним контролем (колонка "Ставка" гр. 47 ВМД);

W - гр. 12 ВМД;

S - сума ''001" виду, що підлягає сплаті (зазначається у колонці "Сума" гр. 47 ВМД).

 

Додаток 9
до Технологічної схеми митного оформлення товарів та інших предметів із застосуванням ВМД 


ДМСУ

СХІДНА РЕГІОНАЛЬНА МИТНИЦЯ

АКТ ПРО МИТНИЙ ОГЛЯД 

N ______ від "____" ____________ 

Партія товарів, яка відправлена експортером

(відправником) _________________________________________________

імпортеру (одержувачу) __________________________________________

за товаросупровідними документами _______________________________,

заявлена згідно з ВМД N ___ від ____________.

Огляд проводив інспектор_________________________________________

оперативного підрозділу (митного поста) ____________________________.

Огляд проведено в присутності _____________________________________
                                                    (посада, прізвище, ініціали, N паспорта або посвідчення, підпис)

Місце проведення огляду__________________________________________.

Найменування товару (комерційна назва) ____________________________.

Заявлений код згідно з ТН ЗЕД _____________________________________.

Заявлена країна походження _______________________________________.

Митне забезпечення N ___________________________________________.

Кількість відкритих (розпакованих) вантажних місць __________________.

РЕЗУЛЬТАТИ МИТНОГО ОГЛЯДУ З МЕТОЮ ВИЗНАЧЕННЯ КРАЇНИ ПОХОДЖЕННЯ ТОВАРУ:

________________________________________________________________
________________________________________________________________
________________________________________________________________

На вантаж накладено митне забезпечення N _________________________.

Вантажні місця знову запаковані в присутності:

Інспектор митниці _______________________________________________.

Присутні ________________________________________________________.
                                   (посада, прізвище, ініціали, N паспорта або посвідчення, підпис)

М. П.
Додаток 9 скасовано
(згідно з наказом Східної регіональної митниці
 від 8 квітня 2002 року N 246,
у зв'язку з цим додаток 10 вважати додатком 9)

 

Додаток 10
до Технологічної схеми митного оформлення товарів та інших предметів із застосуванням ВМД 


ЖУРНАЛ СЛУЖБИ

Форма журналу:

N
 п/п 

П. І. Б. співробітника 

Дата 

Дата 

Дата 

Дата 

Дата 

Дата 

1. 

 

 

 

 

 

 

 

2. 

 

 

 

 

 

 

 

3. 

 

 

 

 

 

 

 

4. 

 

 

 

 

 

 

 

5. 

 

 

 

 

 

 

 

Керівник ОП 

Підпис 

Підпис 

Підпис 

Підпис 

Підпис 

Підпис 


Зразок ведення:

N
п/п 

П. І. Б. співробітника 

01.03.2000 

02.03.2000 

03.03.2000 

04.03.2000 

05.03.2000 

06.03.2000 

1. 

Шестак І. Г. 

Відп. 

Відп. 

Відп. 

Відп. 

2. 

Кузніців С. В. 

3. 

Аргунів О. А. 

4. 

Мальців І. О. 

5. 

• • • 

 

 

 

 

 

 

Начальнк ВВ-1
Туз С. К. 

Підпис 

Підпис 

Підпис 

Підпис 

Підпис 

Підпис 


В графах таблиці навпроти кожного співробітника фіксується виконання щоденних обов'язків по митному оформленню ВМД на відповідному етапі.

Додаток 9
до Технологічної схеми, затвердженої наказом Східної регіональної митниці
від 23 січня 2001 р. N 29
(із змінами згідно з наказом СРМ
від 8 квітня 2002 р. N 246) 


ЖУРНАЛ
обліку актів про проведення митного огляду

Графи,
N п/п 

Позиція 

1. 

N п/п 

2. 

Реєстраційний номер Акта про проведення митного огляду 

3. 

Дата складання Акта про проведення митного огляду 

4. 

Реєстраційний номер ВМД 

5. 

Найменування вантажу 

6. 

Прізвище інспектора, який провів митний огляд 

7. 

Особистий підпис інспектора, який провів митний огляд 

8*. 

Примітки 


____________
* В графі "Примітки" зазначаються відомості про результати митного огляду та виявлені порушення.

 

Додаток 10
до Технологічної схеми, затвердженої наказом Східної регіональної митниці
від 23 січня 2001 р. N 29
(із змінами згідно з наказом СРМ
від 8 квітня 2002 р. N 246) 


Начальнику ВВ ____ ___________ 
                                               (П. І. Б.) 


ЗАЯВА
про внесення змін до ВМД N ___ від "___" ____________ 200_ р.

В зв'язку з _______________________________________________________
                                                               (причина внесення змін до ВМД)
_________________________________________________________________
_________________________________________________________________

на підставі абзацу 2 пункту 1 частини 3 (Заключні положення) наказу Східної РМ від 23.01.2001 р. N 29 прошу Вашого дозволу на внесення змін у ВМД.

Стадія, на якій вносяться зміни у ВМД 

N графи ВМД, в яку вносяться зміни 

Помилковий зміст графи ВМД 

Вірний зміст графи ВМД 

ПОГОДЖЕНО 

1 етап (посада, прізвище інспектора) 

2 етап (посада, прізвище інспектора) 

3 етап (посада, прізвище інспектора) 

4 етап (посада, прізвище інспектора) 

  

  

  

  

  

  

  

  


"___" ____________ 200_ р. 

__________________________________________
(назва підприємства, зазначеного в гр. 54 ВМД, посада, підпис, прізвище декларанта) 


_________________________________________________________________
                                               (рішення керівника оперативного підрозділу)

"___" ____________ 200_ р.

 

Начальник ВВ ________ 

____________
(підпис) 

____________
(П. І. Б.) 


(Технологічну схему доповнено додатком 10 згідно з
 наказом Східної регіональної митниці від 08.04.2002 р. N 246)

____________