Про внесення змін до наказу митниці від 23.01.2001 р. N 29 "Про затвердження
Технологічної схеми поетапного оформлення в митному відношенні товарів та
інших предметів із застосуванням вантажної митної декларації"

Наказ Східної регіональної митниці
від 18 квітня 2002 року N 264

Зареєстровано в Харківському обласному
управлінні юстиції 25 квітня 2002 р. за N 29/566

Наказ втратив чинність 
(згідно з наказом Східної регіональної митниці
 від 20 лютого 2003 року N 166)

З метою удосконалення митного контролю та митного оформлення вантажів із застосуванням вантажної митної декларації, забезпечення захисту прав інтелектуальної власності при переміщенні через митний кордон України товарів, що містять об'єкти інтелектуальної власності, та відповідно до наказу Держмитслужби України від 21.01.2002 р. N 30 "Про внесення змін та доповнень до Типової технології митного контролю та митного оформлення товарів та інших предметів", зареєстрованого в Міністерстві юстиції України 01.02.2002 р. за N 90/6378, НАКАЗУЮ:

1. Затвердити зміни до Технологічної схеми, затвердженої наказом Східної регіональної митниці від 23 січня 2001 року N 29 "Про затвердження Технологічної схеми поетапного оформлення в митному відношенні товарів та інших предметів із застосуванням вантажної митної декларації" і зареєстрованої в Харківському обласному управлінні юстиції 29 січня 2001 року за N 7/475 (додаються).

2. Посадовим особам митниці, які здійснюють контроль за переміщенням товарів, що містять об'єкти інтелектуальної власності (далі - відповідальні особи), забезпечити:

2.1. постійне інформування оперативних підрозділів митниці, що проводять митне оформлення товарів та інших предметів із застосуванням вантажної митної декларації, про назви й коди за УКТ ЗЕД товарів, що містять об'єкти інтелектуальної власності та внесені до реєстру, який ведеться Держмитслужбою;

2.2. прийняття рішення (з інформуванням оперативного підрозділу) про можливість здійснення митного оформлення товарів або потребу здійснення огляду товару з виїздом до місця оформлення - протягом години з моменту отримання повідомлення від оперативного підрозділу;

2.3. підготовку та надання на підпис заступнику начальника митниці, якому вони підпорядковані при розгляді питань, пов'язаних із здійсненням контролю за переміщенням товарів, що містять об'єкти інтелектуальної власності, повідомлень правовласнику (або його представнику), декларанту та Держмитслужбі про зупинення митного оформлення товарів на 15 календарних днів - протягом однієї доби (за наявності достатніх підстав вважати, що переміщення товару здійснюється з порушенням прав інтелектуальної власності).

3. Встановити, що внесенню до журналів обліку телефонограм, які ведуться в оперативних підрозділах згідно з номенклатурою справ, підлягають повідомлення, які:

а) надсилаються відповідальними особами до оперативних підрозділів про назви й коди за УКТ ЗЕД товарів, що містять об'єкти інтелектуальної власності та внесені до реєстру, який ведеться Держмитслужбою;

б) надсилаються оперативними підрозділами відповідальним особам у разі збігу назви та коду за УКТ ЗЕД заявленого товару з даними, внесеними до реєстру, який ведеться Держмитслужбою;

в) містять в собі рішення відповідальних осіб щодо можливості здійснення митного оформлення товару або потреби здійснення огляду товару з виїздом на місце оформлення.

4. Начальнику ВІАР та МС Аргунову В. А. в термін до 17.05.2002 р. забезпечити розробку програмного забезпечення "Облік орієнтувань митних та інших державних органів щодо переміщення суб'єктами підприємницької діяльності товарів та інших предметів через митний кордон України".

5. Начальникам оперативних підрозділів при митному оформленні вантажів із застосуванням ВМД забезпечити контроль за роботою особового складу по перевірці орієнтувань митних та інших державних органів, а також своєчасне інформування та узгодження з керівництвом митниці питань реагування на зазначені орієнтування.

6. Начальнику відділу організації митного контролю Мартинову М. А. та юридичного відділу Пузікову В. А. забезпечити направлення даного наказу до Харківського обласного управління юстиції для проведення його державної реєстрації.

7. Відповідальність за виконання даного наказу покласти на посадових осіб митниці, які здійснюють контроль за переміщенням товарів, що містять об'єкти інтелектуальної власності, та на начальників підрозділів митниці в частині, що їх стосується.

8. Контроль за виконанням даного наказу покласти на заступників начальника митниці згідно з розподілом функціональних обов'язків.

 

Начальник
Східної регіональної митниці 

 
О. О. Тютюнник 


 

ЗАТВЕРДЖЕНО
наказом Східної регіональної митниці
від 18 квітня 2002 р. N 264

Зареєстровано
в Харківському обласному управлінні юстиції
25 квітня 2002 р. за N 29/566 


ЗМІНИ
до Технологічної схеми, затвердженої наказом Східної регіональної митниці від 23 січня
2001 року N 29 "Про затвердження Технологічної схеми поетапного оформлення в митному
відношенні товарів та інших предметів із застосуванням вантажної митної декларації",
зареєстрованої в Харківському обласному управлінні юстиції 29 січня 2001 року за N 7/475

1. Пункт 1.3 частини 1 "Загальні положення" доповнити абзацами 6 та 7 такого змісту:

"Взаємодія ОП з посадовими особами, які забезпечують контроль за переміщенням товарів, що містять об'єкти інтелектуальної власності, здійснюється відповідно до порядку, встановленого Держмитслужбою України, та наказів начальника митниці.

Передача на склад митниці товарів та інших предметів, в тому числі обов'язкова передача на склад митниці товарів, митне оформлення яких у встановленому порядку зупинено митницею з метою встановлення, чи дотримано права інтелектуальної власності, здійснюється згідно з діючим законодавством та в порядку, затвердженому наказом начальника митниці".

2. Пункт 2 підрозділу 2.4.2 розділу 2.4 частини 2 доповнити абзацами 3 та 4 такого змісту:

"У випадку, якщо посадовою особою, яка забезпечує контроль за переміщенням товарів, що містять об'єкти інтелектуальної власності, прийняте рішення про потребу здійснення огляду товару з виїздом на місце оформлення, відомості про зазначену посадову особу вносяться до графи "за участю" Акта про проведення огляду вантажу.

В графі "Результати проведення митного огляду" Акта про проведення огляду вантажу та на звороті 1-го примірника ВМД посадовою особою, яка забезпечує контроль за переміщенням товарів, що містять об'єкти інтелектуальної власності, робиться запис "Товар відповідає даним про нього, внесеним до реєстру Держмитслужби України".

3. Пункт 5 розділу 2.1 доповнити абзацом такого змісту:

"За допомогою програмного забезпечення проводиться перевірка наявності орієнтувань митних та інших державних органів".

4. Пункт 1 розділу 2.2 викласти в такій редакції:

"Здійснюється перевірка на предмет наявності відповідних орієнтувань митних та інших державних органів.

Проводиться перевірка надходження попередньої оплати за митне оформлення вантажів на депозитний рахунок митниці, наявність коштів на сплату платежів на особовому рахунку платника, реквізити платіжних документів. Перевіряється дискета з електронною копією гр. С для забезпечення списання коштів".

5. Пункт 2 розділу 2.3 викласти в такій редакції:

"Здійснюється перевірка на предмет наявності відповідних орієнтувань митних та інших державних органів.

Проводиться контроль відповідності типу зовнішньоекономічної операції та митного режиму даним, заявленим у графах 1, 37 ВМД".

 

Начальник відділу ОМК 

М. А. Мартинов