Про проведення боротьби з карантинними об'єктами на території області

Розпорядження Харківської обласної державної
адміністрації від 19 березня 2003 року N 75

Зареєстровано в Харківському обласному
управлінні юстиції 24 березня 2003 р. за N 24/639

Відповідно до Закону України "Про карантин рослин", з метою локалізації та ліквідації американського білого метелика, ділянок карантинних бур'янів - амброзії полинолистої, гірчака рожевого, повитиці рівнинної та ценхрусу якірцевого:

1. Головному управлінню сільського господарства і продовольства облдержадміністрації спільно з держінспекцією з карантину рослин по Харківській області, райдержадміністраціями, райміськвиконкомами організувати суцільне обстеження на виявлення павутинних гнізд із гусеницями американського білого метелика та ділянок карантинних бур'янів:

плодових, лісодекоративних насаджень 

з 15 травня по 10 червня 

чагарникових багаторічних насаджень 

з 25 липня по 25 серпня 2003 року 

території області 

до 10 липня 2003 року 

2. Зобов'язати власників земельних ділянок та землекористувачів без винятку, на територіях яких виявлені павутинні гнізда з гусеницями американського білого метелика і ділянки карантинних бур'янів:

- провести боротьбу з ними відповідно до 15 червня, 15 вересня 2003 року та до 15 липня 2003 року;

- до 1 травня, 1 жовтня 2003 року очистити дерева від нашарувань кори, знищити рослинні рештки, перекопати пристовбурові круги плодових дерев.

3. Райдержадміністраціям, райміськвиконкомам надати держінспекції з карантину рослин по Харківській області інформацію про проведені заходи щодо боротьби:

з гусеницями американського білого метелика 

- до 20 червня
- 20 вересня 2003 року 

з карантинними бур'янами 

- до 20 липня 2003 року 

4. Держінспекції з карантину рослин по Харківській області інформувати облдержадміністрацію про виконання розпорядження до 1 жовтня 2003 року.

5. Райдержадміністраціям, райміськвиконкомам, управлінню Служби безпеки України в Харківській області, управлінню МВС України у Харківській області, Харківській обласній спілці споживчих товариств "Облспоживспілка", статутному територіально-галузевому об'єднанню "Південна залізниця", службі автомобільних доріг у Харківській області, Харківському державному лісогосподарському об'єднанню "Харківліс", АК "Харківобленерго" та територіально-виробничому об'єднанню "Харківкомунпромвод" сприяти державній інспекції з карантину рослин по Харківській області у вирішенні питань щодо проведення боротьби з карантинними організмами та при перевірці фітосанітарних правил під час ввезення та вивезення підкарантинної продукції.

6. Підприємствам, установам, організаціям та громадянам в установленому порядку сприяти держінспекторам з карантину рослин безперешкодно відвідувати відповідні об'єкти для здійснення своїх повноважень та надавати відповідну інформацію.

7. Контроль за виконанням розпорядження покласти на заступника голови обласної державної адміністрації М. Д. Безуглого.

8. Це розпорядження набирає дії в порядку, установленому чинним законодавством.

 

Голова
обласної державної адміністрації 

 
Є. Кушнарьов