Про обласні стипендії чемпіонам і призерам Олімпійських та Параолімпійських ігор

Розпорядження Харківської обласної державної адміністрації
від 21 січня 1999 року N 33 

Зареєстровано в Харківському обласному управлінні юстиції 
29 січня 1999 р. за N 5/222

З метою визнання видатних заслуг спортсменів області чемпіонів і призерів Олімпійських та Параолімпійських ігор:

1. Заснувати, починаючи з 1 січня 1999 р., обласні стипендії чемпіонам і призерам Олімпійських та Параолімпійських ігор спортсменам Харківщини у розмірі десяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян кожна.

2. Затвердити положення про обласні стипендії чемпіонам і призерам Олімпійських та Параолімпійських ігор (додається).

3. Фінансовому управлінню облдержадміністрації (К. Д. Козиренко) забезпечити фінансування витрат на виплату стипендій за рахунок коштів обласного бюджету, передбачених на розвиток фізичної культури та спорту.

4. Контроль за виконанням розпорядження покласти на заступника голови обласної державної адміністрації В. Ф. Мещерякова.

5. Це розпорядження набуває чинності через десять днів після державної реєстрації в управлінні Міністерства юстиції України в Харківській області.

 

Голова обласної державної
адміністрації 

 
О. Дьомін 

 

ЗАТВЕРДЖЕНО
розпорядженням голови обласної державної адміністрації
від 21 січня 1999 р. N 33

Зареєстровано
в Харківському обласному управлінні юстиції
29 січня 1999 р. за N 5/222 

 

 

 

 

ПОЛОЖЕННЯ
про обласні стипендії чемпіонам і призерам Олімпійських та Параолімпійських ігор

1. Обласні стипендії чемпіонам та призерам Олімпійських та Параолімпійських ігор (далі обласні стипендії) призначаються спортсменам Харківщини, які були чемпіонами і призерами Олімпійських та Параолімпійських ігор у складі збірних команд України і колишнього Радянського Союзу, у разі, коли за віком або станом здоров'я, вони не можуть брати активну участь у змаганнях найвищого світового рівня з відповідних видів спорту.

2. Обласні стипендії призначає голова обласної державної адміністрації за поданням управління з питань фізичної культури та спорту облдержадміністрації довічно у розмірі десяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян кожна.

Спортсмену може бути призначено не більш як одну стипендію.

3. Обласні стипендії виплачуються щомісячно, незалежно від розміру одержуваної заробітної плати, пенсії.

Виплата стипендій здійснюється управлінням з питань фізичної культури та спорту обласної державної адміністрації.

4. У разі від'їзду спортсмена за межі області на роботу, навчання та з інших причин більш як на два місяці, виплата стипендії припиняється до повернення його на територію області.

5. Позбавлення спортсмена обласної стипендії може бути здійснено головою обласної державної адміністрації за поданням управління з питань фізичної культури та спорту облдержадміністрації у разі засудження спортсмена за умисний злочин або дискваліфікації міжнародним Олімпійським комітетом, міжнародною та національною федерацією з відповідного виду спорту.

6. У разі смерті спортсмена, якому було призначено обласну стипендію, вона може бути призначена в розмірі 50 відсотків його неповнолітнім дітям до досягнення ними 18-річного віку.

7. Фінансування видатків, пов'язаних з виплатою обласних стипендій, здійснюється за рахунок коштів обласного бюджету, передбачених на розвиток фізичної культури та спорту.

 

  

Христоєв В. А. 

Текст надано Харківською обласною державною адміністрацією.