Про забезпечення якості вакцин та діагностикумів

Наказ Харківської обласної державної адміністрації, 
Управління державної ветеринарної медицини
від 27 січня 1999 року N 2

Зареєстровано в Харківському обласному управлінні юстиції
1 лютого 1999 р. за N 7/224

В останній час зросла кількість випадків безконтрольного завезення та застосування імпортних біологічних препаратів (вакцин, сивороток, діагностикумів, поживних середовищ).

Для упорядкування цього питання та з метою забезпечення високе якості біологічних препаратів і запобігання небажаних наслідків, а також керуючись відповідними статтями 3, 12, 17 Закону "Про ветеринарну медицину України" наказую:

1. Надходження імпортних біологічних препаратів до області, проводити тільки при наявності, в кожному окремому випадку , дозволу Державного департаменту ветеринарної медицини Міністерства АПК України, даного на подання обласного управління державної ветеринарної медицини області, по ветеринарному сертифікату підприємства-виробника цього препарату з позначкою, що він пройшов офіційний контроль в тій країні, звідки направляється, затвердженого державною ветеринарною службою.

2. Кожна серія завезеного біопрепарату, в тому числі зареєстрованого, підлягає експертизі з видачею довідки Державним науково-контрольним інститутом біотехнології і штамів мікроорганізмів (м. Київ, вул. Донецька, 30, Прискоці В. А.).

3. Реалізацію та застосування цих біопрепаратів в області, проводити тільки з дозволу обласного управління ветеринарної медицини.

4. Голові ВАТ "Харківзооветпромпостач" (Олійнику В. А.), керівникам комерційних підприємств, реалізуючих біопрепарати, забезпечити умови перевезення й зберігання біопрепаратів згідно настанов. З кожної серії завезених біопрепаратів проводити відбір контрольних зразків (3 упаковки).

5. Головним державним інспекторам ветеринарної медицини районів та міст Харків, Люботин:

- забезпечити державний ветеринарний контроль вимог даного наказу, згідно існуючого адміністративного розподілу;

- негайно забезпечити умови зберігання і використання біопрепаратів згідно настанов;

- застосовувати біопрепарати тільки після їх перевірки на окремих групах тварин.

6. Обласній державній лабораторії ветеринарної медицини (Заіка О. І.) встановити постійний контроль використовуваних в держветлабораторії діагностикумів і титрацію вірусних вакцин.

7. Спеціалістам обласного управління державної ветеринарної медицини проводити щомісячно контроль за умовами завозу та зберігання біопрепаратів на базі "Харківзооветпромпостач", комерційних підприємств, а також в закладах держветмережі. Про результати контролю систематично доповідати Головному державному інспектору ветеринарної медицини області, в письмовій формі.

8. Контроль за виконанням цього наказу покласти на заступника начальника обласного управління ветеринарної медицини В. Ф. Головачова.

9. Даний наказ вступає в силу через 10 діб після реєстрації у обласному управлінні юстиції.

 

Начальник управління

В. В. Льоля

 

Текст надано Харківською обласною державною адміністрацією.