Про внесення змін до розпорядження голови облдержадміністрації від 24 липня 2000 року N 703 "Про встановлення іменних стипендій облдержадміністрації в галузі науки"

Розпорядження Харківської обласної державної адміністрації
від 21 квітня 2003 року N 120

Зареєстровано в Харківському обласному управлінні юстиції
5 травня 2003 р. за N 28/634

Відповідно до Закону України "Про місцеві державні адміністрації" внести до розпорядження голови облдержадміністрації від 24 липня 2000 року N 703 "Про встановлення іменних стипендій облдержадміністрації в галузі науки", зареєстрованого в Харківському обласному управлінні юстиції 27 липня 2000 року N 88/437, такі зміни та доповнення:

1. У пункті 1 означеного розпорядження цифри "30" замінити цифрами "32", цифри "15" замінити цифрами "16".

2. Викласти Положення про іменні стипендії облдержадміністрації в галузі науки, затверджене означеним розпорядженням, у новій редакції, що додається.

3. Викласти пункти 4, 6 означеного розпорядження у такій редакції:

"4. Головному фінансовому управлінню облдержадміністрації забезпечити фінансування витрат на виплату стипендій з правознавства за рахунок коштів, передбачених в обласному бюджеті на 2003 рік по галузі "Освіта" та щорічно при формуванні обласного бюджету передбачати кошти на вказані цілі";

"6. Контроль за виконанням розпорядження покласти на заступника голови облдержадміністрації О. Л. Сидоренка".

4. Це розпорядження набуває дії в порядку, установленому чинним законодавством.

 

Голова
обласної державної адміністрації 

 
Є. Кушнарьов 


 

ЗАТВЕРДЖЕНО
розпорядженням Харківської обласної державної адміністрації
від 24 липня 2000 р. N 703
(в редакції розпорядження Харківської обласної державної адміністрації
від 21 квітня 2003 р. N 120)

Зареєстровано
в Харківському обласному управлінні юстиції
5 травня 2003 р. за N 28/634 


ПОЛОЖЕННЯ
про іменні стипендії облдержадміністрації в галузі науки

1. Іменні стипендії облдержадміністрації визначним науковцям і обдарованій науковій молоді (далі - іменні стипендії) призначаються з метою стимулювання їх творчої праці та засвідчення визначних особистих досягнень по 12 номінаціях для визначних науковців і обдарованих молодих науковців окремо в номінаціях:

аграрних наук - 2 стипендії імені Олексія Никаноровича Соколовського

гуманітарних наук - 2 стипендії імені Василя Назаровича Каразіна

економіки - 1 стипендія імені Михайла Івановича Туган-Барановського

математики - 1 стипендія імені Михайла Васильовича Остроградського

медицини, біології - 2 стипендії імені Іллі Ілліча Мечнікова

правознавства - 1 стипендія імені Василя Пилиповича Маслова

технічних наук - 3 стипендії імені Георгія Федоровича Проскури

фармації - 1 стипендія імені Миколи Овксентійовича Валяшка

фізики, астрономії - 2 стипендії імені Кирила Дмитровича Синельникова

хімії - 1 стипендія імені Миколи Миколайовича Бекетова.

2. На здобуття іменних стипендій визначним науковцям може бути висунуто працівників наукових, науково-дослідних та проектних установ, викладачів вищих навчальних закладів III - IV рівнів акредитації державної і недержавної форми власності Харківської області, які зробили вагомий внесок у наукові дослідження, спрямовані на соціально-економічний розвиток Харківщини. При цьому враховується створення та розвиток провідних наукових шкіл, наявність опублікованих наукових праць, монографій, винаходів, підготовка докторів та кандидатів наук, а також державних нагород, почесних звань. Віковий термін визначних науковців обмежень не має.

3. На здобуття іменних стипендій для обдарованих молодих науковців можуть бути висунуті працівники наукових, науково-дослідних та проектних установ, викладачі вищих навчальних закладів III - IV рівнів акредитації державної і недержавної форми власності за наявності у них наукових розробок і досліджень, актуальність і значимість яких визнана вченими науковими радами, регіональними, або міжнародними конференціями, наявності опублікованих наукових праць, монографій, винаходів, а також державних нагород, почесних звань. Віковий термін - до 35 років.

4. Висувають кандидатів на здобуття іменних стипендій облдержадміністрації вчені ради наукових, науково-дослідних та проектних установ, вищих навчальних закладів III - IV рівнів акредитації, наукових спілок.

5. Рішення вченої ради приймається таємним голосуванням і вважається прийнятим, якщо за нього проголосувало не менше двох третин присутніх членів ради. Рішення оформлюється протоколом, до якого додаються всі подані матеріали на кандидатів на отримання іменної стипендії.

6. Зазначені ради вносять пропозиції щодо кандидатів на отримання іменних стипендій до комітету з призначення іменних стипендій облдержадміністрації в галузі науки (далі - комітет) щорічно з 1 по 20 квітня поточного року. Комітет призначає іменні стипендії облдержадміністрації на своєму засіданні відкритим голосуванням у першій декаді травня до Дня науки.

7. Зазначені стипендії виплачуються в Головному управлінні освіти і науки облдержадміністрації протягом року (з травня поточного по квітень наступного року).

8. Після закінчення вказаного терміну стипендіат не має права на повторне висунення його кандидатури на здобуття іменної стипендії.

9. Фінансування видатків, пов'язане з виплатою іменних стипендій, передбачається щорічно у відповідних розділах обласного бюджету.

10. Стипендіат може бути позбавлений іменної стипендії облдержадміністрації рішенням комітету на підставі рішень рад, які висунули кандидатів.

 

Заступник голови облдержадміністрації,
керівник апарату 

 
І. Ріяка