Про затвердження Положення про зону митного контролю вантажних відділів та відділу оформлення транспортних засобів Східної РМ

Наказ Східної регіональної митниці
від 19 квітня 2002 року N 277

Зареєстровано в Харківському обласному управлінні юстиції
8 травня 2002 р. за N 31/568

Із змінами і доповненнями, внесеними
наказом Східної регіональної митниці
від 9 червня 2003 року N 519

На виконання вимог ст. 23 Митного кодексу України, наказу Державного митного комітету України від 06.05.95 р. N 198 "Про затвердження Положення про зону митного контролю", зареєстрованого в Міністерстві юстиції України 23.05.95 р. за N 152/688, та в зв'язку із створенням зон митного контролю в приміщеннях вантажних відділів та відділу оформлення транспортних засобів Східної регіональної митниці НАКАЗУЮ:

1. Затвердити Положення про зону митного контролю вантажних відділів та відділу оформлення транспортних засобів Східної РМ.

2. Начальникам ВВ N 1 - ВВ N 7, ВОТЗ в десятиденний термін:

2.1. Забезпечити визначення зони митного контролю у орендованих митницею приміщеннях та оглядових майданчиках;

2.2. Ознайомити з Положенням про зону митного контролю керівництво підприємств - власників приміщень.

3. Начальнику відділу ОМК Мартинову М. А. та начальнику юридичного відділу Пузікову В. А. забезпечити подання цього наказу на державну реєстрацію до Харківського обласного управління юстиції.

4. Відповідальність за виконання наказу покласти на начальників вантажних відділів N 1 - N 7, начальника ВОТЗ.

5. Контроль за виконанням наказу покласти на заступників начальника Східної РМ згідно розподілу функціональних обов'язків.

 

Начальник Східної РМ 

О. О. Тютюнник 


 

ЗАТВЕРДЖЕНО
наказом Східної регіональної митниці
від 19 квітня 2002 р. N 277

Зареєстровано
в Харківському обласному управлінні юстиції
8 травня 2002 р. за N 31/568 


ПОЛОЖЕННЯ
про зону митного контролю вантажних відділів та відділу оформлення транспортних засобів Східної РМ

1. Терміни і поняття

У цьому Положенні розуміються:

1.1. Під "зоною митного контролю" - територія, в межах якої митниця здійснює митний контроль та оформлення вантажів та транспортних засобів по операціях, віднесених до зон діяльності та основних функцій підрозділів Східної регіональної митниці;

1.2. Під "режимом зони митного контролю" - порядок доступу та перебування в такій зоні, включаючи службових осіб, які безпосередньо забезпечують процес митного контролю та оформлення, осіб-декларантів (представників суб'єктів зовнішньоекономічної діяльності), уповноважених пред'являти для митного контролю та оформлення товари та документи до них, а також порядок переміщення товарів за межі зони митного контролю;

1.3. Під "забезпеченням режиму зони митного контролю" - сукупність організаційних заходів, що запобігають доступу у зону митного контролю сторонніх осіб та самовільного вилучення з неї товарів та документів.

2. Загальні положення

2.1. У відповідності до вимог п. 3 ст. 23 Митного кодексу України та п. 1.2 Положення про зону митного контролю, затвердженого наказом Держмиткому України N 198 від 06.05.95 р., за адресами: Харківська обл., с. Пісочин, вул. Крупської, 15; м. Харків, пр. Багратіона, 6; м. Харків, пр. Гагаріна, 98; м. Харків, Кільцевий проїзд, 1; м. Харків, вул. Котлова, 210; м. Харків, вул. Плеханівська, 126, встановлюються зони митного контролю у приміщеннях, орендованих Східною РМ для розташування вантажних відділів та відділу оформлення транспортних засобів, згідно схем (додаток 1 - 8), зон митного контролю "митного складського комплексу "Термінал" (далі - МСК "Термінал") та складських приміщень (додатки 9 - 11) для проведення митного огляду та зберігання вантажу під митним контролем.

2.1. У відповідності до вимог п. 3 статті 23 Митного кодексу України та п. 1.2 Положення про зону митного контролю, затвердженого наказом Держмиткому України N 198 від 06.05.95 р. та зареєстрованого в Міністерстві юстиції України 23.05.95 р. за N 152/688, за адресами: Харківська обл., с. Пісочин, вул. Крупської, 15; м. Харків, вул. Клочківська, 370; м. Харків, вул. Котлова, 210; м. Харків, вул. Плеханівська, 126, встановлюються зони митного контролю у приміщеннях, орендованих Східною РМ для розташування вантажних відділів та відділу оформлення транспортних засобів, згідно зі схемами (додатки 1 - 8), а також на територіях і у складських приміщеннях митного складського комплексу "Термінал" та ТОВ "Східний Вантажний Митний Комплекс" (далі - МСК "Термінал" та ТОВ "СВМК") (додатки 9 - 11) для проведення митного огляду та зберігання вантажів під митним контролем.

(пункт 2.1 розділу 2 в редакції наказу Східної
 регіональної митниці від 09.06.2003 р. N 519)

2.2. Переміщення товарів на територію зони митного контролю або за її межі контролюється Східною РМ і здійснюється виключно за її дозволом.

3. Технологія оформлення у зоні митного контролю

3.1. При митному оформленні товарів та інших передбачених законодавством операціях з товарами у зоні митного контролю застосовуються технологічні схеми, затверджені Східною РМ. Контроль за виконанням технології покладається на начальників вантажних відділів та відділу оформлення транспортних засобів, особовий склад яких безпосередньо здійснює митний контроль та оформлення товарів і транспортних засобів під митним контролем.

Вимоги щодо забезпечення технологічного процесу та інших заходів організації митного контролю у зоні митного контролю Східна РМ доводить до відома керівництва підприємств, у яких орендовані приміщення. Ці вимоги є обов'язковими для виконання всіма співробітниками підприємств.

Керівники підприємств, у яких орендовані приміщення, мають права та обов'язки в межах, визначених чинним законодавством України та цим Положенням.

3.2. Режим в зонах митного контролю встановлюється з метою заборони доступу осіб, не причетних до здійснення митного контролю, створення умов для роботи та захисту особового складу та майна митних органів.

3.3. Право доступу у зону митного контролю мають начальник Східної РМ, заступники начальника Східної РМ, відповідальний черговий по Східній РМ, співробітники відділу власної безпеки та контролю, співробітники вантажних відділів, співробітники відділу оформлення транспортних засобів та співробітники відділу боротьби з контрабандою та порушенням митних правил, які безпосередньо здійснюють митний контроль та митне оформлення товарів. Доступ у разі службової необхідності у зону митного контролю інших співробітників митниці здійснюється тільки з дозволу начальника вантажного відділу та відділу оформлення транспортних засобів або особи, що його заміщує.

3.4. Керівництво та співробітники підприємств, у яких орендовані приміщення, власник (відправник) товару або його представник (перевізник) мають право знаходитись у зоні митного контролю тільки у присутності інспектора митниці.

3.5. У випадку виробничої або іншої необхідності у зоні митного контролю можуть перебувати інші особи за умови обов'язкового узгодження з начальником вантажного відділу та відділу оформлення транспортних засобів Східної РМ, який здійснює контроль. При необхідності начальником вантажного відділу та відділу оформлення транспортних засобів, який здійснює контроль, до зони митного контролю можуть бути допущені представники інших державних контролюючих служб.

3.6. Доступ у зону митного контролю співробітників спеціалізованих підрозділів правоохоронних та податкових органів здійснюється тільки з дозволу керівництва Східної РМ у порядку, передбаченому чинним законодавством України.

3.7. Технічне обслуговування приміщень: прибирання, планові ремонтні роботи та інше здійснюється тільки за дозволом начальника вантажних відділів та відділу оформлення транспортних засобів та у присутності інспектора митниці.

3.8. При здійсненні контролю на об'єктах можуть встановлюватися тимчасові зони митного контролю. Такі зони встановлюються на термін, необхідний для проведення митного контролю у повному обсязі. Режим тимчасових зон митного контролю доводиться до осіб, які безпосередньо присутні під час проведення контролю.

4. Межі зони митного контролю

4.1. Східною РМ зоною митного контролю визначено орендовані службові приміщення, у яких розташовуються вантажні відділи та відділ оформлення транспортних засобів, складські приміщення та МСК "Термінал".

4.2. Межі зони митного контролю (тимчасової зони митного контролю) за вказівкою начальників вантажних відділів та відділу оформлення транспортних засобів Східної РМ визначаються шляхом відповідної позначки та встановлення таблички з написом "Зона митного контролю. Стороннім вхід заборонено".

4.3. Режим зони митного контролю (додаткові режимні правила) доводиться до осіб, які безпосередньо присутні під час проведення митного контролю.

5. Відповідальність за порушення режиму зони митного контролю

Особи, винні у порушенні режиму зон митного контролю, несуть адміністративну, кримінальну або іншу відповідальність у відповідності до чинного законодавства України.

 

Начальник ВОМК 

М. А. Мартинов 


 

Додаток 1
до Положення про зону митного контролю 


ПЛАН
зони митного контролю Східної РМ, розташованої за адресою: Харківська область, с. Пісочин, вул. Крупської, 15, III поверх

 

 

Додаток 2
до Положення про зону митного контролю 


ПЛАН
зони митного контролю Східної РМ, розташованої за адресою: м. Харків, пр. Багратіона, 6

 

 

Додаток 3
до Положення про зону митного контролю 


ПЛАН
зони митного контролю Східної РМ, розташованої за адресою: Харківська область, с. Пісочин, вул. Крупської, 15, IV поверх

 

 

Додаток 4
до Положення про зону митного контролю 


ПЛАН
зони митного контролю Східної РМ, розташованої за адресою: м. Харків, пр. Гагаріна, 98, II поверх

 

 

Додаток 4
до Положення про зону митного контролю
(у редакції наказу Східної РМ
від 9 червня 2003 р. N 519) 


ПЛАН
зони митного контролю Східної РМ, розташованої за адресою: м. Харків, вул. Клочківська, б. 370, 3-й поверх

  

 

Додаток 5
до Положення про зону митного контролю 


ПЛАН
зони митного контролю Східної РМ, розташованої за адресою: м. Харків, пр. Кільцевий проїзд, 1, II поверх

 

 

Додаток 5
до Положення про зону митного контролю
(у редакції наказу Східної РМ
від 9 червня 2003 р. N 519) 


ПЛАН
зони митного контролю Східної РМ, розташованої за адресою: м. Харків, вул. Клочківська, б. 370, 3-й поверх

 

 

Додаток 6
до Положення про зону митного контролю 


ПЛАН
зони митного контролю Східної РМ, розташованої за адресою: м. Харків, вул. Котлова, 210, II поверх

 

 

Додаток 7
до Положення про зону митного контролю 


ПЛАН
зони митного контролю Східної РМ, розташованої за адресою: м. Харків, вул. Плеханівська, 126, III поверх

 

 

Додаток 8
до Положення про зону митного контролю 


ПЛАН
зони митного контролю Східної РМ, розташованої за адресою: Харківська область, с. Пісочин, вул. Крупської, 15, IV поверх, та дільниця технічного догляду транспортних засобів індивідуального користування, I поверх

 

 

Додаток 9
до Положення про зону митного контролю 


ПЛАН
зони митного контролю Східної РМ, розташованої за адресою: Харківська область, с. Пісочин, вул. Крупської, 15 (МСК "Термінал")

 

 

Додаток 10
до Положення про зону митного контролю 


ПЛАН
зони митного контролю Східної РМ, розташованої за адресою: м. Харків, Кільцевий проїзд, 1, (МСК "Термінал")

 

 

Додаток 10
до Положення про зону митного контролю
(у редакції наказу Східної РМ
від 9 червня 2003 р. N 519) 


ПЛАН
зони митного контролю Східної РМ, розташованої за адресою: м. Харків, вул. Клочківська, б. 370 (ТОВ "Східний Вантажний Митний Комплекс")

 

 

Додаток 11
до Положення про зону митного контролю 


ПЛАН
зони митного контролю Східної РМ, розташованої за адресою: м. Харків, вул. Котлова, 210 (МСК "Термінал")

  

____________