ДЕРЖАВНЕ КАЗНАЧЕЙСТВО УКРАЇНИ
Н А К А З
25.12.2002 N 240
Зареєстровано в Міністерстві
юстиції України
16 січня 2003 р.
за N 30/7351

Про затвердження Інструкції про порядок складання за 2002 рік річних фінансових звітів установами та організаціями, які отримують кошти державного та/або місцевих бюджетів

На виконання Бюджетного кодексу України (2542-14) , Закону України "Про бухгалтерський облік та фінансову звітність в Україні" (996-14) , Указу Президента України від 27.04.95 N 335 (335/95) "Про Державне казначейство України" та Положення про Державне казначейство, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 31.07.95 N 590 (590-95-п) , з метою встановлення єдиних вимог до порядку складання за 2002 рік річних фінансових звітів установами та організаціями, які отримують кошти державного та/або місцевих бюджетів, НАКАЗУЮ:
1. Затвердити Інструкцію про порядок складання за 2002 рік річних фінансових звітів установами та організаціями, які отримують кошти державного та/або місцевих бюджетів (додається).
2. Інструкція про порядок складання за 2002 рік річних фінансових звітів установами та організаціями, які отримують кошти державного та/або місцевих бюджетів, поширюється на всіх розпорядників бюджетних коштів, визначених Законом України "Про Державний бюджет України на 2002 рік" (2905-14) .
3. Інструкцію про порядок складання за 2002 рік річних фінансових звітів установами та організаціями, які отримують кошти державного та/або місцевих бюджетів, головні розпорядники бюджетних коштів доводять до відома підпорядкованих установ, а органи Державного казначейства України та місцеві фінансові органи - до установ, що ними обслуговуються.
4. Управлінню інформаційних технологій забезпечити органи Державного казначейства України програмними засобами для складання та консолідації звітності.
5. Установити, що центральні органи виконавчої влади, інші головні розпорядники бюджетних коштів, установи та організації, які отримують кошти державного та/або місцевих бюджетів, річний фінансовий звіт за 2002 рік складають відповідно до вимог цієї Інструкції.
Голова
П.Г.Петрашко

ЗАТВЕРДЖЕНО
Наказ Державного
казначейства України
25.12.2002 N 240
Зареєстровано в Міністерстві
юстиції України
16 січня 2003 р.
за N 30/7351

ІНСТРУКЦІЯ

про порядок складання за 2002 рік річних фінансових звітів установами та організаціями, які отримують кошти державного та/або місцевих бюджетів

Відповідно до Бюджетного кодексу України (2542-14) , Закону України "Про Державний бюджет України на 2002 рік" (2905-14) , постанов Кабінету Міністрів України від 28.02.2000 N 419 (419-2000-п) "Про затвердження Порядку подання фінансової звітності", від 28.02.2002 N 228 (228-2002-п) "Про затвердження Порядку складання, розгляду, затвердження та основних вимог до виконання кошторисів бюджетних установ" та від 17.05.2002 N 659 (659-2002-п) "Про затвердження переліку груп власних надходжень бюджетних установ, вимог щодо їх утворення та напрямів використання", наказу Міністерства фінансів України від 28.01.2002 N 57 (z0086-02) "Про затвердження документів, що застосовуються в процесі виконання бюджету", зареєстрованого в Міністерстві юстиції України 01.02.2002 за N 86/6374, та інших нормативно-правових актів з питань бюджетних відносин установлюються форми річної фінансової звітності за 2002 рік для установ та організацій, які отримують кошти державного та/або місцевих бюджетів, порядок їх заповнення та подання згідно з цією Інструкцією.
1. Центральні органи виконавчої влади, інші головні розпорядники бюджетних коштів, установи та організації, які отримують кошти державного бюджету (далі - бюджетні установи), крім визначених у пунктах 2 та 3 цієї Інструкції, річні фінансові звіти про виконання кошторисів за 2002 рік складають за такими формами:
N 1 "Баланс";
N 2д "Звіт про виконання загального фонду кошторису установи";
N 2-валюта "Звіт про використання коштів загального фонду бюджету з міжнародної діяльності України";
N 4-1д "Звіт про надходження і використання коштів, отриманих як плата за послуги, що надаються бюджетними установами";
N 4-2д "Звіт про надходження і використання коштів, отриманих за іншими джерелами власних надходжень бюджетних установ";
N 4-3д "Звіт про надходження і використання інших надходжень спеціального фонду";
N 5 "Звіт про рух необоротних активів";
N 6 "Звіт про рух матеріалів і продуктів харчування";
N 7д "Звіт про заборгованість бюджетних установ";
N 7д.1 "Звіт про заборгованість бюджетних установ";
N 8д "Звіт про фінансові зобов'язання бюджетних установ";
N 9 "Звіт про результати фінансової діяльності";
N 15 "Звіт про недостачі та крадіжки грошових коштів та матеріальних цінностей в бюджетних установах";
пояснювальна записка до річного звіту.
Установи та організації, які отримують кошти місцевих бюджетів, річні звіти про виконання кошторисів за 2002 рік подають у такому обсязі за формами:
N 1 "Баланс";
N 2м "Звіт про виконання загального фонду кошторису установи";
N 4-1м "Звіт про надходження і використання коштів, отриманих як плата за послуги, що надаються бюджетними установами";
N 4-2м "Звіт про надходження і використання коштів, отриманих за іншими джерелами власних надходжень бюджетних установ";
N 4-3м "Звіт про надходження і використання інших надходжень спеціального фонду";
N 5 "Звіт про рух необоротних активів";
N 6 "Звіт про рух матеріалів і продуктів харчування";
N 7м "Звіт про заборгованість бюджетних установ";
N 7м.1 "Звіт про заборгованість бюджетних установ";
N 8м "Звіт про фінансові зобов'язання бюджетних установ";
N 9 "Звіт про результати фінансової діяльності";
N 15 "Звіт про недостачі та крадіжки грошових коштів та матеріальних цінностей в бюджетних установах";
пояснювальна записка до річного звіту.
У такому самому обсязі складаються й зведені річні фінансові звіти про виконання кошторисів головними розпорядниками бюджетних коштів та бюджетними установами, що мають підвідомчі установи.
Форма звітності N 15 подається за зразками форм, що застосовувались при складанні річної фінансової звітності в 2001 році.
2. Пенсійний фонд України, Фонд соціального страхування з тимчасової втрати працездатності, Фонд загальнообов'язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття, Фонд соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України складають і подають Державному казначейству України зведену річну звітність про виконання кошторисів відповідних фондів за формою N 2д "Звіт про виконання загального фонду кошторису установи" та формою фінансового звіту N 1 "Баланс", який подається за зразками, визначеними цими фондами.
3. Одержувачі бюджетних коштів (підприємства і госпрозрахункові організації, громадські та інші організації, які одержують кошти з бюджету як фінансову підтримку або на виконання загальнодержавних програм) складають та подають до органів Державного казначейства України річну фінансову звітність за формами, визначеними для бюджетних установ у такому обсязі:
N 2д "Звіт про виконання загального фонду кошторису установи" або N 2м "Звіт про виконання загального фонду кошторису установи" - про отримання та використання коштів загального фонду державного та/або місцевих бюджетів;
N 4-3д "Звіт про надходження і використання інших надходжень спеціального фонду" або N 4-3м "Звіт про надходження і використання інших надходжень спеціального фонду" - про отримання та використання коштів спеціального фонду.
При цьому в поданих звітах форм N 2д, N 2м, N 4-3д, N 4-3м графа "Фактичні видатки" не повинна перевищувати суми річних кошторисних призначень;
N 7д "Звіт про заборгованість бюджетних установ" або N 7м "Звіт про заборгованість бюджетних установ" - про фактичну дебіторську та кредиторську заборгованість. При цьому в поданих звітах суми кредиторської заборгованості не повинні перевищувати суми річних кошторисних призначень з урахуванням проведених касових видатків;
N 8д "Звіт про фінансові зобов'язання бюджетних установ" або N 8м "Звіт про фінансові зобов'язання бюджетних установ" - про фінансові зобов'язання.
Інші форми річної фінансової звітності про використання бюджетних коштів одержувачами бюджетних коштів до органів Державного казначейства України, у тому числі форма N 1 "Баланс", не подаються.
4. Форма N 1 "Баланс" (додаток 1) складається на підставі звірених даних аналітичного та синтетичного бухгалтерського обліку за станом на кінець бюджетного періоду. Підставою для бухгалтерського обліку господарських операцій є первинні документи, які фіксують факти здійснення господарських операцій. Дані статей Балансу на початок року повинні бути тотожні відповідним даним на кінець року в Балансі за попередній рік.
Установи складають єдиний Баланс (форма N 1) за всіма рахунками, про всі господарські операції за всіма коштами загального і спеціального фондів, за всіма видами бюджетів.
Кожна установа заповнює в Балансі тільки ті рядки, які стосуються її діяльності, при цьому керуючись такими вказівками:

Актив

Розділ I. Необоротні активи

У розділі I "Необоротні активи" відображається вартість матеріальних і нематеріальних активів установи, отриманих для довготривалого використання і не призначених для реалізації або витрачання протягом одного року.
Рядки 110, 120, 130 "Залишкова вартість". Наводиться залишкова вартість необоротних активів, яка визначається розрахунковим шляхом як різниця між первісною (відновлювальною) вартістю та сумою зносу.
Рядки 111, 121, 131 "Знос". Призначені для відображення суми зносу необоротних активів, нарахованого в останній робочий день грудня.
Рядки 112, 122, 132 "Первісна вартість". Відображається первісна вартість необоротних активів, тобто фактична вартість придбання, спорудження, виготовлення необоротних активів з урахуванням змін, що збільшували або зменшували цю вартість.

Розділ II. Оборотні активи

Розділ II "Оборотні активи" передбачений для відображення грошових коштів і їх еквівалентів, а також інших активів, призначених для реалізації або використання протягом року.
Рядок 140 "Матеріали і продукти харчування". Призначений для відображення вартості матеріалів та продуктів харчування, що зберігаються на складах або в коморах: реактивів і хімікатів, скла і хімпосуду, металу, електроматеріалу і радіоматеріалу, радіоламп, фотоприладдя, паперу, медикаментів, компонентів, бактерицидних препаратів, перев'язувальних засобів, господарських матеріалів, що використовуються для поточних потреб установ (електричні лампи, мило, щітки та ін.); будівельних матеріалів для поточного ремонту; усіх видів палива, пального і мастильних матеріалів (дрова, вугілля, торф, бензин, гас, мазут, автол та ін.); поворотної тари та обмінної тари (бочки, бідони, ящики, банки скляні, пляшки та ін.); запасних частин для ремонту і заміни спрацьованих частин машин (медичних, електронно-обчислювальних та ін.), обладнання, тракторів, комбайнів, транспортних засобів; сіна, вівса, інших видів кормів та фуражу для худоби та інших тварин, а також насіння, добрива та інших матеріалів.
Рядок 150 "Малоцінні та швидкозношувані предмети". Наводиться вартість малоцінних та швидкозношуваних предметів, термін експлуатації яких не перевищує одного року.
Рядок 160 "Інші запаси". Наводиться вартість запасів установи, що не враховані в рядках 140 "Матеріали і продукти харчування" та 150 "Малоцінні та швидкозношувані предмети", тобто:
сировини і матеріалів, конструкцій, деталей і спеціального обладнання, що призначені для науково-дослідних робіт і капітального будівництва;
тварин на вирощуванні і відгодівлі, птиці, звірів, кролів, сімей бджіл, хутрових звірів незалежно від їх вартості;
готових виробів, виготовлених у виробничих (навчальних) майстернях, готової друкованої продукції та продукції підсобних сільських і навчально-дослідних господарств.
Рядок 170 "Дебіторська заборгованість". Відображається сума дебіторської заборгованості юридичних та/або фізичних осіб. Сума рядка утворюється з таких рядків:
171 "Розрахунки з постачальниками, підрядниками та замовниками за виконані роботи й надані послуги". Призначений для відображення науково-дослідними установами, навчальними закладами професійно-технічної освіти, виробничими майстернями та підсобними сільськими господарствами дебіторської заборгованості за виконані роботи та надані послуги. У цьому самому рядку відображається дебіторська заборгованість установ за роботи з капітального будівництва;
172 "Розрахунки із податків та платежів". Наводиться сума переплат за податками, зборами та іншими платежами в бюджет, а також інша дебіторська заборгованість за розрахунками з бюджетом;
173 "Розрахунки із страхування". Відображається дебіторська заборгованість бюджетній установі Пенсійного фонду України, Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності, Фонду загальнообов'язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття, Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України й інших організацій, що проводять страхування;
174 "Розрахунки з відшкодування завданих збитків". Відображається заборгованість за сумами недостач і крадіжок коштів та матеріальних цінностей, сумами збитків від псування матеріальних цінностей, віднесеними на рахунок винних осіб, та іншими сумами, що підлягають утриманню в установленому порядку;
175 "Розрахунки за спеціальними видами платежів". Застосовується для відображення дебіторської заборгованості батьків за утримання дітей в дитячих закладах; за навчання дітей в музичних школах; за утримання дітей в школах-інтернатах; за харчування дітей в інтернатах при школах; працівників за формений одяг та харчування;
176 "Розрахунки за іншими операціями". Призначений для відображення всієї іншої дебіторської заборгованості, яка не включена до рядків 171-175, і в тому числі за розрахунками з підзвітними особами та за розрахунками коштів на виплату допомоги і компенсацій громадянам, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи.
Рядок 180 "Короткострокові векселі одержані". Наводиться сума короткострокових векселів, що отримані бюджетною установою у випадках, передбачених чинним законодавством України.
Рядок 190 "Інші кошти". Сума рядка утворюється з таких рядків:
Рядок 191 "Операції за довгостроковими розрахунками". Призначений для відображення суми заборгованості установи за звітний рік, що виникла при виконанні видаткової частини кошторису за окремими програмами, передбаченими у Державному бюджеті України (за придбані та відпущені матеріальні цінності, за надані пільгові довгострокові кредити тощо). Ця заборгованість не пов'язана з видатками установи на її утримання;
Рядок 192 "Кошти в грошових документах". Відображає суму коштів, що перебуває в акредитивах, у чекових книжках, в оплачених талонах на бензин, мазут, харчування тощо, оплачених путівках у будинки відпочинку, санаторії, турбази, у повідомленнях на поштові перекази та в інших грошових документах.
Рядок 200 "Грошові кошти в дорозі". Наводиться сума коштів, яка перерахована в останні дні звітного періоду на реєстраційні, спеціальні реєстраційні, поточні рахунки бюджетної установи, але буде зарахована на ці рахунки в наступному місяці. На кінець року залишку не повинно бути.
Рядок 210 "Рахунки в банках". Відображається залишок невикористаних коштів, що зберігається бюджетною установою на поточних рахунках у банках. Сума рядка утворюється з таких рядків:
211 "Рахунки загального фонду". Наводиться сума коштів на поточному рахунку в банку на звітну дату, що отримана із загального фонду бюджету на утримання бюджетної установи;
212 "Рахунки спеціального фонду". Наводиться сума коштів спеціального фонду, що обліковується в банку на звітну дату;
213 "Рахунки в іноземній валюті". Призначений для обліку іноземної валюти, що належить бюджетній установі й перебуває на поточному рахунку в банку на звітну дату. Сума коштів відображається у звіті в національній валюті України;
214 "Інші поточні рахунки". Відображається сума коштів, яка на звітну дату зберігається на поточних рахунках в установах банків, відкритих на ім'я бюджетної установи, що не належить до коштів загального чи спеціального фондів бюджету або до коштів в іноземній валюті (тобто не ввішла в рядки 211, 212, 213).
За цим рядком бюджетною установою також відображається сума позики, отриманої за рахунок коштів міжнародних фінансових організацій.
Сума коштів цього рядка розшифровується в пояснювальній записці до річного звіту шляхом розпису коштів за їх видами, джерелами утворення та найменуваннями банків.
Рядки 211, 212 застосовуються лише бюджетними установами, які згідно з чинним законодавством України не переведені на казначейське обслуговування кошторисів.
Рядок 220 "Рахунки в казначействі загального фонду". Призначений для відображення залишку невикористаних коштів, отриманих із загального фонду бюджету, що перебуває на реєстраційному рахунку, відкритому в органі Державного казначейства України. У цьому рядку залишку на кінець року не повинно бути.
Рядок 230 "Рахунки в казначействі спеціального фонду". Наводиться залишок невикористаних коштів спеціального фонду бюджетної установи, що зберігаються на спеціальних реєстраційних рахунках в органі Державного казначейства України. Сума рядка утворюється з таких рядків:
231 "Спеціальні реєстраційні рахунки для обліку коштів, отриманих як плата за послуги". Відображається залишок коштів, які надійшли на ім'я установи як плата за послуги, що надаються бюджетними установами згідно з функціональними повноваженнями; що отримуються бюджетними установами від господарської та/або виробничої діяльності; як плата за оренду майна бюджетних установ; що отримуються бюджетними установами від реалізації майна (крім надходжень від реалізації майна, визначеного пунктом 10 статті 8 Закону України "Про Державний бюджет України на 2002 рік" (2905-14) );
232 "Спеціальні реєстраційні рахунки для обліку коштів, отриманих за іншими джерелами власних надходжень". Відображається залишок коштів, які надійшли на ім'я бюджетної установи для виконання окремих доручень, а також гранти, дарунки, благодійні внески, інвестиції, що згідно з чинним законодавством України отримують бюджетні установи;
233 "Спеціальні реєстраційні рахунки для обліку інших надходжень спеціального фонду". Відображається залишок коштів, що належать до інших надходжень спеціального фонду бюджету.
240 "Інші рахунки в казначействі". Відображаються залишки коштів, що обліковуються на інших рахунках в органах Державного казначейства України на звітну дату, у тому числі депозитних. За цим рядком також обліковуються залишки коштів за допомогою та компенсаціями громадянам, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи.
Рядок 250 "Каса". Наводиться залишок коштів, що зберігаються в касі бюджетної установи на звітну дату в національній та іноземній валюті, яка перерахована в національну валюту за курсом Національного банку України.

Розділ III. Витрати

Розділ III "Витрати" призначений для відображення фактичних видатків і витрат бюджетних установ, проведених протягом бюджетного року. У річному фінансовому звіті рядки 260 та 270 не заповнюються.
Оскільки всі видатки (крім окремих операцій за виробничими витратами) підсумковими оборотами повинні бути списані на результати виконання кошторису за рік, то записів у графі 4 "На кінець року" не повинно бути.
У рядку 280 "Виробничі витрати", у графі 3 "На початок року" та у графі 4 "На кінець року" може залишитися сума витрат за роботами, що не закінчені або закінчені, але не здані за актами у звітному році на: випуск готових виробів у виробничих (учбових) майстернях; видання друкованої продукції і надання послуг; незавершене виробництво продукції; науково-дослідні і конструкторські роботи за договорами з підприємствами та установами; виготовлення різних експериментальних пристроїв для проведення наукових експериментів на роботах, які виконуються за рахунок державного бюджету; операції із заготівлі й переробки матеріалів господарським способом.
Рядок 290 форми N 1 "Баланс" складається із суми рядків (110+120+130+140+150+160+170+180+190+200+210+220+230+240+250+280).

Пасив

Розділ I. Власний капітал

Розділ I "Власний капітал" призначений для відображення сум фондів бюджетних установ і фінансових результатів діяльності за рік.
Фонди бюджетних установ складаються з фонду в необоротних активах і фонду в малоцінних та швидкозношуваних предметах.
Рядок 300 "Фонд у необоротних активах". Наводиться сума вкладення у фонд основних засобів, інших необоротних матеріальних і нематеріальних активів, що перебувають у безпосередньому розпорядженні бюджетної установи, з вирахуванням нарахованого зносу.
Рядок 310 "Фонд у малоцінних та швидкозношуваних предметах". Відображається сума вкладення у фонд у малоцінних і швидкозношуваних предметах, термін експлуатації яких не перевищує одного року.
Рядок 320 "Результат виконання кошторису за загальним фондом". Проставляється фінансовий результат виконання кошторису установи за звітний бюджетний рік у частині загального фонду.
Показник за рядком 320 "Результат виконання кошторису за загальним фондом" відповідає залишку на кінець року в книзі "Журнал - головна" за субрахунком 431 "Результат виконання кошторису за загальним фондом".
Рядок 330 "Результат виконання кошторису за спеціальним фондом". Проставляється фінансовий результат виконання кошторису установи за звітний бюджетний рік у частині спеціального фонду.
Показник за рядком 330 "Результат виконання кошторису за спеціальним фондом" відповідає залишку на кінець року в книзі "Журнал - головна" за субрахунком 432 "Результат виконання кошторису за спеціальним фондом".
Показник за рядками 320 та 330 може бути від'ємний.
Фінансовий результат складається з результату виконання загального та спеціального фондів окремо і відображається у формі N 9 "Звіт про результати фінансової діяльності" (додаток 22).
Рядок 340 "Результати переоцінок". Призначений для відображення результату переоцінок матеріальних, нематеріальних і фінансових активів, курсових різниць від операцій в іноземній валюті, що склався за звітний рік. У графі 4 "На кінець року" записів не повинно бути, оскільки результат переоцінок за порядком, визначеним Державним казначейством України, підсумковими оборотами переноситься на результат виконання кошторису.

Розділ II. Зобов'язання

У розділі II "Зобов'язання" відображаються поточні та довгострокові зобов'язання бюджетних установ.
Рядок 350 "Довгострокові зобов'язання". Наводяться зобов'язання установи, що не характерні для її діяльності (суми кредитів, одержані в установах банків та інших фінансових установах, інших одержаних позик, суми виданих векселів і випущених фінансових зобов'язань), погашення яких буде проведено після завершення звітного року.
Рядок 360 "Короткострокові позики". Відображаються короткострокові кредити та позики, одержані бюджетною установою у банках та інших фінансових установах відповідно до чинного законодавства України.
Рядок 370 "Поточна заборгованість за довгостроковими зобов'язаннями". Сума рядка утворюється з таких рядків:
Рядок 371 "Заборгованість за довгостроковими зобов'язаннями". Призначений для відображення суми заборгованості установи за звітний рік, що виникла при виконанні видаткової частини кошторису за окремими програмами, передбаченими у Державному бюджеті України (за придбані та відпущені матеріальні цінності, за надані пільгові довготермінові кредити тощо). Ця заборгованість не пов'язана з видатками установи на її утримання;
Рядок 372 "Інша поточна заборгованість за довгостроковими зобов'язаннями". Відображається сума заборгованості поточного року за зобов'язаннями, термін сплати за якими в цілому настане в наступні роки.
Рядок 380 "Короткострокові векселі видані". Наводиться сума векселів, виданих бюджетною установою згідно з чинним законодавством України, термін сплати яких установлено протягом одного бюджетного року.
Рядок 390 "Кредиторська заборгованість". Відображається сума кредиторської заборгованості бюджетної установи перед фізичними або юридичними особами. Сума рядка утворюється з таких рядків:
391 "Розрахунки з постачальниками, підрядниками та замовниками за виконані роботи й надані послуги". Призначений для відображення науково-дослідними установами (та прирівненими до них) суми кредиторської заборгованості перед постачальниками, підрядниками та замовниками за виконані згідно з договорами науково-дослідні роботи, надані послуги, реалізовані готові вироби. Крім того, відображається кредиторська заборгованість з підприємствами й організаціями за капітальним будівництвом та за роботи, виконані учнями в процесі виробничого навчання;
392 "Розрахунки за спеціальними видами платежів". Наводиться кредиторська заборгованість за спеціальними видами платежів: перед батьками за утримання дітей в дитячих дошкільних закладах, за навчання дітей в музичних школах, за утримання дітей в школах-інтернатах, перед робітниками і службовцями за формений одяг та харчування, за харчування дітей в інтернатах при школах. За цим рядком також відображається заборгованість за нарахованою допомогою та компенсаціями громадянам, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи;
393 "Розрахунки із податків та платежів". Відображається кредиторська заборгованість бюджетної установи з податків та платежів у бюджет та інших розрахунків з бюджетом;
394 "Розрахунки із страхування". Наводиться заборгованість перед Пенсійним фондом України, Фондом соціального страхування з тимчасової втрати працездатності, Фондом загальнообов'язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття, Фондом соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України й іншими організаціями зі страхування;
395 "Розрахунки із заробітної плати". Відображаються суми за розрахунками з працівниками, що перебувають і не перебувають у штаті бюджетної установи, за всіма видами заробітної плати (у тому числі відповідно до Закону України "Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи" (796-12) ) , преміями, допомогою у зв'язку з тимчасовою непрацездатністю;
396 "Розрахунки зі стипендіатами". Відображаються суми розрахунків зі студентами й аспірантами вузів, науково-дослідних установ та учнями технікумів, училищ, шкіл, слухачами курсів за стипендіями (у тому числі відповідно до Закону України "Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи" (796-12) ) ;
397 "Розрахунки з працівниками за безготівковими перерахуваннями". Наводяться суми за розрахунками з працівниками за товари, продані в кредит торговельними організаціями, за перерахуванням заробітної плати шляхом безготівкового перерахування на особистий вклад працівника в установу банку, за утриманням членських профспілкових внесків, суми, утримані із заробітної плати, стипендій і пенсій за виконавчими листами та іншими документами;
398 "Розрахунки за депозитними сумами". Наводяться депозитні суми, які за станом на звітну дату надійшли на ім'я бюджетної установи і з настанням відповідних умов підлягають поверненню або перерахуванню за призначенням;
399 "Розрахунки за іншими операціями". Відображаються суми кредиторської заборгованості за всіма іншими операціями бюджетної установи, що не ввійшли в рядки 391-398, у тому числі за розрахунками з підзвітними особами. За цим рядком відображаються також суми заборгованості Державної митної служби за коштами, сплаченими учасниками зовнішньоекономічної діяльності у вигляді попередньої оплати, зданими на зберігання, вилученими тощо.

Розділ III. Доходи

Розділ III "Доходи", призначений для відображення всіх доходів бюджетної установи, які вона отримує на виконання кошторису, у річному фінансовому звіті не заповнюється (крім рядка 415). Оскільки всі доходи (крім доходів за витратами майбутніх періодів) підсумковими оборотами в кінці року списуються на результат виконання кошторису за рік, то записів у графі 4 "На кінець року" не повинно бути.
За рядком 415 "Доходи за витратами майбутніх періодів" у річному фінансовому звіті за 2002 рік у графі 3 "На початок року" може відображатися сума доходу спеціального фонду, отриманого бюджетною установою в минулі роки, яка витрачена в поточному бюджетному році, а в графі 4 "На кінець року" - отримана в поточному році, яка буде витрачена в наступних роках.
Рядок 430 форми N 1 "Баланс" складається із суми рядків (300+310+320+330+350+360+370+380+390) та рядка 410 (сума за рядком 415).
Розпорядники бюджетних коштів у формі N 1 "Баланс" графи 3 "На початок року" та 4 "На кінець року" заповнюють у гривнях, а головні розпорядники бюджетних коштів - у тисячах гривень з одним десятковим знаком.
Для підготовки переходу з 2003 року на складання головними розпорядниками бюджетних коштів зведених фінансових звітів у гривнях у формі N 1 "Баланс" запроваджено графу 5 "На кінець року (у гривнях)".
ДОВІДКА ДО РАХУНКУ 70 "ДОХОДИ ЗАГАЛЬНОГО ФОНДУ"
Ця довідка призначена для розшифровки операцій бухгалтерського обліку, проведених на субрахунках рахунку 70 "Доходи загального фонду" та субрахунку 681 "Внутрішні розрахунки за загальним фондом". За 2002 рік у довідці відображаються операції, наслідками яких є збільшення або зменшення доходів бюджетної установи за загальним фондом:
у рядку 440 наводиться сума внесених бюджетними установами до бюджету податків, платежів тощо;
у рядку 450 наводиться сума списаних безнадійних боргів;
у рядку 460 наводиться сума списаних недостач матеріалів, прийнятих на рахунок установи;
у рядку 470 наводиться сума проведених внутрішніх розрахунків за субрахунком 681;
у рядку 480 наводиться сума коштів, які передані установам інших міністерств для виконання програм. За сумами, переданими іншим міністерствам, складається Довідка (додаток 29);
у рядку 510 записується сума доходів, що списана підсумковими оборотами на фінансовий результат виконання кошторису за загальним фондом;
у рядку 530 наводиться залишок асигнувань загального фонду на початок року (якщо такий був);
у рядку 540 наводяться асигнування із загального фонду бюджету, що отримані бюджетними установами протягом звітного року з розшифровкою коштів, які отримані з державного та місцевого бюджетів. Якщо залишки бюджетних асигнувань перераховувались протягом звітного року до бюджету, тобто відносились на зменшення асигнувань поточного року, то асигнування, що надійшли, відображаються за мінусом перерахованих до бюджету залишків;
у рядку 550 наводиться сума надлишків матеріалів, виявлених під час проведення інвентаризації та оприбуткованих;
у рядку 560 відображається сума виплат, що здійснені в централізованому порядку розпорядником коштів вищого рівня за рахунок кошторису даної установи;
у рядку 570 наводиться сума дооцінки матеріалів;
у рядку 580 відображається сума коштів, отримана від інших міністерств для виконання програм;
інші операції, які відносяться до збільшення або зменшення субрахунку 701 "Асигнування з державного бюджету на видатки установи та інші заходи" (702 "Асигнування з місцевого бюджету на видатки установи та інші заходи" та 681 "Внутрішні розрахунки за загальним фондом"). Ці операції відображаються у довідці до рахунку 70 "Доходи загального фонду" форми N 1 "Баланс" загальною сумою у рядках 590 - 600, а в пояснювальній записці розшифровуються.
У рядку 620 "Залишок за рахунком на кінець року" залишку не повинно бути.
ДОВІДКА ДО РАХУНКУ 71 "ДОХОДИ СПЕЦІАЛЬНОГО ФОНДУ"
(у частині інших надходжень)
Ця довідка призначена для відображення коштів, що належать до інших надходжень спеціального фонду:
у рядку 630 наводиться сума проведених внутрішніх розрахунків за субрахунком 682;
у рядку 640 записується сума доходів, що списана підсумковими оборотами на фінансовий результат виконання кошторису за спеціальним фондом;
у рядку 670 наводиться залишок інших надходжень спеціального фонду на початок року;
у рядку 680 наводиться сума коштів, що фактично надійшли за розподілами як інші надходження спеціального фонду;
у рядку 690 наводиться сума коштів, що надійшли безпосередньо на ім'я установи (одержані без розподілів) як інші надходження спеціального фонду;
у рядку 700 відображається сума виплат, що здійснені в централізованому порядку розпорядником коштів вищого рівня за рахунок кошторису даної установи;
у рядку 730 "Залишок за рахунком на кінець року" залишку не повинно бути.
5. До річного Балансу додається довідка органу Державного казначейства України або установи банку про залишки коштів загального та спеціального фондів державного (місцевого) бюджету на реєстраційних (спеціальних реєстраційних) та поточних рахунках бюджетної установи за станом на 1 січня 2003 року.
Органи Державного казначейства України складають довідки згідно з додатком 2.
Установи банків надають такі довідки за встановленими для них формами.
За даними довідок органів Державного казначейства України або установ банків установами складається Реєстр про залишки коштів загального та спеціального фондів державного (місцевого) бюджету на реєстраційних (спеціальних реєстраційних) та поточних рахунках установи за станом на 1 січня 2003 року (додаток 3).
До зведених річних фінансових звітів головних розпорядників бюджетних коштів та бюджетних установ, що мають підвідомчі установи, додаються Реєстри про залишки коштів загального та спеціального фондів державного (місцевого) бюджету на реєстраційних (спеціальних реєстраційних) та поточних рахунках підвідомчих бюджетних установ за станом на 1 січня 2003 року, складені за даними довідок органів Державного казначейства України або установ банків (додаток 4).
6. Форма N 2д "Звіт про виконання загального фонду кошторису установи" (додаток 5) складається розпорядниками бюджетних коштів і одержувачами бюджетних коштів на підставі даних про отримані і використані асигнування із загального фонду бюджету згідно з кошторисом та планом асигнувань. Звіт складається за кожною програмою у розрізі кодів економічної класифікації видатків. Крім того, складається зведений звіт форми N 2д за всіма кодами програмної класифікації видатків державного бюджету.
Форма N 2м "Звіт про виконання загального фонду кошторису установи" (додаток 6) складається розпорядниками бюджетних коштів на підставі даних про отримані і використані асигнування із загального фонду бюджету згідно з кошторисом та планом асигнувань. Звіт складається за кожним кодом тимчасової класифікації видатків місцевих бюджетів у розрізі кодів економічної класифікації видатків. Крім того, складається зведений звіт форми N 2м за всіма кодами тимчасової класифікації видатків місцевих бюджетів.
Заповнення окремих граф звітів форм N 2д та N 2м здійснюється за таким порядком:
У графі 4 "Затверджено кошторисом на рік" проставляється затверджена в кошторисі річна сума планового асигнування загального фонду з урахуванням унесених протягом року змін до кошторисів.
Графа 5 "План асигнувань на звітний період" у річному фінансовому звіті не заповнюється.
Графа 6 "Ліміти асигнувань звітного періоду" не заповнюється.
У графі 7 "Залишок на початок року" відображається залишок коштів на реєстраційному (поточному) рахунку на початок звітного року в розрізі кодів економічної класифікації видатків. При цьому загальна сума повинна відповідати залишку за випискою з реєстраційного (поточного) рахунку на початок року.
У графі 8 "Надійшло коштів за звітний період" відображається сума коштів загального фонду бюджету в розрізі кодів економічної класифікації видатків, яка фактично надійшла на ім'я установи, мінус сума залишків коштів на реєстраційних (поточних) рахунках, що були не використані та повернені до бюджету.
У графі 9 "Касові видатки" відображається сума касових видатків загального фонду бюджету в розрізі кодів економічної класифікації, тобто видатків, що проведені шляхом перерахування коштів з реєстраційних (поточних) рахунків установи, відкритих в органах Державного казначейства України (установах банків) за всіма операціями. Видатки зменшуються на суми, що надійшли на реєстраційні (поточні) рахунки на відновлення касових видатків.
У графі 10 "Фактичні видатки" наводиться сума фактичних видатків, тобто дійсних витрат, що оформлені та підтверджуються відповідними документами, у тому числі видатків за несплаченими рахунками кредиторів, за нарахованою і невиплаченою заробітною платою, за стипендіями тощо, мінус суми, що надійшли на відновлення видатків звітного року.
У графі 11 "Залишок на кінець звітного періоду" записується залишок коштів на кінець звітного періоду в розрізі кодів економічної класифікації видатків.
Суми відновлених видатків за анульованими взаємозаліками чи вексельними розрахунками або іншими негрошовими операціями минулих років (у разі прийняття відповідного рішення) відображаються в графі 10 "Фактичні видатки" окремими формами N 2д чи N 2м. Дані цих форм ураховуються у зведеному звіті форми N 2д "Звіт про виконання загального фонду кошторису установи" або N 2м "Звіт про виконання загального фонду кошторису установи".
Головні розпорядники коштів, що мають у своєму підпорядкуванні одержувачів бюджетних коштів, до зведеного річного фінансового звіту подають два зведених звіти форми N 2д за всіма кодами програмної класифікації видатків державного бюджету або N 2м за всіма кодами тимчасової класифікації видатків місцевих бюджетів:
щодо бюджетних установ;
щодо одержувачів бюджетних коштів.
Одержувачі бюджетних коштів (підприємства і госпрозрахункові організації, громадські та інші організації, які одержують кошти з бюджету як фінансову підтримку або на виконання загальнодержавних програм) у формі N 2д "Звіт про виконання загального фонду кошторису установи" та N 2м "Звіт про виконання загального фонду кошторису установи" у графі 10 "Фактичні видатки" проставляють суму фактичних видатків на звітну дату, але не більшу, ніж затверджена в кошторисі на звітний рік.
7. Форма N 2-валюта "Звіт про використання коштів загального фонду бюджету з міжнародної діяльності України" (додаток 7) складається установами, що отримують кошти загального фонду державного бюджету в іноземній валюті. Звіт складається за кожною програмою у розрізі кодів економічної класифікації видатків. При цьому операції, здійснені в іноземній валюті, відображаються в національній валюті України в сумах, які визначаються шляхом перерахунку іноземної валюти за курсом Національного банку України. Перерахунок здійснюється відповідно до Порядку відображення в обліку операцій в іноземній валюті, затвердженого наказом Державного казначейства України від 24.07.2001 N 126 (z0670-01) та зареєстрованого в Міністерстві юстиції України 06.08.2001 за N 670/5861.
Кошти державного бюджету з міжнародної діяльності, що отримують бюджетні установи в національній валюті України, у формі N 2-валюта не відображаються.
Окремі графи звіту N 2-валюта заповнюються у такому порядку:
У графі 2 "Затверджено кошторисом на рік" проставляється сума планового асигнування загального фонду, затверджена кошторисом з міжнародної діяльності.
Якщо протягом звітного періоду до кошторису були внесені зміни, то в графі "Затверджено кошторисом на рік" проставляється сума уточненого асигнування.
Графа 3 "План асигнувань на звітний період" у річному фінансовому звіті не заповнюється.
Графа 4 "Ліміти асигнувань звітного періоду" не заповнюється.
У графі 5 "Залишок коштів на початок звітного року - ін.валюта" записується сума залишку коштів на поточному рахунку на початок звітного року в іноземній валюті.
У графі 6 "Залишок коштів на початок звітного року - грн." записується сума залишку коштів на поточному рахунку на початок звітного року в іноземній валюті, що перерахована в національну валюту за курсом Національного банку України на початок року.
У графі 7 "Надійшло коштів за звітний рік - ін.валюта" відображається сума коштів загального фонду бюджету, яка фактично надійшла на ім'я бюджетної установи в іноземній валюті.
У графі 8 "Надійшло коштів за звітний рік - грн." відображається сума коштів загального фонду бюджету, яка в іноземній валюті фактично надійшла на ім'я бюджетної установи. У цій графі наводиться сума коштів, що перерахована в національну валюту за курсом Національного банку України на дату здійснення операції.
У графі 9 "Курсова різниця - грн." наводиться сума курсової різниці, що утворилася при оцінці однакової кількості одиниць іноземної валюти в національну при різних валютних курсах.
У графі 10 "Касові видатки - ін.валюта" відображається сума касових видатків бюджетної установи із загального фонду бюджету, проведена в іноземній валюті шляхом перерахування коштів з поточного рахунку за всіма видами операцій.
У графі 11 "Касові видатки - грн." наводиться сума касових видатків бюджетної установи із загального фонду бюджету в розрізі кодів економічної класифікації видатків, проведена в іноземній валюті шляхом перерахування коштів з поточного рахунку за всіма видами операцій. У цій графі наводиться сума, перерахована в національну валюту за курсом Національного банку України на дату здійснення операції.
У графі 12 "Фактичні видатки - ін.валюта" наводиться сума фактичних видатків бюджетної установи, тобто дійсні витрати, що оформлені та підтверджуються відповідними документами і проведені в іноземній валюті.
У графі 13 "Фактичні видатки - грн." відображається сума фактичних видатків бюджетної установи, тобто дійсні витрати, що оформлені та підтверджуються відповідними документами і проведені в іноземній валюті. У цій графі наводиться сума, яка перерахована в національну валюту за курсом Національного банку України на дату здійснення операції.
У графі 14 "Залишок коштів на кінець звітного року - ін.валюта" записується сума залишку коштів на поточному рахунку на кінець звітного періоду в іноземній валюті.
У графі 15 "Залишок коштів на кінець звітного року - грн." записується сума залишку коштів на поточному рахунку на кінець звітного періоду в іноземній валюті, що перерахована в національну валюту України за курсом Національного банку України на звітну дату.
8. Звіти форми N 4д про надходження і використання коштів спеціального фонду складаються установами, які отримують кошти державного бюджету в розрізі кодів програмної класифікації видатків за формами:
N 4-1д "Звіт про надходження і використання коштів, отриманих як плата за послуги, що надаються бюджетними установами";
N 4-2д "Звіт про надходження і використання коштів, отриманих за іншими джерелами власних надходжень бюджетних установ";
N 4-3д "Звіт про надходження і використання інших надходжень спеціального фонду".
Звіти форми N 4м про надходження і використання коштів спеціального фонду складаються установами, які отримують кошти місцевих бюджетів в розрізі кодів тимчасової класифікації видатків місцевих бюджетів за формами:
N 4-1м "Звіт про надходження і використання коштів, отриманих як плата за послуги, що надаються бюджетними установами";
N 4-2м "Звіт про надходження і використання коштів, отриманих за іншими джерелами власних надходжень бюджетних установ";
N 4-3м "Звіт про надходження і використання інших надходжень спеціального фонду".
Заповнення окремих граф звітів форм N 4д та N 4м здійснюється за таким порядком:
У графі "Затверджено кошторисом на рік" відображається річна сума планового асигнування за відповідним джерелом надходжень спеціального фонду згідно із Зведенням показників спеціального фонду кошторису на рік (форма якого затверджена наказом Міністерства фінансів України від 28.01.2002 N 57 (z0086-02) "Про затвердження документів, що застосовуються в процесі виконання бюджету", зареєстрованим в Міністерстві юстиції України 01.02.2002 за N 86/6374).
Якщо протягом звітного року до кошторису були внесені зміни, то в графі "Затверджено кошторисом на рік" проставляється сума з урахуванням унесених змін (у т.ч. за надходженнями в натуральному вигляді).
У графах "Залишок на початок року" та "Залишок на кінець звітного періоду" форми N 4-1д "Звіт про надходження і використання коштів, отриманих як плата за послуги, що надаються бюджетними установами", N 4-1м "Звіт про надходження і використання коштів, отриманих як плата за послуги, що надаються бюджетними установами", N 4-2д "Звіт про надходження і використання коштів, отриманих за іншими джерелами власних надходжень бюджетних установ", N 4-2м "Звіт про надходження і використання коштів, отриманих за іншими джерелами власних надходжень бюджетних установ" наводяться загальні суми залишків грошових коштів на поточних або спеціальних реєстраційних рахунках без розподілу за кодами економічної класифікації видатків. Залишки повинні відповідати даним виписок зі спеціальних реєстраційних (поточних) рахунків органів Державного казначейства України (установ банків) на ці дати.
У графах "Залишок на початок року" та "Залишок на кінець звітного періоду" форми N 4-3д "Звіт про надходження і використання інших надходжень спеціального фонду" та N 4-3м "Звіт про надходження і використання інших надходжень спеціального фонду" залишки грошових коштів проставляються з розподілом за кодами економічної класифікації видатків. Загальна сума повинна відповідати залишкам за даними виписок зі спеціальних реєстраційних (поточних) рахунків, відкритих в органах Державного казначейства України (установах банків) на ці дати.
У графі "Перераховано залишок" відображається сума коштів відповідного джерела надходжень спеціального фонду минулого звітного року, що була відповідно до чинного законодавства України перерахована у звітному році і не є касовими видатками, а також не може бути віднесена на зменшення надходжень поточного року (перерахована до бюджету; повернена установі, що надала ці кошти, тощо).
У графі "Нараховано доходів" відображається сума доходу, нарахованого в бухгалтерському обліку установи.
Графа "Нараховано доходів" введена лише у формах N 4-1д "Звіт про надходження і використання коштів, отриманих як плата за послуги, що надаються бюджетними установами" та N 4-1м "Звіт про надходження і використання коштів, отриманих як плата за послуги, що надаються бюджетними установами".
У графі "Надійшло коштів" відображається сума надходжень спеціального фонду за відповідним джерелом надходжень, що надійшла на спеціальний реєстраційний (поточний) рахунок бюджетної установи у звітному році, мінус суми коштів, що повернені фізичним і юридичним особам та/або перераховані підвідомчому органу або органу вищого рівня.
У графі "Касові видатки" відображається сума касових видатків спеціального фонду бюджету за відповідним джерелом надходжень у розрізі кодів економічної класифікації, тобто видатків, що проведені шляхом перерахування коштів зі спеціальних реєстраційних (поточних) рахунків, відкритих в органах Державного казначейства України (установах банків) за будь-якими видами операцій. Видатки зменшуються на суми, що надійшли на спеціальні реєстраційні (поточні) рахунки на відновлення касових видатків.
У графі "Фактичні видатки" відображаються фактичні видатки бюджетної установи за звітний рік у розрізі кодів економічної класифікації видатків, тобто дійсні витрати, що оформлені та підтверджуються відповідними документами, у тому числі видатки за несплаченими рахунками кредиторів, за нарахованою і невиплаченою заробітною платою, стипендіями тощо.
Фактичні видатки зменшуються на суми, що надійшли на спеціальні реєстраційні (поточні) рахунки на відновлення касових видатків звітного року, якщо вони були віднесені на фактичні видатки.
У графі "Залишок на кінець звітного періоду (у гривнях)" наводяться залишки грошових коштів у гривнях.
9. Форма N 4-1д "Звіт про надходження і використання коштів, отриманих як плата за послуги, що надаються бюджетними установами" (додаток 8) та N 4-1м "Звіт про надходження і використання коштів, отриманих як плата за послуги, що надаються бюджетними установами" (додаток 9) складаються установами, що отримують плату за послуги, які надаються бюджетними установами відповідно до чинного законодавства України. Вони мають постійний характер і обов'язково плануються у кошторисі. Форми N 4-1д та N 4-1м включають плату за послуги, надання яких пов'язане з виконанням основних функцій та завдань бюджетної установи; кошти, що отримуються бюджетними установами від господарської та/або виробничої діяльності; плату за оренду майна бюджетних установ; кошти, що отримуються бюджетними установами від реалізації майна. Надходження від реалізації майна, визначеного пунктом 10 статті 8 Закону України "Про Державний бюджет України на 2002 рік" (2905-14) , відображається за формами N 4-3д "Звіт про надходження і використання інших надходжень спеціального фонду".
Використовують ці кошти за цільовим призначенням згідно з кошторисом.
Крім того, складається зведений звіт форми N 4-1д за всіма кодами програмної класифікації видатків державного бюджету та N 4-1м за всіма кодами тимчасової класифікації видатків місцевих бюджетів.
Рядки 020, 030, 040, 050 заповнюються тільки у графі 8 "Надійшло коштів".
10. Форми N 4-2д "Звіт про надходження і використання коштів, отриманих за іншими джерелами власних надходжень бюджетних установ" (додаток 10) та N 4-2м "Звіт про надходження і використання коштів, отриманих за іншими джерелами власних надходжень бюджетних установ" (додаток 11) складаються установами, що отримують гранти та дарунки, благодійні внески, а також кошти на виконання окремих доручень. Сюди також відносяться інвестиції, що згідно з чинним законодавством України отримують бюджетні установи, у тому числі на будівництво житла. Ці кошти не мають постійного характеру та плануються лише у випадках, що попередньо обумовлені рішеннями Кабінету Міністрів України або за вже укладеними угодами, або за календарними планами проведення централізованих заходів.
Крім того, складається зведений звіт форми N 4-2д за всіма кодами програмної класифікації видатків державного бюджету та N 4-2м за всіма кодами тимчасової класифікації видатків місцевих бюджетів.
Рядки 020, 030 заповнюються тільки у графі 7 "Надійшло коштів".
11. Форми N 4-3д "Звіт про надходження і використання інших надходжень спеціального фонду" (додаток 12) та N 4-3м "Звіт про надходження і використання інших надходжень спеціального фонду" (додаток 13) складаються установами, які за розподілами головних розпорядників коштів отримують кошти, що відносяться до інших надходжень спеціального фонду бюджету. За такими самими формами відображаються кошти, які надходять безпосередньо на спеціальні реєстраційні рахунки бюджетних установ за іншими надходженнями спеціального фонду бюджету.
12. При перерахуванні коштів, відповідно до визначеного порядку, установою нижчого рівня установі вищого рівня або навпаки (крім операцій з централізованого постачання матеріальних цінностей) ці кошти установа, що перераховує їх, відображає як зменшення доходів у звіті форми N 4д або N 4м залежно від джерела утворення коштів спеціального фонду.
Установою - отримувачем коштів вони відображаються як надходження доходів та використання згідно з кошторисами за формою N 4д або N 4м у залежності від джерела утворення коштів спеціального фонду.
13. Кожна бюджетна установа складає та подає у складі річного фінансового звіту тільки ті звіти за формами N 4д та N 4м про кошти спеціального фонду за відповідними видами коштів спеціального фонду, які має установа.
14. Форма N 5 "Звіт про рух необоротних активів" (додаток 14) відображає вартість необоротних активів бюджетної установи на початок і кінець року, їх рух протягом звітного року.
Заповнення окремих граф звіту форми N 5 здійснюється за таким порядком:
У рядку 010 "Будинки та споруди" наводиться сума коштів, які в бухгалтерському обліку бюджетної установи обліковуються за субрахунком 103 "Будинки та споруди".
У рядку 020 "з них житлові будинки" із суми коштів, які в бухгалтерському обліку бюджетної установи обліковуються за субрахунком 103 "Будинки та споруди", наводиться сума коштів житлових будинків.
У рядку 030 "Машини та обладнання" наводиться сума коштів, які в бухгалтерському обліку бюджетної установи обліковуються за субрахунком 104 "Машини та обладнання".
У рядку 040 "Транспортні засоби" наводиться сума коштів, які в бухгалтерському обліку бюджетної установи обліковуються за субрахунком 105 "Транспортні засоби".
У рядку 050 "Інструменти, прилади та інвентар" наводиться сума коштів, які в бухгалтерському обліку бюджетної установи обліковуються за субрахунком 106 "Інструменти, прилади та інвентар".
У рядку 060 "Робочі і продуктивні тварини" наводиться сума коштів, які в бухгалтерському обліку бюджетної установи обліковуються за субрахунком 107 "Робочі і продуктивні тварини".
У рядку 070 "Інші основні засоби" наводиться сума коштів, які в бухгалтерському обліку бюджетної установи обліковуються за субрахунком 109 "Інші основні засоби".
У рядку 080 "Бібліотечні фонди" наводиться сума коштів, які в бухгалтерському обліку бюджетної установи обліковуються за субрахунком 112 "Бібліотечні фонди".
У рядку 090 "Білизна, постільні речі, одяг та взуття" наводиться сума коштів, які в бухгалтерському обліку бюджетної установи обліковуються за субрахунком 114 "Білизна, постільні речі, одяг та взуття".
У рядку 100 "Авторські та суміжні з ними права" наводиться сума коштів, які в бухгалтерському обліку бюджетної установи обліковуються за субрахунком 121 "Авторські та суміжні з ними права".
У рядку 110 "Інші нематеріальні активи" наводиться сума коштів, які в бухгалтерському обліку бюджетної установи обліковуються за субрахунком 122 "Інші нематеріальні активи".
У рядку 120 "Інші необоротні активи" наводиться сума коштів, які в бухгалтерському обліку бюджетної установи обліковуються за субрахунками 101 "Земельні ділянки", 102 "Капітальні витрати на поліпшення земель", 108 "Багаторічні насадження", 111 "Музейні цінності, експонати зоопарків, виставок", 113 "Малоцінні необоротні матеріальні активи", 115 "Тимчасові нетитульні споруди", 116 "Природні ресурси", 117 "Інвентарна тара", 118 "Матеріали довготривалого використання для наукових цілей", 119 "Необоротні матеріальні активи спеціального призначення".
У рядку 130 "Разом необоротних активів" проставляється сума коштів необоротних активів, які в бухгалтерському обліку бюджетної установи обліковуються на субрахунках 101, 102, 103, 104, 105, 106, 107, 108, 109, 111, 112, 113, 114, 115, 116, 117, 118, 119, 121, 122.
У рядку 140 "Надійшло - разом" наводиться сума коштів необоротних активів, які надійшли до бюджетної установи протягом звітного року.
У рядку 150 "за рахунок асигнувань загального фонду бюджету" наводиться сума необоротних активів, які надійшли за рахунок асигнувань загального фонду бюджету.
У рядку 160 "за рахунок надходжень спеціального фонду бюджету" наводиться сума необоротних активів, отриманих за рахунок надходжень спеціального фонду бюджету.
У рядку 170 "від безоплатних надходжень" наводиться сума необоротних активів, які отримані безоплатно від установи вищого рівня або підвідомчих установ.
У рядку 180 "за рахунок індексації" наводиться сума коштів, яка відображена в бухгалтерському обліку бюджетної установи в результаті проведення щорічної індексації необоротних активів.
У рядку 190 "за рахунок інших надходжень" наводиться сума коштів, яка відображена в бухгалтерському обліку бюджетної установи за рахунок інших надходжень (наприклад, у результаті проведення переоцінки необоротних активів, якщо вона проводилася протягом звітного року, виявлення надлишку необоротних активів під час проведення інвентаризації).
У рядку 200 "Вибуло - разом" наводиться сума коштів необоротних активів, які були списані з бухгалтерського обліку бюджетною установою протягом звітного року.
У рядку 210 "у тому числі списано недостач за рахунок установи" наводиться сума коштів необоротних активів, які списані з бухгалтерського обліку як недостача за рахунок установи.
У рядку 220 "у тому числі списано недостач за рахунок винних осіб" наводиться сума коштів необоротних активів, що були списані з бухгалтерського обліку як недостача за рахунок винних осіб.
У рядку 230 "у тому числі вибуло від безоплатних передач" наводиться сума коштів необоротних активів, які передані безоплатно установі вищого рівня або підвідомчим установам.
У рядку 240 "у тому числі вибуло від ветхості, зносу" наводиться сума коштів необоротних активів, які списані з бухгалтерського обліку від ветхості, зносу.
У рядку 250 "у тому числі вибуло від реалізації зайвого й непотрібного майна" наводиться сума коштів необоротних активів, які списані з бухгалтерського обліку у зв'язку з реалізацією зайвого й непотрібного майна.
15. Форма N 6 "Звіт про рух матеріалів і продуктів харчування" (додаток 15) відображає рух протягом року матеріалів і продуктів харчування та їх залишки на початок і кінець року.
Заповнення окремих граф звіту форми N 6 здійснюється за таким порядком:
У рядку 010 "Матеріали для учбових, наукових та інших цілей" наводиться сума коштів матеріалів, які в бухгалтерському обліку бюджетної установи обліковуються за субрахунком 231 "Матеріали для учбових, наукових та інших цілей".
Рядки 020, 030, 040 заповнюються науково-дослідними установами, які з рядка 010 виділяють суму коштів матеріалів, а саме: "у тому числі дорогоцінні метали, скло, реактиви".
У рядку 050 "Продукти харчування" наводиться сума коштів, які в бухгалтерському обліку бюджетної установи обліковуються за субрахунком 232 "Продукти харчування".
У рядку 060 "Медикаменти і перев'язувальні засоби" наводиться сума коштів, які в бухгалтерському обліку бюджетної установи обліковуються за субрахунком 233 "Медикаменти і перев'язувальні засоби".
У рядку 070 "Господарські матеріали і канцелярське приладдя" наводиться сума коштів, які в бухгалтерському обліку бюджетної установи обліковуються за субрахунком 234 "Господарські матеріали і канцелярське приладдя".
У рядку 080 "із них будівельні матеріали для поточного і капітального ремонту" з усієї суми коштів, які в бухгалтерському обліку бюджетної установи обліковуються за субрахунком 234 "Господарські матеріали і канцелярське приладдя", виділяються будівельні матеріали для поточного і капітального ремонту.
У рядку 090 "Паливо, горючі і мастильні матеріали" наводиться сума коштів, які в бухгалтерському обліку бюджетної установи обліковуються за субрахунком 235 "Паливо, горючі і мастильні матеріали".
У рядку 100 "Тара" наводиться сума коштів, які в бухгалтерському обліку бюджетної установи обліковується за субрахунком 236 "Тара".
У рядку 110 "Матеріали в дорозі" наводиться сума коштів, які в бухгалтерському обліку бюджетної установи обліковуються за субрахунком 237 "Матеріали в дорозі".
У рядку 120 "Запасні частини до машин і обладнання" наводиться сума коштів, які в бухгалтерському обліку бюджетної установи обліковуються за субрахунком 238 "Запасні частини до машин і обладнання".
У рядку 130 "Інші матеріали" наводиться сума коштів, які в бухгалтерському обліку бюджетної установи обліковуються за субрахунком 239 "Інші матеріали".
У рядку 140 "Разом матеріалів і продуктів харчування" проставляється сума коштів, які в бухгалтерському обліку бюджетної установи обліковуються на субрахунках 231, 232, 233, 234, 235, 236, 237, 238, 239.
У рядку 150 "Надійшло - разом" наводиться сума коштів матеріалів, які надійшли до бюджетної установи протягом звітного року.
У рядку 160 "у тому числі одержано безплатно" з усієї суми коштів, які надійшли до бюджетної установи протягом звітного року, наводиться сума коштів одержаних безплатно матеріалів від установи вищого рівня або підвідомчих установ.
У рядку 170 "Вибуло - разом" наводиться сума коштів, списаних з бухгалтерського обліку бюджетною установою протягом звітного року матеріалів.
У рядку 180 "у тому числі передано безплатно" наводиться вартість переданих безплатно матеріалів установі вищого рівня або підвідомчим установам.
У рядку 190 "у тому числі списано від псування і стихійного лиха" наводиться вартість списаних з бухгалтерського обліку матеріалів через псування і стихійне лихо.
У рядку 200 "у тому числі списано недостач і крадіжок: за рахунок установи" наводиться вартість списаних з бухгалтерського обліку матеріалів як недостача за рахунок установи.
У рядку 210 "у тому числі списано недостач і крадіжок: за рахунок винних осіб" наводиться вартість списаних з бухгалтерського обліку матеріалів як недостача за рахунок винних осіб.
При проведенні переоцінки матеріалів і продуктів харчування її результати відображаються у звіті за рядком 150.
16. Форма N 7д "Звіт про заборгованість бюджетних установ" (додаток 16) складається установами, що отримують кошти державного бюджету на підставі даних бухгалтерського обліку про фактичну дебіторську та кредиторську заборгованість, яка виникла в установі при виконанні кошторису за звітний та минулі роки і яка на кінець звітного року залишилась на обліку або була списана. Звіт складається в розрізі кодів економічної та програмної класифікації видатків і містить інформацію про заборгованість бюджетних установ як за видатками, так і за нарахованими доходами.
Форма N 7м "Звіт про заборгованість бюджетних установ" (додаток 17) складається установами, що отримують кошти місцевих бюджетів на підставі даних бухгалтерського обліку про фактичну дебіторську та кредиторську заборгованість, яка виникла в установі при виконанні кошторису за звітний та минулі роки і яка на кінець звітного року залишилась на обліку або була списана. Звіт складається в розрізі кодів економічної та тимчасової класифікації видатків місцевих бюджетів і містить інформацію про заборгованість установ як за видатками, так і за нарахованими доходами.
Звіт форми N 7д та N 7м складається окремо за коштами, отриманими із загального та спеціального фондів кошторису.
Заповнення окремих граф звітів форм N 7д та N 7м здійснюється за таким порядком:
У рядку 010 "Доходи" відображається загальна сума дебіторської та загальна сума кредиторської заборгованості на звітну дату, що виникла при наданні послуг. Наприклад:
дебіторська заборгованість - нарахований і неотриманий дохід за надані послуги;
кредиторська заборгованість - надходження оплати за надану послугу в більшій сумі, ніж була нарахована.
Заборгованість за доходами відображається у звітності загальною сумою і не поділяється за кодами економічної класифікації видатків.
Рядок 010 заповнюється лише у звітах за спеціальним фондом (за коштами, отриманими як плата за послуги, які надаються бюджетними установами відповідно до чинного законодавства України).
У рядку 020 "Видатки - всього на утримання установи" відображається сума узагальненої заборгованості установи за звітний рік, що виникла при виконанні видаткової частини кошторису і яка відноситься до основної діяльності установи.
Рядки з 030 "Поточні видатки" до 590 "Нерозподілені видатки" включно розшифровують рядок 020 і відображають заборгованість за видатками в розрізі кодів економічної класифікації видатків.
Рядок 600 "Разом" складається із суми рядків 010 "Доходи" та 020 "Видатки - всього на утримання установи".
У графі 4 "Дебіторська заборгованість - на початок року" наводиться сума дебіторської заборгованості установи за станом на 01.01.2002, що відповідає даним бухгалтерського обліку та даним форм N 1 "Баланс" і N 7 "Звіт про заборгованість бюджетних установ" на кінець періоду річного фінансового звіту за 2001 рік.
У графі 5 "Дебіторська заборгованість на звітну дату - всього" відображається сума дебіторської заборгованості установи, що виникла при виконанні кошторису за звітний та минулі роки і перебуває на бухгалтерському обліку за станом на дату складання звіту.
У графі 6 "Дебіторська заборгованість на звітну дату, з неї: строк позовної давності якої минув" із суми, указаної у графі 5, уточнюється сума дебіторської заборгованості, строк позовної давності якої минув і яка на звітну дату перебуває на бухгалтерському обліку.
У графі 7 "Дебіторська заборгованість на звітну дату, з неї: що перебуває на балансі більше 1 місяця" із суми, указаної у графі 5, уточнюється сума дебіторської заборгованості, що перебуває на балансі установи більше 1 місяця.
У графі 8 "Дебіторська заборгованість - списана" наводиться сума дебіторської заборгованості, яка мала прострочений строк позовної давності і була списана протягом звітного року за порядком, визначеним наказом Головного управління Державного казначейства України від 30.10.98 N 90 (z0728-98) "Про затвердження Інструкції з інвентаризації основних засобів, нематеріальних активів, товарно-матеріальних цінностей, грошових коштів і документів, розрахунків та інших статей балансу", зареєстрованим у Міністерстві юстиції України 16.11.98 за N 728/3168, із змінами та доповненнями.
У графі 9 "Кредиторська заборгованість - на початок року" наводиться сума кредиторської заборгованості бюджетної установи за станом на 01.01.2002, що відповідає даним бухгалтерського обліку та даним форм N 1 "Баланс" і N 7 "Звіт про заборгованість бюджетних установ" на кінець періоду річного фінансового звіту за 2001 рік.
У графі 10 "Кредиторська заборгованість на звітну дату - всього" відображається сума кредиторської заборгованості установи, що виникла при виконанні кошторису за звітний та минулі роки і перебуває на бухгалтерському обліку за станом на дату складання звіту.
У графі 11 "Кредиторська заборгованість на звітну дату, з неї: строк позовної давності якої минув" із суми, указаної у графі 10, уточнюється сума кредиторської заборгованості, строк позовної давності якої минув і яка перебуває на бухгалтерському обліку на звітну дату.
У графі 12 "Кредиторська заборгованість - списана" наводиться сума кредиторської заборгованості, що мала прострочений строк позовної давності і яка була списана протягом звітного року за порядком, визначеним наказом Державного казначейства України від 08.05.2001 N 73 (z0458-01) "Про затвердження Порядку списання кредиторської заборгованості бюджетних установ, строк позовної давності якої минув", зареєстрованим у Міністерстві юстиції України 29.05.2001 за N 458/5649, та суми списаної кредиторської заборгованість бюджетних установ відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 11.07.2002 N 961 (961-2002-п) "Про затвердження Порядку списання заборгованості бюджетних установ і бюджетів усіх рівнів на 1 січня 2001 р. перед суб'єктами господарювання незалежно від форми власності, яким заборгованість з платежів до бюджету списана у відповідних обсягах".
У графі 13 "Дебіторська заборгованість на звітну дату - всього (у гривнях)" наводиться сума дебіторської заборгованості на звітну дату у гривнях.
У графі 14 "Кредиторська заборгованість на звітну дату - всього (у гривнях)" наводиться сума кредиторської заборгованості на звітну дату у гривнях.
17. До форм N 7д та N 7м включається заборгованість за сумами недостач і крадіжок коштів та матеріальних цінностей, збитків за псування матеріальних цінностей, віднесених на рахунок винних осіб, та за іншими сумами, що підлягають утриманню в установленому порядку.
18. Усі операції бюджетної установи (у т.ч. заборгованість), що виникли за видатками, не передбаченими кошторисами доходів та видатків бюджетної установи (наприклад, заборгованість за виплатою допомоги і компенсацій громадянам, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи), у звітах форм N 4д, N 4м про надходження і використання коштів спеціального фонду, N 7д, N 7м "Звіт про заборгованість бюджетних установ" та форм N 8д, N 8м "Звіт про фінансові зобов'язання бюджетних установ" не відображаються.
19. Форма N 7д.1 "Звіт про заборгованість бюджетних установ" (додаток 18).
Форма N 7м.1 "Звіт про заборгованість бюджетних установ" (додаток 19).
Звіти за формами N 7д.1 та N 7м.1 складаються за сумами заборгованості установи за звітний рік, що виникла при виконанні видаткової частини кошторису за окремими програмами, передбаченими у Державному бюджеті України (за придбані та відпущені матеріальні цінності, за надані пільгові довготермінові кредити тощо). Ця заборгованість не пов'язана з видатками установи на її утримання.
У формі N 7д.1 у рядках 010, 020, 030 відображається сума заборгованості установи за звітний рік, що виникла при виконанні видаткової частини кошторису за окремими програмами, передбаченими у державному бюджеті.
У формі N 7м.1 у рядку 010 відображається сума заборгованості установи за звітний рік, що виникла при виконанні видаткової частини кошторису за окремими програмами, передбаченими у місцевому бюджеті.
20. Форма N 8д "Звіт про фінансові зобов'язання бюджетних установ" (додаток 20) складається всіма установами, що отримують кошти загального та спеціального фондів (крім власних надходжень) Державного бюджету України. Звіт складається за кожною програмою у розрізі кодів економічної класифікації видатків.
Форма N 8м "Звіт про фінансові зобов'язання бюджетних установ" (додаток 21) складається всіма установами, що отримують кошти загального та спеціального фондів (крім власних надходжень) місцевих бюджетів. Звіт складається за кожним кодом тимчасової класифікації видатків місцевих бюджетів у розрізі кодів економічної класифікації видатків.
Заповнення окремих граф звітів форм N 8д та N 8м здійснюється за таким порядком:
У графі 4 "Затверджено кошторисом на рік" проставляється затверджена в кошторисі річна сума планового асигнування загального фонду з урахуванням запроваджених протягом року змін до кошторисів.
У графах 5 "Зобов'язання на початок року зареєстровані - всього" та 11 "Зобов'язання на звітну дату зареєстровані - всього" відображаються несплачені фінансові зобов'язання (рахунки-фактури, акти виконаних робіт тощо), зареєстровані в органі Державного казначейства України.
Дані графи 5 повинні відповідати даним графи 7 "На звітну дату зареєстровано - всього" річної форми N 8 "Звіт про зобов'язання бюджетних установ" за 2001 рік.
Дані графи 11 повинні відповідати сумі даних у графах 12 та 13 відповідної форми N 8д або N 8м "Звіт про фінансові зобов'язання бюджетних установ".
У графах 6 "Зобов'язання на початок року зареєстровані - з них кредиторська заборгованість" та 12 "Зобов'язання на звітну дату зареєстровані - з них кредиторська заборгованість" відображається із всієї суми фінансових зобов'язань, зареєстрованих в органі Державного казначейства України, сума, яка є кредиторською заборгованістю установи за зареєстрованими зобов'язаннями.
У графах 7 "Зобов'язання на початок року незареєстровані (кредиторська заборгованість)" та 14 "Зобов'язання на звітну дату незареєстровані (кредиторська заборгованість)" відображається сума кредиторської заборгованості, яка не зареєстрована в органі Державного казначейства України.
Сума даних у графах 6 та 7 повинна відповідати даним графи 9 "Кредиторська заборгованість на початок року" відповідної форми N 7д або N 7м "Звіт про заборгованість бюджетних установ".
Сума даних у графах 12 та 14 повинна відповідати даним графи 10 "Кредиторська заборгованість на звітну дату" відповідної форми N 7д або N 7м "Звіт про заборгованість бюджетних установ".
У графі 8 "Зняті з обліку фінансові зобов'язання" відображаються суми фінансових зобов'язань, які були зареєстровані на 01.01.2002 року і зняті з обліку, згідно зі складеним реєстром, протягом 2002 року.
У графі 9 "Зареєстровані зобов'язання поточного року" відображається сума фінансових зобов'язань, які зареєстровані протягом поточного року в органі Державного казначейства України. Сума наводиться наростаючим підсумком з початку року мінус зняті зобов'язання поточного року.
У графі 10 "Касові видатки" відображається сума касових видатків установи за звітний період. Дані цієї графи повинні відповідати аналогічним даним форми N 2д, N 2м "Звіт про виконання загального фонду кошторису установи".
У графі 13 "Зобов'язання на звітну дату зареєстровані - з них формальні зобов'язання" відображається сума зобов'язань, які не відображені в бухгалтерському обліку як кредиторська та/або дебіторська заборгованість, але зареєстровані в органі Державного казначейства України як фінансові зобов'язання.
Форми N 8д "Звіт про фінансові зобов'язання бюджетних установ" та N 8м "Звіт про фінансові зобов'язання бюджетних установ" складаються розпорядниками бюджетних коштів та одержувачами бюджетних коштів, які обслуговуються в органах Державного казначейства України.
21. Форма N 9 "Звіт про результати фінансової діяльності" (додаток 22) складається бюджетними установами для відображення результату їх фінансової діяльності за звітний рік. Результат фінансової діяльності бюджетної установи визначається шляхом списання підсумковими оборотами доходів та видатків за 2002 рік.
У звіті відображаються операції, проведені за доходами або видатками бюджетної установи, або операції, наслідками яких є збільшення або зменшення доходів та/або видатків бюджетної установи. Так результат переоцінок може впливати як на збільшення доходів бюджетної установи, так і на збільшення видатків.
Заповнення окремих граф звітів форми N 9 здійснюється за таким порядком:
Загальний фонд
У рядку 010 "Отримані асигнування" наводяться асигнування із загального фонду бюджету, що надійшли бюджетній установі протягом звітного року. Якщо залишки бюджетних асигнувань перераховувались протягом звітного року до бюджету, то сума отриманих асигнувань відображається за мінусом перерахованих до бюджету залишків.
У рядку 020 "Оприбутковані надлишки матеріалів" наводиться сума коштів оприбуткованих надлишків матеріалів, виявлених під час проведення інвентаризації.
У рядку 030 "Дооцінка матеріалів" наводиться сума коштів проведеної дооцінки матеріалів.
У рядку 040 "Централізоване забезпечення" наводиться сума коштів оприбуткованих матеріальних цінностей, отриманих шляхом централізованого постачання.
У рядку 050 "Інші доходи" наводиться сума коштів, яка відображається у бухгалтерському обліку як інші доходи загального фонду.
У рядку 060 "Списана кредиторська заборгованість" відображається сума коштів списаної кредиторської заборгованості протягом звітного року.
У рядку 070 "Видатки загального фонду" наводяться видатки звітного року, проведені за рахунок коштів загального фонду, та відображаються кошти, що надійшли на відновлення касових видатків.
У рядку 071 "з них видатки за незавершеним капітальним будівництвом" наводяться витрати за незакінченими або закінченими, але не зданими в експлуатацію об'єктами капітального будівництва, що проведені за рахунок загального фонду.
У рядку 080 "Списані недостачі матеріалів" наводиться сума коштів, яка списана бюджетною установою на підставі підтвердних документів при недостачі матеріалів.
У рядку 090 "Списана дебіторська заборгованість" відображається сума коштів списаної дебіторської заборгованості протягом звітного року.
У рядку 100 "Результат переоцінок" відображається результат переоцінок матеріальних, нематеріальних і фінансових активів, курсових різниць від операцій в іноземній валюті, що склався за звітний рік.
У рядку 110 "Фінансовий результат за загальним фондом" проставляється фінансовий результат виконання кошторису установи за звітний бюджетний рік у частині загального фонду.
Спеціальний фонд
У частині звіту "Спеціальний фонд" інформація наводиться загальна за всіма видами спеціального фонду: плата за послуги, що надаються бюджетними установами, інші джерела власних надходжень бюджетних установ, інші надходження спеціального фонду.
У рядку 120 "Доходи" відображаються сума нарахованих коштів, які будуть отримані як плата за послуги, кошти, отримані за іншими джерелами власних надходжень, або кошти, що фактично надійшли на рахунок установи (інші надходження) спеціального фонду кошторису за звітний рік.
У рядку 130 "Оприбутковані надлишки матеріалів" наводиться сума коштів оприбуткованих надлишків матеріалів, виявлених під час проведення інвентаризації.
У рядку 140 "Дооцінка матеріалів" наводиться сума коштів проведеної за звітний рік дооцінки матеріалів.
У рядку 150 "Централізоване забезпечення" наводиться сума коштів оприбуткованих матеріальних цінностей, отриманих шляхом централізованого постачання.
У рядку 160 "Інші доходи" наводиться сума коштів, що відображаються у бухгалтерському обліку як інші доходи спеціального фонду.
У рядку 170 "Списана кредиторська заборгованість" наводиться сума коштів списаної кредиторської заборгованості.
У рядку 180 "Видатки спеціального фонду" відображаються видатки звітного року, проведені за рахунок коштів спеціального фонду з врахуванням коштів, що надійшли на відновлення касових видатків.
У рядку 181 "з них видатки за незавершеним капітальним будівництвом" відображаються витрати за незакінченими або закінченими, але не зданими в експлуатацію об'єктами капітального будівництва, що проведені за рахунок спеціального фонду.
У рядку 182 "з них спрямовано на покриття видатків загального фонду" відображається сума коштів, які були спрямовані на покриття видатків загального фонду.
У рядку 190 "Списані недостачі матеріалів" наводиться сума коштів, які списані при недостачі матеріалів.
У рядку 200 "Списана дебіторська заборгованість" наводиться сума коштів списаної дебіторської заборгованості.
У рядку 210 "Результат переоцінок" відображається результат переоцінок матеріальних, нематеріальних і фінансових активів, курсових різниць від операцій в іноземній валюті, що склався за звітний рік.
У рядку 220 "Фінансовий результат за спеціальним фондом" проставляється фінансовий результат виконання кошторису установи за звітний бюджетний рік у частині спеціального фонду.
Дані графи 3 "За попередній рік" повинні відповідати даним графи 3 "За звітний рік" річної форми N 9 "Звіт про результати фінансової діяльності" за 2001 рік.
22. Форма N 15 "Звіт про недостачі та крадіжки грошових коштів та матеріальних цінностей в бюджетних установах" відображає недостачі та крадіжки грошей і матеріальних цінностей в розрізі заходів, що були проведені для їх усунення.
Відшкодування сум збитків здійснюється відповідно до Закону України "Про визначення розміру збитків, завданих підприємству, установі, організації розкраданням, знищенням (псуванням), нестачею або втратою дорогоцінних металів, дорогоцінного каміння та валютних цінностей", зі змінами та доповненнями, та постанови Кабінету Міністрів України від 22 січня 1996 року N 116 (116-96-п) "Про затвердження Порядку визначення розміру збитків від розкрадання, нестачі, знищення (псування) матеріальних цінностей", із змінами та доповненнями.
23. Пояснювальна записка повинна відобразити:
короткий опис діяльності бюджетної установи;
основні фактори, що вплинули на виконання кошторису, дані про заборгованість за заробітною платою та іншими соціальними виплатами;
зміни у фінансовому стані бюджетної установи за звітний рік;
результати проведення щорічної інвентаризації активів та зобов'язань (відповідно до вимог постанови Кабінету Міністрів України від 28 лютого 2000 року N 419 (419-2000-п) "Про затвердження Порядку подання фінансової звітності", із змінами та доповненнями);
стан дебіторської та кредиторської заборгованості установи на кінець звітного року, причини проведення попередньої оплати та отримання товарів, робіт, послуг без здійснення платежів за них;
суми списаної протягом звітного року дебіторської заборгованості, строк позовної давності якої минув, відповідно до наказу Головного управління Державного казначейства України від 30.10.98 N 90 (z0728-98) "Про затвердження Інструкції з інвентаризації основних засобів, нематеріальних активів, товарно-матеріальних цінностей, грошових коштів і документів, розрахунків та інших статей балансу", зареєстрованого в Міністерстві юстиції України 16.11.98 за N 728/3168, із змінами та доповненнями, за формою, передбаченою у додатку 23. У разі невиконання вимог цього наказу причини невиконання наводяться у пояснювальній записці окремо;
суми списаної протягом звітного року кредиторської заборгованості відповідно до наказу Державного казначейства України від 08.05.2001 N 73 (z0458-01) "Про затвердження Порядку списання кредиторської заборгованості бюджетних установ, строк позовної давності якої минув", зареєстрованого в Міністерстві юстиції України 29.05.2001 за N 458/5649, із змінами та доповненнями, та відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 11.07.2002 N 961 (961-2002-п) "Про затвердження Порядку списання заборгованості бюджетних установ і бюджетів усіх рівнів на 1 січня 2001 р. перед суб'єктами господарювання незалежно від форми власності, яким заборгованість з платежів до бюджету списана у відповідних обсягах", за формою, передбаченою у додатку 24. Додаток складається за коштами загального та спеціального фондів. У разі невиконання вимог наведених наказу та постанови причини невиконання відображаються у пояснювальній записці окремо;
стан зобов'язань бюджетної установи на початок року та на кінець року з детальною розшифровкою зобов'язань, які виникли до 01.01.2001 року, через недоотримання асигнувань в 2001 та в 2002 роках (додаток 25). Довідка складається окремо за загальним та спеціальним фондами. Головними розпорядниками коштів ця довідка подається у складі зведеного річного звіту;
заборгованість з виплат допомоги і компенсацій громадянам, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи. Дана заборгованість у попередніх розшифровках дебіторської та кредиторської заборгованості не наводиться і подається окремою таблицею згідно з додатком 26;
реструктуризовану заборгованість бюджетної установи та підстави для неї;
у разі сплати до бюджету штрафів, накладених на бюджетну установу контрольними органами, - суму виплати, підставу, винних осіб;
анульовані та відновлені протоколи взаємозаліків і відмінені та відновлені векселі минулих періодів (головними розпорядниками у зведених фінансових звітах така інформація подається у вигляді таблиць довільної форми, де вказуються дата і номер протоколу (векселя), загальна сума, підприємство-учасник, у рахунок якої заборгованості проведено);
суму коштів спеціального фонду, що була спрямована на погашення заборгованості із соціальних виплат загального фонду або на інші потреби;
надходження гуманітарної допомоги та її використання;
суми отриманих позик, грантів та інвестицій у національній та іноземній валюті, підстави та мету їх отримання, номер розпорядчого документа, назву юридичної особи та строк погашення;
стан отримання та погашення позики, наданої за рахунок коштів міжнародних фінансових організацій (додаток 27) відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 10 жовтня 2001 року N 1317 (1317-2001-п) "Про порядок підготовки та реалізації проектів економічного і соціального розвитку України, які підтримуються міжнародними фінансовими організаціями";
розшифровку поточних рахунків, що перебувають в установах банків, підстави для наявності цих рахунків із зазначенням залишків на цих рахунках та виду коштів (для бюджетних установ, що згідно з чинним законодавством України переведені на казначейське обслуговування кошторисів);
інформацію про рух коштів на рахунках відділень АКБ "Україна" за коштами державного бюджету (якщо такі операції проводилися);
інформацію про стан депозитних операцій установ, де необхідно відобразити депозитні операції, що проводить бюджетна установа (залишки на рахунках), та вказати нормативно-правовий акт, на підставі якого проводяться ці операції (додаток 28).
Крім того, у пояснювальній записці до річного фінансового звіту обов'язково повинні бути викладені роз'яснення про розбіжності між плановими бюджетними асигнуваннями і фактичним надходженням коштів, між даними різних форм звітності, а також між показниками звітності на кінець 2001 року і на початок 2002 року (якщо такі розбіжності мали місце).
24. Операції з надходження і використання спеціального фонду за звітний рік, проведені в натуральній формі або в іноземній валюті (крім тих, для яких передбачена форма N 2-валюта), відображаються за окремими формами річної фінансової звітності, складеними за певним видом надходжень. Такі форми подаються до органів Державного казначейства України для врахування даних у зведених звітах за територією і візуються органами Державного казначейства України, але відповідальність за законність та правильність відображення у звітах зазначених вище операцій несуть розпорядники бюджетних коштів.
Показники форм річної фінансової звітності про операції, проведені в іноземній валюті, повинні бути перераховані в національну валюту за порядком, визначеним наказом Державного казначейства України від 24.07.2001 N 126 (z0670-01) "Про затвердження Порядку відображення в обліку операцій в іноземній валюті" та зареєстрованим у Міністерстві юстиції України 06.08.2001 за N 670/5861.
Форми річної фінансової звітності про операції у натуральній формі повинні бути складені в національній валюті за загальним порядком, тобто форми річної фінансової звітності про такі операції повинні містити дані про надходження і касові видатки в рівному обсязі. З метою врахування операцій, проведених у натуральній формі, у консолідованому звіті про виконання державного бюджету вони умовно прирівнюються до надходжень та касових видатків (за винятком централізованих проплат, порядок складання яких установлений наказом Державного казначейства України від 10.08.2001 N 141 (z0776-01) "Про затвердження Інструкції про порядок відображення в обліку бюджетних установ операцій з централізованого постачання матеріальних цінностей", зареєстрованим у Міністерстві юстиції України 03.09.2001 за N 776/5967).
25. Бюджетні установи залишки коштів за отриманими субвенціями з інших бюджетів використання матеріалів, які були придбані до 2002 року за рахунок цих коштів (субвенцій), відображають в окремій формі N 4-2д "Звіт про надходження і використання коштів, отриманих за іншими джерелами власних надходжень бюджетних установ" або формі N 4-2м "Звіт про надходження і використання коштів, отриманих за іншими джерелами власних надходжень бюджетних установ". Суми коштів, які були повернуті відповідному бюджету, відображаються у графі 6 "Перераховано залишок". Видатки за використаними матеріалами, придбаними до 2002 року за рахунок субвенцій, відображаються у графі 9 "Фактичні видатки".
26. Кошти, які надходять на ім'я установ на відновлення касових видатків (за телефонні переговори, помилково перераховані, тощо), згідно з чинним законодавством України відображаються у відповідних формах річної фінансової звітності як зменшення касових видатків за тим кодом економічної класифікації видатків, за яким вони були проведені.
27. При складанні форм річної фінансової звітності за 2002 рік застосовуються коди бюджетної класифікації, перелік яких затверджено наказом Міністерства фінансів України від 27.12.2001 N 604 (v0604201-01) "Про бюджетну класифікацію та її запровадження", із змінами та доповненнями.
28. Розпорядники бюджетних коштів, які отримують асигнування на виконання окремих програм як від свого розпорядника вищого рівня, так і від інших міністерств, у річних фінансових звітах відображають усі операції про суми отриманих коштів та їх використання.
Річний фінансовий звіт такого розпорядника бюджетних коштів включається до зведеного річного фінансового звіту розпорядника вищого рівня.
У річному фінансовому звіті головного розпорядника бюджетних коштів, який визначений відповідальним виконавцем за програмою при перерахуванні коштів виконавцю програми, що йому не підпорядкований, відображає такі суми коштів у рядку Довідки до рахунку 70 "Доходи загального фонду" форми N 1 "Баланс". Про суми перерахованих коштів відповідальні виконавці за програмою складають довідку (додаток 29) і подають її у складі річного фінансового звіту.
29. Річні фінансові звіти складаються в національній валюті України, у тому числі і про операції, проведені в іноземній валюті. Звіти складаються в гривнях, а зведені річні фінансові звіти головних розпорядників бюджетних коштів - у тисячах гривень з одним десятковим знаком.
Для підготовки переходу з 2003 року на складання головними розпорядниками бюджетних коштів зведених фінансових звітів у гривнях у формах звітності запроваджено перехідну графу у гривнях.
30. Форми річної фінансової звітності повинні заповнюватися за всіма передбаченими статтями (графами, рядками), за відсутності даних незаповнені статті прокреслюються або заповнюються нулями.
Додаткові статті та показники у форми фінансової звітності вводити забороняється.
31. Підприємства, установи та організації, які обслуговуються в органі Державного казначейства України за кодом економічної класифікації видатків 4000 "Кредитування з вирахуванням погашення", додатково до форм річної фінансової звітності подають довідку до КЕК 4000 "Кредитування з вирахуванням погашення" (додаток 30).
32. Форми річної фінансової звітності та пояснювальні записки підписуються керівниками установ та організацій і головними бухгалтерами. Без таких підписів звіти вважаються недійсними.
33. Правильність складання річних фінансових звітів визначається шляхом перевірки та порівняння окремих показників у відповідних формах фінансових звітів (додаток 31).
34. Списання доходів та видатків для визначення фінансового результату виконання кошторису за 2002 рік бюджетні установи здійснюють відповідно до Порядку здійснення річних заключних оборотів щодо списання доходів та видатків бюджетних установ за 2002 рік (додаток 32).
35. Головні розпорядники коштів державного та/або місцевих бюджетів мають право встановлювати для підвідомчих установ додаткові довідки до пояснювальної записки та вимагати від них додаткову інформацію, не передбачену цією Інструкцією.
36. При казначейській формі виконання кошторисів річні фінансові звіти перевіряються і візуються органом Державного казначейства України (у якому відкриті реєстраційні рахунки установи) на відповідність даних обліку в органі Державного казначейства України з проставленням підпису, печатки або штампа відповідного органу Державного казначейства України. Віза органу Державного казначейства України підтверджує відповідність даних обліку в органі Державного казначейства України або відповідність окремих форм фінансової звітності між собою відповідно до додатка 31 та факт приймання звітів від бюджетних установ (якщо таких даних в обліку органу Державного казначейства України немає).
37. Зведені річні фінансові звіти бюджетних установ, що мають підвідомчі установи, до подання головному розпоряднику бюджетних коштів повинні бути перевірені і завізовані відповідними обласними органами Державного казначейства України (за винятком установ Міністерства оборони України, які мають специфіку обслуговування).
Для складання зведених звітів установи вищого рівня приймають від підвідомчих бюджетних установ, що перейшли на казначейське обслуговування кошторисів, лише звіти, завізовані органами Державного казначейства України. У завізовані звіти зміни можуть вноситися лише за погодженням з органом Державного казначейства України, що ці звіти завізував.
38. Органи Державного казначейства України та бюджетні установи відповідають за достовірність даних у формах річної фінансової звітності та їх відповідність даним органів Державного казначейства України.
39. Річні фінансові звіти подаються у повному обсязі:
установі вищого рівня;
органу Державного казначейства України - при отриманні коштів Державного бюджету України;
фінансовому органу - при утриманні за рахунок коштів місцевого бюджету;
Рахунковій палаті - центральними органами виконавчої влади та іншими головними розпорядниками бюджетних коштів.
При цьому всі примірники річного фінансового звіту мають однакову юридичну силу.
Форма N 5 "Звіт про рух необоротних активів" подається додатково органу державної статистики за місцезнаходженням бюджетної установи.
40. Річна фінансова звітність у повному обсязі подається до установ, наведених у пункті 39, безпосередньо керівником бухгалтерської служби.
41. Бюджетні установи, для яких згідно з чинним законодавством України протягом року була змінена підпорядкованість, річні фінансові звіти складають за весь звітний період та подають у повному обсязі за новою підпорядкованістю. Установи вищого рівня за новою підпорядкованістю у зведених фінансових звітах ураховують звіти таких бюджетних установ у повному обсязі, накопичувальним підсумком з початку року.
42. Зведена річна фінансова звітність обласних державних адміністрацій до подання Державному казначейству України повинна бути перевірена і завізована відповідним обласним управлінням Державного казначейства України (з проставленням підпису, печатки або штампа). Обласні державні адміністрації складають та подають звіти про всі отримані кошти з державного бюджету на потреби області.
43. Зведена річна фінансова звітність центральних органів виконавчої влади та інших головних розпорядників бюджетних коштів, установи та організації яких повністю переведені на казначейське виконання кошторисів, повинна дорівнювати аналогічним зведеним звітним даним органів Державного казначейства України за кодами відомчої класифікації видатків цих головних розпорядників бюджетних коштів.
44. Зведені річні фінансові звіти центральних органів виконавчої влади та інших головних розпорядників бюджетних коштів (у тому числі обласних державних адміністрацій) подаються до Управління консолідованої звітності з виконання бюджетів Державного казначейства України керівниками бухгалтерських служб цих органів. Звіти подаються, попередньо перевірені і завізовані:
Управлінням видатків державного бюджету Державного казначейства України - про кошторисні планові та виділені асигнування з бюджету за загальним та спеціальним фондами.
Форми річних фінансових звітів в електронному виді надаються у вигляді транспортних файлів звітних даних згідно з вимогами автоматизованої системи Державного казначейства України.
45. Порядок подання фінансової звітності в органи (управління, відділення) Державного казначейства України встановлюється ними відповідно до вимог цієї Інструкції та термінів, установлених ними. Терміни визначаються у межах, установлених постановою Кабінету Міністрів України від 28 лютого 2000 року N 419 (419-2000-п) "Про затвердження Порядку подання фінансової звітності", із змінами та доповненнями.
Начальник Управління методології
по виконанню бюджетів,
бухгалтерського обліку
та звітності
Н.І.Сушко

Додаток 1
до Інструкції про порядок
складання за 2002 рік річних
фінансових звітів установами
та організаціями, які
отримують кошти державного
та/або місцевих бюджетів

БАЛАНС

на 1 _________________ 200 __ р.

                                      Форма N 1
                                                     Коди
                                                       -----------
Установа ___________________________________ за ЄДРПОУ |         |
                                                       |---------|
Код відомчої класифікації видатків _________  за СПОДУ |         |
                                                       -----------
Періодичність: річна
Одиниця виміру _____________________________
АКТИВ Код рядка На початок року На кінець року На кінець року (у гривнях)
1 2 3 4 5
I. НЕОБОРОТНІ АКТИВИ
Нематеріальні активи
Залишкова вартість 110
Знос 111
Первісна вартість 112
Основні засоби
Залишкова вартість 120
Знос 121
Первісна вартість 122
Інші необоротні матеріальні активи
Залишкова вартість 130
Знос 131
Первісна вартість 132
II. ОБОРОТНІ АКТИВИ
Матеріали і продукти харчування 140
Малоцінні та швидкозношувані предмети 150
Інші запаси 160
Дебіторська заборгованість 170
Розрахунки з постачальниками, підрядниками та замовниками за виконані роботи й надані послуги 171
Розрахунки із податків та платежів 172
Розрахунки із страхування 173
Розрахунки з відшкодування завданих збитків 174
Розрахунки за спеціальними видами платежів 175
Розрахунки за іншими операціями 176
Короткострокові векселі одержані 180
Інші кошти 190
Операції за довгостроковими розрахунками 191
Кошти в грошових документах 192
Грошові кошти в дорозі 200
Рахунки в банках 210
Рахунки загального фонду 211
Рахунки спеціального фонду 212
Рахунки в іноземній валюті 213
Інші поточні рахунки 214
Рахунки в казначействі загального фонду 220
Рахунки в казначействі спеціального фонду 230
Спеціальні реєстраційні рахунки для обліку коштів, отриманих як плата за послуги 231
Спеціальні реєстраційні рахунки для обліку коштів, отриманих за іншими джерелами власних надходжень 232
Спеціальні реєстраційні рахунки для обліку інших надходжень спеціального фонду 233
Інші рахунки в казначействі 240
Каса 250
III. ВИТРАТИ
Видатки загального фонду 260
Видатки державного бюджету 261
Видатки місцевого бюджету 262
Видатки спеціального фонду 270
Видатки за коштами, отриманими як плата за послуги 271
Видатки за іншими джерелами власних надходжень 272
Видатки за іншими надходженнями спеціального фонду 273
Виробничі витрати 280
БАЛАНС 290
ПАСИВ Код рядка На початок року На кінець року На кінець року (у гривнях)
1 2 3 4 5
I. ВЛАСНИЙ КАПІТАЛ
Фонд у необоротних активах 300
Фонд у малоцінних та швидкозношуваних предметах 310
Фінансовий результат
Результат виконання кошторису за загальним фондом 320
Результат виконання кошторису за спеціальним фондом 330
Результати переоцінок 340
II. ЗОБОВ'ЯЗАННЯ
Довгострокові зобов'язання 350
Короткострокові позики 360
Поточна заборгованість за довгостроковими зобов'язаннями 370
Заборгованість за довгостроковими зобов'язаннями 371
Інша поточна заборгованість за довгостроковими зобов'язаннями 372
Короткострокові векселі видані 380
Кредиторська заборгованість 390
Розрахунки з постачальниками, підрядниками та замовниками за роботи й надані послуги 391
Розрахунки за спеціальними видами платежів 392
Розрахунки із податків та платежів 393
Розрахунки із страхування 394
Розрахунки із заробітної плати 395
Розрахунки зі стипендіатами 396
Розрахунки з працівниками за безготівковими перерахуваннями 397
Розрахунки за депозитними сумами 398
Розрахунки за іншими операціями 399
III. ДОХОДИ
Доходи загального фонду 400
Доходи державного бюджету 401
Доходи місцевого бюджету 402
Доходи спеціального фонду 410
Доходи за коштами, отриманими як плата за послуги 411
Доходи за іншими джерелами власних надходжень 412
Доходи за іншими надходженнями спеціального фонду 413
Доходи, спрямовані на покриття дефіциту загального фонду 414
Доходи за витратами майбутніх періодів 415
Доходи від реалізації продукції, виробів і виконаних робіт 420
БАЛАНС 430
ДОВІДКА ДО РАХУНКУ 70 "ДОХОДИ ЗАГАЛЬНОГО ФОНДУ"
Дебет Код рядка Сума за кошторисом видатків Кредит Код рядка Сума за кошторисом видатків
1 2 3 4 5 6
Віднесено на рахунки 641, 642 440 Залишок на початок року 530
Списано безнадійних боргів 450 Надійшли асигнування за загальним фондом протягом року 540
у тому числі: з державного бюджету 541
з місцевого бюджету 542
Списано недостач матеріалів, прийнятих на рахунок установи 460 Оприбутковано надлишків матеріалів 550
Внутрішні розрахунки за загальним фондом 470 Виплати, здійснені в централізованому порядку розпорядником коштів вищого рівня за рахунок кошторису даної установи 560
Передані кошти іншим міністерствам 480
490 Дооцінка матеріалів 570
500 Отримані кошти від інших міністерств 580
Інші операції 590
600
Сума доходів, що списана на фінансовий результат 510 Разом 610
Разом 520 Залишок за рахунком на кінець року 620
ДОВІДКА ДО РАХУНКУ 71 "ДОХОДИ СПЕЦІАЛЬНОГО ФОНДУ"
(у частині інших надходжень)
Дебет Код рядка Сума за кошторисом видатків Кредит Код рядка Сума за кошторисом видатків
1 2 3 4 5 6
Внутрішні розрахунки за спеціальним фондом 630 Залишок на початок року 670
Надійшло асигнувань за іншими надходженнями спеціального фонду (одержаними за розподілами) 680
Сума доходів, що списана на фінансовий результат 640 Надійшло асигнувань безпосередньо на ім'я установи, за іншими надходженнями спеціального фонду (одержаними без розподілів) 690
650 Виплати, здійснені в централізованому порядку розпорядником коштів вищого рівня за рахунок кошторису даної установи 700
710
Разом 720
Разом 660 Залишок за рахунком на кінець року 730
     Керівник
     Головний бухгалтер
     "____" _______________ 200 ___ р.

Додаток 2
до Інструкції про порядок
складання за 2002 рік річних
фінансових звітів установами
та організаціями, які
отримують кошти державного
та/або  місцевих бюджетів

ДОВІДКА

про залишки коштів загального та спеціального фондів державного та/або місцевих бюджетів на реєстраційних (спеціальних реєстраційних) рахунках за станом на 1 січня 2003 року

_______________________________    _______________________________
(найменування установи-клієнта)           (орган Державного
                                        казначейства України)
     Клієнт у ____________________________________________________
     За станом на 1 січня 2003 року залишки коштів на наших у вас 
реєстраційних рахунках, зазначені вами у виписках з рахунків, 
становлять:
на    реєстраційному    (спеціальному    реєстраційному)   рахунку
N __________________________________________________:
                  (номер та назва рахунку)
_________________________________  (_______________________) грн.;
           (цифрами)                     (літерами)
на    реєстраційному    (спеціальному    реєстраційному)   рахунку
N __________________________________________________:
                  (номер та назва рахунку)
_________________________________  (_______________________) грн.;
           (цифрами)                     (літерами)
     Підтверджуємо, що, перевіривши за вашими виписками всі записи, 
ми встановили, що вони зроблені вами правильно і що зазначені вами 
залишки коштів повністю відповідають залишкам, виведеним у нашому 
обліку.
М.П.   Керівник _______________________   ________________________
                       (підпис)             (ініціали і прізвище)
       Головний бухгалтер _____________   ________________________
                            (підпис)        (ініціали і прізвище)
"____" _______________ 200 __ р.
     Справжнє підтвердження залишків звірено з рахунками клієнта і 
зразками підписів.
"____" _______________ 200 __ р.
     Штамп казначейства

Додаток 3
до Інструкції про порядок
складання за 2002 рік річних
фінансових звітів установами
та організаціями, які
отримують кошти державного
та/або місцевих бюджетів

РЕЄСТР

про залишки коштів загального та спеціального фондів державного (місцевого) бюджету на реєстраційних (спеціальних реєстраційних) та поточних рахунках установ за станом на 1 січня 2003 року

     Установа ____________________________________________________
N з/п Номер реєстраційного (спеціального реєстраційного), поточного рахунку Назва органу Державного казначейства України, установи банку Сума залишку коштів
1 2 3 4
1
2
3
4
5
6
...
Усього
     Керівник _________________________   ________________________
                       (підпис)             (ініціали і прізвище)
     Головний бухгалтер _______________   ________________________
                            (підпис)        (ініціали і прізвище)
     "____" _______________ 200 __ р.

Додаток 4
до Інструкції про порядок
складання за 2002 рік річних
фінансових звітів установами
та організаціями, які
отримують кошти державного
та/або місцевих бюджетів

РЕЄСТР

про залишки коштів загального та спеціального фондів державного (місцевого) бюджету на реєстраційних (спеціальних реєстраційних) та поточних рахунках підвідомчих бюджетних установ за станом на 1 січня 2003 року

Установа _________________________________________________________
N з/п Назва установи Залишок коштів в органах Державного казначейства Залишок коштів в установах банку
загального фонду спеціального фонду загального фонду спеціального фонду
1 2 3 4 5 6
1
2
3
4
5
6
...
Усього
     Керівник _________________________   ________________________
                       (підпис)             (ініціали і прізвище)
     Головний бухгалтер _______________   ________________________
                            (підпис)        (ініціали і прізвище)
     "____" _______________ 200 __ р.

Додаток 5
до Інструкції про порядок
складання за 2002 рік річних
фінансових звітів установами
та організаціями, які
отримують кошти державного
та/або місцевих бюджетів

ЗВІТ

про виконання загального фонду кошторису установи за _____________________ 200 __ р.

                                                                 Коди
                                      Форма N 2д             --------------
                                                   за ДКУД   |            |
                                                             |------------|
Установа__________________________________________ за ЄДРПОУ |            |
                                                             |------------|
Територія_________________________________________ за КОАТУУ |            |
                                                             |------------|
Галузь (вид діяльності)___________________________ за ЗКГНГ  |            |
                                                             |            |
Код та назва відомчої класифікації видатків                  |------------|
головного розпорядника коштів_____________________ за СПОДУ  |            |
                                                             --------------
Код та назва програмної класифікації
видатків державного бюджету_______________________
Періодичність: річна
Одиниця виміру ___________________________________
Показники Код економіч- ної класифі- кації видатків Код рядка Затверд- жено коштори- сом на рік План асигну- вань на звітний період Ліміти асигну- вань звітного періоду Залишок на початок року Надійшло коштів за звітний період Касові видатки Фактичні видатки Залишок на кінець звіт- ного періоду
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11
Видатки - всього х 010
у тому числі:
Поточні видатки 1000 020
Видатки на товари і послуги 1100 030
Оплата праці працівників бюджетних установ 1110 040
Заробітна плата 1111 050
Грошове утримання військовослужбовців 1112 060
Виплати по тимчасовій непрацездатності 1113 070
Нарахування на заробітну плату 1120 080
Придбання предметів постачання і матеріалів, оплата послуг та інші видатки 1130 090
Предмети, матеріали, обладнання та інвентар 1131 100
Медикаменти та перев'язувальні матеріали 1132 110
Продукти харчування 1133 120
М'який інвентар та обмундирування 1134 130
Оплата транспортних послуг та утримання транспортних засобів 1135 140
Оренда та експлуатаційні послуги 1136 150
Поточний ремонт обладнання, інвентарю та будівель; технічне обслуговування обладнання 1137 160
Послуги зв'язку 1138 170
Оплата інших послуг та інші видатки 1139 180
Видатки на відрядження 1140 190
Матеріали, інвентар, будівництво, капітальний ремонт та заходи спеціального призначення, що мають загальнодержавне значення 1150 200
Оплата комунальних послуг та енергоносіїв 1160 210
Оплата теплопостачання 1161 220
Оплата водопостачання і водовідведення 1162 230
Оплата електроенергії 1163 240
Оплата природного газу 1164 250
Оплата інших комунальних послуг 1165 260
Оплата інших енергоносіїв 1166 270
Дослідження і розробки, державні програми 1170 280
Виплата процентів (доходу) за зобов'язаннями 1200 290
Субсидії і поточні трансферти 1300 300
Субсидії та поточні трансферти підприємствам (установам, організаціям) 1310 310
Поточні трансферти органам державного управління інших рівнів 1320 320
Поточні трансферти населенню 1340 330
Виплата пенсій і допомоги 1341 340
Стипендії 1342 350
Інші поточні трансферти населенню 1343 360
Поточні трансферти за кордон 1350 370
Капітальні видатки 2000 380
Придбання основного капіталу 2100 390
Придбання обладнання і предметів довгострокового користування 2110 400
Капітальне будівництво (придбання) 2120 410
Будівництво (придбання) житла 2121 420
Будівництво (придбання) адміністративних об'єктів 2122 430
Інше будівництво (придбання) 2123 440
Капітальний ремонт, реконструкція та реставрація 2130 450
Капітальний ремонт та реконструкція житлового фонду 2131 460
Капітальний ремонт та реконструкція адміністративних об'єктів 2132 470
Капітальний ремонт та реконструкція інших об'єктів 2133 480
Реставрація пам'яток культури, історії та архітектури 2134 490
Створення державних запасів і резервів 2200 500
Придбання землі і нематеріальних активів 2300 510
Капітальні трансферти 2400 520
Капітальні трансферти підприємствам (установам, організаціям) 2410 530
Капітальні трансферти органам державного управління інших рівнів 2420 540
Капітальні трансферти населенню 2430 550
Капітальні трансферти за кордон 2440 560
Капітальні трансферти до бюджету розвитку 2450 570
Нерозподілені видатки 3000 580
Кредитування з вирахуванням погашення 4000 590
Інші видатки 5000* 600 Х Х Х ** Х Х Х
---------------
* Це технічний код, який включає в себе всі коди економічної класифікації видатків бюджету, крім тих, що виділені окремо.
** Заповнюють тільки обласні державні адміністрації.
     Керівник _________________________   ________________________
                       (підпис)             (ініціали і прізвище)
     Головний бухгалтер _______________   ________________________
                            (підпис)        (ініціали і прізвище)
     "____" _______________ 200 __ р.

Додаток 6
до Інструкції про порядок
складання за 2002 рік річних
фінансових звітів установами
та організаціями, які
отримують кошти державного
та/або місцевих бюджетів

ЗВІТ

про виконання загального фонду кошторису установи

за _____________________ 200 __ р.

                                                                 Коди
                                                             --------------
                                      Форма N 2м   за ДКУД   |            |
                                                             |------------|
Установа__________________________________________ за ЄДРПОУ |            |
                                                             |------------|
Територія_________________________________________ за КОАТУУ |            |
                                                             |------------|
Галузь (вид діяльності)___________________________ за ЗКГНГ  |            |
                                                             --------------
Код та назва тимчасової класифікації видатків
місцевих бюджетів ________________________________
Періодичність: річна
Одиниця виміру ___________________________________
Показники Код економіч- ної класифі- кації видатків Код рядка Затверд- жено коштори- сом на рік План асигну- вань на звітний період Ліміти асигну- вань звітного періоду Залишок на початок року Надійшло коштів за звітний період Касові видатки Фактичні видатки Залишок на кінець звіт- ного періоду
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11
Видатки - всього х 010
у тому числі:
Поточні видатки 1000 020
Видатки на товари і послуги 1100 030
Оплата праці працівників бюджетних установ 1110 040
Заробітна плата 1111 050
Грошове утримання військовослужбовців 1112 060
Виплати по тимчасовій непрацездатності 1113 070
Нарахування на заробітну плату 1120 080
Придбання предметів постачання і матеріалів, оплата послуг та інші видатки 1130 090
Предмети, матеріали, обладнання та інвентар 1131 100
Медикаменти та перев'язувальні матеріали 1132 110
Продукти харчування 1133 120
М'який інвентар та обмундирування 1134 130
Оплата транспортних послуг та утримання транспортних засобів 1135 140
Оренда та експлуатаційні послуги 1136 150
Поточний ремонт обладнання, інвентарю та будівель; технічне обслуговування обладнання 1137 160
Послуги зв'язку 1138 170
Оплата інших послуг та інші видатки 1139 180
Видатки на відрядження 1140 190
Матеріали, інвентар, будівництво, капітальний ремонт та заходи спеціального призначення, що мають загальнодержавне значення 1150 200
Оплата комунальних послуг та енергоносіїв 1160 210
Оплата теплопостачання 1161 220
Оплата водопостачання і водовідведення 1162 230
Оплата електроенергії 1163 240
Оплата природного газу 1164 250
Оплата інших комунальних послуг 1165 260
Оплата інших енергоносіїв 1166 270
Дослідження і розробки, державні програми 1170 280
Виплата процентів (доходу) за зобов'язаннями 1200 290
Субсидії і поточні трансферти 1300 300
Субсидії та поточні трансферти підприємствам (установам, організаціям) 1310 310
Поточні трансферти органам державного управління інших рівнів 1320 320
Поточні трансферти населенню 1340 330
Виплата пенсій і допомоги 1341 340
Стипендії 1342 350
Інші поточні трансферти населенню 1343 360
Поточні трансферти за кордон 1350 370
Капітальні видатки 2000 380
Придбання основного капіталу 2100 390
Придбання обладнання і предметів довгострокового користування 2110 400
Капітальне будівництво (придбання) 2120 410
Будівництво (придбання) житла 2121 420
Будівництво (придбання) адміністративних об'єктів 2122 430
Інше будівництво (придбання) 2123 440
Капітальний ремонт, реконструкція та реставрація 2130 450
Капітальний ремонт та реконструкція житлового фонду 2131 460
Капітальний ремонт та реконструкція адміністративних об'єктів 2132 470
Капітальний ремонт та реконструкція інших об'єктів 2133 480
Реставрація пам'яток культури, історії та архітектури 2134 490
Створення державних запасів і резервів 2200 500
Придбання землі і нематеріальних активів 2300 510
Капітальні трансферти 2400 520
Капітальні трансферти підприємствам (установам, організаціям) 2410 530
Капітальні трансферти органам державного управління інших рівнів 2420 540
Капітальні трансферти населенню 2430 550
Капітальні трансферти за кордон 2440 560
Капітальні трансферти до бюджету розвитку 2450 570
Нерозподілені видатки 3000 580
Кредитування з вирахуванням погашення 4000 590
Інші видатки 5000* 600 Х Х Х ** Х Х Х
---------------
* Це технічний код, який включає в себе всі коди економічної класифікації видатків бюджету, крім тих, що виділені окремо.
** Заповнюють тільки обласні державні адміністрації.
     Керівник _________________________   ________________________
                       (підпис)             (ініціали і прізвище)
     Головний бухгалтер _______________   ________________________
                            (підпис)        (ініціали і прізвище)
     "____" _______________ 200 __ р.

Додаток 7
до Інструкції про порядок
складання за 2002 рік річних
фінансових звітів установами
та організаціями, які
отримують кошти державного
та/або місцевих бюджетів

ЗВІТ

про використання коштів загального фонду бюджету з міжнародної діяльності України

за _____________________ 200 __ р.

                                                                 Коди
                                                             --------------
                                 Форма N 2-валюта  за ДКУД   |            |
                                                             |------------|
Установа__________________________________________ за ЄДРПОУ |            |
                                                             |------------|
Територія_________________________________________ за КОАТУУ |            |
                                                             |------------|
Галузь (вид діяльності)___________________________ за ЗКГНГ  |            |
                                                             |------------|
Код відомчої класифікації видатків _______________ за СПОДУ  |            |
                                                             --------------
Код та назва програмної класифікації
видатків державного бюджету_______________________
Періодичність: річна
Одиниця виміру ___________________________________
Код економічної класифікації видатків Затверджено кошторисом на рік План асигнувань на звітний період Ліміти асигнувань звітного періоду Залишок коштів на початок звітного року Надійшло коштів за звітний рік Курсова різниця Касові видатки Фактичні видатки Залишок коштів на кінець звітного року
ін.валюта грн. ін.валюта грн. грн. ін.валюта грн. ін.валюта грн. ін.валюта грн.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15
     Керівник _________________________   ________________________
                       (підпис)             (ініціали і прізвище)
     Головний бухгалтер _______________   ________________________
                            (підпис)        (ініціали і прізвище)
     "____" _______________ 200 __ р.

Додаток 8
до Інструкції про порядок
складання за 2002 рік річних
фінансових звітів установами
та організаціями, які
отримують кошти державного
та/або місцевих бюджетів

ЗВІТ

про надходження і використання коштів, отриманих як плата за послуги, що надаються бюджетними установами, за ____________________ 200 __ р.

                                                                 Коди
                                                             --------------
                                     Форма N 4-1д  за ДКУД   |            |
                                                             |------------|
Установа__________________________________________ за ЄДРПОУ |            |
                                                             |------------|
Територія_________________________________________ за КОАТУУ |            |
                                                             |------------|
Код та назва відомчої класифікації видатків        за СПОДУ  |            |
головного розпорядника коштів_____________________           --------------
Код та назва програмної класифікації видатків
державного бюджету _______________________________
Періодичність: річна
Одиниця виміру ___________________________________
Показники КЕК Код рядка Затверд- жено кошто- рисом на рік Залишок на початок року Перера- ховано залишок Нарахо- вано доходів Надійшло коштів Касові видатки Фактичні видатки Залишок на кінець звітного періоду Залишок на кінець звітного періоду (у гривнях)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
Надходження коштів - усього х 010
За послуги, що надаються бюджетними установами згідно з функціональними повноваженнями х 020
Від господарської та/або виробничої діяльності х 030
За оренду майна бюджетних установ х 040
Від реалізації майна х 050
Видатки - всього х 060 Х
у тому числі:
Поточні видатки 1000 070 Х
Видатки на товари і послуги 1100 080 Х
Оплата праці працівників бюджетних установ 1110 090 Х
Заробітна плата 1111 100 Х
Грошове утримання військовослужбовців 1112 110 Х
Виплати по тимчасовій непрацездатності 1113 120 Х
Нарахування на заробітну плату 1120 130 Х
Придбання предметів постачання і матеріалів, оплата послуг та інші видатки 1130 140 Х
Предмети, матеріали, обладнання та інвентар 1131 150 Х
Медикаменти та перев'язувальні матеріали 1132 160 Х
Продукти харчування 1133 170 Х
М'який інвентар та обмундирування 1134 180 Х
Оплата транспортних послуг та утримання транспортних засобів 1135 190 Х
Оренда та експлуатаційні послуги 1136 200 Х
Поточний ремонт обладнання, інвентарю та будівель; технічне обслуговування обладнання 1137 210 Х
Послуги зв'язку 1138 220 Х
Оплата інших послуг та інші видатки 1139 230 Х
Видатки на відрядження 1140 240 Х
Матеріали, інвентар, будівництво, капітальний ремонт та заходи спеціального призначення, що мають загальнодержавне значення 1150 250 Х
Оплата комунальних послуг та енергоносіїв 1160 260 Х
Оплата теплопостачання 1161 270 Х
Оплата водопостачання і водовідведення 1162 280 Х
Оплата електроенергії 1163 290 Х
Оплата природного газу 1164 300 Х
Оплата інших комунальних послуг 1165 310 Х
Оплата інших енергоносіїв 1166 320 Х
Дослідження і розробки, державні програми 1170 330 Х
Виплата процентів (доходу) за зобов'язаннями 1200 340 Х
Субсидії і поточні трансферти 1300 350 Х
Субсидії та поточні трансферти підприємствам (установам, організаціям) 1310 360 Х
Поточні трансферти органам державного управління інших рівнів 1320 370 Х
Поточні трансферти населенню 1340 380 Х
Виплата пенсій і допомоги 1341 390 Х
Стипендії 1342 400 Х
Інші поточні трансферти населенню 1343 410 Х
Поточні трансферти за кордон 1350 420 Х
Капітальні видатки 2000 430 Х
Придбання основного капіталу 2100 440 Х
Придбання обладнання і предметів довгострокового користування 2110 450 Х
Капітальне будівництво (придбання) 2120 460 Х
Будівництво (придбання) житла 2121 470 Х
Будівництво (придбання) адміністративних об'єктів 2122 480 Х
Інше будівництво (придбання) 2123 490 Х
Капітальний ремонт, реконструкція та реставрація 2130 500 Х
Капітальний ремонт та реконструкція житлового фонду 2131 510 Х
Капітальний ремонт та реконструкція адміністративних об'єктів 2132 520 Х
Капітальний ремонт та реконструкція інших об'єктів 2133 530 Х
Реставрація пам'яток культури, історії та архітектури 2134 540 Х
Створення державних запасів і резервів 2200 550 Х
Придбання землі і нематеріальних активів 2300 560 Х
Капітальні трансферти 2400 570 Х
Капітальні трансферти підприємствам (установам, організаціям) 2410 580 Х
Капітальні трансферти органам державного управління інших рівнів 2420 590 Х
Капітальні трансферти населенню 2430 600 Х
Капітальні трансферти за кордон 2440 610 Х
Капітальні трансферти до бюджету розвитку 2450 620 Х
Нерозподілені видатки 3000 630 Х
Кредитування з вирахуванням погашення 4000 640 Х
     Керівник _________________________   ________________________
                       (підпис)             (ініціали і прізвище)
     Головний бухгалтер _______________   ________________________
                            (підпис)        (ініціали і прізвище)
     "____" _______________ 200 __ р.

Додаток 9
до Інструкції про порядок
складання за 2002 рік річних
фінансових звітів установами
та організаціями, які
отримують кошти державного
та/або місцевих бюджетів

ЗВІТ

про надходження і використання коштів, отриманих як плата за послуги, що надаються бюджетними установами за ____________________ 200 __ р.

                                                                 Коди
                                                             --------------
                                     Форма N 4-1м  за ДКУД   |            |
                                                             |------------|
Установа__________________________________________ за ЄДРПОУ |            |
                                                             |------------|
Територія_________________________________________ за КОАТУУ |            |
                                                             --------------
Код та назва тимчасової класифікації видатків
місцевих бюджетів_________________________________
Періодичність: річна
Одиниця виміру ___________________________________
Показники КЕК Код рядка Затверд- жено кошто- рисом на рік Залишок на початок року Перера- ховано залишок Нарахо- вано доходів Надійшло коштів Касові видатки Фактичні видатки Залишок на кінець звітного періоду Залишок на кінець звітного періоду (у гривнях)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
Надходження коштів - усього х 010
За послуги, що надаються бюджетними установами згідно з функціональними повноваженнями х 020
Від господарської та/або виробничої діяльності х 030
За оренду майна бюджетних установ х 040
Від реалізації майна х 050
Видатки - всього х 060 Х
у тому числі:
Поточні видатки 1000 070 Х
Видатки на товари і послуги 1100 080 Х
Оплата праці працівників бюджетних установ 1110 090 Х
Заробітна плата 1111 100 Х
Грошове утримання військовослужбовців 1112 110 Х
Виплати по тимчасовій непрацездатності 1113 120 Х
Нарахування на заробітну плату 1120 130 Х
Придбання предметів постачання і матеріалів, оплата послуг та інші видатки 1130 140 Х
Предмети, матеріали, обладнання та інвентар 1131 150 Х
Медикаменти та перев'язувальні матеріали 1132 160 Х
Продукти харчування 1133 170 Х
М'який інвентар та обмундирування 1134 180 Х
Оплата транспортних послуг та утримання транспортних засобів 1135 190 Х
Оренда та експлуатаційні послуги 1136 200 Х
Поточний ремонт обладнання, інвентарю та будівель; технічне обслуговування обладнання 1137 210 Х
Послуги зв'язку 1138 220 Х
Оплата інших послуг та інші видатки 1139 230 Х
Видатки на відрядження 1140 240 Х
Матеріали, інвентар, будівництво, капітальний ремонт та заходи спеціального призначення, що мають загальнодержавне значення 1150 250 Х
Оплата комунальних послуг та енергоносіїв 1160 260 Х
Оплата теплопостачання 1161 270 Х
Оплата водопостачання і водовідведення 1162 280 Х
Оплата електроенергії 1163 290 Х
Оплата природного газу 1164 300 Х
Оплата інших комунальних послуг 1165 310 Х
Оплата інших енергоносіїв 1166 320 Х
Дослідження і розробки, державні програми 1170 330 Х
Виплата процентів (доходу) за зобов'язаннями 1200 340 Х
Субсидії і поточні трансферти 1300 350 Х
Субсидії та поточні трансферти підприємствам (установам, організаціям) 1310 360 Х
Поточні трансферти органам державного управління інших рівнів 1320 370 Х
Поточні трансферти населенню 1340 380 Х
Виплата пенсій і допомоги 1341 390 Х
Стипендії 1342 400 Х
Інші поточні трансферти населенню 1343 410 Х
Поточні трансферти за кордон 1350 420 Х
Капітальні видатки 2000 430 Х
Придбання основного капіталу 2100 440 Х
Придбання обладнання і предметів довгострокового користування 2110 450 Х
Капітальне будівництво (придбання) 2120 460 Х
Будівництво (придбання) житла 2121 470 Х
Будівництво (придбання) адміністративних об'єктів 2122 480 Х
Інше будівництво (придбання) 2123 490 Х
Капітальний ремонт, реконструкція та реставрація 2130 500 Х
Капітальний ремонт та реконструкція житлового фонду 2131 510 Х
Капітальний ремонт та реконструкція адміністративних об'єктів 2132 520 Х
Капітальний ремонт та реконструкція інших об'єктів 2133 530 Х
Реставрація пам'яток культури, історії та архітектури 2134 540 Х
Створення державних запасів і резервів 2200 550 Х
Придбання землі і нематеріальних активів 2300 560 Х
Капітальні трансферти 2400 570 Х
Капітальні трансферти підприємствам (установам, організаціям) 2410 580 Х
Капітальні трансферти органам державного управління інших рівнів 2420 590 Х
Капітальні трансферти населенню 2430 600 Х
Капітальні трансферти за кордон 2440 610 Х
Капітальні трансферти до бюджету розвитку 2450 620 Х
Нерозподілені видатки 3000 630 Х
Кредитування з вирахуванням погашення 4000 640 Х
     Керівник _________________________   ________________________
                       (підпис)             (ініціали і прізвище)
     Головний бухгалтер _______________   ________________________
                            (підпис)        (ініціали і прізвище)
     "____" _______________ 200 __ р.

Додаток 10
до Інструкції про порядок
складання за 2002 рік річних
фінансових звітів установами
та організаціями, які
отримують кошти державного
та/або місцевих бюджетів

ЗВІТ

про надходження і використання коштів, отриманих за іншими джерелами власних надходжень бюджетних установ, за ____________________ 200 __ р.

                                                                 Коди
                                                             --------------
                                     Форма N 4-2д  за ДКУД   |            |
                                                             |------------|
Установа__________________________________________ за ЄДРПОУ |            |
                                                             |------------|
Територія_________________________________________ за КОАТУУ |            |
                                                             |------------|
Код та назва відомчої класифікації видатків                  |            |
головного розпорядника коштів ____________________ за СПОДУ  |            |
                                                             --------------
Код та назва програмної класифікації
видатків державного бюджету_______________________
Періодичність: річна
Одиниця виміру ___________________________________
Показники КЕК Код рядка Затверд- жено кошто- рисом на рік Залишок на початок року Перера- ховано залишок Надійшло коштів Касові видатки Фактичні видатки Залишок на кінець звітного періоду Залишок на кінець звітного періоду (у гривнях)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11
Надходження коштів - усього х 010
Від отримання грантів та дарунків х 020
Отримані на виконання окремих доручень х 030
Видатки - всього х 040 Х
у тому числі:
Поточні видатки 1000 050 Х
Видатки на товари і послуги 1100 060 Х
Оплата праці працівників бюджетних установ 1110 070 Х
Заробітна плата 1111 080 Х
Грошове утримання військовослужбовців 1112 090 Х
Виплати по тимчасовій непрацездатності 1113 100 Х
Нарахування на заробітну плату 1120 110 Х
Придбання предметів постачання і матеріалів, оплата послуг та інші видатки 1130 120 Х
Предмети, матеріали, обладнання та інвентар 1131 130 Х
Медикаменти та перев'язувальні матеріали 1132 140 Х
Продукти харчування 1133 150 Х
М'який інвентар та обмундирування 1134 160 Х
Оплата транспортних послуг та утримання транспортних засобів 1135 170 Х
Оренда та експлуатаційні послуги 1136 180 Х
Поточний ремонт обладнання, інвентарю та будівель; технічне обслуговування обладнання 1137 190 Х
Послуги зв'язку 1138 200 Х
Оплата інших послуг та інші видатки 1139 210 Х
Видатки на відрядження 1140 220 Х
Матеріали, інвентар, будівництво, капітальний ремонт та заходи спеціального призначення, що мають загальнодержавне значення 1150 230 Х
Оплата комунальних послуг та енергоносіїв 1160 240 Х
Оплата теплопостачання 1161 250 Х
Оплата водопостачання і водовідведення 1162 260 Х
Оплата електроенергії 1163 270 Х
Оплата природного газу 1164 280 Х
Оплата інших комунальних послуг 1165 290 Х
Оплата інших енергоносіїв 1166 300 Х
Дослідження і розробки, державні програми 1170 310 Х
Виплата процентів (доходу) за зобов'язаннями 1200 320 Х
Субсидії і поточні трансферти 1300 330 Х
Субсидії та поточні трансферти підприємствам (установам, організаціям) 1310 340 Х
Поточні трансферти органам державного управління інших рівнів 1320 350 Х
Поточні трансферти населенню 1340 360 Х
Виплата пенсій і допомоги 1341 370 Х
Стипендії 1342 380 Х
Інші поточні трансферти населенню 1343 390 Х
Поточні трансферти за кордон 1350 400 Х
Капітальні видатки 2000 410 Х
Придбання основного капіталу 2100 420 Х
Придбання обладнання і предметів довгострокового користування 2110 430 Х
Капітальне будівництво (придбання) 2120 440 Х
Будівництво (придбання) житла 2121 450 Х
Будівництво (придбання) адміністративних об'єктів 2122 460 Х
Інше будівництво (придбання) 2123 470 Х
Капітальний ремонт, реконструкція та реставрація 2130 480 Х
Капітальний ремонт та реконструкція житлового фонду 2131 490 Х
Капітальний ремонт та реконструкція адміністративних об'єктів 2132 500 Х
Капітальний ремонт та реконструкція інших об'єктів 2133 510 Х
Реставрація пам'яток культури, історії та архітектури 2134 520 Х
Створення державних запасів і резервів 2200 530 Х
Придбання землі і нематеріальних активів 2300 540 Х
Капітальні трансферти 2400 550 Х
Капітальні трансферти підприємствам (установам, організаціям) 2410 560 Х
Капітальні трансферти органам державного управління інших рівнів 2420 570 Х
Капітальні трансферти населенню 2430 580 Х
Капітальні трансферти за кордон 2440 590 Х
Капітальні трансферти до бюджету розвитку 2450 600 Х
Нерозподілені видатки 3000 610 Х
Кредитування з вирахуванням погашення 4000 620 Х
     Керівник _________________________   ________________________
                       (підпис)             (ініціали і прізвище)
     Головний бухгалтер _______________   ________________________
                            (підпис)        (ініціали і прізвище)
     "____" _______________ 200 __ р.

Додаток 11
до Інструкції про порядок
складання за 2002 рік річних
фінансових звітів установами
та організаціями, які
отримують кошти державного
та/або місцевих бюджетів

ЗВІТ

про надходження і використання коштів, отриманих за іншими джерелами власних надходжень бюджетних установ, за ____________________ 200 __ р.

                                                                 Коди
                                                             --------------
                                     Форма N 4-2м  за ДКУД   |            |
                                                             |------------|
Установа__________________________________________ за ЄДРПОУ |            |
                                                             |------------|
Територія_________________________________________ за КОАТУУ |            |
                                                             --------------
Код та назва тимчасової класифікації видатків
місцевих бюджетів_________________________________
Періодичність: річна
Одиниця виміру ___________________________________
Показники КЕК Код рядка Затверд- жено кошто- рисом на рік Залишок на початок року Перера- ховано залишок Надійшло коштів Касові видатки Фактичні видатки Залишок на кінець звітного періоду Залишок на кінець звітного періоду (у гривнях)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11
Надходження коштів - усього х 010
Від отримання грантів та дарунків х 020
Отримані на виконання окремих доручень х 030
Видатки - всього х 040 Х
у тому числі:
Поточні видатки 1000 050 Х
Видатки на товари і послуги 1100 060 Х
Оплата праці працівників бюджетних установ 1110 070 Х
Заробітна плата 1111 080 Х
Грошове утримання військовослужбовців 1112 090 Х
Виплати по тимчасовій непрацездатності 1113 100 Х
Нарахування на заробітну плату 1120 110 Х
Придбання предметів постачання і матеріалів, оплата послуг та інші видатки 1130 120 Х
Предмети, матеріали, обладнання та інвентар 1131 130 Х
Медикаменти та перев'язувальні матеріали 1132 140 Х
Продукти харчування 1133 150 Х
М'який інвентар та обмундирування 1134 160 Х
Оплата транспортних послуг та утримання транспортних засобів 1135 170 Х
Оренда та експлуатаційні послуги 1136 180 Х
Поточний ремонт обладнання, інвентарю та будівель; технічне обслуговування обладнання 1137 190 Х
Послуги зв'язку 1138 200 Х
Оплата інших послуг та інші видатки 1139 210 Х
Видатки на відрядження 1140 220 Х
Матеріали, інвентар, будівництво, капітальний ремонт та заходи спеціального призначення, що мають загальнодержавне значення 1150 230 Х
Оплата комунальних послуг та енергоносіїв 1160 240 Х
Оплата теплопостачання 1161 250 Х
Оплата водопостачання і водовідведення 1162 260 Х
Оплата електроенергії 1163 270 Х
Оплата природного газу 1164 280 Х
Оплата інших комунальних послуг 1165 290 Х
Оплата інших енергоносіїв 1166 300 Х
Дослідження і розробки, державні програми 1170 310 Х
Виплата процентів (доходу) за зобов'язаннями 1200 320 Х
Субсидії і поточні трансферти 1300 330 Х
Субсидії та поточні трансферти підприємствам (установам, організаціям) 1310 340 Х
Поточні трансферти органам державного управління інших рівнів 1320 350 Х
Поточні трансферти населенню 1340 360 Х
Виплата пенсій і допомоги 1341 370 Х
Стипендії 1342 380 Х
Інші поточні трансферти населенню 1343 390 Х
Поточні трансферти за кордон 1350 400 Х
Капітальні видатки 2000 410 Х
Придбання основного капіталу 2100 420 Х
Придбання обладнання і предметів довгострокового користування 2110 430 Х
Капітальне будівництво (придбання) 2120 440 Х
Будівництво (придбання) житла 2121 450 Х
Будівництво (придбання) адміністративних об'єктів 2122 460 Х
Інше будівництво (придбання) 2123 470 Х
Капітальний ремонт, реконструкція та реставрація 2130 480 Х
Капітальний ремонт та реконструкція житлового фонду 2131 490 Х
Капітальний ремонт та реконструкція адміністративних об'єктів 2132 500 Х
Капітальний ремонт та реконструкція інших об'єктів 2133 510 Х
Реставрація пам'яток культури, історії та архітектури 2134 520 Х
Створення державних запасів і резервів 2200 530 Х
Придбання землі і нематеріальних активів 2300 540 Х
Капітальні трансферти 2400 550 Х
Капітальні трансферти підприємствам (установам, організаціям) 2410 560 Х
Капітальні трансферти органам державного управління інших рівнів 2420 570 Х
Капітальні трансферти населенню 2430 580 Х
Капітальні трансферти за кордон 2440 590 Х
Капітальні трансферти до бюджету розвитку 2450 600 Х
Нерозподілені видатки 3000 610 Х
Кредитування з вирахуванням погашення 4000 620 Х
     Керівник _________________________   ________________________
                       (підпис)             (ініціали і прізвище)
     Головний бухгалтер _______________   ________________________
                            (підпис)        (ініціали і прізвище)
     "____" _______________ 200 __ р.

Додаток 12
до Інструкції про порядок
складання за 2002 рік річних
фінансових звітів установами
та організаціями, які
отримують кошти державного
та/або місцевих бюджетів

ЗВІТ

про надходження і використання інших надходжень спеціального фонду за ____________________ 200 __ р.

                                                                 Коди
                                                             --------------
                                     Форма N 4-3д  за ДКУД   |            |
                                                             |------------|
Установа__________________________________________ за ЄДРПОУ |            |
                                                             |------------|
Територія_________________________________________ за КОАТУУ |            |
                                                             |------------|
Код та назва відомчої класифікації видатків        за СПОДУ  |            |
головного розпорядника коштів_____________________           --------------
Код та назва програмної класифікації
видатків державного бюджету_______________________
Періодичність: річна
Одиниця виміру ___________________________________
Показники КЕК Код рядка Затверд- жено кошто- рисом на рік Залишок на початок року Перера- ховано залишок Надійшло коштів Касові видатки Фактичні видатки Залишок на кінець звітного періоду Залишок на кінець звітного періоду (у гривнях)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11
Видатки - всього х 010
у тому числі:
Поточні видатки 1000 020
Видатки на товари і послуги 1100 030
Оплата праці працівників бюджетних установ 1110 040
Заробітна плата 1111 050
Грошове утримання військовослужбовців 1112 060
Виплати по тимчасовій непрацездатності 1113 070
Нарахування на заробітну плату 1120 080
Придбання предметів постачання і матеріалів, оплата послуг та інші видатки 1130 090
Предмети, матеріали, обладнання та інвентар 1131 100
Медикаменти та перев'язувальні матеріали 1132 110
Продукти харчування 1133 120
М'який інвентар та обмундирування 1134 130
Оплата транспортних послуг та утримання транспортних засобів 1135 140
Оренда та експлуатаційні послуги 1136 150
Поточний ремонт обладнання, інвентарю та будівель; технічне обслуговування обладнання 1137 160
Послуги зв'язку 1138 170
Оплата інших послуг та інші видатки 1139 180
Видатки на відрядження 1140 190
Матеріали, інвентар, будівництво, капітальний ремонт та заходи спеціального призначення, що мають загальнодержавне значення 1150 200
Оплата комунальних послуг та енергоносіїв 1160 210
Оплата теплопостачання 1161 220
Оплата водопостачання і водовідведення 1162 230
Оплата електроенергії 1163 240
Оплата природного газу 1164 250
Оплата інших комунальних послуг 1165 260
Оплата інших енергоносіїв 1166 270
Дослідження і розробки, державні програми 1170 280
Виплата процентів (доходу) за зобов'язаннями 1200 290
Субсидії і поточні трансферти 1300 300
Субсидії та поточні трансферти підприємствам (установам, організаціям) 1310 310
Поточні трансферти органам державного управління інших рівнів 1320 320
Поточні трансферти населенню 1340 330
Виплата пенсій і допомоги 1341 340
Стипендії 1342 350
Інші поточні трансферти населенню 1343 360
Поточні трансферти за кордон 1350 370
Капітальні видатки 2000 380
Придбання основного капіталу 2100 390
Придбання обладнання і предметів довгострокового користування 2110 400
Капітальне будівництво (придбання) 2120 410
Будівництво (придбання) житла 2121 420
Будівництво (придбання) адміністративних об'єктів 2122 430
Інше будівництво (придбання) 2123 440
Капітальний ремонт, реконструкція та реставрація 2130 450
Капітальний ремонт та реконструкція житлового фонду 2131 460
Капітальний ремонт та реконструкція адміністративних об'єктів 2132 470
Капітальний ремонт та реконструкція інших об'єктів 2133 480
Реставрація пам'яток культури, історії та архітектури 2134 490
Створення державних запасів і резервів 2200 500
Придбання землі і нематеріальних активів 2300 510
Капітальні трансферти 2400 520
Капітальні трансферти підприємствам (установам, організаціям) 2410 530
Капітальні трансферти органам державного управління інших рівнів 2420 540
Капітальні трансферти населенню 2430 550
Капітальні трансферти за кордон 2440 560
Капітальні трансферти до бюджету розвитку 2450 570
Нерозподілені видатки 3000 580
Кредитування з вирахуванням погашення 4000 590
     Керівник _________________________   ________________________
                       (підпис)             (ініціали і прізвище)
     Головний бухгалтер _______________   ________________________
                            (підпис)        (ініціали і прізвище)
     "____" _______________ 200 __ р.

Додаток 13
до Інструкції про порядок
складання за 2002 рік річних
фінансових звітів установами
та організаціями, які
отримують кошти державного
та/або місцевих бюджетів

ЗВІТ

про надходження і використання інших надходжень спеціального фонду за ____________________ 200 __ р.

                                                                 Коди
                                                             --------------
                                     Форма N 4-3м  за ДКУД   |            |
                                                             |------------|
Установа__________________________________________ за ЄДРПОУ |            |
                                                             |------------|
Територія_________________________________________ за КОАТУУ |            |
                                                             --------------
Код та назва тимчасової класифікації видатків
місцевих бюджетів_________________________________
Періодичність: річна
Одиниця виміру ___________________________________
Показники КЕК Код рядка Затверд- жено кошто- рисом на рік Залишок на початок року Перера- ховано залишок Надійшло коштів Касові видатки Фактичні видатки Залишок на кінець звітного періоду Залишок на кінець звітного періоду (у гривнях)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11
Видатки - всього х 010
у тому числі:
Поточні видатки 1000 020
Видатки на товари і послуги 1100 030
Оплата праці працівників бюджетних установ 1110 040
Заробітна плата 1111 050
Грошове утримання військовослужбовців 1112 060
Виплати по тимчасовій непрацездатності 1113 070
Нарахування на заробітну плату 1120 080
Придбання предметів постачання і матеріалів, оплата послуг та інші видатки 1130 090
Предмети, матеріали, обладнання та інвентар 1131 100
Медикаменти та перев'язувальні матеріали 1132 110
Продукти харчування 1133 120
М'який інвентар та обмундирування 1134 130
Оплата транспортних послуг та утримання транспортних засобів 1135 140
Оренда та експлуатаційні послуги 1136 150
Поточний ремонт обладнання, інвентарю та будівель; технічне обслуговування обладнання 1137 160
Послуги зв'язку 1138 170
Оплата інших послуг та інші видатки 1139 180
Видатки на відрядження 1140 190
Матеріали, інвентар, будівництво, капітальний ремонт та заходи спеціального призначення, що мають загальнодержавне значення 1150 200
Оплата комунальних послуг та енергоносіїв 1160 210
Оплата теплопостачання 1161 220
Оплата водопостачання і водовідведення 1162 230
Оплата електроенергії 1163 240
Оплата природного газу 1164 250
Оплата інших комунальних послуг 1165 260
Оплата інших енергоносіїв 1166 270
Дослідження і розробки, державні програми 1170 280
Виплата процентів (доходу) за зобов'язаннями 1200 290
Субсидії і поточні трансферти 1300 300
Субсидії та поточні трансферти підприємствам (установам, організаціям) 1310 310
Поточні трансферти органам державного управління інших рівнів 1320 320
Поточні трансферти населенню 1340 330
Виплата пенсій і допомоги 1341 340
Стипендії 1342 350
Інші поточні трансферти населенню 1343 360
Поточні трансферти за кордон 1350 370
Капітальні видатки 2000 380
Придбання основного капіталу 2100 390
Придбання обладнання і предметів довгострокового користування 2110 400
Капітальне будівництво (придбання) 2120 410
Будівництво (придбання) житла 2121 420
Будівництво (придбання) адміністративних об'єктів 2122 430
Інше будівництво (придбання) 2123 440
Капітальний ремонт, реконструкція та реставрація 2130 450
Капітальний ремонт та реконструкція житлового фонду 2131 460
Капітальний ремонт та реконструкція адміністративних об'єктів 2132 470
Капітальний ремонт та реконструкція інших об'єктів 2133 480
Реставрація пам'яток культури, історії та архітектури 2134 490
Створення державних запасів і резервів 2200 500
Придбання землі і нематеріальних активів 2300 510
Капітальні трансферти 2400 520
Капітальні трансферти підприємствам (установам, організаціям) 2410 530
Капітальні трансферти органам державного управління інших рівнів 2420 540
Капітальні трансферти населенню 2430 550
Капітальні трансферти за кордон 2440 560
Капітальні трансферти до бюджету розвитку 2450 570
Нерозподілені видатки 3000 580
Кредитування з вирахуванням погашення 4000 590
     Керівник _________________________   ________________________
                       (підпис)             (ініціали і прізвище)
     Головний бухгалтер _______________   ________________________
                            (підпис)        (ініціали і прізвище)
     "____" _______________ 200 __ р.

Додаток 14
до Інструкції про порядок
складання за 2002 рік річних
фінансових звітів установами
та організаціями, які
отримують кошти державного
та/або місцевих бюджетів

ЗВІТ

про рух необоротних активів за _____________________ 200 __ р.

                                                                 Коди
                                                             --------------
                                       Форма N 5   за ДКУД   |            |
                                                             |------------|
Установа__________________________________________ за ЄДРПОУ |            |
                                                             |------------|
Територія_________________________________________ за КОАТУУ |            |
                                                             |------------|
Код відомчої класифікації_________________________ за СПОДУ  |            |
                                                             |------------|
Галузь (вид діяльності)___________________________ за ЗКГНГ  |            |
                                                             --------------
Періодичність: річна
Одиниця виміру ___________________________________
Показники Код рядка Наявність на початок року Наявність на кінець року Наявність на кінець року (у гривнях)
1 2 3 4 5
Будинки та споруди (103) 010
з них житлові будинки 020
Машини та обладнання (104) 030
Транспортні засоби (105) 040
Інструменти, прилади та інвентар (106) 050
Робочі і продуктивні тварини (107) 060
Інші основні засоби (109) 070
Бібліотечні фонди (112) 080
Білизна, постільні речі, одяг та взуття (114) 090
Авторські та суміжні з ними права (121) 100
Інші нематеріальні активи (122) 110
Інші необоротні активи (101, 102, 108, 111,113, 115, 116, 117, 118, 119) 120
Разом необоротних активів 130
Показники Код рядка Сума (необоротні активи)
1 2 3
Надійшло - разом 140
у тому числі:
за рахунок асигнувань загального фонду бюджету 150
за рахунок надходжень спеціального фонду бюджету 160
від безоплатних надходжень 170
за рахунок індексації 180
за рахунок інших надходжень 190
Вибуло - разом 200
у тому числі:
списано недостач за рахунок установи 210
списано недостач за рахунок винних осіб 220
від безоплатних передач 230
від ветхості, зносу 240
від реалізації зайвого й непотрібного майна 250
     Керівник _________________________   ________________________
                       (підпис)             (ініціали і прізвище)
     Головний бухгалтер _______________   ________________________
                            (підпис)        (ініціали і прізвище)
     "____" _______________ 200 __ р.

Додаток 15
до Інструкції про порядок
складання за 2002 рік річних
фінансових звітів установами
та організаціями, які
отримують кошти державного
та/або місцевих бюджетів

ЗВІТ

про рух матеріалів і продуктів харчування за _____________________ 200 __ р.

                                                                 Коди
                                                             --------------
                                        Форма N 6  за ДКУД   |            |
                                                             |------------|
Установа__________________________________________ за ЄДРПОУ |            |
                                                             |------------|
Територія_________________________________________ за КОАТУУ |            |
                                                             |------------|
Код відомчої класифікації_________________________ за СПОДУ  |            |
                                                             |------------|
Галузь (вид діяльності)___________________________ за ЗКГНГ  |            |
                                                             --------------
Періодичність: річна
Одиниця виміру ___________________________________
Показники Код рядка Залишок на початок року Залишок на кінець року Витрачено на потреби установи за рік Залишок на кінець року (у гривнях)
1 2 4 5 6
Матеріали для учбових, наукових та інших цілей (231) 010
020
030
040
Продукти харчування (232) 050
Медикаменти і перев'язувальні засоби (233) 060
Господарські матеріали і канцелярське приладдя (234) 070
з них будівельні матеріали для поточного і капітального ремонту 080
Паливо, горючі і мастильні матеріали (235) 090
Тара (236) 100
Матеріали в дорозі (237) 110
Запасні частини до машин і обладнання (238) 120
Інші матеріали (239) 130
Разом матеріалів і продуктів харчування (231 - 239) 140
Науково-дослідні установи з рядка 010 "Матеріали для учбових, наукових та інших цілей" виділяють "у тому числі дорогоцінні метали, скло, реактиви".
Показники Код рядка Сума Показники Код рядка Сума
1 2 3 1 2 3
Надійшло - разом 150 Вибуло - разом 170
у тому числі:
передано безплатно 180
списано від псування і стихійного лиха 190
списано недостач і крадіжок:
у тому числі одержано безплатно 160 за рахунок установи 200
за рахунок винних осіб 210
     Керівник _________________________   ________________________
                       (підпис)             (ініціали і прізвище)
     Головний бухгалтер _______________   ________________________
                            (підпис)        (ініціали і прізвище)
     "____" _______________ 200 __ р.

Додаток 16
до Інструкції про порядок
складання за 2002 рік річних
фінансових звітів установами
та організаціями, які
отримують кошти державного
та/або місцевих бюджетів

ЗВІТ

про заборгованість бюджетних установ за ____________________ 200 __ р.

                                                                 Коди
                                                             --------------
                                       Форма N 7д  за ДКУД   |            |
                                                             |------------|
Установа__________________________________________ за ЄДРПОУ |            |
                                                             |------------|
Територія_________________________________________ за КОАТУУ |            |
                                                             |------------|
Код та назва відомчої класифікації видатків        за СПОДУ  |            |
головного розпорядника коштів_____________________           --------------
Код та назва програмної класифікації
видатків державного бюджету_______________________
Періодичність: річна
Одиниця виміру ___________________________________
Показники КЕК Код рядка Дебіторська заборгованість Кредиторська заборгованість Дебіторська заборгова- ність на звітну дату - всього (у гривнях) Кредиторська заборгованість на звітну дату - всього (у гривнях)
на початок року на звітну дату списана на початок року на звітну дату списана
всього з неї: всього з неї: строк позовної давності якої минув
строк позовної давності якої минув що перебуває на балансі більше 1 місяця
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14
Доходи х 010
Видатки - всього на утримання установи х 020
у тому числі:
Поточні видатки 1000 030
Видатки на товари і послуги 1100 040
Оплата праці працівників бюджетних установ 1110 050
Заробітна плата 1111 060
Грошове утримання військовослужбовців 1112 070
Виплати по тимчасовій непрацездатності 1113 080
Нарахування на заробітну плату 1120 090
Придбання предметів постачання і матеріалів, оплата послуг та інші видатки 1130 100
Предмети, матеріали, обладнання та інвентар 1131 110
Медикаменти та перев'язувальні матеріали 1132 120
Продукти харчування 1133 130
М'який інвентар та обмундирування 1134 140
Оплата транспортних послуг та утримання транспортних засобів 1135 150
Оренда та експлуатаційні послуги 1136 160
Поточний ремонт обладнання, інвентарю та будівель; технічне обслуговування обладнання 1137 170
Послуги зв'язку 1138 180
Оплата інших послуг та інші видатки 1139 190
Видатки на відрядження 1140 200
Матеріали, інвентар, будівництво, капітальний ремонт та заходи спеціального призначення, що мають загальнодержавне значення 1150 210
Оплата комунальних послуг та енергоносіїв 1160 220
Оплата теплопостачання 1161 230
Оплата водопостачання і водовідведення 1162 240
Оплата електроенергії 1163 250
Оплата природного газу 1164 260
Оплата інших комунальних послуг 1165 270
Оплата інших енергоносіїв 1166 280
Дослідження і розробки, державні програми 1170 290
Виплата процентів (доходу) за зобов'язаннями 1200 300
Субсидії і поточні трансферти 1300 310
Субсидії та поточні трансферти підприємствам (установам, організаціям) 1310 320
Поточні трансферти органам державного управління інших рівнів 1320 330
Поточні трансферти населенню 1340 340
Виплата пенсій і допомоги 1341 350
Стипендії 1342 360
Інші поточні трансферти населенню 1343 370
Поточні трансферти за кордон 1350 380
Капітальні видатки 2000 390
Придбання основного капіталу 2100 400
Придбання обладнання і предметів довгострокового користування 2110 410
Капітальне будівництво (придбання) 2120 420
Будівництво (придбання) житла 2121 430
Будівництво (придбання) адміністративних об'єктів 2122 440
Інше будівництво (придбання) 2123 450
Капітальний ремонт, реконструкція та реставрація 2130 460
Капітальний ремонт та реконструкція житлового фонду 2131 470
Капітальний ремонт та реконструкція адміністративних об'єктів 2132 480
Капітальний ремонт та реконструкція інших об'єктів 2133 490
Реставрація пам'яток культури, історії та архітектури 2134 500
Створення державних запасів і резервів 2200 510
Придбання землі і нематеріальних активів 2300 520
Капітальні трансферти 2400 530
Капітальні трансферти підприємствам (установам, організаціям) 2410 540
Капітальні трансферти органам державного управління інших рівнів 2420 550
Капітальні трансферти населенню 2430 560
Капітальні трансферти за кордон 2440 570
Капітальні трансферти до бюджету розвитку 2450 580
Нерозподілені видатки 3000 590
Разом х 600
     Керівник _________________________   ________________________
                       (підпис)             (ініціали і прізвище)
     Головний бухгалтер _______________   ________________________
                            (підпис)        (ініціали і прізвище)
     "____" _______________ 200 __ р.

Додаток 17
до Інструкції про порядок
складання за 2002 рік річних
фінансових звітів установами
та організаціями, які
отримують кошти державного
та/або місцевих бюджетів

ЗВІТ

про заборгованість бюджетних установ за ____________________ 200 __ р.

                                                                 Коди
                                                             --------------
                                        Форма N 7м за ДКУД   |            |
                                                             |------------|
Установа__________________________________________ за ЄДРПОУ |            |
                                                             |------------|
Територія_________________________________________ за КОАТУУ |            |
                                                             --------------
Код та назва тимчасової класифікації видатків
місцевих бюджетів_________________________________
Періодичність: річна
Одиниця виміру ___________________________________
Показники КЕК Код рядка Дебіторська заборгованість Кредиторська заборгованість Дебіторська заборгова- ність на звітну дату - всього (у гривнях) Кредиторська заборгованість на звітну дату - всього (у гривнях)
на початок року на звітну дату списана на початок року на звітну дату списана
всього з неї: всього з неї: строк позовної давності якої минув
строк позовної давності якої минув що перебуває на балансі більше 1 місяця
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14
Доходи х 010
Видатки - всього на утримання установи х 020
у тому числі:
Поточні видатки 1000 030
Видатки на товари і послуги 1100 040
Оплата праці працівників бюджетних установ 1110 050
Заробітна плата 1111 060
Грошове утримання військовослужбовців 1112 070
Виплати по тимчасовій непрацездатності 1113 080
Нарахування на заробітну плату 1120 090
Придбання предметів постачання і матеріалів, оплата послуг та інші видатки 1130 100
Предмети, матеріали, обладнання та інвентар 1131 110
Медикаменти та перев'язувальні матеріали 1132 120
Продукти харчування 1133 130
М'який інвентар та обмундирування 1134 140
Оплата транспортних послуг та утримання транспортних засобів 1135 150
Оренда та експлуатаційні послуги 1136 160
Поточний ремонт обладнання, інвентарю та будівель; технічне обслуговування обладнання 1137 170
Послуги зв'язку 1138 180
Оплата інших послуг та інші видатки 1139 190
Видатки на відрядження 1140 200
Матеріали, інвентар, будівництво, капітальний ремонт та заходи спеціального призначення, що мають загальнодержавне значення 1150 210
Оплата комунальних послуг та енергоносіїв 1160 220
Оплата теплопостачання 1161 230
Оплата водопостачання і водовідведення 1162 240
Оплата електроенергії 1163 250
Оплата природного газу 1164 260
Оплата інших комунальних послуг 1165 270
Оплата інших енергоносіїв 1166 280
Дослідження і розробки, державні програми 1170 290
Виплата процентів (доходу) за зобов'язаннями 1200 300
Субсидії і поточні трансферти 1300 310
Субсидії та поточні трансферти підприємствам (установам, організаціям) 1310 320
Поточні трансферти органам державного управління інших рівнів 1320 330
Поточні трансферти населенню 1340 340
Виплата пенсій і допомоги 1341 350
Стипендії 1342 360
Інші поточні трансферти населенню 1343 370
Поточні трансферти за кордон 1350 380
Капітальні видатки 2000 390
Придбання основного капіталу 2100 400
Придбання обладнання і предметів довгострокового користування 2110 410
Капітальне будівництво (придбання) 2120 420
Будівництво (придбання) житла 2121 430
Будівництво (придбання) адміністративних об'єктів 2122 440
Інше будівництво (придбання) 2123 450
Капітальний ремонт, реконструкція та реставрація 2130 460
Капітальний ремонт та реконструкція житлового фонду 2131 470
Капітальний ремонт та реконструкція адміністративних об'єктів 2132 480
Капітальний ремонт та реконструкція інших об'єктів 2133 490
Реставрація пам'яток культури, історії та архітектури 2134 500
Створення державних запасів і резервів 2200 510
Придбання землі і нематеріальних активів 2300 520
Капітальні трансферти 2400 530
Капітальні трансферти підприємствам (установам, організаціям) 2410 540
Капітальні трансферти органам державного управління інших рівнів 2420 550
Капітальні трансферти населенню 2430 560
Капітальні трансферти за кордон 2440 570
Капітальні трансферти до бюджету розвитку 2450 580
Нерозподілені видатки 3000 590
Разом х 600
     Керівник _________________________   ________________________
                       (підпис)             (ініціали і прізвище)
     Головний бухгалтер _______________   ________________________
                            (підпис)        (ініціали і прізвище)
     "____" _______________ 200 __ р.

Додаток 18
до Інструкції про порядок
складання за 2002 рік річних
фінансових звітів установами
та організаціями, які
отримують кошти державного
та/або місцевих бюджетів

ЗВІТ

про заборгованість бюджетних установ за ____________________ 200 __ р.

                                                                 Коди
                                                             --------------
                                      Форма N 7д.1 за ДКУД   |            |
                                                             |------------|
Установа__________________________________________ за ЄДРПОУ |            |
                                                             |------------|
Територія_________________________________________ за КОАТУУ |            |
                                                             |------------|
Код та назва відомчої класифікації видатків        за СПОДУ  |            |
головного розпорядника коштів_____________________           --------------
Код та назва програмної класифікації
видатків державного бюджету_______________________
Періодичність: річна
Одиниця виміру ___________________________________
Показники КЕК Код рядка Дебіторська заборгованість Кредиторська заборгованість Дебіторська заборгова- ність на звітну дату - всього (у гривнях) Кредиторська заборгованість на звітну дату - всього (у гривнях)
на початок року на звітну дату списана на початок року на звітну дату списана
всього з неї: всього з неї: строк позовної давності якої минув
строк позовної давності якої минув що перебуває на балансі більше 1 місяця
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14
Оплата інших послуг та інші видатки 1139 010
Створення державних запасів і резервів 2200 020
Кредитування з вирахуванням погашення 4000 030
Всього х 040
     Керівник _________________________   ________________________
                       (підпис)             (ініціали і прізвище)
     Головний бухгалтер _______________   ________________________
                            (підпис)        (ініціали і прізвище)
     "____" _______________ 200 __ р.

Додаток 19
до Інструкції про порядок
складання за 2002 рік річних
фінансових звітів установами
та організаціями, які
отримують кошти державного
та/або місцевих бюджетів

ЗВІТ

про заборгованість бюджетних установ за ____________________ 200 __ р.

                                                                 Коди
                                                             --------------
                                     Форма N 7м.1  за ДКУД   |            |
                                                             |------------|
Установа__________________________________________ за ЄДРПОУ |            |
                                                             |------------|
Територія_________________________________________ за КОАТУУ |            |
                                                             --------------
Код та назва тимчасової класифікації видатків
місцевих бюджетів_________________________________
Періодичність: річна
Одиниця виміру ___________________________________
Показники КЕК Код рядка Дебіторська заборгованість Кредиторська заборгованість Дебіторська заборгова- ність на звітну дату - всього (у гривнях) Кредиторська заборгованість на звітну дату - всього (у гривнях)
на початок року на звітну дату списана на початок року на звітну дату списана
всього з неї: всього з неї: строк позовної давності якої минув
строк позовної давності якої минув що перебуває на балансі більше 1 місяця
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14
Кредитування з вирахуванням погашення 4000 010
Всього х 020
     Керівник _________________________   ________________________
                       (підпис)             (ініціали і прізвище)
     Головний бухгалтер _______________   ________________________
                            (підпис)        (ініціали і прізвище)
     "____" _______________ 200 __ р.

Додаток 20
до Інструкції про порядок
складання за 2002 рік річних
фінансових звітів установами
та організаціями, які
отримують кошти державного
та/або місцевих бюджетів

ЗВІТ

про фінансові зобов'язання бюджетних установ за _____________________ 200 __ р.

                                                                 Коди
                                                             --------------
                                       Форма N 8д  за ДКУД   |            |
                                                             |------------|
Установа__________________________________________ за ЄДРПОУ |            |
                                                             |------------|
Територія_________________________________________ за КОАТУУ |            |
                                                             |------------|
Код та назва відомчої класифікації видатків        за СПОДУ  |            |
головного розпорядника коштів_____________________           --------------
Код та назва програмної класифікації
видатків державного бюджету_______________________
Періодичність: річна
Одиниця виміру ___________________________________
Показники Код еконо- мічної класифі- кації видатків Код рядка Затверд- жено кошто- рисом на рік Зобов'язання на початок року Зняті з обліку фінансові зобов'я- заня Зареєст- ровані зобов'я- зання поточно- го року Касові видатки Зобов'язання на звітну дату
зареєстровані незареє- стровані (креди- торська заборго- ваність) зареєстровані незареє- стровані (креди- торська заборго- ваність)
всього з них креди- торська заборго- ваність всього з них:
креди- торська заборго- ваність форма- льні зобов'я- зання
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14
Видатки - всього х 010
у тому числі:
Поточні видатки 1000 020
Видатки на товари і послуги 1100 030
Оплата праці працівників бюджетних установ 1110 040
Заробітна плата 1111 050
Грошове утримання військовослужбовців 1112 060
Виплати по тимчасовій непрацездатності 1113 070
Нарахування на заробітну плату 1120 080
Придбання предметів постачання і матеріалів, оплата послуг та інші видатки 1130 090
Предмети, матеріали, обладнання та інвентар 1131 100
Медикаменти та перев'язувальні матеріали 1132 110
Продукти харчування 1133 120
М'який інвентар та обмундирування 1134 130
Оплата транспортних послуг та утримання транспортних засобів 1135 140
Оренда та експлуатаційні послуги 1136 150
Поточний ремонт обладнання, інвентарю та будівель; технічне обслуговування обладнання 1137 160
Послуги зв'язку 1138 170
Оплата інших послуг та інші видатки 1139 180
Видатки на відрядження 1140 190
Матеріали, інвентар, будівництво, капітальний ремонт та заходи спеціального призначення, що мають загальнодержавне значення 1150 200
Оплата комунальних послуг та енергоносіїв 1160 210
Оплата теплопостачання 1161 220
Оплата водопостачання і водовідведення 1162 230
Оплата електроенергії 1163 240
Оплата природного газу 1164 250
Оплата інших комунальних послуг 1165 260
Оплата інших енергоносіїв 1166 270
Дослідження і розробки, державні програми 1170 280
Виплата процентів (доходу) за зобов'язаннями 1200 290
Субсидії і поточні трансферти 1300 300
Субсидії та поточні трансферти підприємствам (установам, організаціям) 1310 310
Поточні трансферти органам державного управління інших рівнів 1320 320
Поточні трансферти населенню 1340 330
Виплата пенсій і допомоги 1341 340
Стипендії 1342 350
Інші поточні трансферти населенню 1343 360
Поточні трансферти за кордон 1350 370
Капітальні видатки 2000 380
Придбання основного капіталу 2100 390
Придбання обладнання і предметів довгострокового користування 2110 400
Капітальне будівництво (придбання) 2120 410
Будівництво (придбання) житла 2121 420
Будівництво (придбання) адміністративних об'єктів 2122 430
Інше будівництво (придбання) 2123 440
Капітальний ремонт, реконструкція та реставрація 2130 450
Капітальний ремонт та реконструкція житлового фонду 2131 460
Капітальний ремонт та реконструкція адміністративних об'єктів 2132 470
Капітальний ремонт та реконструкція інших об'єктів 2133 480
Реставрація пам'яток культури, історії та архітектури 2134 490
Створення державних запасів і резервів 2200 500
Придбання землі і нематеріальних активів 2300 510
Капітальні трансферти 2400 520
Капітальні трансферти підприємствам (установам, організаціям) 2410 530
Капітальні трансферти органам державного управління інших рівнів 2420 540
Капітальні трансферти населенню 2430 550
Капітальні трансферти за кордон 2440 560
Капітальні трансферти до бюджету розвитку 2450 570
Нерозподілені видатки 3000 580
Кредитування з вирахуванням погашення 4000 590
     Керівник _________________________   ________________________
                       (підпис)             (ініціали і прізвище)
     Головний бухгалтер _______________   ________________________
                            (підпис)        (ініціали і прізвище)
     "____" _______________ 200 __ р.

Додаток 21
до Інструкції про порядок
складання за 2002 рік річних
фінансових звітів установами
та організаціями, які
отримують кошти державного
та/або місцевих бюджетів

ЗВІТ

про фінансові зобов'язання бюджетних установ за _____________________ 200 __ р.

                                                                 Коди
                                                             --------------
                                       Форма N 8м  за ДКУД   |            |
                                                             |------------|
Установа__________________________________________ за ЄДРПОУ |            |
                                                             |------------|
Територія_________________________________________ за КОАТУУ |            |
                                                             --------------
Код та назва тимчасової класифікації видатків
місцевих бюджетів_________________________________
Періодичність: річна
Одиниця виміру ___________________________________
Показники Код еконо- мічної класифі- кації видатків Код рядка Затверд- жено кошто- рисом на рік Зобов'язання на початок року Зняті з обліку фінансові зобов'я- заня Зареєст- ровані зобов'я- зання поточно- го року Касові видатки Зобов'язання на звітну дату
зареєстровані незареє- стровані (креди- торська заборго- ваність) зареєстровані незареє- стровані (креди- торська заборго- ваність)
всього з них креди- торська заборго- ваність всього з них:
креди- торська заборго- ваність форма- льні зобов'я- зання
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14
Видатки - всього х 010
у тому числі:
Поточні видатки 1000 020
Видатки на товари і послуги 1100 030
Оплата праці працівників бюджетних установ 1110 040
Заробітна плата 1111 050
Грошове утримання військовослужбовців 1112 060
Виплати по тимчасовій непрацездатності 1113 070
Нарахування на заробітну плату 1120 080
Придбання предметів постачання і матеріалів, оплата послуг та інші видатки 1130 090
Предмети, матеріали, обладнання та інвентар 1131 100
Медикаменти та перев'язувальні матеріали 1132 110
Продукти харчування 1133 120
М'який інвентар та обмундирування 1134 130
Оплата транспортних послуг та утримання транспортних засобів 1135 140
Оренда та експлуатаційні послуги 1136 150
Поточний ремонт обладнання, інвентарю та будівель; технічне обслуговування обладнання 1137 160
Послуги зв'язку 1138 170
Оплата інших послуг та інші видатки 1139 180
Видатки на відрядження 1140 190
Матеріали, інвентар, будівництво, капітальний ремонт та заходи спеціального призначення, що мають загальнодержавне значення 1150 200
Оплата комунальних послуг та енергоносіїв 1160 210
Оплата теплопостачання 1161 220
Оплата водопостачання і водовідведення 1162 230
Оплата електроенергії 1163 240
Оплата природного газу 1164 250
Оплата інших комунальних послуг 1165 260
Оплата інших енергоносіїв 1166 270
Дослідження і розробки, державні програми 1170 280
Виплата процентів (доходу) за зобов'язаннями 1200 290
Субсидії і поточні трансферти 1300 300
Субсидії та поточні трансферти підприємствам (установам, організаціям) 1310 310
Поточні трансферти органам державного управління інших рівнів 1320 320
Поточні трансферти населенню 1340 330
Виплата пенсій і допомоги 1341 340
Стипендії 1342 350
Інші поточні трансферти населенню 1343 360
Поточні трансферти за кордон 1350 370
Капітальні видатки 2000 380
Придбання основного капіталу 2100 390
Придбання обладнання і предметів довгострокового користування 2110 400
Капітальне будівництво (придбання) 2120 410
Будівництво (придбання) житла 2121 420
Будівництво (придбання) адміністративних об'єктів 2122 430
Інше будівництво (придбання) 2123 440
Капітальний ремонт, реконструкція та реставрація 2130 450
Капітальний ремонт та реконструкція житлового фонду 2131 460
Капітальний ремонт та реконструкція адміністративних об'єктів 2132 470
Капітальний ремонт та реконструкція інших об'єктів 2133 480
Реставрація пам'яток культури, історії та архітектури 2134 490
Створення державних запасів і резервів 2200 500
Придбання землі і нематеріальних активів 2300 510
Капітальні трансферти 2400 520
Капітальні трансферти підприємствам (установам, організаціям) 2410 530
Капітальні трансферти органам державного управління інших рівнів 2420 540
Капітальні трансферти населенню 2430 550
Капітальні трансферти за кордон 2440 560
Капітальні трансферти до бюджету розвитку 2450 570
Нерозподілені видатки 3000 580
Кредитування з вирахуванням погашення 4000 590
     Керівник _________________________   ________________________
                       (підпис)             (ініціали і прізвище)
     Головний бухгалтер _______________   ________________________
                            (підпис)        (ініціали і прізвище)
     "____" _______________ 200 __ р.

Додаток 22
до Інструкції про порядок
складання за 2002 рік річних
фінансових звітів установами
та організаціями, які
отримують кошти державного
та/або місцевих бюджетів

ЗВІТ

про результати фінансової діяльності

                                                                 Коди
                                                             --------------
                                        Форма N 9  за ДКУД   |            |
                                                             |------------|
Установа__________________________________________ за ЄДРПОУ |            |
                                                             |------------|
Територія_________________________________________ за КОАТУУ |            |
                                                             |------------|
Код відомчої класифікації ________________________ за СПОДУ  |            |
                                                             --------------
Періодичність: річна
Одиниця виміру ___________________________________
Показники Код рядка За попередній рік За звітний рік За звітний рік (у гривнях)
1 2 3 4 5
Загальний фонд
Отримані асигнування 010 х х
Оприбутковані надлишки матеріалів 020 х х
Дооцінка матеріалів 030 х х
Централізоване забезпечення 040 х х
Інші доходи 050 х х
Списана кредиторська заборгованість 060 х х
Видатки загального фонду 070 х х
з них видатки за незавершеним капітальним будівництвом 071 х х
Списані недостачі матеріалів 080 х х
Списана дебіторська заборгованість 090 х х
Результат переоцінок (+; -) 100 х х
Фінансовий результат за загальним фондом (+; -) 110
Спеціальний фонд
Доходи 120 х х
Оприбутковані надлишки матеріалів 130 х х
Дооцінка матеріалів 140 х х
Централізоване забезпечення 150 х х
Інші доходи 160 х х
Списана кредиторська заборгованість 170 х х
Видатки спеціального фонду 180 х х
з них: х х
видатки за незавершеним капітальним будівництвом 181
спрямовано на покриття видатків загального фонду 182 х х
Списані недостачі матеріалів 190 х х
Списана дебіторська заборгованість 200 х х
Результат переоцінок (+;-) 210 х х
Фінансовий результат за спеціальним фондом (+;-) 220
     Керівник _________________________   ________________________
                       (підпис)             (ініціали і прізвище)
     Головний бухгалтер _______________   ________________________
                            (підпис)        (ініціали і прізвище)
     "____" _______________ 200 __ р.

Додаток 23
до Інструкції про порядок
складання за 2002 рік річних
фінансових звітів установами
та організаціями, які
отримують кошти державного
та/або місцевих бюджетів

ДОВІДКА

про дебіторську заборгованість, строк позовної давності якої минув за звітний рік

Установа__________________________________________
Код відомчої класифікації ________________________
Код програмної класифікації ______________________
Найменування кодів економічної класифікації видатків КЕКВ За станом на 01.01.2002 дебіторська заборгованість, строк позовної давності якої минув Дебіторська заборгованість із простроченим строком позовної давності, що настав протягом звітного року Списана протягом року дебіторська заборгованість, строк позовної давності якої минув За станом на 31.12.2002 залишок дебіторської заборгованості, строк позовної давності якої минув
загальний фонд спеціальний фонд загальний фонд спеціальний фонд загальний фонд спеціальний фонд загальний фонд спеціальний фонд
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
     Керівник _________________________   ________________________
                       (підпис)             (ініціали і прізвище)
     Головний бухгалтер _______________   ________________________
                            (підпис)        (ініціали і прізвище)
     "____" _______________ 200 __ р.

Додаток 24
до Інструкції про порядок
складання за 2002 рік річних
фінансових звітів установами
та організаціями, які
отримують кошти державного
та/або місцевих бюджетів

ДОВІДКА

про кредиторську заборгованість за звітний рік

Установа__________________________________________
Код та назва відомчої класифікації видатків
головного розпорядника коштів_____________________
Код та назва програмної класифікації
видатків державного бюджету_______________________
Показники КЕКВ Кредиторська заборгованість - списана Кредиторська заборгованість, яка підлягає списанню
усього відповідно до постанови КМУ від 11.07.2002 N 961 усього відповідно до наказу ДКУ від 08.05.2001 N 73 (строк позовної давності якої минув) відповідно до постанови КМУ від 11.07.2002 N 961
сума причини непро- ведено- го спи- сання
1 2 3 4 5 6 7 8
     Керівник _________________________   ________________________
                       (підпис)             (ініціали і прізвище)
     Головний бухгалтер _______________   ________________________
                            (підпис)        (ініціали і прізвище)
     "____" _______________ 200 __ р.

Додаток 25
до Інструкції про порядок
складання за 2002 рік річних
фінансових звітів установами
та організаціями, які
отримують кошти державного
та/або місцевих бюджетів

ДОВІДКА

про зобов'язання (в частині кредиторської заборгованості)

Установа__________________________________________
Код та назва відомчої класифікації видатків
головного розпорядника коштів_____________________
Код та назва програмної класифікації
видатків державного бюджету_______________________
Показники КЕК Кредиторська заборгованість за станом на 01.01.2002 Кредиторська заборгованість Кредиторська заборгованість за станом на 31.12.2002
усього строк позовної давності якої минув списана протягом року - усього усього що виникла до 01.01.2001 р. через недоотримання асигнувань (доходів) небюджетна заборгованість усього (у гривнях)
у 2001 р. у 2002 р.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11
     Керівник _________________________   ________________________
                       (підпис)             (ініціали і прізвище)
     Головний бухгалтер _______________   ________________________
                            (підпис)        (ініціали і прізвище)
     "____" _______________ 200 __ р.

Додаток 26
до Інструкції про порядок
складання за 2002 рік річних
фінансових звітів установами
та організаціями, які
отримують кошти державного
та/або місцевих бюджетів

ДОВІДКА

про кошти на виплату допомоги і компенсацій громадянам, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи

Установа__________________________________________
Код відомчої класифікації ________________________
Код програмної класифікації ______________________
1 Заборгованість за станом на 01.01.2002 року
2 Нараховано протягом звітного року
3 Надійшло коштів протягом звітного року на виплату допомоги і компенсацій
4 Сплачено протягом звітного року
5 Заборгованість на кінець року (+,-)
     Керівник _________________________   ________________________
                       (підпис)             (ініціали і прізвище)
     Головний бухгалтер _______________   ________________________
                            (підпис)        (ініціали і прізвище)
"____" _______________ 200 __ р.

Додаток 27
до Інструкції про порядок
складання за 2002 рік річних
фінансових звітів установами
та організаціями, які
отримують кошти державного
та/або місцевих бюджетів

ДОВІДКА

про отримання та погашення позики, наданої за рахунок коштів міжнародних фінансових організацій за звітний рік

Установа _________________________________________
Код відомчої класифікації ________________________
Назва міжнародної фінансової організації
та проекту _______________________________________
Назва міжнародного договору між Україною
та міжнародною фінансовою організацією,
номер, дата ______________________________________
Назва договору між Міністерством фінансів України
та установою, номер, дата, сума (у валюті позики)
__________________________________________________
N з/п Фактично отримано Сума до сплати за договором Фактично сплачено установою пеня, штраф Заборгованість у валюті позики на кінець року
дата позика за рахунок міжнародної фінансової організації дата вид валюти основна сума боргу сума обслу- говува- ння боргу дата вид валюти основна сума боргу сума обслуговування за основною сумою з обслуговування
сума еквівалент у валюті позики сума еквівалент у валюті позики
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16
1
2
3
...
Усього
     Керівник _________________________   ________________________
                       (підпис)             (ініціали і прізвище)
     Головний бухгалтер _______________   ________________________
                            (підпис)        (ініціали і прізвище)
     "____" _______________ 200 __ р.

Додаток 28
до Інструкції про порядок
складання за 2002 рік річних
фінансових звітів установами
та організаціями, які
отримують кошти державного
та/або місцевих бюджетів

ДОВІДКА

про депозитні операції установ

за станом на ______________ 200 __ р.

Установа _________________________________________
Код відомчої класифікації ________________________
Депозитні операції з грошовими коштами Депозитні операції з матеріальними цінностями Інші депозитні операції
кошти, отримані у тимчасове розпорядження власні надходження установи грошові документи
сума нормативно-правовий документ, згідно з яким проводяться операції сума нормативно-правовий документ, згідно з яким проводяться операції назва (кількість) нормативно-правовий документ, згідно з яким проводяться операції сума нормативно-правовий документ, згідно з яким проводяться операції сума нормативно-правовий документ, згідно з яким проводяться операції
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11
Рахунки в банках
Національна валюта
Іноземна валюта
Рахунки в казначействі
Національна валюта
Розрахунки за депозитними сумами
Усього
     Керівник _________________________   ________________________
                       (підпис)             (ініціали і прізвище)
     Головний бухгалтер _______________   ________________________
                            (підпис)        (ініціали і прізвище)
     "____" _______________ 200 __ р.

Додаток 29
до Інструкції про порядок
складання за 2002 рік річних
фінансових звітів установами
та організаціями, які
отримують кошти державного
та/або місцевих бюджетів

ДОВІДКА

про перерахування коштів на виконання програм за звітний рік

Установа (відповідальний виконавець) _____________________________
Код та назва відомчої класифікації видатків ______________________
Назва розпорядника бюджетних коштів - виконавця програми КВК Сума перерахованих асигнувань Код програми
1 2 3 4
     Керівник _________________________   ________________________
                       (підпис)             (ініціали і прізвище)
     Головний бухгалтер _______________   ________________________
                            (підпис)        (ініціали і прізвище)
     "____" _______________ 200 __ р.

Додаток 30
до Інструкції про порядок
складання за 2002 рік річних
фінансових звітів установами
та організаціями, які
отримують кошти державного
та/або місцевих бюджетів

ДОВІДКА

до КЕК 4000 "Кредитування з вирахуванням погашення"

за ______________________ 200 __ р.

 __________________________________________________________________
          (код та назва бюджетної установи, організації)
__________________________________________________________________
              (найменування міста, району, області)
Код та назва відомчої класифікації видатків
головного розпорядника коштів _____________________
Код та назва програмної класифікації
видатків державного бюджету _______________________
Код та назва тимчасової класифікації
видатків місцевих бюджетів ________________________
Показники КЕК План на рік Виконано
загальний фонд спеціальний фонд разом
1 2 3 4 5 6
Кредитування з вирахуванням погашення 4000
Надання внутрішніх кредитів з вирахуванням погашення 4100
Надання внутрішніх кредитів 4110
Надання кредитів органам державного управління інших рівнів 4111
Надання кредитів підприємствам, установам, організаціям 4112
Надання інших внутрішніх кредитів 4113
Повернення внутрішніх кредитів 4120
Повернення кредитів органами державного управління інших рівнів 4121
Повернення кредитів підприємствами, установами, організаціями 4122
Повернення інших внутрішніх кредитів 4123
Надання зовнішніх кредитів з вирахуванням погашення 4200
Надання зовнішніх кредитів 4210
Повернення зовнішніх кредитів 4220
     Керівник _________________________   ________________________
                       (підпис)             (ініціали і прізвище)
     Головний бухгалтер _______________   ________________________
                            (підпис)        (ініціали і прізвище)
     "____" _______________ 200 __ р.

Додаток 31
до Інструкції про порядок
складання за 2002 рік річних
фінансових звітів установами
та організаціями, які
отримують кошти державного
та/або місцевих бюджетів

РЕКОМЕНДАЦІЇ

щодо звірки показників форм річного фінансового звіту за 2002 рік та довідок до пояснювальної записки установ та організацій, які утримуються за рахунок коштів державного та/або місцевих бюджетів

N з/п Показники, що зіставляються N з/п Порівняльні показники
Форма N 1 "Баланс"
1 2 3 4
1 Рядок 110, графи 3 і 4 1 Форма N 1, рядок 112 мінус рядок 111, графи 3 і 4
2 Рядок 120, графи 3 і 4 2 Форма N 1, рядок 122 мінус рядок 121, графи 3 і 4
3 Рядок 130, графи 3 і 4 3 Форма N 1, рядок 132 мінус рядок 131, графи 3 і 4
4 Сума рядків 110, 120, 130, графи 3 і 4 4 Форма N 1, рядок 300, графи 3 і 4
5 Сума рядків 112, 122, 132, графи 3 і 4 5 Форма N 5, рядок 130, графи 3 і 4
6 Рядок 140, графи 3 і 4 6 Форма N 6, рядок 140, графи 3 і 4
7 Рядок 150, графи 3 і 4 7 Форма N 1, рядок 310, графи 3 і 4
8 Рядок 170, графи 3 і 4 8 Форма N 1, сума рядків від 171 до 176, графи 3 і 4
9 Рядок 170, графа 3 9 Форма N 7д, рядок 600, графа 4 (форма N 7м, рядок 600, графа 4)*
10 Рядок 170, графа 4 10 Форма N 7д, рядок 600, графа 5 (форма N 7м, рядок 600, графа 5)*
11 Рядок 174, графа 3 11 Форма N 15, рядок 010, графа 3
12 Рядок 174, графа 4 12 Форма N 15, рядок 060, графа 3
13 Рядок 191, графа 3 13 Форма N 7д.1, рядок 040, графа 4 (форма N 7м.1, рядок 020, графа 4)
14 Рядок 191, графа 4 14 Форма N 7д.1, рядок 040, графа 5 (форма N 7м.1, рядок 020, графа 5)
15 Рядок 210, графи 3 і 4 15 Форма N 1, сума рядків від 211 до 214, графи 3 і 4
16 Рядок 211 (220), графа 4 16 Форма N 1, рядок 211 (220), графа 3, плюс форма N 2д, рядок 010, графа 8 (форма N 2м, рядок 010, графа 8) мінус форма N 2д, рядок 010, графа 9 (форма N 2м, рядок 010, графа 9)**
17 Рядок 320, графи 3 і 4 17 Форма N 9, рядок 110, графи 3 і 4
18 Рядок 330, графи 3 і 4 18 Форма N 9, рядок 220, графи 3 і 4
19 Рядок 371, графа 3 19 Форма N 7д.1, рядок 040, графа 9 (форма N 7м.1, рядок 020, графа 9)
20 Рядок 371, графа 4 20 Форма N 7д.1, рядок 040, графа 10 (форма N 7м.1, рядок 020, графа 10)
21 Рядок 390, графи 3 і 4 21 Форма N 1, сума рядків від 391 до 399, графи 3 і 4
22 Рядок 350 плюс рядок 360 плюс рядок 372 плюс рядок 380 плюс рядок 390 мінус рядок 398, графа 3 22 Форма N 7д, рядок 600, графа 9 (форма N 7м, рядок 600, графа 9)*
23 Рядок 350 плюс рядок 360 плюс рядок 372 плюс рядок 380 плюс рядок 390 мінус рядок 398, графа 4 23 Форма N 7д, рядок 600, графа 10 (форма N 7м, рядок 600, графа 10)*
24 Рядок 540 довідки до форми N 1, графа 6 24 Форма N 2д, рядок 010, графа 8 плюс форма N 2м, рядок 010, графа 8 плюс форма N 2-валюта, підсумковий рядок, графа 8
25 Довідка до форми N 1, рядок 541, графа 6 25 Форма N 2д, рядок 010, графа 8**
26 Довідка до форми N 1, рядок 542, графа 6 26 Форма N 2м, рядок 010, графа 8**
27 Рядок 680 плюс рядок 690 довідки до форми N 1, графа 6 27 Форма N 4-3д, рядок 010, графа 7 (форма N 4-3м, рядок 010, графа 7)
---------------
* Можуть мати розбіжності організації, що отримують кошти Міністерства України з питань надзвичайних ситуацій та у справах захисту населення від наслідків Чорнобильської катастрофи.
** За наявності форми N 2-валюта її дані додаються до форм N 2д та N 2м.
Форма N 2д "Звіт про виконання загального фонду кошторису установи" Форма N 2м "Звіт про виконання загального фонду кошторису установи"
1 2 3 4
1 Форма N 2д, рядок 10, графа 7 (форма N 2м, рядок 010, графа 7) 1 Форма N 1, рядок 211, графа 3 плюс рядок 220, графа 3
2 Форма N 2д, рядок 010, графа 8 плюс форма N 2м, рядок 010, графа 8* 2 Довідка до форми N 1, рядок 540, графа 6
3 Форма N 2д, рядок 010, графа 8* 3 Довідка до форми N 1, рядок 541, графа 6
4 Форма N 2м, рядок 010, графа 8* 4 Довідка до форми N 1, рядок 542, графа 6
5 Форма N 2д, рядок 010, графа 9 (форма N 2м, рядок 010, графа 9) 5 Форма N 1, рядок 211 (220), графа 3, плюс форма N 2д, рядок 010, графа 8 (форма N 2м, рядок 010, графа 8) мінус форма N 1, рядок 211 (220), графа 4
6 Форма N 2д, рядок 10, графа 11 плюс форма N 2м, рядок 010, графа 11* 6 Форма N 1, рядок 211, графа 4 плюс рядок 220, графа 4
---------------
* За наявності форми N 2-валюта її дані додаються до форм N 2д та N 2м.
Форми N 4 звітів про надходження і використання коштів спеціального фонду
1 2 3 4
1 Форма N 4-1д, рядок 010, графа 11 1 Форма N 4-1д, рядок 010, графа 5 мінус рядок 010, графа 6 плюс рядок 010, графа 8 мінус рядок 010, графа 9
2 Форма N 4-1м, рядок 010, графа 11 2 Форма N 4-1м, рядок 010, графа 5 мінус рядок 010, графа 6 плюс рядок 010, графа 8 мінус рядок 010, графа 9
3 Форма N 4-2д, рядок 010, графа 10 1 Форма N 4-2д, рядок 010, графа 5 мінус рядок 010, графа 6 плюс рядок 010, графа 7 мінус рядок 010, графа 8
4 Форма N 4-2м, рядок 010, графа 10 4 Форма N 4-2м, рядок 010, графа 5 мінус рядок 010, графа 6 плюс рядок 010, графа 7 мінус рядок 010, графа 8
5 Форма N 4-3д, рядок 010, графа 7 (форма N 4-3м, рядок 010, графа 7) 5 Форма N 1, рядок 680 плюс рядок 690 довідки до форми N 1, графа 6
6 Форма N 4-3д, по всіх рядках, графа 10 6 Форма N 4-3д, по всіх рядках, графа 5 мінус графа 6 плюс графа 7 мінус графа 8
7 Форма N 4-3м, по всіх рядках, графа 10 7 Форма N 4-3м, по всіх рядках, графа 5 мінус графа 6 плюс графа 7 мінус графа 8
Форма N 5 "Звіт про рух необоротних активів"
1 2 3 4
1 Рядок 130, графи 3 і 4 1 Форма N 1, сума рядків 112, 122, 132, графи 3 і 4
2 Рядок 130, графа 4 2 Форма N 5, рядок 130, графа 3 плюс рядок 140, графа 3 мінус рядок 200, графа 3
3 Рядок 140, графа 3 3 Форма N 5, рядок 150 плюс рядок 160 плюс рядок 170 плюс рядок 180 плюс рядок 190
4 Рядок 200, графа 3 4 Форма N 5, рядок 210 плюс рядок 220 плюс рядок 230 плюс рядок 240 плюс рядок 250
Форма N 6 "Звіт про рух матеріалів і продуктів харчування"
1 2 3 4
1 Рядок 140, графи 3 і 4 1 Форма N 1, рядок 140, графи 3 і 4
2 Рядок 140, графа 4 2 Форма N 6, рядок 140, графа 3 плюс рядок 150, графа 3 мінус рядок 170, графа 3
Форма N 7д "Звіт про заборгованість бюджетних установ" Форма N 7м "Звіт про заборгованість бюджетних установ"
1 2 3 4
1 Форма N 7д, рядок 600, графа 4 (форма N 7м, рядок 600, графа 4)** 1 Форма N 1, рядок 170, графа 3*
2 Форма N 7д, рядок 600, графа 5 (форма N 7м, рядок 600, графа 5)** 2 Форма N 1, рядок 170, графа 4*
3 Форма N 7д, рядок 600, графа 9 (форма N 7м, рядок 600, графа 9)** 3 Форма N 1, рядок 350 плюс рядок 360 плюс рядок 372 плюс рядок 380 плюс рядок 390 мінус рядок 398, графа 3*
4 Форма N 7д, рядок 600, графа 10 (форма N 7м, рядок 600, графа 10)** 4 Форма N 1, рядок 350 плюс рядок 360 плюс рядок 372 плюс рядок 380 плюс рядок 390 мінус рядок 398, графа 4*
5 Форма N 7д, рядок 600, графа 8 (форма N 7м, рядок 600, графа 8) 5 Довідка про дебіторську заборгованість, строк позовної давності якої минув, за звітний рік, підсумковий рядок графи 7 (загальний фонд), графи 8 (спеціальний фонд)
6 Форма N 7д, рядок 600 6 Форма N 7д, сума рядків 010 і 020
7 Форма N 7м, рядок 600 7 Форма N 7м, сума рядків 010 і 020
---------------
* Можуть мати розбіжності організації, що отримують кошти Міністерства України з питань надзвичайних ситуацій та у справах захисту населення від наслідків Чорнобильської катастрофи.
** Можуть мати розбіжності розпорядники бюджетних коштів, які в своєму підпорядкуванні мають одержувачів бюджетних коштів.
Форма N 7д.1 "Звіт про заборгованість бюджетних установ" Форма N 7м.1 "Звіт про заборгованість бюджетних установ"
1 2 3 4
1 Форма N 7д.1, рядок 040, графа 4 (форма N 7м.1, рядок 020, графа 4) 1 Форма N 1, рядок 191, графа 3
2 Форма N 7д.1, рядок 040, графа 5 (форма N 7м.1, рядок 020, графа 5) 2 Форма N 1, рядок 191, графа 4
3 Форма N 7д.1, рядок 040, графа 9 (форма N 7м.1, рядок 020, графа 9) 3 Форма N 1, рядок 371, графа 3
4 Форма N 7д.1, рядок 040, графа 10 (форма N 7м.1, рядок 020, графа 10) 4 Форма N 1, рядок 371, графа 4
5 Форма N 7д.1, рядок 040 5 Форма N 7д.1, сума рядків 010, 020, 030
6 Форма N 7м.1, рядок 020 6 Форма N 7м.1, рядок 010
Форма N 8д "Звіт про фінансові зобов'язання бюджетних установ" Форма N 8м "Звіт про фінансові зобов'язання бюджетних установ"
1 2 3 4
1 Форма N 8д, графа 5 (форма N 8м, графа 5) 1 Форма N 8 за 2001 рік, графа 7
2 Форма N 8д, графа 6 плюс графа 7 (форма N 8м, графа 6 плюс графа 7) 2 Форма N 7д, графа 9 (форма N 7м, графа 9)
3 Форма N 8д, графа 10 (загальний фонд) (форма N 8м, графа 10 загальний фонд) 3 Форма N 2д, графа 9 (форма N 2м, графа 9)
4 Форма N 8д, графа 10 (спеціальний фонд) (форма N 8м, графа 10 спеціальний фонд) 4 Форма 4-3д, графа 8 (форма N 4-3м, графа 8)
5 Форма N 8д, графа 11 (форма N 8м, графа 11) 5 Форма N 8д, графа 12 плюс графа 13 (форма N 8м, графа 12 плюс графа 13)
6 Форма N 8д, графа 11 6 Форма N 8д, графа 5 плюс графа 9 мінус графа 8 мінус графа 10
7 Форма N 8м, графа 11 7 Форма N 8м, графа 5 плюс графа 9 мінус графа 8 мінус графа 10
8 Форма N 8д, графа 12 плюс графа 14 (форма N 8м, графа 12 плюс графа 14) 8 Форма N 7д, графа 10 (форма N 7м, графа 10)
Форма N 9 "Звіт про результати фінансової діяльності"
1 2 3 4
1 Рядок 110, графи 3 і 4 1 Форма N 1, рядок 320, графи 3 і 4
2 Рядок 110, графа 4 2 Форма N 9, рядки 010+020+030+040+050+060-070-080-090 +(-)100 графи 4 +(-) рядок 110 графи 3
3 Рядок 220, графи 3 і 4 3 Форма N 1, рядок 330, графи 3 і 4
4 Рядок 220, графа 4 4 Форма N 9, рядки 120+130+140+150+160+170-180-190-200 +(-)210 графи 4 +(-) рядок 220 графи 3
Форма N 15 "Звіт про нестачі та крадіжки грошових коштів та матеріальних цінностей в бюджетних установах"
1 2 3 4
1 Рядок 010, графа 3 1 Форма N 1, рядок 174, графа 3
2 Рядок 060, графа 3 2 Форма N 1, рядок 174, графа 4
Реєстр про залишки коштів загального та спеціального фондів державного (місцевого) бюджету на реєстраційних (спеціальних реєстраційних) та поточних рахунках підвідомчих бюджетних установ
1 2 3 4
1 Підсумковий рядок, графа 3 1 Форма N 1, рядок 220, графа 4
2 Підсумковий рядок, графа 4 2 Форма N 1, рядок 230, графа 4
3 Підсумковий рядок, графа 5 3 Форма N 1, рядок 211, графа 4
4 Підсумковий рядок, графа 6 4 Форма N 1, рядок 212, графа 4
Довідка про дебіторську заборгованість, строк позовної давності якої минув
1 2 3 4
1 Графа 9 1 Форма N 7д (загальний фонд), графа 6, форма N 7м (загальний фонд), графа 6
2 Графа 10 2 Форма N 7д (спеціальний фонд), графа 6, форма N 7м (спеціальний фонд), графа 6
Довідка про кредиторську заборгованість
1 2 3 4
1 Графа 3 1 Форма N 7д, графа 12, форма N 7м, графа 12
Довідка про зобов'язання (в частині кредиторської заборгованості)
1 2 3 4
1 Графа 3 1 Форма N 7д, графа 9 плюс форма N 7м, графа 9
2 Графа 5 2 Форма N 7д, графа 12 плюс форма N 7м, графа 12
3 Графа 6 3 Форма N 7д, графа 10 плюс форма N 7м, графа 10
4 Графа 10 4 Довідка про зобов'язання (в частині кредиторської заборгованості), графа 6 мінус графа 7 мінус графа 8 мінус графа 9

Додаток 32
до Інструкції про порядок
складання за 2002 рік річних
фінансових звітів установами
та організаціями, які
отримують кошти державного
та/або місцевих бюджетів

ПОРЯДОК

здійснення річних заключних оборотів щодо списання доходів та видатків бюджетних установ за 2002 рік

N з/п Зміст операцій Номери субрахунків
за дебетом за кредитом
1 2 3 4
1 Списуються отримані за поточний рік асигнування загального фонду бюджету 701, 702, 681 431
2 Списуються отримані за поточний рік доходи спеціального фонду бюджету:
2.1 доходи за коштами, отриманими як плата за послуги (надходження, що отримані установою згідно з кошторисом як плата за послуги, що надаються бюджетними установами згідно з функціональними повноваженнями; кошти, що отримуються бюджетними установами від господарської та/або виробничої діяльності; плата за оренду майна бюджетних установ; кошти, що отримуються бюджетними установами від реалізації майна), що згідно з кошторисом відносяться до поточного бюджетного року 711 432
2.2 доходи за коштами, отриманими як плата за послуги, що відносяться до наступного бюджетного року і не були розмежовані в поточному бюджетному році (плата за навчання, перерахована за весь навчальний рік тощо) 711 716
2.3 доходи за коштами, отриманими як плата за послуги, що отримані в минулому бюджетному році, але які були використані в поточному році (плата за навчання, перерахована за весь навчальний рік тощо), якщо установою застосовувався у 2002 році субрахунок 716 "Доходи за витратами майбутніх періодів" 716 432
2.4 доходи за іншими джерелами власних надходжень (надходження установи для виконання окремих доручень, а також гранти, дарунки, благодійні внески, інвестиції, що згідно з чинним законодавством отримують бюджетні установи) 712 432
2.5 доходи за іншими надходженнями спеціального фонду 713 432
2.6 доходи, спрямовані на покриття видатків загального фонду 715 432
2.7 доходи спеціального фонду установи, що отримані від установи вищого рівня або установи нижчого рівня за внутрішніми розрахунками 682 432
2.8 доходи від реалізації продукції, виробів і виконаних робіт 721, 722, 723 432
3 Списується сума податкового кредиту, накопиченого протягом поточного бюджетного року на субрахунку 741 "Інші доходи бюджетних установ" (якщо такий порядок відображення операцій застосовувався установою у 2002 році) 741 811
4 Списуються видатки поточного року, проведені за рахунок коштів загального фонду бюджету, і в т.ч. витрати за незакінченими або закінченими, але не зданими в експлуатацію об'єктами капітального будівництва. Водночас проводиться запис на позабалансовому рахунку 431 03/1 801, 802 -
5 Списуються видатки поточного року, проведені за рахунок доходів спеціального фонду бюджету, і в т.ч. витрати за незакінченими або закінченими, але не зданими в експлуатацію об'єктами капітального будівництва:
5.1 видатки за коштами, отриманими як плата за послуги. При застосуванні бухгалтерського проведення з/п N 3 сума видатків береться без ПДВ. Водночас проводиться запис витрат за незакінченими або закінченими, але не зданими в експлуатацію об'єктами капітального будівництва на позабалансовому рахунку 432 03/2 811 -
5.2 витрати (виробничих (навчальних) майстерень, підсобних (навчальних) сільських господарств, на науково-дослідні роботи за договорами, на виготовлення експериментальних пристроїв, на заготівлю і переробку матеріалів) за закінченими і зданими роботами. Витрати за незакінченими або закінченими, але не зданими роботами, заключними оборотами за 2002 рік не списуються 432 821, 822, 823, 824, 825
5.3 видатки за іншими джерелами власних надходжень 432 812
5.4 видатки за іншими надходженнями спеціального фонду 432 813
6 Списується вартість переоцінених запасів та матеріалів, а також таких, що отримані від ліквідації, розбору матеріальних цінностей та оприбутковані за результатами інвентаризації 701, 702, 711, 712, 713 441 441 431, 432
7 Списуються нараховані курсові різниці:
7.1 додатній результат 442 431, 432
7.2 від'ємний результат 431, 432 442