УКРАЇНА

ХАРКІВСЬКИЙ МІСЬКИЙ ГОЛОВА

УКРАИНА

ХАРЬКОВСКИЙ ГОРОДСКОЙ ГОЛОВА



РОЗПОРЯДЖЕННЯ



Від 08.07.2013 № 73

Про заходи щодо усунення причин та попередження виникнення нещасних випадків

У зв'язку з незабезпеченням безпечних і нешкідливих умов праці, незадовільною організацією роботи та недостатнім контролем посадовими особами комплексу «Харківводопостачання» КП «Харківводоканал» за безпечним виконанням робіт підвищеної небезпеки та незастосуванням засобів індивідуального і колективного захисту при виконанні робіт у водопровідній камері, внаслідок чого 07.06.2013 р. стався груповий нещасний випадок, який привів до загибелі чотирьох чоловік (трьох слюсарів АВР та електрозварника служби водопровідних мереж Київського району комплексу «Харківводопостачання»), на підставі ст.ст. 153, 160 Кодексу законів про працю України, враховуючи акт проведення спеціального розслідування вказаного групового нещасного випадку, керуючись ст.ст. 42, 59 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні»:

1. Генеральному директору КП «Харківводоканал» Корінько І.В.:

1.1 здійснити заходи, запропоновані до обов'язкового виконання комісією, утвореної наказом начальника територіального управління Держгірпромнагляду у Харківській області від 07.06.2013 р. №116, щодо усунення причин виникнення групового нещасного випадку, що стався 07.06.2013 р.;

1.2 здійснити заходи щодо попередження виникнення групових нещасних випадків.

2. Директору Департаменту комунального господарства Харківської міської ради Кітаніну В.О. посилити контроль за додержанням працівниками КП «Харківводоканал», КП «Харківські теплові мережі», КП електромереж зовнішнього освітлення «Міськсвітло», СКП «Харківзеленбуд» вимог нормативних актів про охорону праці.

3. Контроль за виконанням цього розпорядження покласти на першого заступника міського голови Парамонова А.О.



Міський голова Г.А. Кернес