Про затвердження Порядку взаємодії митної лабораторії Східної регіональної митниці з іншими підрозділами Східної регіональної митниці, підпорядкованими митницями Східного регіону та сторонніми експертними організаціями

Наказ Східної регіональної митниці
від 10 лютого 2004 року N 115

Зареєстровано в Харківському обласному управлінні юстиції
19 лютого 2004 р. за N 22/718

Відповідно до Митного кодексу України, постанови Кабінету Міністрів України від 12.12.2002 N 1862 "Про затвердження Порядку взяття (надання) проб і зразків товарів, проведення досліджень (аналізу, експертизи) з метою їх оформлення, а також розпорядження зразками", наказу ДМСУ від 21.10.2003 N 715 "Про внесення змін та доповнень до Порядку здійснення митного контролю й митного оформлення товарів і транспортних засобів із застосуванням вантажної митної декларації", затвердженого в Міністерстві юстиції України 12.11.2003 за N 1041/8362, та у зв'язку з набуттям чинності Митного кодексу України, прийнятого 11.07.2002, НАКАЗУЮ:

1. Затвердити Порядок взаємодії митної лабораторії Східної регіональної митниці з іншими підрозділами Східної регіональної митниці, підпорядкованими митницями Східного регіону та сторонніми організаціями (додається).

2. Уважати такими, що втратили чинність, накази Східної РМ: від 21.03.2000 N 180 "Про затвердження Технологічної схеми взаємодії митної лабораторії Східної регіональної митниці з іншими підрозділами Східної РМ, митницями, підпорядкованими регіональній, та сторонніми організаціями", зареєстрований в Харківському обласному управлінні юстиції 30.03.2000 за N 36/385, від 12.09.2003 N 779 "Про внесення змін до Технологічної схеми взаємодії митної лабораторії Східної регіональної митниці з іншими підрозділами Східної РМ, митницями, підпорядкованими регіональній, та сторонніми організаціями", зареєстрований в Харківському обласному управлінні юстиції 30.09.2003 за N 55/661.

3. Скасувати наказ Східної регіональної митниці від 12.01.2004 N 17 "Про затвердження Порядку взаємодії митної лабораторії Східної регіональної митниці з іншими підрозділами Східної регіональної митниці, підпорядкованими митницями Східного регіону та сторонніми експертними організаціями".

4. Начальнику митної лабораторії Долгих Т. М., начальнику юридичного відділу Пузікову В. А. подати наказ на державну реєстрацію до Харківського обласного управління юстиції.

5. Наказ набуває чинності через 10 днів після реєстрації в Харківському обласному управлінні юстиції.

6. Начальнику загального відділу Єльніковій О. П. довести наказ згідно з розсилкою після його реєстрації у Харківському обласному управлінні юстиції.

7. Контроль за виконанням наказу покласти на заступника начальника Східної регіональної митниці Пруднікова М. І.

 

Т. в. о. начальника
Східної регіональної митниці 

 
В. Г. Черепащук 


 

ЗАТВЕРДЖЕНО
наказом Східної регіональної митниці
від 10 лютого 2004 р. N 115

Зареєстровано
в Харківському обласному управлінні юстиції
19 лютого 2004 р. за N 22/718 


Порядок
взаємодії митної лабораторії Східної регіональної митниці з іншими підрозділами Східної регіональної митниці, підпорядкованими митницями Східного регіону та сторонніми експертними організаціями

1. Загальні положення

Цей Порядок розроблений у відповідності з вимогами Митного кодексу України N 92-IV від 11.07.2002, постанови Кабінету Міністрів України від 12.12.2002 N 1862 "Про затвердження Порядку взяття (надання) проб і зразків товарів, проведення досліджень (аналізу, експертизи) з метою їх оформлення, а також розпорядження зразками", наказу ДМСУ від 21.10.2003 N 715 "Про внесення змін та доповнень до Порядку здійснення митного контролю й митного оформлення товарів і транспортних засобів із застосуванням вантажної митної декларації", затвердженого в Міністерстві юстиції України 12.11.2003 за N 1041/8362, Положення про Митну лабораторію Східної регіональної митниці.

Порядок розроблений з метою недопущення порушень законодавства, для чіткого регулювання взаємодії митної лабораторії Східної регіональної митниці (далі - МЛ Східної регіональної митниці) з відділеннями по боротьбі з контрабандою та порушенням митних правил (далі - БКтаПМП), службами по БКтаПМП митниць Східного регіону, відділами номенклатури та класифікації товарів Східної регіональної митниці (далі -  ВНКТ), відділами контролю митної вартості та номенклатури (далі - ВКМВтаН) митниць Східного регіону, вантажними відділами, поштовим відділом, вантажно-пасажирськими відділами Східної регіональної митниці, вантажними відділами та митними постами митниць Східного регіону, сторонніми експертними організаціями. Схема взаємодії наведена у додатку 1 до Порядку.

2. Напрямки досліджень МЛ Східної регіональної митниці

2.1. Дослідження наркотиків і речовин, які відносяться до контрольних списків.

2.2. Дослідження нафтопродуктів (бензини, дизельне пальне, гас, нафтомастило та ін.).

2.3. Дослідження спиртоміських рідин, етилового спирту і лікеро-горілчаних виробів.

2.4. Дослідження фармацевтичної продукції.

2.5. Дослідження речовин невідомої природи.

2.6. Дослідження продукції органічної та неорганічної хімії.

2.7. Ідентифікація виробів, обладнання і матеріалів з метою визначення їх належності до контрольних Списків Урядової комісії по експортному контролю.

2.8. Дослідження дорогоцінних металів, сплавів, дорогоцінного каміння, ювелірних виробів.

2.9. Дослідження рослинних олій та жироподібних речовин, харчових добавок, композицій, ароматизаторів, прянощів, дослідження фруктових та овочевих соків, пюре, паст.

2.10. Технічна експертиза документів.

2.11. Дослідження товарів масового споживання, різноманітних речовин та продуктів з метою підготовки довідки експерта по встановленню коду товарів згідно Української класифікації товарів зовнішньоекономічної діяльності (далі - УКТ ЗЕД).

2.12. Інші дослідження.

Напрямки досліджень визначені у відповідності з галуззю акредитації МЛ Східної регіональної митниці та атестатом акредитації МЛ Східної регіональної митниці (Атестат акредитації N 100-0993/2002 дійсний до 05.11.2007, виданий Харківським державним центром стандартизації, метрології та сертифікації).

3. Умови звернення до митної лабораторії Східної регіональної митниці

Оформлення запиту до митної лабораторії та направлення зразків на дослідження проводиться у наступних випадках.

3.1. При виникненні у відділеннях БКтаПМП та службах по БКтаПМП регіону потреби у спеціальних знаннях та проведенні експертизи згідно ст. 380 - 382 Митного кодексу України.

3.2. При виникненні в підрозділах митного оформлення (далі - ПМО) Східної регіональної митниці та митниць регіону потреби у проведенні досліджень по напрямках, вказаних у розділі 2, при застосуванні обмежень нетарифного регулювання зовнішньоекономічної діяльності, по визначенню товарів подвійного застосування, уточненню хімічного складу, основних фізико-хімічних властивостей товару, або у разі обов'язкової і вибіркової перевірки товарів митною лабораторією у відповідності до вимог керівних документів ДМСУ, Східної регіональної митниці та інших випадках (по товарних групах, зазначених у додатку 2 до Порядку).

3.3. При виникненні у ВНКТ Східної регіональної митниці та відділів КМВтаН митниць Східного регіону сумнівів або спірних питань щодо класифікації товарів та інших предметів і потреби у проведенні лабораторних досліджень по товарних групах, по яких МЛ Східної регіональної митниці акредитована на право проведення вимірювань у галузі митних операцій (додаток 2 до Порядку).

3.4. При першій поставці у рамках контракту ПМО Східної регіональної митниці та митниць регіону, в режимі імпорт, обов'язково направляють запит з переліком питань, супроводжуючі документи та відібрані зразки товарів по групах, вказаних в переліку (додаток 3 до Порядку) та які класифікуються за кодами з нульовими ставками мита до МЛ Східної регіональної митниці на дослідження. У подальшому, по цих товарах передбачена періодична перевірка у МЛ Східної регіональної митниці шляхом включення в щомісячні графіки вибіркової перевірки. 

По результатах проведених досліджень, у випадках виявлення додаткових даних або характеристик і властивостей, що не підтверджують дані, заявлені у гр. 31, 33 ВМД, митна лабораторія направляє довідку експерта з результатами досліджень до ВНКТ Східної регіональної митниці або до ВКМВтаН митниць Східного регіону для остаточного прийняття рішення щодо класифікації товару.

4. Порядок підготовки та направлення запитів підрозділами Східної регіональної митниці та митницями Східного регіону

4.1. У відповідності з умовами звернення до МЛ Східної регіональної митниці, визначеними в розділі 3 Порядку, посадова особа підрозділу доповідає керівникові підрозділу обґрунтовані доводи необхідності звернення до МЛ Східної регіональної митниці.

4.2. Начальник підрозділу митниці чи особа, яка його заміщує, розглядає питання доцільності звернення і приймає рішення про направлення зразків (проб) товарів або інших предметів на дослідження.

4.3. За вказівкою начальника підрозділу або особи, яка його заміщує, посадова особа підрозділу у термін, що не перевищує 1 добу з моменту подання вантажної митної декларації (далі - ВМД) до митного оформлення або 1 тижня з моменту оформлення протоколу про порушення митних правил, готує запит встановленого зразка до МЛ Східної регіональної митниці (додаток 4 до Порядку для ВБКтаПМП Східної регіональної митниці та служб БКтаПМП митниць регіону і додаток 5 до Порядку для ПМО Східної регіональної митниці та митниць регіону). ВНКТ Східної регіональної митниці та відділи КМВтаН митниць регіону готують запит до МЛ Східної регіональної митниці з переліком питань у випадках, передбачених п. 3.3 Порядку.

4.4. Оформлений запит підписується начальником підрозділу і реєструється в журналі встановленої форми (додаток 6 до Порядку) шляхом заповнення граф 1 - 9 та присвоєння йому реєстраційного номера.

4.5. До складу пакета документів повинні входити:

4.5.1. у випадках, означених у п. 3.1:

- запит встановленого зразка (додаток 4 до Порядку);

- копія протоколу про ПМП;

- інші документи;

4.5.2. у випадках, означених у п. 3.2 - п. 3.4:

- запит встановленого зразка (додаток 5 до Порядку);

- копії ВМД, інвойсів та товаросупровідних документів на товари, погоджень та висновків державних контролюючих організацій;

- технічна документація (ГОСТи, ДСТУ, ТУ), креслення, сертифікати якості, сертифікати відповідності та інші документи, які надають найбільш повну інформацію про властивості та назву товарів;

- експертні висновки Торгово-промислової палати;

- акт відбору зразків за формою (додаток 7 до Порядку);

- інші документи у разі необхідності.

4.6. Зареєстрований у підрозділі запит разом з пакетом супроводжуючих документів, відібраними, опломбованими митним забезпеченням зразками продукції та оформленим актом відбору зразків, представляються у МЛ Східної регіональної митниці посадовою особою підрозділу. У випадках, передбачених п. 3.2, 3.3, 3.4 Порядку, запит та супроводжуючі документи в опечатаному конверті та опломбовані зразки продукції можуть бути доставлені до МЛ Східної регіональної митниці декларантом з попереднім зазначенням його місця роботи, прізвища, ініціалів та особистого підпису у графі 8 реєстраційного журналу (додаток 6 до Порядку).

4.7. Митниці регіону направляють безпосередньо до МЛ Східної регіональної митниці зареєстрований запит разом з пакетом документів, відібраними, опломбованими зразками продукції та оформленим актом відбору зразків у термін 1 - 3 доби з моменту подання ВМД до митного оформлення.

4.8. Митне оформлення товарів, проби і зразки яких бралися на дослідження, може бути закінчене тільки після отримання результатів дослідження МЛ Східної регіональної митниці, про що посадова особа підрозділу робить відмітку у гр. 10 журналу реєстрації (додаток 6 до Порядку).

5. Строки розгляду запитів до МЛ Східної регіональної митниці

5.1. Строки проведення досліджень проб і зразків визначаються на підставі існуючих методик проведення досліджень, з урахуванням складності аналізу та кількості зразків (проб). Термін дослідження не повинен перевищувати одного місяця з дати реєстрації запиту у митній лабораторії. У випадку залучення сторонніх експертних організацій термін дослідження у МЛ Східної регіональної митниці подовжується на час досліджень у сторонній експертній організації.

5.2. Дослідження наркотичних речовин та прекурсорів при затриманні особи, яка підозрюється у скоєнні злочину, здійснюється у термін до 3 годин.

5.3. Дослідження проб і зразків, що швидко псуються, здійснюється невідкладно.

6. Порядок відбору зразків (проб)

6.1. Взяття проб і зразків товарів, документації для класифікації товарів, а також розпорядження зразками і документацією здійснюється в рамках процедур митного контролю та митного оформлення товарів. При виникненні потреби в проведені досліджень в митній лабораторії, ПМО митниці готується запит до МЛ Східної регіональної митниці, ініціюється відбір проб (зразків) товарів для проведення лабораторних досліджень в МЛ Східної регіональної митниці. Взяття проб (зразків) оформлюється актом встановленого зразка (додаток N 7) у трьох примірниках. Відбір проб та складання акта відбору зразків і проб проводиться уповноваженою посадовою особою ПМО на підставі письмового розпорядження керівника цього підрозділу або особи, що його заміщує, за умови обов'язкової присутності власника товару або декларанта чи уповноваженої ним особи.

6.2. Проби і зразки беруться у кількості, необхідній для дослідження, на основі нормативних документів (ГОСТ, ДСТУ, ГСТУ тощо) та згідно з вимогами постанови КМУ N 1862 від 12.12.2002. Норми взяття проб і зразків встановлюються Держмитслужбою (наказ ДМСУ N 719 від 23.12.2002). Для урахування можливості проведення, у разі потреби, повторних досліджень, проби і зразки відбираються у двох примірниках - один екземпляр для роботи, другий - контрольний. На обидва примірники відібраних проб і зразків накладається окреме митне забезпечення.

6.3. Посадова особа ПМО, що проводить відбір проб шкідливих для здоров'я, токсичних або пожежонебезпечних речовин, повинна пройти інструктаж про дотримання вимог техніки безпеки та пожежної безпеки, який проводить начальник відповідного підрозділу. У разі отримання у МЛ Східної регіональної митниці необхідних для відбору проб (зразків) пристроїв, інструктаж по їх застосуванню та відмітки про їх отримання проводить начальник МЛ Східної регіональної митниці з зазначенням у реєстраційному журналі (додаток 8 до Порядку).

7. Порядок роботи і представлення результатів досліджень, експертизи МЛ Східної регіональної митниці

7.1. Прийом запитів і зразків здійснює начальник митної лабораторії або особа, яка його заміщує. Він розглядає запит по суті питання, визначає обсяг досліджень та додатковий перелік документів, що надаються при необхідності власником або одержувачем вантажу.

7.2. Начальник лабораторії або особа, що його заміщує, реєструє запит, наданий згідно п. 3.2, 3.3, 3.4 в журналі встановленої форми (додаток 9 до Порядку), заповнюючи графи 1 - 8, наданий згідно п. 3.1 в журналі встановленої форми (додаток 10 до Порядку), присвоює реєстраційний номер і доручає проведення досліджень конкретному працівникові митної лабораторії шляхом вчинення в лівому верхньому куті запиту відповідного надпису.

7.3. Посадова особа митної лабораторії, якій доручено проведення досліджень, приймає запит, пакет супроводжуючих документів та зразки (проби) продукції, про що робить відмітку в гр. 9 журналу реєстрації (додаток 9 до Порядку).

7.4. Після виконання необхідних досліджень співробітник МЛ Східної регіональної митниці оформлює довідку експерта встановленої форми (додаток 11 до Порядку) і подає його на затвердження начальнику митної лабораторії або висновок експерта встановленої форми (додаток 12 до Порядку).

7.5. Начальник МЛ Східної регіональної митниці перевіряє відповідність результатів дослідження по питаннях, зазначених у запиті, правильність оформлення довідки експерта, робить відмітку в гр. 10 реєстраційного журналу (додаток 9 до Порядку) про завершення роботи, затверджує довідку експерта, скріплює свій підпис печаткою митної лабораторії та присвоює їй реєстраційний номер, про що робить відповідну відмітку в гр. 12 реєстраційного журналу. Оформлена у повному обсязі довідка експерта направляється до підрозділу (митниці), що направив(ла) запит, про що робиться відповідна відмітка в гр. 13 реєстраційного журналу (додаток 9 до Порядку).

При отриманні висновку експерта МЛ Східної регіональної митниці посадовій особі ВБКтаПМП Східної регіональної митниці або СБКтаПМП митниць регіону повертаються зразки після проведення експертизи за митним забезпеченням МЛ з відповідною відміткою у гр. 11 журналу (додаток 10 до Порядку).

7.6. У випадку необхідності проведення додаткових експертних або лабораторних досліджень для відповіді на поставлені питання, начальник МЛ Східної регіональної митниці приймає рішення про направлення запиту у сторонні експертні організації. При цьому у 3-денний термін суб'єкт зовнішньоекономічної діяльності надає у митницю гарантійний лист про оплату за проведення досліджень (додаток 13 до Порядку). Після отримання гарантійного листа начальник митної лабораторії готує направлення до сторонньої експертної організації. Остаточно довідка експерта митної лабораторії видається після отримання результатів досліджень сторонньої експертної організації.

У складних випадках для проведення досліджень зразків (проб) продукції можливе залучення Центральної митної лабораторії ДМСУ або інших митних лабораторій України.

 

Начальник митної лабораторії 

Т. М. Долгих 


 

Додаток 1
до Порядку, затвердженого наказом Східної регіональної митниці
від 10 лютого 2004 р. N 115 


Схема
взаємодії митної лабораторії Східної регіональної митниці з іншими підрозділами Східної регіональної митниці, митницями Східного регіону та сторонніми експертними організаціями

 

 

Додаток 2
до Порядку, затвердженого наказом Східної регіональної митниці
від 10 лютого 2004 р. N 115 


Перелік
товарних груп, по яких митна лабораторія Східної регіональної митниці акредитована на право проведення вимірювань у галузі митних операцій згідно атестата акредитації N 100-0993/2002, дійсному до 05.11.2007

Товарні групи 

Товарні групи 

Товарні групи 

Товарні групи 

02 

24 

45 

67 

03 

25 

46 

68 

04 

26 

47 

69 

05 

27 

48 

70 

06 

28 

50 

71 

07 

29 

51 

72 

08 

30 

52 

73 

09 

31 

53 

74 

11 

32 

54 

75 

12 

33 

55 

76 

13 

34 

56 

78 

15 

35 

57 

80 

16 

37 

58 

81 

17 

38 

59 

82 

18 

39 

60 

83 

19 

40 

61 

85 

20 

41 

62 

90 

21 

42 

63 

91 

22 

43 

64 

92 

23 

44 

65 

96 


 

Додаток 3
до Порядку, затвердженого наказом Східної регіональної митниці
від 10 лютого 2004 р. N 115 


Перелік
товарних груп, по яких обов'язково направляються у митну лабораторію товари при першій поставці по контракту

Товарні групи 

Товарні групи 

Товарні групи 

09 

44 

59 

13 

48 

72 

15 

51 

74 

27 

52 

75 

28 

53 

76 

30 

54 

78 

3808, 3812 

55 

79 

39 

56 

80 

40 

57 

81 

  

58 

  


Примітка. Обов'язкове направлення у МЛ можливо не проводити при ввезенні товарів в Україну на таких умовах:

• в якості гуманітарної допомоги;

• митною вартістю менше 100 EURO;

• в митних режимах: тимчасового ввезення, транзиту, митного складу та переробки на митній території України.

 

Додаток 4
до Порядку, затвердженого наказом Східної регіональної митниці
від 10 лютого 2004 р. N 115 


Зареєстровано
в справах митної лабораторії
__________ N ___ 


ДЕРЖАВНА МИТНА СЛУЖБА УКРАЇНИ
СХІДНА РЕГІОНАЛЬНА МИТНИЦЯ

ЗАПИТ N ___ від "___" ____________ р.

В провадженні відділення (служби) по боротьбі з контрабандою та порушеннями митних правил _______________________ митниці знаходиться справа про порушення митних правил N _____________

При розгляді матеріалів справи, розпочатої _________________________
______________________________________________________________
                   (вказати - по якому факту, в відношенні кого заведено справу)
______________________________________________________________
______________________________________________________________
______________________________________________________________,
встановлено ___________________________________________________
                                   (короткий зміст обставин справи і підстав для проведення досліджень)
______________________________________________________________
______________________________________________________________
______________________________________________________________
______________________________________________________________
______________________________________________________________

Беручи до уваги викладені обставини, керуючись ст. 380 - 382 Митного кодексу України, направляю на аналітичне дослідження до митної лабораторії Східної регіональної митниці _______________________
______________________________________________________________
(назва предметів, кількість та вага зразків, спосіб їх відбору, вид упаковки, номери печаток, пломб тощо)
______________________________________________________________
______________________________________________________________
та надаю в розпорядження лабораторії _____________________________
(перелічити повні реквізити документів, що додаються до зразків, вказати кількість аркушів)
______________________________________________________________
______________________________________________________________
______________________________________________________________

Після виконання необхідних досліджень прошу відповісти на наступні питання (зайве закреслити):

1. Який хімічний склад та основні властивості дослідженої продукції (речовини, матеріалу, рідини)?

2. Чи відповідає продукція (речовина, матеріал, рідина) представленому сертифіката
_____________________________________________________________
                                (назва, номер, дата видачі сертифіката) 

3. Чи відноситься досліджувана продукція (речовина, матеріал, рідина) до сильнодіючих, отруйних, наркотичних речовин чи прекурсорів?

4. Чи мають представлені на дослідження предмети історичну та культурну цінність?

5. Інше _______________________________________________________
                                              (чітко вказати суть питання)
_____________________________________________________________

________________________
(дата та час оформлення запиту) 

____________________________
(посада, прізвище, ініціали та підпис посадової особи
____________________________
            відділення БКБтаПМП) 


 

Додаток 5
до Порядку, затвердженого наказом Східної регіональної митниці
від 10 лютого 2004 р. N 115 


Зареєстровано
в справах митної лабораторії
__________ N ___ 


ДЕРЖАВНА МИТНА СЛУЖБА УКРАЇНИ
СХІДНА РЕГІОНАЛЬНА МИТНИЦЯ

ЗАПИТ N ___ від "___" ____________200_ р.

____________________________________ проводить митне оформлення
           (назва підрозділу митниці або митного поста)
______________________________________________________________
                                    (назва, опис, кількість, вага та вартість товару)
______________________________________________________________
______________________________________________________________
і надсилає на дослідження у ______________________________________
                                                                                (назва лабораторії)
______________________________________________________________,
                                (назва, кількість, вага зразків продукції)
відібраних _____________________________________________________
                                            (вказати методику відбору зразків) 

Відправник (одержувач) продукції (речовини, матеріалу) ______________
______________________________________________________________

Митний брокер (декларант) ______________________________________
                                                                     (назва, прізвище та ініціали уповноваженої особи) 

При виконанні необхідних досліджень прошу дати відповідь на наступні питання (зайве закреслити):

1. Який хімічний склад та основні властивості дослідженої продукції (речовини, матеріалу, рідини)?

2. Чи відповідає продукція (речовина, матеріал, рідина) представленому сертифіката _________________________________________________________
                                                       (назва, номер, дата видачі сертифіката) 

3. Чи відноситься досліджувана продукція (речовина, матеріал, рідина) до сильнодіючих, отруйних, наркотичних речовин чи прекурсорів?

4. У якій товарній підкатегорії класифікується досліджувана продукція?

5. Інше _______________________________________________________
                                      (чітко вказати суть питання) 

_________________________
   (Дата та час оформлення запиту)  

____________________________
(підпис, прізвище та ініціали начальника м/п або відділу) 


До запиту додаються наступні документи (копії):

1. ___________________________________________________________

2. ___________________________________________________________

3. ___________________________________________________________

4. ___________________________________________________________

5. ___________________________________________________________

6. ___________________________________________________________
_____________________________________________________________
(посада, підпис, прізвище та ініціали уповноваженої особи відправника (одержувача) продукції)

Копії представлених документів або завірені виписки з них залишаються у справах МЛ Східної регіональної митниці для підтвердження результатів досліджень.

 

Додаток 6
до Порядку, затвердженого наказом Східної регіональної митниці
від 10 лютого 2004 р. N 115 


Журнал реєстрації запитів до митної лабораторії Східної регіональної митниці

______________________________ митниці
______________________________________
(назва митного поста, відділу, митниці)

Реєстраційний номер 

Дата та час оформлення запиту 

Відправник (одержувач) його адреса, контактний телефон 

Назва та опис товару 

Дата акта відбору зразків (проб) 

Підпис керівника ПМО, що оформив запит 

Посада, місце роботи, П. І. Б. та підпис митного брокера чи декларанта 

Назва підсумкового документа, дата його видачі та час його надходження до підрозділу 

 

 

 

 

 

 

 

 


____________
* ведеться в кожному підрозділі митниці, які направляють товари на дослідження або експертизу до МЛ Східної регіональної митниці.

 

Додаток 7
до Порядку, затвердженого наказом Східної регіональної митниці
від 10 лютого 2004 р. N 115 


ДЕРЖАВНА МИТНА СЛУЖБА УКРАЇНИ

________________________________________________
(назва митної установи)

АКТ
про взяття проб і зразків товарів для митного оформлення

від "___" ____________ 200_ року

На території ___________________________________________________
        (місце взяття проб і зразків товарів, назва організації, установи, підприємства, адреса)
______________________________________________________________
мною, ________________________________________________________
                 (посада, назва підрозділу, прізвище та ініціали посадової особи митного органу) 
у присутності __________________________________________________
(посада, місце роботи, прізвище та ініціали власника товару або декларанта чи вповноваженої ним особи)
______________________________________________________________
взято для перевірки такі проби й зразки товарів:

N
п/п 

Назва проби чи зразка товару 

Назва організації -
виробника продукції 

Номер вагона, державний номер автомашини, номер накладної (непотрібне закреслити) 

Одиниця виміру 

Обсяг партії 

Кількість або маса взятих проб чи зразків товарів 

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  


Мета взяття проб зразків товарів __________________________________
______________________________________________________________

Відібрані проби та зразки товарів упаковано в _______________________
______________________________________________________________
                                     (вид упаковки, тари, кількість упаковок) 

На упаковку накладено митне забезпечення ________________________
                                                                                          (тип митного забезпечення, його номер) 

Посадова особа митного органу  

__________
(підпис) 

_______________
(ініціали та прізвище) 

Присутні:  

__________
(підпис)
__________
(підпис)
__________
(підпис)

_______________
(ініціали та прізвище)
_______________
(ініціали та прізвище)
_______________
(ініціали та прізвище)


Зразки відправлені за адресою: ___________________________________
                                                                                (назва митної лабораторії, адреса)
______________________________________________________________

(Місце для особистої номерної печатки посадової особи митного органу)

 

Додаток 8
до Порядку, затвердженого наказом Східної регіональної митниці
від 10 лютого 2004 р. N 115 


Журнал
реєстрації інструктажів по відбору проб, техніці безпеки та одержання необхідних при цьому пристроїв

N
п/п 

Дата проведення інструктажу та видачі пристроїв 

Вид інструктажу:
• про порядок відбору зразків (проб)
• про додержання вимог ТБ при виконанні робіт по відбору проб 

Митна установа, підрозділ, посада, прізвище та ініціали особи, що отримала інструктаж 

Підпис особи, що отримала інструктаж 

П. І. Б., посада, підпис особи, що проводила інструктаж 

Дата, час, підпис відповідальної за відбір проб особи про одержання обладнання та підпис відповідальної особи митної лабораторії про їх прийом 

Інструмент, необхідний для відбору проб 

Оборотна тара для транспор-
тування проб 

Пломбувальні пристрої (вказати їх N) 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

Додаток 9
до Порядку, затвердженого наказом Східної регіональної митниці
від 10 лютого 2004 р. N 115 


Журнал
обліку запитів митниць про проведення досліджень товарів та інших предметів, що переміщуються через кордон суб'єктами ЗЕД

Реєстраційний порядковий номер 

N та дата запиту 

Митниця, митний пост, відділ 

Дата та час надходження запиту 

Назва та опис товару (об'єкта дослідження) 

 

 

 

 

 


Кількісні показники взятих на дослідження зразків 

П. І. Б. і підпис особи, яка доставила зразки та документи 

П. І. Б. та підпис особи, яка прийняла запит та зразки 

Дата та час прийому запиту до виконання, П. І. Б. та підпис експерта 

Дата та час завершення дослідження, підпис експерта 

П. І. Б., посада та підпис особи, яка доставлятиме зразки та документи у сторонню організацію 

N довідки експерта, дата її затвердження, підпис начальника МЛ 

Дата, час, П. І. Б. та підпис особи, яка отримала довідку експерта 

10 

11 

12 

13 

  

  

  

  

  

  

  

  


 

Додаток 10
до Порядку, затвердженого наказом Східної регіональної митниці
від 10 лютого 2004 р. N 115 


Журнал
обліку запитів митниць про проведення досліджень матеріалів, речовин, рідин та інше, затриманих по протоколу про ПМП

Реєстраційний порядковий номер 

N запиту, від якого числа 

Митниця, митний пост, відділ 

Дата та час надходження направлення чи запиту 

Назва та опис товару (об'єкта дослідження) 

 

 

 

 

 


Кількісні показники взятих на експертизу зразків 

П. І. Б. та підпис особи, яка прийняла запит та зразки 

Дата та час прийому запиту, направлення до виконання, П. І. Б. та підпис експерта 

Дата та час завершення дослідження, підпис експерта 

N висновку, дата його затвердження, підпис начальника МЛ 

Дата, час, П. І. Б. та підпис особи, яка отримала експертизу та зразки 

10 

11 

 

 

 

 

 

 


 

Додаток 11
до Порядку, затвердженого наказом Східної регіональної митниці
від 10 лютого 2004 р. N 115 


ДЕРЖАВНА МИТНА СЛУЖБА УКРАЇНИ
СХІДНА РЕГІОНАЛЬНА МИТНИЦЯ
МИТНА ЛАБОРАТОРІЯ
Україна, Харків, 61166,
вул. Бакуліна, 6
Тел./факс 702-17-38 

  

THE STATE CUSTOMS SERVISE OF UKRAINE
EAST REGIONAL CUSTOMS
CUSTOMS LABORATORY
6, Bakulina str.,
Kharkov-166, UKRAINE
Ph./fax 702-17-38 


____________ 200_ р. N ___

На N ___ від ____________

Східна регіональна митниця

Вантажний відділ N ___ 


Про експертизу зразка...

На Ваш запит від ____________ N ___ надаємо довідку експерта N ___ від ____________ 200_ р.

Додаток: довідка на __ арк.

 

Начальник лабораторії 

Т. М. Долгих 


 

ДЕРЖАВНА МИТНА СЛУЖБА УКРАЇНИ
СХІДНА РЕГІОНАЛЬНА МИТНИЦЯ
МИТНА ЛАБОРАТОРІЯ
Україна, Харків, 61166,
вул. Бакуліна, 6
Тел./факс 702-17-38 

  

THE STATE CUSTOMS SERVISE OF UKRAINE
EAST REGIONAL CUSTOMS
CUSTOMS LABORATORY
6, Bakulina str.,
Kharkov-166, UKRAINE
Ph./fax 702-17-38 


Атестат акредитації N 100-0993/2002 дійсний до 05.11.2007 р.

До кримінальних справ не приєднувати!

ДОВІДКА ЕКСПЕРТА N ___

Складено ____________ 200_ р. 


1. Замовник:

2. Об'єкт експертизи та реєстраційні номери:

3. Суб'єкт ЗЕД:

4. Виробник:

5. Акт відбору зразків (проб):

6. Товаросупроводні документи (копії):

7. Мета експертизи:

8. Дослідження:

a) Опис товару:

b) Дослідження зразка проводилося методами:

c) Результати досліджень:

Література:

Висновок:
______________________________________________________________
______________________________________________________________
______________________________________________________________
______________________________________________________________
______________________________________________________________

Експерти:  

______________________
______________________ 

Начальник лабораторії:  

______________________ 

М. П. 

  


 

Додаток 12
до Порядку, затвердженого наказом Східної регіональної митниці
від 10 лютого 2004 р. N 115 


ДЕРЖАВНА МИТНА СЛУЖБА УКРАЇНИ
СХІДНА РЕГІОНАЛЬНА МИТНИЦЯ
 МИТНА ЛАБОРАТОРІЯ
Україна, Харків, 61166,
вул. Бакуліна, 6
Тел./факс 702-17-38 

  

THE STATE CUSTOMS SERVISE OF UKRAINE
EAST REGIONAL CUSTOMS
 CUSTOMS LABORATORY
6, Bakulina str.,
Kharkov-166, UKRAINE
Ph./fax 702-17-38 


____________ 200_ р. N ___

На N ___ від ____________

_______________ митниця

ВБКтаПМП (СБКтаПМП) 


Про експертизу...

На Ваш запит від ____________ N ___ надаємо висновок експерта N ___ від ____________ 200_ р.

Додаток: висновок на __ арк.

 

Начальник лабораторії 

Т. М. Долгих 


 

ДЕРЖАВНА МИТНА СЛУЖБА УКРАЇНИ
СХІДНА РЕГІОНАЛЬНА МИТНИЦЯ
МИТНА ЛАБОРАТОРІЯ
Україна, Харків, 61166,
вул. Бакуліна, 6
Тел./факс 702-17-38 

  

THE STATE CUSTOMS SERVISE OF UKRAINE
EAST REGIONAL CUSTOMS
CUSTOMS LABORATORY
6, Bakulina str.,
Kharkov-166, UKRAINE
Ph./fax 702-17-38 


Атестат акредитації N 100-0993/2002 дійсний до 05.11.2007 р.

ВИСНОВОК ЕКСПЕРТА N ____

Складено ____________ 200_ р. 


1. Замовник:

2. Об'єкт експертизи та реєстраційні номери:

3. Представлені документи:

4. Мета експертизи:

5. Дослідження:

a) Опис товару:

b) Дослідження проводилося методами:

c) Результати досліджень:

Висновок:
______________________________________________________________
______________________________________________________________
______________________________________________________________
______________________________________________________________
______________________________________________________________

Експерт:  

____________________
____________________ 


 

Додаток 13
до Порядку, затвердженого наказом Східної регіональної митниці
від 10 лютого 2004 р. N 115 


Начальнику Східної регіональної митниці
______________________________
                       (назва підприємства) 


ГАРАНТІЙНИЙ ЛИСТ

У зв'язку з проведенням митного оформлення продукції, що належить ______________________ та необхідністю проведення додаткових досліджень прошу провести необхідні дослідження з залученням спеціалізованих наукових закладів.

Оплату за проведені дослідження гарантуємо провести на підставі рахунку за виконані роботи.

Наші банківські реквізити:

Підпис директора

Підпис головного бухгалтера 


М. П.

____________