Про затвердження Положення про зону митного контролю приміщень поштового відділу Східної регіональної митниці та складських приміщень, де зберігаються товари та інші предмети під митним контролем

Наказ Східної регіональної митниці
від 14 січня 2004 року N 22

Зареєстровано в Харківському обласному управлінні юстиції
22 січня 2004 р. за N 5/701

Відповідно до Митного кодексу України від 11.07.2002 N 92-IV, постанови Кабінету Міністрів України від 25.12.2002 N 1947 "Про затвердження Порядку створення зон митного контролю та їх функціонування і Порядку надання дозволу на розміщення у зонах митного контролю споруд та об'єктів інфраструктури, що належать іншим, ніж митні, органам державної влади, які здійснюють контроль під час переміщення товарів через митний кордон України" НАКАЗУЮ:

1. Затвердити Положення про зону митного контролю приміщень поштового відділу Східної регіональної митниці та складських приміщень, де зберігаються товари та інші предмети під митним контролем (додається).

2. Вважати таким, що втратив чинність, пункт 2 наказу Східної регіональної митниці від 28.11.2000 N 680 "Про затвердження Технологічної схеми митного контролю та оформлення вантажів, які переміщуються через митний кордон України каналами експрес-перевізників та зберігаються під митним контролем на митному терміналі поштового відділу Східної регіональної митниці", зареєстрованого в Харківському обласному управлінні юстиції 07.02.2001 за N 12/480.

3. Начальнику поштового відділу Березному Є. М. та начальнику юридичного відділу Пузікову В. А. забезпечити подання цього наказу на державну реєстрацію до Харківського обласного управління юстиції.

4. Начальнику загального відділу Єльніковій О. П. довести наказ згідно з розсилкою після його реєстрації у Харківському обласному управлінні юстиції.

5. Відповідальність за виконання наказу та затвердженого Положення покласти на начальника поштового відділу Східної регіональної митниці Березного Є. М.

6. Скасувати наказ Східної регіональної митниці від 25.12.2003 N 1083 "Про затвердження Положення про зону митного контролю приміщень поштового відділу Східної регіональної митниці та складських приміщень, де зберігаються товари та інші предмети під митним контролем".

Контроль за виконанням наказу покласти на заступників начальника Східної регіональної митниці відповідно розподілу обов'язків.

 

В. о. начальника
Східної регіональної митниці 

 
В. Г. Черепащук 


 

ЗАТВЕРДЖЕНО
наказом Східної регіональної митниці
від 14 січня 2004 р. N 22

Зареєстровано
в Харківському обласному управлінні юстиції
22 січня 2004 р. за N 5/701 


Положення
про зону митного контролю приміщень поштового відділу Східної регіональної митниці та складських приміщень, де зберігаються товари та інші предмети під митним контролем

1. Загальні положення

1.1. З метою чіткої організації митного контролю за товарами та предметами, які переміщуються через митний кордон України в міжнародних поштових відправленнях, міжнародних експрес-відправленнях та вантажних відправленнях, запобігання спробам з боку юридичних та фізичних осіб переміщення через митний кордон товарів та інших предметів з порушенням законодавства України та на виконання Митного кодексу України від 11.07.2002 року N 92-IV, постанови Кабінету Міністрів України від 25.12.2002 N 1947 "Про затвердження Порядку створення зон митного контролю та їх функціонування і Порядку надання дозволу на розміщення у зонах митного контролю споруд та об'єктів інфраструктури, що належать іншим, ніж митні, органам державної влади, які здійснюють контроль під час переміщення товарів через митний кордон України" на території Зонального вузла оброблення пошти Харківської дирекції Українського підприємства поштового зв'язку "Укрпошта", за адресою: м. Харків, площа Привокзальна, 2, в приміщеннях поштового відділу Східної регіональної митниці, складському приміщенні для проведення митного огляду і зберігання міжнародних поштових відправлень і міжнародних експрес-відправлень під митним контролем (додаток 1) та складському приміщенні ТОВ "ІТС" для проведення митного огляду і зберігання вантажних відправлень під митним контролем (додаток 2) - встановлюється зона митного контролю.

1.2. У цьому Положенні терміни і поняття вживаються у тому значенні, що і в Митному кодексі України.

1.3. Зона митного контролю являє собою огороджену та охороняєму територію, яка недоступна для самовільного проникнення до неї та самовільного вилучення з неї товарів та інших предметів.

1.4. Переміщення товарів та інших предметів на території зони митного контролю або за її межі контролюється Східною регіональною митницею і здійснюється виключно за її дозволом.

2. Межі зон митного контролю

2.1. Зоною митного контролю визначено:

приміщення поштового відділу Східної регіональної митниці;

складське приміщення, де зберігаються товари та інші предмети під митним контролем, які переміщуються в міжнародних поштових відправленнях, міжнародних експрес-відправленнях;

складське приміщення, де зберігаються товари та інші предмети під митним контролем, які переміщуються в вантажних відправленнях.

2.2. Межі зон митного контролю позначаються власником шляхом відповідних позначок з встановленням табличок з написом: "Зона митного контролю. Стороннім вхід заборонено".

2.3. Режим зони митного контролю встановлюється з метою заборони доступу осіб, не причетних до здійснення митного контролю, створення умов для роботи та захисту особового складу та майна поштового відділу Східної регіональної митниці.

3. Право доступу у зону митного контролю

3.1. Право доступу у зону митного контролю мають начальник Східної регіональної митниці, його заступники, відповідальний черговий по Східній регіональній митниці, співробітники відділу власної безпеки, співробітники поштового відділу, співробітники відділення боротьби з контрабандою та порушеннями митних правил, які безпосередньо здійснюють митний контроль. Доступ в разі службової необхідності в зону митного контролю інших співробітників митниці здійснюється тільки з дозволу начальника поштового відділу або особи, що його заміщує.

3.2. Керівництво та співробітники підприємств поштового зв'язку, експрес-перевізників, ТОВ "ІТС", власник вантажу або його представник мають право знаходитись у зонах митного контролю у присутності інспектора митниці.

3.3. При необхідності начальником поштового відділу до зони митного контролю можуть бути допущені представники інших державних контролюючих служб.

3.4. Доступ у зони митного контролю та перебування у них посадових осіб правоохоронних органів дозволяється у випадках та у порядку, передбаченому законодавством.

3.5. Технічне обслуговування приміщень: прибирання, планові ремонтні роботи та інше здійснюється тільки за дозволом начальника поштового відділу та в присутності інспектора митниці.

3.6. При здійсненні митного контролю на об'єктах можуть встановлюватися тимчасові зони митного контролю. Такі зони встановлюються на термін, необхідний для проведення митного контролю у повному обсязі. Режим тимчасових зон митного контролю доводиться до осіб, які безпосередньо присутні під час проведення контролю.

3.7. В інших непередбачених випадках режим зони митного контролю корегує начальник поштового відділу Східної регіональної митниці.

4. Відповідальність за порушення режиму зони митного контролю

4.1. Особи, винні в порушенні режиму зони митного контролю, несуть адміністративну, кримінальну або іншу відповідальність у відповідності до чинного законодавства України.

 

Начальник поштового відділу
Східної регіональної митниці 

 
Є. М. Березний 


 

Додаток 1
до Положення про зону митного контролю приміщень поштового відділу Східної регіональної митниці та складських приміщень, де зберігаються товари та інші предмети під митним контролем 


Схема розміщення поштового відділу Східної регіональної митниці та складських приміщень, де зберігаються міжнародні поштові відправлення та міжнародні експрес-відправлення під митним контролем на території Зонального вузла оброблення пошти Харківської дирекції Українського підприємства поштового зв'язку "УКРПОШТА"

 

1, 2, 3, 4 - приміщення поштового відділу Східної регіональної митниці;

5 - складське приміщення, де зберігаються товари та інші предмети під митним контролем, які переміщуються в міжнародних поштових відправленнях, міжнародних експрес-відправленнях;

  

- зона митного контролю. 


 

Додаток 2
до Положення про зону митного контролю приміщень поштового відділу Східної регіональної митниці та складських приміщень, де зберігаються товари та інші предмети під митним контролем 


Схема розміщення складського приміщення ТОВ "ІТС", де зберігаються вантажні відправлення під митним контролем на території Зонального вузла оброблення пошти Харківської дирекції Українського підприємства поштового зв'язку "УКРПОШТА"

 

1. Складське приміщення, де зберігаються товари та інші предмети під митним контролем, які переміщуються в вантажних відправленнях.

2. Місце огляду транспортних засобів з вантажними відправленнями.

3. Місце огляду вантажних відправлень.

  

- зона митного контролю. 


____________