Про затвердження Технологічної схеми взаємодії митної лабораторії Східної регіональної митниці з іншими підрозділами Східної регіональної митниці, митницями, підпорядкованими регіональній, та сторонніми організаціями

Наказ Східної регіональної митниці
від 21 березня 2000 року N 180

Зареєстровано в Харківському обласному управлінні юстиції
30 березня 2000 р. за N 36/385

Із змінами і доповненнями, внесеними
 наказом Східної регіональної митниці
 від 12 вересня 2003 року N 779

Наказ втратив чинність
(згідно з наказом Східної регіональної митниці
 від 10 лютого 2004 року N 115)

З метою недопущення порушень законодавства, а також чіткого здійснення досліджень, необхідних для митного оформлення товарів та інших предметів, на виконання вимог статей 9, 40 Митного кодексу України, постанови Кабінету Міністрів України від 21 жовтня 1998 р. N 1665 "Про Порядок взяття проб і зразків товарів та інших предметів для проведення досліджень, необхідних для їх митного оформлення" НАКАЗУЮ:

1. Затвердити Технологічну схему взаємодії митної лабораторії Східної регіональної митниці з іншими підрозділами Східної регіональної митниці, митницями, підпорядкованими регіональній, та сторонніми організаціями з додатками N 1 - 11.

2. Накази Східної регіональної митниці N 131 від 01.07.97 р. та N 445 від 14.07.98 р. в частині взаємовідносин МЛ СРМ з іншими підрозділами Східної регіональної митниці та підпорядкованих митниць Східного регіону вважати такими, що втратили чинність.

3. Начальнику загального відділу Поліщук Л. Є. довести наказ до начальників митниць Східного регіону, відділів та митних постів СРМ.

4. Відповідальність за виконання наказу та затвердженої Технологічної схеми покласти на начальника митної лабораторії Східної регіональної митниці Долгих Т. М., начальників підпорядкованих митниць, начальників підрозділів Східної регіональної митниці.

5. Контроль за виконанням наказу залишаю за собою.

 

Начальник
Східної регіональної митниці 

 
П. В. Пашко 


 

ЗАТВЕРДЖЕНО
наказом Східної регіональної митниці
від 21 березня 2000 р. N 180

Зареєстровано
в Харківському обласному управлінні юстиції
30 березня 2000 р. за N 36/385 


Технологічна схема
взаємодії митної лабораторії Східної регіональної митниці з іншими підрозділами Східної регіональної митниці, митниць, підпорядкованих регіональній, та сторонніми організаціями

1. Загальні положення

Ця Технологічна схема розроблена у відповідності з вимогами статей 9, 40 Митного кодексу України, постанови Кабінету Міністрів України від 21 жовтня 1998 р. N 1665 "Про Порядок взяття проб і зразків товарів та інших предметів для проведення досліджень, необхідних для їх митного оформлення" (далі - ПКМУ), Положенням про митну лабораторію Східної регіональної митниці (далі - МЛ СРМ).

Технологічна схема розроблена з метою недопущення порушень законодавства, а також чіткого здійснення досліджень, необхідних для митного оформлення товарів та інших предметів, регулювання взаємовідносин МЛ СРМ з відділеннями по боротьбі з контрабандою та порушенням митних правил (далі - БК та ПМП), митними постами (далі - М/п), вантажними відділами (далі -  ВВ), відділами тарифів та вартості (далі - ВТВ) СРМ, митниць Східного регіону та сторонніх організацій. Схема взаємодії наведена у додатку N 1.

2. Напрямки досліджень МЛ СРМ

На наступний час митна лабораторія виконує дослідження по таких напрямках:

- дослідження наркотиків і речовин, які відносяться до контрольних списків;

- дослідження нафтопродуктів (бензини, дизельне пальне, гас, нафтомастило та інше);

- дослідження спиртоміських рідин, етилового спирту і лікеро-горілчаних виробів;

- дослідження фармацевтичної продукції;

- дослідження речовин невідомої природи;

- дослідження продукції органічної та неорганічної хімії;

- ідентифікація виробів, обладнання і матеріалів з метою визначення їх належності до контрольних Списків Урядової комісії по експортному контролю;

- дослідження дорогоцінних металів, сплавів, дорогоцінного каміння, ювелірних виробів;

- дослідження рослинних олій та жироподібних речовин, харчових добавок, композицій, ароматизаторів, прянощів, дослідження фруктових та овочевих соків, пюре, паст;

- дослідження товарів масового споживання, різноманітних речовин та продуктів з метою підготовки висновків по встановленню коду товарів згідно Товарної номенклатури зовнішньоекономічної діяльності (далі - ТН ЗЕД).

Напрямки досліджень визначені у відповідності з галуззю акредитації МЛ СРМ та атестатом акредитації МЛ СРМ (Атестат акредитації N 100-0355/99 від 12.11.99 р., виданий Харківським державним центром стандартизації, метрології та сертифікації).
Митна лабораторія виконує дослідження по таких напрямках:

- дослідження наркотиків і речовин, які відносяться до контрольних списків;

- дослідження нафтопродуктів (бензини, дизельне пальне, гас, нафтомастило та інше);

- дослідження спиртомістких рідин, етилового спирту і лікеро-горілчаних виробів;

- дослідження фармацевтичної продукції;

- дослідження речовин невідомої природи;

- дослідження продукції органічної та неорганічної хімії;

- ідентифікація виробів, обладнання і матеріалів з метою визначення їх належності до контрольних Списків Урядової комісії по експортному контролю;

- дослідження дорогоцінних металів, сплавів, дорогоцінного каміння, ювелірних виробів;

- дослідження рослинних олій та жироподібних речовин, харчових добавок, композицій, ароматизаторів, прянощів, дослідження фруктових та овочевих соків, пюре, паст;

- технічна експертиза документів;

- дослідження товарів масового споживання, різноманітних речовин та продуктів з метою підготовки висновків по встановленню коду товарів згідно Української класифікації товарів зовнішньоекономічної діяльності (далі - УКТ ЗЕД). Напрямки досліджень визначені у відповідності з галуззю акредитації МЛ СРМ та атестатом акредитації МЛ СРМ (Атестат акредитації N 100-0993/2002 дійсний до 05.11.2007 р., виданий Харківським державним центром стандартизації, метрології та сертифікації).

(розділ 2 в редакції наказу Східної
 регіональної митниці від 12.09.2003 р. N 779)

3. Умови звернення до митної лабораторії СРМ

Оформлення запиту до митної лабораторії та направлення зразків на дослідження проводиться у таких випадках:

3.1. При виникненні у відділеннях БК та ПМП потреби у спеціальних знаннях та проведенні досліджень (або лабораторних аналізів) об'єктів правопорушень чи речових доказів по напрямках, вказаних у розділі 2.

3.2. При виникненні у ВВ або на М/п потреби у проведенні досліджень при застосуванні обмежень нетарифного регулювання зовнішньоекономічної діяльності (визначення товарів подвійного застосування, небезпечних, отруйних чи наркотичних речовин, уточнення хімічного складу, основних фізико-хімічних властивостей товару тощо) або у разі обов'язкової і вибіркової перевірки товарів митною лабораторією у відповідності до вимог керівних документів ДМСУ та СРМ.

3.3. При виникненні у ВТВ, ВВ або на М/п сумнівів щодо декларування (найменування, склад) товарів та інших предметів і потреби у проведенні лабораторних досліджень.

3.4. У випадках надходження до ВТВ СРМ та митниць Східного регіону спірних питань щодо класифікації (кодування) згідно вимогам ТН ЗЕД товарів, які вказані у переліку товарних груп (додаток N 1-А) по довгострокових контрактах при першій поставці, ВТВ СРМ та митниць Східного регіону обов'язково направляють запит з переліком питань, відібрані зразки товару та супроводжуючі документи до МЛ СРМ на дослідження. У подальшому, по цих групах товарів передбачена періодична перевірка у МЛ СРМ.
3.4. У випадках надходження до ВТВ СРМ та митниць Східного регіону спірних питань щодо класифікації (кодування) згідно вимогам УКТ ЗЕД товарів, які вказані у переліку товарних груп (додаток N 1-А, I) по контрактах при першій поставці, ВТВ СРМ та митниць Східного регіону обов'язково направляють запит з переліком питань, відібрані зразки товару та супроводжуючі документи до МЛ СРМ на дослідження. У подальшому по цих групах товарів передбачена перевірка у МЛ СРМ не рідше одного разу в квартал. Товари, по яких митна лабораторія СРМ акредитована на право проведення вимірювань у галузі митних операцій та по яких можуть бути вирішені спірні питання, що виникають при митному оформлені товарів, вказані у Переліку товарних груп (додаток N 1-А, II).

(пункт 3.4 розділу 3 в редакції наказу Східної
 регіональної митниці від 12.09.2003 р. N 779)

4. Порядок підготовки та направлення запитів підрозділами СРМ та митницями Східного регіону

4.1. Посадова особа підрозділу доповідає керівникові підрозділу обґрунтовані доводи необхідності звернення до МЛ СРМ.

4.2. Начальник підрозділу митниці чи особа, яка його заміщує, розглядає питання доцільності звернення і приймає рішення про направлення зразків (проб) товарів або інших предметів на дослідження.

4.3. За вказівкою начальника підрозділу або особи, яка його заміщує, посадова особа підрозділу у термін, що не перевищує 1 добу з моменту подання вантажної митної декларації (далі - ВМД) до митного оформлення або 1 тижня з моменту оформлення протоколу про порушення митних правил, готує запит встановленого зразка до МЛ СРМ (додаток N 2 для ВБК та ПМП і додаток N 3 для ВТВ, ВВ та М/п).

4.4. Оформлений запит підписується начальником підрозділу і реєструється в журналі встановленої форми (додаток N 5) шляхом заповнення граф 1 -  9 та присвоєння йому реєстраційного номера.

4.5. До складу пакета документів повинні входити:

а) у випадках, означених у п. 3.1:

- запит встановленого зразка (додаток N 2);

- копія протоколу про ПМП;

- інші документи у разі необхідності.

б) у випадках, означених у п. 3.2 або п. 3.3:

- запит встановленого зразка (додаток N 3);

- копії ВМД, інвойсів та товаросупровідних документів на товари, погоджень та висновків державних контролюючих організацій;

- технічна документація (ГОСТи, ДСТУ, ТУ), креслення, сертифікати якості, сертифікати відповідності та інші документи, які надають найбільш повну інформацію про властивості та назву товарів;

- експертні висновки Торгово-промислової палати, на підставі яких приймалося рішення щодо класифікації товару;

- акт відбору зразків (додаток N 4);

- інші документи у разі необхідності.

4.6. Зареєстрований у підрозділі запит разом з пакетом супроводжуючих документів, відібраних, опломбованих митним забезпеченням зразками продукції у відповідності з п. 5 постанови КМУ N 1665 від 21.10.98 р., та оформленим актом відбору зразків представляються у МЛ СРМ посадовою особою підрозділу. Запит та супроводжуючі документи в опечатаному конверті та опломбовані зразки продукції можуть бути доставлені до МЛ СРМ декларантом з попереднім зазначенням у реєстраційному журналі (додаток N 5) місця роботи, прізвища та ініціалів і проставлення у графі 9 особистого підпису (митного декларанта).

4.7. У складних випадках, у відповідності з п. 3 постанови КМУ N 1665 від 21.10.98 р., керівник підрозділу митниці може письмово (на підставі службової записки) викликати для відбору зразків (проб) продукції кваліфікованого спеціаліста МЛ СРМ.

4.8. Митниці регіону направляють до МЛ СРМ зареєстрований запит разом з супроводжуючим листом, пакетом документів, відібраних, опломбованих зразками продукції, та оформленим актом відбору зразків у термін 1 - 3 доби з моменту подання ВМД до митного оформлення.

4.9. Митне оформлення товарів, проби і зразки яких бралися на дослідження, може бути закінчене тільки після отримання результатів дослідження МЛ СРМ (згідно п. 15 постанови КМУ N 1665 від 21.10.98 р.), про що посадова особа підрозділу робить відмітку у журналі реєстрації (додаток N 5) у гр. 10.

5. Строки розгляду запитів до МЛ СРМ

5.1. У відповідності з вимогами постанови КМУ N 1665 від 21.10.98 р. строки проведення досліджень проб і зразків визначаються мінімально необхідні на підставі існуючих методик проведення досліджень, з урахуванням складності аналізу та кількості зразків (проб). Термін дослідження не повинен перевищувати одного місяця з дати реєстрації запиту у митній лабораторії, а також терміну зберігання товару (згідно п. 9 постанови КМУ N 1665 від 21.10.98 р.).

5.2. Дослідження наркотичних речовин та прекурсорів при затриманні особи, яка підозрюється у скоєнні злочину згідно ст. 70 КК України, здійснюється у термін до 3 годин.

5.3. Дослідження проб і зразків, що швидко псуються, здійснюється негайно.

6. Порядок відбору зразків (проб)

6.1. Якщо для вирішення класифікаційного питання виникає потреба в залученні МЛ СРМ, то відділом ВТВ готується запит до МЛ СРМ, а також ініціюється відбір проб (зразків) товарів для проведення лабораторних досліджень в МЛ СРМ. Взяття проб (зразків) оформлюється актом встановленого зразка (додаток N 4). Відбір проб та складання акта відбору зразків і проб проводиться інспектором оперативного підрозділу відповідно до Порядку, визначеного постановою КМУ N 1665 від 21.10.98 р.

6.2. Проби і зразки беруться у кількості, необхідній для дослідження на основі нормативних документів (ГОСТ, ДСТУ, ГСТУ тощо) та згідно із законодавством. Правила відбору зразків (проб) наведені у додатку N 7. Для урахування можливості проведення, у разі потреби повторних досліджень, проби і зразки відбираються у двох екземплярах - один екземпляр для роботи, другий - контрольний. На обидва екземпляри відібраних проб і зразків накладається митне забезпечення (п. 4, п. 5 постанови КМУ N 1665 від 21.10.98 р.).

6.3. Посадова особа митного підрозділу СРМ, що проводить відбір проб, шкідливих для здоров'я, токсичних або пожежонебезпечних речовин, повинна пройти у МЛ СРМ інструктаж про порядок відбору проб (зразків) та дотримання при цьому вимог техніки безпеки згідно наказу СРМ N 127 від 02.03.99 р., а також отримати необхідні для відбору пристрої з зазначенням у реєстраційному журналі (додаток N 8) у гр. 4, 5, 7 його посади, місця роботи, прізвища, ініціалів і особистого підпису. Інструктаж про порядок відбору проб (зразків) та дотримання при цьому вимог техніки безпеки, згідно наказу СРМ N 127 від 02.03.99 р., посадових осіб митниць, підпорядкованих Східній регіональній митниці, проводить начальник відповідного відділу.

7. Порядок роботи і представлення результатів досліджень МЛ СРМ

7.1. Прийом запитів і зразків здійснює начальник митної лабораторії або особа, яка його заміщує. Він розглядає запит по суті питання, визначає обсяг досліджень та додатковий перелік документів, що надаються у разі необхідності власником або одержувачем вантажу.

7.2. Начальник лабораторії або особа, що його заміщує, реєструє запит в журналі встановленої форми (додаток N 6) шляхом заповнення граф 1 - 8 з присвоєнням реєстраційного номера і доручає проведення досліджень конкретному працівникові митної лабораторії шляхом вчинення в лівому верхньому куті запиту відповідного надпису.

7.3. Посадова особа митної лабораторії, якій доручено проведення досліджень, приймає запит, пакет супроводжуючих документів та зразки (проби) продукції, про що робить відмітку в гр. 9 журналу реєстрації (додаток N 6). Контрольний екземпляр зберігається у митній лабораторії протягом 2-х місяців (згідно п. 11 постанови КМУ N 1665 від 21.10.98 р.).

7.4. Після виконання необхідних досліджень співробітник МЛ СРМ оформлює висновок досліджень на бланку встановленої форми (додаток N 9) і подає його на затвердження начальнику митної лабораторії.

7.5. Начальник МЛ СРМ перевіряє відповідність результатів дослідження питанням, зазначеним у запиті, правильність оформлення висновку, робить відмітку в гр. 10 реєстраційного журналу (додаток N 6) про завершення роботи, затверджує висновок, скріплює свій підпис печаткою митної лабораторії та присвоює йому реєстраційний номер, про що робить відповідну відмітку в гр. 12 реєстраційного журналу (додаток N 6).

7.6. У випадку необхідності проведення додаткових експертних або лабораторних досліджень начальник МЛ СРМ приймає рішення про направлення запиту у сторонні експертні організації. При цьому у 3-денний термін суб'єкт зовнішньоекономічної діяльності надає у митницю гарантійний лист про оплату за проведення досліджень (додаток N 11). Після отримання гарантійного листа начальник митної лабораторії готує направлення встановленої форми (додаток N 10). Одночасно в підрозділ, що направив зразки на дослідження, митною лабораторією надається довідка з повідомленням про направлення зразків у сторонню експертну організацію. Висновок досліджень видається після отримання результатів досліджень сторонньої експертної організації.

У складних випадках для проведення досліджень зразків (проб) продукції можливе залучення Центральної митної лабораторії ДМСУ або інших митних лабораторій України.
7.6. У випадку необхідності проведення додаткових експертних або лабораторних досліджень начальник МЛ СРМ приймає рішення про направлення запиту у сторонні експертні організації. При цьому у 3-денний термін суб'єкт зовнішньоекономічної діяльності надає у митницю гарантійний лист про оплату за проведення досліджень (додаток N 11). Після отримання гарантійного листа начальник митної лабораторії готує направлення встановленої форми (додаток N 10). В підрозділ, що направив зразки на дослідження, митною лабораторією надається довідка з повідомленням про направлення зразків у сторонню експертну організацію. Висновок досліджень видається після отримання результатів досліджень сторонньої експертної організації.

Для проведення досліджень зразків (проб) продукції можливе залучення Центральної митної лабораторії ДМСУ або інших митних лабораторій України.

(пункт 7.6 розділу 7 в редакції наказу Східної
 регіональної митниці від 12.09.2003 р. N 779)

7.7. Після проведення необхідних досліджень оформлений у повному обсязі висновок направляється до підрозділу (митниці), що направив(ла) запит у термін, що не перевищує одного робочого дня, про що робиться відповідна відмітка в гр. 13 реєстраційного журналу (додаток N 6).

7.8. Зберігання та знищення зразків (проб) товарів та речовин, які проходили дослідження у МЛ СРМ проводиться у відповідності з п. 11, п. 12, п. 13 постанови КМУ N 1665 від 21.10.98 року та наказом СРМ N 135 від 04.03.99 р.

 

Начальник митної лабораторії 

Т. М. Долгих 


 

Додаток N 1


Схема
взаємовідносин митної лабораторії Східної регіональної митниці з іншими підрозділами Східної регіональної митниці, митниць, підпорядкованих регіональній, та сторонніми організаціями

 

 

Додаток N 1-А


Перелік товарних груп, по яких вирішення спірних питань класифікації (кодування) здійснюється з обов'язковим направленням до митної лабораторії згідно п. 3.4 Технологічної схеми

Товарні групи 

Товарні групи 

Товарні групи 

Товарні групи 

04 

25 

40 

60 

08.11 - 08.14 

26 

42 

68 

09 

27 

44.10, 44.11 

69 

11 

28 

47 

70 

23 

29 

48 

71 

15 

30 

50 

72 

16 

31 

51 

73 

17 

32 

52 

74 

18 

33 

53 

75 

19 

34 

54 

76 

20 

35 

55 

77 

21 

36 

56 

78 

22 

37 

57 

79 

23 

38 

58 

80 

24 

39 

59 

81 


Додаток N 1-А
до наказу Східної регіональної митниці
від 21 березня 2000 р. N 180
(в редакції наказу Східної регіональної митниці
від 12 вересня 2003 р. N 779) 


I. Перелік товарних груп, по яких вирішення спірних питань класифікації (кодування) здійснюється з обов'язковим направленням до митної лабораторії згідно п. 3.4 Технологічної схеми:

Товарні групи 

Товарні групи 

Товарні групи 

Товарні групи 

04 

25 

40 

60 

08.11 - 08.14 

26 

42 

68 

09 

27 

44.10, 44.11 

69 

11 

28 

47 

70 

13 

29 

48 

71 

15 

30 

50 

72 

16 

31 

51 

73 

17 

32 

52 

74 

18 

33 

53 

75 

19 

34 

54 

76 

20 

35 

55 

77 

21 

36 

56 

78 

22 

37 

57 

79 

23 

38 

58 

80 

24 

39 

59 

81 


II. Перелік товарних груп, по яких митна лабораторія СРМ акредитована на право проведення вимірювань у галузі митних операцій та по яких можуть бути вирішені спірні питання, що виникають при митному оформлені товарів:

Товарні групи 

Товарні групи 

Товарні групи 

Товарні групи 

02 

24 

45 

67 

03 

25 

46 

68 

04 

26 

47 

69 

05 

27 

48 

70 

06 

28 

50 

71 

07 

29 

51 

72 

08 

30 

52 

73 

09 

31 

53 

74 

11 

32 

54 

75 

12 

33 

55 

76 

13 

34 

56 

78 

15 

35 

57 

80 

16 

37 

58 

81 

17 

38 

59 

82 

18 

39 

60 

83 

19 

40 

61 

85 

20 

41 

62 

90 

21 

42 

63 

91 

22 

43 

64 

92 

23 

44 

65 

96 


 

Додаток N 2


Зареєстровано
в справах митної лабораторії
за N _________
ід "___" ____________ 2000 р. 


ДЕРЖАВНА МИТНА СЛУЖБА УКРАЇНИ
СХІДНА РЕГІОНАЛЬНА МИТНИЦЯ

ЗАПИТ N ___

від "___" ____________ 2000 р.

В провадженні відділу по боротьбі з контрабандою та порушеннями митних правил ______________________________ митниці знаходиться справа про порушення митних правил N ________.

При розгляді матеріалів справи, розпочатої __________________________
_______________________________________________________________
                      (вказати по якому факту, в відношенні кого заведено справу)
_______________________________________________________________
_______________________________________________________________
_______________________________________________________________
встановлено ___________________________________________________
                                (короткий зміст обставин справи і підстав для проведення досліджень)
_______________________________________________________________
_______________________________________________________________
_______________________________________________________________

Беручи до уваги викладені обставини, керуючись ст. 131 Митного кодексу  України, направляю на аналітичне дослідження до митної лабораторії Східної РМ __________________
______________________________________________________________
(назва предметів, кількість та вага зразків, спосіб їх відбору, вид упаковки, номери печаток, пломб тощо)
_______________________________________________________________
_______________________________________________________________
та надаю в розпорядження лабораторії _____________________________
 (перелічити повні реквізити документів, що додаються до зразків, вказати кількість аркушів)
_______________________________________________________________
_______________________________________________________________
_______________________________________________________________

Після виконання необхідних досліджень прошу відповісти на наступні питання (зайве закреслити):

1. Який хімічний склад та основні властивості дослідженої продукції (речовини, матеріалу, рідини)?

2. Чи відповідає продукція (речовина, матеріал, рідина) представленому сертифікату
 ______________________________________________________________
                                                 (назва, номер, дата видачі сертифіката) 

3. Чи відноситься досліджувана продукція (речовина, матеріал, рідина) до сильнодіючих, отруйних, наркотичних речовин чи прекурсорів?

4. Якому коду ТН ЗЕД відповідає досліджувана продукція?

5. Чи мають представлені на дослідження предмети історичну та культурну цінність?

6. Інше _______________________________________________________
                                                       (чітко вказати суть питання)
______________________________________________________________

_____________________________
(дата та час оформлення запиту) 

_______________________________
(посада, прізвище, ініціали та підпис посадової
_______________________________
особи відділу БКБ та ПМП) 


Телефон митної лабораторії для довідок 45-30-69.

 

Додаток N 3


Зареєстровано
в справах МП СРМ
за N __________
від "___" __________ 200_ р. 


ДЕРЖАВНА МИТНА СЛУЖБА УКРАЇНИ
СХІДНА РЕГІОНАЛЬНА МИТНИЦЯ

_________________ митниця

ЗАПИТ N ___

від "___" ____________ 200 _ р.

_______________________ проводить митне оформлення _____________
 (назва митного поста або відділу)
_______________________________________________________________
                                   (назва, опис, кількість, вага та вартість товару)
_______________________________________________________________
_______________________________________________________________
і надсилає на дослідження у ______________________________________
                                                                                       (назва лабораторії)
_______________________________________________________________
                                         (назва, кількість, вага зразків продукції)
відібраних _____________________________________________________
                                          (вказати методику відбору зразків) 

Відправник (одержувач) продукції (речовини, матеріалу) ______________
_______________________________________________________________

Митний брокер (декларант)_______________________________________
                                                                         (назва, прізвище та ініціали уповноваженої особи) 

При виконанні необхідних досліджень прошу дати відповідь на наступні питання (зайве закреслити):

1. Який хімічний склад та основні властивості дослідженої продукції (речовини, матеріалу, рідини)?

2. Чи відповідає продукція (речовина, матеріал, рідина) представленому сертифікату
 _____________________________________________________________
                                                           (назва, номер, дата видачі сертифіката) 

3. Чи відноситься досліджувана продукція (речовина, матеріал, рідина) до сильнодіючих, отруйних, наркотичних речовин чи прекурсорів?

4. У якій товарній підсубпозиції класифікується досліджувана продукція?

5. Інше _______________________________________________________
                                                                               (чітко вказати суть питання) 

______________________________
(Дата та час оформлення запиту) 

_______________________________
(підпис, прізвище та ініціали начальника М/п або відділу) 


До запиту додаються наступні документи (копії):

1. ____________________________________________________________
2. ____________________________________________________________
3. ____________________________________________________________
4. ____________________________________________________________
5. ____________________________________________________________.

_____________________________________
(посада, підпис, прізвище та ініціали уповноваженої особи відправника (одержувача) продукції) 


Копії представлених документів або завірені виписки з них залишаються у справах МЛ СРМ для підтверджень результатів досліджень.

 

Додаток N 4


ДЕРЖАВНА МИТНА СЛУЖБА УКРАЇНИ
___________________________________________
(назва митної установи)

АКТ
відбору зразків (проб)

від "___" ____________ 200 _ р.

На_____________________________________________________________
            (місце відбору зразків, назва організації, установи, підприємства, її адреса) 
_______________________________________________________________

мною _________________________________________________________
                 (посада, назва підрозділу, прізвище та ініціали працівника митної установи)
у присутності __________________________________________________
                                        (посада, місце роботи, прізвище та ініціали 
_______________________________________________________________
_______________________________________________________________
                                          працівників підприємства, установи, організації)

відібрані для перевірки на відповідність вимогам ____________________
_______________________________________________________________
                                      (назва та позначення нормативних документів)
слідуючі зразки:

N
п/п 

Назва зразків (проб) продукції, що перевіряється 

Назва організації -
виробника продукції 

Одиниця виміру 

Обсяг партії 

Дата виготовлення 

Номер партії (відбору) 

Кількість або маса відібраних зразків 

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  


Перелічені в пунктах ______________________ цього акта зразки
упаковані ______________________________________________________
                                                           (вид упаковки (тари), кількість упаковок)
опломбовані____________________________________________________

Інспектор митної служби  

________
(підпис) 

___________________________
(прізвище та ініціали) 


Прізвища представників підприємств, організацій, установ:

  

________
(підпис)
________
(підпис) 

___________________________
(прізвище та ініціали)
___________________________
(прізвище та ініціали) 


Додаток N 4
до наказу Східної регіональної митниці
від 21 березня 2000 р. N 180
(в редакції наказу Східної регіональної митниці
від 12 вересня 2003 р. N 779)


ДЕРЖАВНА МИТНА СЛУЖБА УКРАЇНИ

___________________________________________________
(назва митної установи)

АКТ
про взяття проб і зразків товарів для митного оформлення

від "___" ____________ 200 _ року

На території ___________________________________________________
   (місце взяття проб і зразків товарів, назва організації, установи, підприємства, адреса) 
______________________________________________________________

мною, ________________________________________________________
    (посада, назва підрозділу, прізвище та ініціали посадової особи митного органу) 

у присутності __________________________________________________
(посада, місце роботи, прізвище та ініціали власника товару або декларанта чи вповноваженої ним особи)
_________________________________________________________________
взято для перевірки такі проби й зразки товарів:

N
п/п 

Назва проби чи зразка товару 

Назва організації - виробника продукції 

Номер вагона, державний номер автомашини, номер накладної (непотрібне закреслити) 

Одиниця виміру 

Обсяг партії 

Кількість або маса взятих проб чи зразків товарів 

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  


Мета взяття проб і зразків товарів __________________________________
_______________________________________________________________

Відібрані проби та зразки товарів упаковано в _______________________
_______________________________________________________________
                                                (вид упаковки, тари, кількість упаковок) 

На упаковку накладено митне забезпечення _________________________
                                                                                   (тип митного забезпечення, його номер) 

Посадова особа митного
органу  

 
_____________
(підпис) 

 
_________________
(ініціали та прізвище) 

Присутні:  

_____________
(підпис)
_____________
(підпис)
_____________
(підпис) 

_________________
(ініціали та прізвище)
_________________
(ініціали та прізвище)
_________________
(ініціали та прізвище) 


Зразки відправлені за адресою: ____________________________________
                                                                          (назва митної лабораторії, адреса)
_______________________________________________________________

(Місце для особистої номерної печатки посадової особи митного органу)

 

Додаток N 5


Журнал реєстрації запитів до митної лабораторії Східної РМ
_________________________митниці _________________________
            (назва митного поста, відділу, митниці) 

Реєстраційний номер 

Дата та час оформлення запиту 

Відправник (одержувач), його адреса, контактний телефон 

Назва та опис товару 

Дата акта відбору зразків (проб) 

Підпис керівника підрозділу, що оформив запит 

Посада, місце роботи,
П. І. Б. та підпис митного брокера чи декларанта 

Назва підсумкового документа, дата його видачі та час його надходження до підрозділу 


Примітка. Ведеться в кожному підрозділі митниць, що здійснюють митне оформлення вантажів суб'єктів ЗЕД і які направляють товари на дослідження до митної лабораторії СРМ.

 

Додаток N 6


Журнал
реєстрації запитів митних підрозділів та видачі висновків по результатах досліджень митної лабораторії Східної РМ

Реєстра-
ційний поряд-
ковий номер 

N та дата запиту 

Мит-
ниця, митний пост, відділ 

Дата та час надхо-
дження запиту 

Назва та опис товару (об'єкта дослі-
дження) 

Кіль-
кісні пока-
зники взятих на дослі-
дження зразків 

П. І. Б. і підпис особи, яка доста-
вила зразки та доку-
менти 

П. І. Б. та підпис особи, яка прий-
няла запит та зразки 

Дата та час прийому запиту до вико-
нання, П. І. Б. та підпис експерта 

Дата та час завер-
шення дослі-
дження, підпис експерта 

П. І. Б., посада та підпис особи, яка доста-
влятиме зразки та доку-
менти у сто-
ронню орга-
нізацію 

N прото-
колу, дата його затвер-
дження, підпис началь-
ника МЛ 

Дата, час, П. І. Б. та підпис особи, яка отримала протокол про резу-
льтати дослі-
джень 

10 

11 

12 

13 


 

Додаток N 7


Правила
відбору зразків, матеріалів, речовин та виробів для досліджень в митній лабораторії Східної РМ

1. Інструкція розроблена на підставі нормативних документів Держстандарту: КНД-50-001-93, ГОСТів 5964-82, 5363-82, методичних листів та методичних рекомендацій МВС та МЮ України, довідника хіміка.

2. Відбір зразків (проб) проводиться інспектором митної установи самостійно або разом з інспектором митної лабораторії, який може бути викликаний керівником підрозділу митниці в разі складності процесу відбору (застосування спеціальних пристроїв, специфіки об'єкта досліджень тощо), у присутності представника організації відправника (перевізника, одержувача) і оформлюється актом (додаток N 4). Всі зразки відбираються у двох примірниках. На кожний примірник кріпиться бирка з необхідними написами: дата відбору зразків, назва продукції, N цистерни, назва фірми-одержувача (відправника), назва митної установи, що відбирала зразки, N запиту до МЛ СРМ, П. І. Б. інспектора та його підпис). На кожний примірник відібраних зразків (проб) накладається митне забезпечення.

3. Представлені на дослідження зразки повинні мати надійну для їх зберігання упаковку (рідини мають бути герметично закритими), бути опечатаними, мати пояснювальні написи, в яких вказується: звідкіля і ким взятий зразок, дата відбору, загальна кількість, вага. Зразок, відібраний для дослідження від великої маси речовини, повинен повністю відображати його склад.

4. Відбір харчових продуктів проводити у відповідності з нормами, вказаними у ГОСТах на кожне найменування продукту.

5. При відборі зразків хімічних речовин чи продукції необхідно проводити відбір як мінімум із трьох місць контейнера, ємкостей, мішків та інших упаковок у кількості 0,5 кг.

6. При відборі зразків нафтопродуктів необхідно керуватись наказом ДМСУ N 324 від 15.07.97 р.

7. Відбір рідких примірників органічних речовин (технічні рідини) з великих ємкостей (цистерна, бочка) проводиться пробовідбірником з верхнього, середнього та нижнього шарів. Проба змішується, переноситься у суху скляну тару, упаковується та оформлюється згідно з вимогами п. 3 даної Інструкції і представляється на дослідження у кількості 0,5 л.

8. При відборі зразків спирту необхідно керуватися Інструкцією, затвердженою наказом ДМКУ N 224 від 27.05.96 р.

9. Зразки металів, лому, відходів у вигляді труби, прутка представляються на дослідження у вигляді кусків довжиною 10 см повного діаметра. Якщо перелічене має форму листа - зразки повинні бути шириною 10 см, довжиною 10 см, товщиною - яка є у листа.

10. Медичні ліки на дослідження представляються згідно норм відбору зразків (Державна фармакопея, 11 видання, 1990 р. т. 2) у кількості двох упаковок, від кожної партії (серії) продукції одного найменування.

11. Вироби у рулонах (тканини, плівки, обої з полімерним покриттям та інш.) представляються у кількості 0,5 погонного метра, штучні вироби - у кількості 2-х примірників.

12. Дорогоцінні метали, сплави та вироби з них, природне та штучне коштовне каміння, різноманітні колекції повинні представлятися у митну лабораторію у повному обсязі для аналітичного зважування та точного встановлення складу.

13. Після відбору проб на приміщення, транспортні засоби, ємкості, де зберігається партія товару, інспектором митниці в обов'язковому порядку накладається митне забезпечення і партія товару передається на відповідальне зберігання відправнику, одержувачу чи перевізнику до вирішення питання по суті, про що складається акт встановленої форми.

14. У випадку виникнення питань по відбору зразків звертатися до митної лабораторії СРМ за адресою: вул. Бакуліна, 6, УкрНДІЕП, тел. 45-30-69.

 

Начальник митної лабораторії 

Т. М. Долгих 


Правила
відбору зразків, матеріалів, речовин та виробів для досліджень в митній лабораторії Східної РМ

1. Відбір зразків (проб) проводиться інспектором митної установи самостійно або разом з інспектором митної лабораторії, який може бути викликаний керівником підрозділу митниці в разі складності процесу відбору (застосування спеціальних пристроїв, специфіки об'єкту досліджень, тощо), у присутності представника організації відправника (перевізника, одержувача) і оформлюється актом (додаток 4).

Всі зразки відбираються у двох примірниках. На кожний примірник кріпиться бирка з необхідними написами: дата відбору зразків, назва продукції, N цистерни, назва фірми-одержувача (відправника), назва митної установи, що відбирала зразки, N запиту до МЛ СРМ, П. І. Б. інспектора та його підпис. На кожний примірник відібраних зразків (проб) накладається митне забезпечення.

2. Подані на дослідження зразки повинні мати надійну для їх зберігання упаковку (ємності з рідинами мають бути герметично закритими), бути опечатаними, мати пояснювальні написи, в яких вказується: звідкіля і ким взятий зразок, дата відбору, загальна кількість, вага, відібраний для дослідження від великого об'єму речовини, повинен повністю відображати його склад.

3. Відбір харчових продуктів проводити у відповідності з нормами, вказаними у ГОСТах на кожне найменування продукту.

4. При відборі зразків хімічних речовин чи продукції необхідно проводити відбір як мінімум із трьох місць контейнеру, ємностей, мішків та інших упаковок у мінімальних кількостях, достатніх для проведення необхідних досліджень.

5. Відбір рідких зразків органічних речовин (технічні рідини) з великих ємкостей (цистерна, бочка) проводиться пробовідбірником з верхнього, середнього та нижнього шарів. Проба змішується, переноситься у суху скляну тару, упаковується та оформлюється згідно з вимогами п. 2 даних Правил і представляється на дослідження у мінімальних кількостях, достатніх для проведення необхідних досліджень.

6. При відборі зразків спирту необхідно керуватися Інструкцією, затвердженою наказом ДМКУ N 224 від 27.05.96 р.

7. Зразки металів, лому, відходів у вигляді труби, прутка представляються на дослідження у виглядів кусків довжиною 10 см повного діаметру. Якщо перелічене має форму листа, зразки повинні бути шириною 10 см, довжиною 10 см, товщиною, яка є у листа.

8. Лікарські препарати на дослідження надаються згідно норм відбору зразків (Державна фармакопея, 11 видання, 1990 р. т. 2) у кількості двох упаковок від кожної партії (серії) продукції одного найменування.

9. Вироби у рулонах (тканини, плівки, шпалери з полімерним покриттям та ін.) надаються у кількості 0,5 погонного метра, штучні вироби - у кількості 2-х примірників.

10. Дорогоцінні метали, сплави та вироби з них, природне та штучне коштовне каміння, різноманітні колекції повинні надаватися до митної лабораторії у повному обсязі для аналітичного зважування та точного встановлення складу.

11. Після відбору проб на приміщення, транспортні засоби, ємкості, де зберігається партія товару, інспектором митниці в обов'язковому порядку накладається митне забезпечення і партія товару передається на відповідальне зберігання відправнику, одержувачу чи перевізнику до вирішення питання по суті, про що складається акт встановленої форми.

12. У випадку виникнення питань по відбору зразків звертатися до митної лабораторії СРМ за адресою: вул. Бакуліна, 6, УкрНДІЕП, тел. 702-17-38.

 

Начальник митної лабораторії 

 Т. М. Долгих


(додаток N 7 в редакції наказу Східної
 регіональної митниці від 12.09.2003 р. N 779)

 

Додаток N 8


Журнал
реєстрації і інструктажу по відбору проб і ТБ та одержання необхідних при цьому пристроїв

N
п/п 

Дата проведення інструктажу та видачі пристроїв 

Вид інструктажу:
• про порядок відбору зразків (проб)
• про додержання вимог ТБ при виконанні робіт по відбору проб 

Митна установа, підрозділ, посада, прізвище та ініціали особи, що отримала інструктаж 

Підпис особи, що отримала інструктаж 

П. І. Б., посада, підпис особи, що проводила інструктаж 

Дата, час, підпис відповідальної за відбір проб особи про одержання обладнання та підпис відповідальної особи митної лабораторії про їх прийом 

Інструмент, необхідний для відбору проб 

Оборотна тара для транспор-
тування проб 

Пломбувальні пристрої (вказати їх
N ) 


 

Додаток N 9


 

ДЕРЖАВНА МИТНА СЛУЖБА УКРАЇНИ

МИТНА ЛАБОРАТОРІЯ
СХІДНОЇ РЕГІОНАЛЬНОЇ МИТНИЦІ

Адреса: м. Харків, вул. Бакуліна, 6
тел.: (0572) 45-30-69, факс: (0572) 45-30-69

 

 

ВИСНОВОК N _____

від "___" ____________ 2000 р.

 

Всього аркушів: 2

 

 

 

 

 

ХАРКІВ 2000  

 


ЗАТВЕРДЖУЮ

Начальник лабораторії
________ Долгих Т. М.
____________ 2000 р. 


1. Замовник:

2. Об'єкт випробовувань:

3. Виготовник:

4. Мета випробувань:

5. Дата проведення випробувань:

6. Умови проведення випробувань:

7. Засоби вимірювальної техніки:

Висновок:______________________________________________________
_______________________________________________________________
_______________________________________________________________
_______________________________________________________________
_______________________________________________________________
_______________________________________________________________
_______________________________________________________________
_______________________________________________________________
_______________________________________________________________
_______________________________________________________________
_______________________________________________________________
_______________________________________________________________
_______________________________________________________________
_______________________________________________________________ 

____________________
(дата, час завершення досліджень)  

Експерт ____________________________
(підпис, прізвище та ініціали)  


_______________________________________________________________
Висновок оформлюється в двох екземплярах на друкарських пристроях, 1-й екземпляр видається заявникові, 2-й - залишається в справах лабораторії.

Додаток N 9 


ДЕРЖАВНА МИТНА СЛУЖБА
УКРАЇНИ
СХІДНА РЕГІОНАЛЬНА МИТНИЦЯ
МИТНА ЛАБОРАТОРІЯ

Україна, Харків 61166,
вул. Бакуліна, 6
Тел./факс 702-17-38  

  

THE STATE CUSTOMS SERVISE OF UKRAINE
EAST
CUSTOMS LABORATORY

6, Bakulina str.,
Kharkov-166, UKRAINE
Ph./fax 702-17-38 


____________ 200 р. N ___ 
На N ___ від ____________ 

Східна регіональна митниця
Вантажний відділ N ___ 


Про експертизу зразка...

На Ваш запит від ____________ N ___ надаємо довідку експерта N ___ від ____________ 200_ р.

Додаток: довідка на __ арк.

 

Начальник лабораторії 

Т. М. Долгих 


 

ДЕРЖАВНА МИТНА СЛУЖБА
УКРАЇНИ
СХІДНА РЕГІОНАЛЬНА МИТНИЦЯ
МИТНА ЛАБОРАТОРІЯ

Україна, Харків 61166,
вул. Бакуліна, б
Тел./факс 702-17-38  

   

THE STATE CUSTOMS SERVISE OF UKRAINE
EAST
CUSTOMS LABORATORY

6, Bakulina str.,
Kharkov-166, UKRAINE
Ph./fax 702-17-38 


 
Атестат акредитації N 100-0993/2002 дійсний до 05.11.2007 р.

До кримінальних справ не приєднувати!

ДОВІДКА ЕКСПЕРТА N ___

Складено ____________ 200_ р.

1. Замовник:

2. Об'єкт експертизи та реєстраційні номери:

3. Суб'єкт ЗЕД:

4. Виробник:

5. Акт відбору зразків (проб):

6. Товаросупровідні документи (копії):

7. Мета експертизи:

8. Дослідження:

a) Опис товару:

b) Дослідження зразка проводилося методами:

c) Результати досліджень:

Література:

Висновок:
_______________________________________________________________
_______________________________________________________________
_______________________________________________________________
_______________________________________________________________
_______________________________________________________________

Експерти: 

_________________________________
_________________________________ 

Начальник лабораторії:  

_________________________________ 


М. П.

(додаток N 9 в редакції наказу Східної
 регіональної митниці від 12.09.2003 р. N 779)

 

Додаток N 10


ДЕРЖАВНА МИТНА СЛУЖБА УКРАЇНИ
СХІДНА РЕГІОНАЛЬНА МИТНИЦЯ

__________________
(Посада)
__________________
(П. І. Б.)
__________________
(адреса) 


Східна регіональна митниця проводить митне оформлення продукції
 _______________________________________________________________

Просимо провести _________ дослідження цієї продукції та відповісти на питання:

1. ____________________________________________________________

2. ____________________________________________________________

Результати досліджень просимо надати представнику СРМ.

Оплата за проведені дослідження буде проведена __________________
                                                                                                                          (назва фірми) 
згідно гарантійного листа N ___ від __________

Додаток:

 

Заступник начальника
Східної регіональної митниці 

___________
(підпис) 


 

Додаток N 11


Начальнику Східної регіональної митниці
Пашко П. В.
____________________
       (назва підприємства) 


Гарантійний лист

У зв'язку з проведенням митного оформлення продукції, що належить _______________________, та необхідністю проведення додаткових досліджень прошу на підставі ст. 28, 40 Митного кодексу України провести необхідні дослідження з залученням спеціалізованих наукових закладів.

Оплату за проведені дослідження гарантуємо провести на підставі рахунку за виконані роботи.

Наші банківські реквізити:

Підпис директора
Підпис головного бухгалтера 


М. П.

____________