СХІДНА РЕГІОНАЛЬНА МИТНИЦЯ

НАКАЗ

від 09.10.98 р. N 660

Про затвердження Порядку завірення копій ВМД типу "Ім_40" гербовою печаткою митниці

З метою впорядкування процедури завірення копій ВМД типу "ІМ_40" з розрахунком у ВКВ (код характеру угоди - 21) гербовою печаткою митниці, у випадках звернень суб'єктів ЗЕД, при підготовці документів, необхідних для купівлі іноземної валюти на УМВБ та КМВБ, а також оплати платіжних доручень у ВКВ (перша група Класифікатора іноземних валют) на виконання зобов'язань перед нерезидентами як за рахунок власних коштів, так і куплених на біржах, наказую:

1. Затвердити і ввести в дію з 10.10.98 р. Тимчасовий порядок завірення копії ВМД типу "ІМ_40" з розрахунком у ВКВ (код характеру угоди - "21 - переміщення товарів з розрахунками у ВКВ (крім державного кредиту і погашення державного кредиту)" гербовою печаткою митниці.

2. Начальнику ВІАР та МС:

2.1. До 10.10.98 р. підготувати дані по кожному окремому підрозділу щодо оформлених ВМД типу "ІМ_40" з розрахунком у ВКВ (код характеру угоди - 21) за період з 01.06.98 р. до 09.10.98 р. згідно додатка 1 та направити в підрозділи митниці.

2.2. До 12.10.98 р. розробити програмне забезпечення по формі додатка 1 для подальшого формування журналу обліку.

3. Встановити, що право підпису копій ВМД, зазначених в п. 1 наказу, належить начальнику митниці (або особі, яка його заміщує) та заступникам начальника митниці.

4. Начальникам вантажних відділів та митних постів довести до суб'єктів ЗЕД Порядок завірення копій ВМД гербовою печаткою митниці.

5. Начальнику загального відділу Поліщук Л. Є. в термін до 13.10.98 р. підготувати та направити до НБУ матеріали, зазначені в листі ДМСУ від 07.10.98 р. N 16/1-2370-ЕП (п. 5).

6. Наказ Східної РМ від 07.10.98 р. N 657 вважати таким, що втратив чинність.

7. Відповідальність за виконанням даного наказу покласти на начальників відповідних підрозділів СРМ.

8. Контроль за виконанням даного наказу покласти на заступників начальника СРМ Коржика В. І. та Пруднікова М. І. згідно розподілу функціональних обов'язків.

 

Начальник
Східної регіональної митниці 

 
П. В. Пашко 


 

ЗАТВЕРДЖЕНО
наказом Східної РМ
від 9 жовтня 1998 р. N 660 


Порядок завірення копій ВМД типу "ІМ_40" з розрахунком у ВКВ (код характеру угоди - 21) гербовою печаткою митниці

1. Цей Порядок розроблений у відповідності до вимог листа ДМСУ від 07.10.98 р. N 16/1-2370-ЕП та листа НБУ від 24.09.98 р. N 13-211/2314-ЕП і розповсюджується виключно для завірення копій ВМД, оформлених в митному режимі "40 - випуск у вільний обіг (для вільного обігу)" з характером угоди, який передбачає розрахунки у вільно конвертованій валюті, тобто: "21 - переміщення товарів з розрахунками у ВКВ (крім державного кредиту і погашення державного кредиту)".

2. Для завірення копій ВМД, оформлених після 01.09.98 р., але не пізніше 12.10.98 р., суб'єкт ЗЕД надає до підрозділу митниці за місцем оформлення ВМД:

- заяву в довільній формі, в якій підставою для завірення копії ВМД вказує і відповідно мотивує причину, зазначену в листах НБУ від 24.09.98 р. N 13-211/2314-ЕП та ДМСУ від 07.10.98 р. N 16/1-2370-ЕП. В заяві вказується назва підрозділу, в якому проводилось митне оформлення ВМД, та довідковий номер ВМД (яка підлягає завіренню);

- копію ВМД. На зворотньому боці копії ВМД суб'єктом ЗЕД вчиняється такий напис:

"Копія ВМД N ______ згідно оригіналу.

Для пред'явлення в __________ банк.

Інспектор митниці __________ (П. І. Б., підпис, ОНП).

Начальник підрозділу __________ (П. І. Б., підпис).

Начальник СРМ ______________ (Пашко П. В.)".

3. Начальник підрозділу доручає розглянути заяву одному з підлеглих співробітників. Доручення надається не обов'язково тому співробітнику, який завершував митне оформлення даної ВМД на 4 етапі.

4. Призначений начальником співробітник ретельно розглядає надані документи і копію ВМД, звіряючи з оригіналом всі графи ВМД. У випадку негативного результату розгляду - готує лист на адресу заявника про відмову в завіренні копії з зазначенням причин. У випадку позитивного результату розгляду - вказує у відповідному місці копії ВМД свої П. І. Б. та підпис, який завіряє ОНП. На вільному місці заяви та на звороті першого аркуша оригіналу ВМД робиться відмітка: "Оформлено копію примірника ВМД, дата, посада, П. І. Б., підпис, ОНП". Пакет документів передається начальнику підрозділу.

5. Завірена начальником підрозділу копія ВМД (вказується дата, підпис, посада та П. І. Б. начальника підрозділу) разом з пакетом документів передається співробітнику підрозділу, відповідальному за діловодство.

6. Співробітник підрозділу митниці, відповідальний за діловодство, складає за підписом начальника підрозділу реєстри завірених копій ВМД довільної форми (зазначається довідковий номер ВМД та загальна кількість) в двох екземплярах, які разом з заявами суб'єкта ЗЕД щоденно до 1100 наступного робочого дня передаються до загального відділу митниці під розпис на другому екземплярі реєстру.

7. Співробітник загального відділу в цей же день реєструє заяви та надає копії ВМД начальнику митниці (особі, яка його заміщує) для завірення особистим підписом і гербовою печаткою митниці.

8. Начальник митниці (особа, яка його заміщує), засвідчує копію ВМД особистим підписом, який завіряється гербовою печаткою митниці. Пакет документів передається до загального відділу митниці.

9. Загальний відділ під розпис на першому примірнику реєстру передає завірені копії ВМД співробітнику відповідного підрозділу митниці разом з заявою суб'єкта ЗЕД та другим примірником реєстру, який зазначений в п. 4 даного Порядку. Перший примірник реєстру залишається в справах загального відділу.

10. Завірена копія ВМД видається співробітником підрозділу (ВВ, митного поста) представнику суб'єкта ЗЕД, зазначеному в "Картці реєстрації суб'єкта ЗЕД", під розпис в журналі (додаток 1). Для чого представник суб'єкта ЗЕД представляє в підрозділ документ, що засвідчує особу. В випадках, зазначених в пунктах 2 та 12 даного Порядку, журнал формується на підставі реєстру даних, наданих до підрозділу відділом ІАР та МС митниці.

11. Заява суб'єкта ЗЕД зберігається в підрозділі митниці разом з першим примірником ВМД в порядку, визначеному листом ДМСУ від 07.10.98 р. N 16/1-2370-ЕП (п. 1).

12. В порядку виключення дозволяється завірення ВМД, митне оформлення вантажів за якими було здійснено до 01.09.98 р. (але не раніше 01.06.98 р.) за умови наявності письмового звернення уповноваженого банку, через який проводяться розрахунки за контрактом. Звернення уповноваженого банку додається суб'єктом ЗЕД до документів, визначених в п. 2 даного Порядку, і залишається в справах митниці, як зазначено в п. 11 даного Порядку.

13. В подальшому, починаючи з 12.10.98 р., відповідно до п. 16 Положення про вантажу митну декларацію, затвердженого постановою КМУ від 9 червня 1997 року N 574, для отримання при митному оформленні вантажів завіреної копії ВМД декларант суб'єкта ЗЕД при здачі ВМД типу "ІМ_40" з розрахунком у ВКВ (код характеру угоди - 21) до підрозділу митниці за місцем оформлення ВМД надає додатково до 5 аркушів ВМД ксерокопію першого аркуша ВМД. На зворотньому боці ксерокопії вчиняється напис, зазначений в п. 2 даного Порядку.

14. Співробітник підрозділу митниці, який завершував митне оформлення ВМД, на 4 етапі ретельно розглядає копію ВМД, звіряючи з оригіналом всі графи ВМД, і вказує у відповідному місці копії ВМД свої П. І. Б. та підпис, який завіряє ОНП. На зворотньому боці першого аркуша ВМД вчиняється напис, зазначений в п. 4 даного Порядку. Копія ВМД передається співробітнику підрозділу, відповідальному за діловодство.

15. Співробітник підрозділу митниці, відповідальний за діловодство, за допомогою програмного забезпечення складає в трьох екземплярах за підписом начальника підрозділу реєстри (додаток 1) завірених копій ВМД, які щоденно до 1100 наступного робочого дня передаються до загального відділу митниці під розпис на другому примірнику реєстру.

16. Треті примірники реєстру формуються в окремий журнал та зберігаються в підрозділах митниці в окремій теці.

17. Співробітник загального відділу в цей же день надає копії ВМД (разом з другим примірником реєстру) начальнику митниці для завірення особистим підписом і гербовою печаткою митниці.

18. Надалі співробітник загального відділу проводить дії, передбачені п. 9 даного Порядку.

19. Співробітник підрозділу митниці проводить дії, передбачені п. 10 даного Порядку.

20. Завірення копій ВМД, які не відповідають вимогам п. 1 (митний режим, характер угоди, дата випуску), та більше однієї копії за кожною фактично здійсненою операцією забороняється.

 

Начальник ВОМК 

В. Б. Лад 


 

НПО "Поверхность"
(www.mdoffice.com.ua)