СХІДНА РЕГІОНАЛЬНА МИТНИЦЯ

НАКАЗ

від 24.02.99 р. N 107

Про внесення змін до наказу СРМ від 11.03.98 N 161

З метою упорядкування та вдосконалення обліку векселів, виданих в сплату ввізного мита при ввезенні майна як внеску іноземного інвестора в статутний фонд підприємства з іноземними інвестиціями та за договорами (контрактами) про спільну інвестиційну діяльність, наказую:

1. Пункт 2.1 Технологічної схеми проходження векселя, виданого в сплату ввізного мита при ввезенні майна як внеску іноземного інвестора в статутний фонд підприємства з іноземними інвестиціями та за договорами (контрактами) про спільну інвестиційну діяльність, викласти в такій редакції:

"В день оформлення інвестиції у митному відношенні суб'єкт ЗЕД звертається до митниці (з 8.30 до 9.30) і надає лист з проханням про авізування векселя, в якому обов'язково зазначає яким чином буде здійснюватись інвестиція: в статутний фонд підприємства (під літерою "Ф") або за договором (контрактом) про спільну інвестиційну діяльність (під літерою "К"). До листа надаються:

- відповідно заповнений простий вексель і дві його копії, які завірені підписами керівника підприємства та головного бухгалтера та печаткою підприємства з проставленням надпису "Копія вірна";

- розрахунок вексельної суми мита;

- копії:

- статутних документів;

- договорів інвестування;

- договорів (контрактів) про спільну інвестиційну діяльність з відмітками банку, про відкриття окремого розрахункового рахунка для спільної інвестиційної діяльності без створення юридичної особи та МЗЕЗіТ, про державну реєстрацію контракту, які завірені у відповідних оперативних підрозділах.

Завірення копій зазначених документів в оперативних підрозділах здійснюється після їх звірки з оригіналами та копіями, які зареєстровані і знаходяться у справах підрозділу, шляхом проставлення підпису та особистої печатки інспектора".

2. Пункт 2.6 викласти в такій редакції:

"Після авізування вексель з копіями в той же день повертається суб'єкту ЗЕД для здійснення митного оформлення інвестиції в оперативному підрозділі митниці. Митне оформлення повинно провадитись відповідно з вимогами п. 5 постанови Кабінету Міністрів України "Про затвердження Порядку видачі, обліку і погашення векселів, виданих під час ввезення в Україну майна як внеску іноземного інвестора до статутного фонду підприємства з іноземними інвестиціями, а також за договорами (контрактами) про спільну інвестиційну діяльність, та сплати ввізного мита у разі відчуження цього майна" від 07.08.96 р. N 937".

3. Начальнику ВВ-7 посилити контроль за відповідністю документів, які надаються при митному оформленні іноземних інвестицій, вимогам чинного законодавства.

4. Відповідальність за виконання наказу покласти на начальників митних постів та відділів та начальника ВМДіП.

5. Контроль за виконанням наказу покласти на заступника начальника Східної регіональної митниці Співакова В. В.

 

Начальник митниці 

П. В. Пашко 


 

НПО "Поверхность"
(www.mdoffice.com.ua)