Положення про порядок надання адресної грошової компенсації по оплаті за теплову енергію сім'ям громадян, які належать до окремих соціальних категорій

І. ЗАГАЛЬНІ ПОЛОЖЕННЯ

1.1. Положення розроблене на виконання рішення виконавчого комітету Харківської міської ради від 10.10.2003р. № 987, і визначає порядок виконання пунктів 5.1. та 5.2. даного рішення.

1.2. Положення розроблене відповідно до вимог наказу Державного комітету будівництва, архітектури і житлової політики України від 30.09.1998р. № 219, "Порядок призначення нормативів забезпечення населення послугами водо-, теплопостачання і водовідведення"; розпорядження начальника управління житлово-комунального господарства Харківської обласної державної адміністрації від 23.04.03р. № 19-1176 "Про встановлення норм забезпечення тепловою енергією в житлових будинках, обладнаних приладами обліку".

1.3. Положення визначає порядок надання адресної грошової компенсації по оплаті за теплову енергію сім'ям громадян, які належать до окремих соціальних категорій, визначених розділом 6 "Заходи, спрямовані на соціальний захист окремих категорій громадян, у зв'язку з підвищенням тарифів за послуги теплопостачання" Комплексної програми соціального захисту населення м. Харкова на 2003 рік". При розрахунках адресної грошової компенсації враховується склад сім'ї, до якого входять громадянин вказаної категорії та його родичі.

1.3.1. Для категорій "діти - інваліди", "багатодітні сім'ї", "сім'ї самотніх матерів" родичами, на яких розповсюджується вказана пільга, вважаються: батько, мати, їх неповнолітні діти (або особа, під опікою та піклуванням якої знаходиться дитина вказаної категорії).

1.3.2. Для категорій "інваліди 1 гр.", "інваліди 1 та 2 гр. по зору" родичами, на яких розповсюджується вказана пільга, вважаються: дружина або чоловік, їх неповнолітні діти (для осіб, які не перебували у шлюбі - батьки).

1.4. Надана адресна грошова компенсація - безповоротна щомісячна грошова допомога сім'ям громадян, які належать до окремих соціальних категорій, в оплаті послуг теплопостачання з застосуванням тарифів на послуги теплопостачання, введених у дію рішенням виконавчого комітету Харківської міської ради від 10.10.03р. № 987.

1.5. Поіменні списки категорій громадян, про яких прийняте рішення про виділення адресної грошової компенсації, готують управління праці та соціального захисту населення районних у місті рад і надають до 10 числа кожного місяця, в управління праці та соціального захисту населення Харківської міської ради (додатки 1 і 2).

1.6. У термін до 13 числа кожного місяця управління праці та соціального захисту Харківської міської ради направляє списки в теплопостачальні організації для визначення сум компенсацій і права на їх одержання.

1.7. Теплопостачальна організація перевіряє отримані списки, визначає суми компенсацій згідно даного Положення. Громадяни, що мають пільгові знижки по оплаті теплової енергії і отримують субсидію по оплаті за теплову енергію, до списків не зараховуються.

1.8. Персональну відповідальність за достовірність і законність запитуваних сум для компенсацій несуть керівник і головний бухгалтер теплопостачальної організації, які до 20 числа кожного місяця, наступного за звітним, надають до управління праці та соціального захисту населення Харківської міської ради письмовий запит про надання компенсацій за результатами обробки отриманих списків (додаток 3) з додатком завірених поіменних списків, окремо по кожній категорії (додаток 4) і списків громадян, яким відмовлено в нарахуванні компенсації відповідно до пункту 1.6. даного Положення, по кожній категорії окремо (додаток 5).

1.9. Управління праці та соціального захисту населення Харківської міської ради здійснює перерахування запитуваної суми на розрахунковий рахунок теплопостачальної організації за її запитом. Обсяги фінансування за грудень місяць кожного року відповідають сумам листопада місяця, при цьому здійснюється корегування списків з урахуванням даних за грудень місяць. Теплопостачальними організаціями надається до управління праці та соціального захисту населення Харківської міської ради звітність про цільове використання грошової компенсації до 25 грудня.

1.10. Теплопостачальна організація здійснює розподіл отриманих сум компенсацій на особові рахунки громадян, які належать до окремих соціальних категорій, у суворій відповідності прикладених списків.
Самостійний перерозподіл коштів не дозволяється. За підсумками перерахування компенсацій на особові рахунки громадян, які належать до окремих .соціальних категорій, теплопостачальною організацією надається письмовий звіт про цільове використання виділених сум компенсацій (додаток 6).

II. ПОРЯДОК РОЗРАХУНКУ СУМИ КОМПЕНСАЦІЇ

2.1. Управління праці та соціального захисту населення районних у місті рад складають списки для виділення компенсацій по кожній категорії окремо і несуть персональну відповідальність за обгрунтованість включення конкретних громадян у списки.

2.2. Громадяни, яким здійснюється нарахування по оплаті за теплову енергію із застосуванням пільгових знижок і які отримують субсидію по оплаті за теплову енергію, до списків не зараховуються.

2.3. Розрахунок сум компенсацій здійснюється за наступною схемою:

1. За опалення
Розрахунок суми компенсації без приладу обліку по опаленню здійснюється за формулою, при цьому, якщо опалювальна площа по технічному паспорту менше величини опалювальної площі підлягаючої компенсації, до розрахунку приймається величина опалювальної площі по технічному паспорту:

С опал = (Ч * 21м2) * 0,29 грн./м2 * К постачання,

Сопал - сума компенсації по опаленню;
Ч - кількість осіб, які мають право на одержання грошової компенсації;
21 м2 - норма житлової площі на одну людину;
0,29 грн./м2 - сума підвищення тарифу по оплаті 1 м2 опалювальної площі;
К постачання = N/М - коефіцієнт, який визначає фактичне надання послуги, при цьому N - кількість днів постачання послуги,
М - кількість днів у місяці.
Розрахунок суми компенсації при використанні приладу обліку по опаленню здійснюється за формулою, при цьому, якщо опалювальна площа по технічному паспорту менше величини опалювальної площі, що підлягає компенсації, до розрахунку приймається величина опалювальної площі по технічному паспорту

С опал = (Ч * 21м2) * 0,0216 Гкал/м2 * 19,21 грн./Гкал, де

С опал. - сума компенсації по опаленню;
Ч - кількість осіб, які мають право на одержання грошової компенсації;
21 м2 - норма житлової площі на одну людину;
0,0216 Гкал/м2 - місячний коефіцієнт, затверджений згідно наказу начальника управління житлово-комунального господарства Харківської обласної державної адміністрації від 23.04.03р. № 19-1176 про встановлення норм забезпечення тепловою енергією в житлових будинках, обладнаних приладами обліку;
19,21 грн./Гкал - сума підвищення тарифу по оплаті 1 Гкал;

2. За гарячу воду
Розрахунок суми компенсації без приладу обліку гарячої води здійснюється за формулою:

С гар. води = Ч * 3,36 грн./м3 * К постачання, де

С гар. води - сума компенсації по гарячій воді;
Ч - кількість громадян, які зараховані в базі даних теплопостачальної організації по даному житловому приміщенню;
3,36 грн./м3 - сума підвищення тарифу по оплаті за підігрів гарячої води за 1 людину;
К постачання = N/М - коефіцієнт, якій визначає фактичне надання послуги, при цьому N - кількість днів постачання послуги,
М - кількість днів у місяці.
Розрахунок суми компенсації при використанні приладу обліку здійснюється за формулою, при цьому, якщо витрата гарячої води по приладу обліку менше розрахункової величини для нарахування компенсації, до розрахунку приймається фактична витрата по приладу обліку:

С гар. води = (Ч* 3 м3) * 1,12 грн./м3, де

С гар. води - сума компенсації по гарячій воді;
Ч - кількість громадян, які зараховані в базі даних теплопостачальної організації по даному житловому приміщенню;
3м3- норма підігріву гарячої води на одну людину;
1,12 грн./м3 - сума підвищення тарифу по оплаті за підігрів 1 м3 гарячої води.

2.4. Списки надаються до управління праці та соціального захисту населення Харківської міської ради на паперовому носії за формою додатка 4, завіряються керівником і головним бухгалтером теплопостачальної організації. Внесення додаткової інформації не припускається. У випадку виявлення недостовірної інформації здійснюється повна заміна списків.

2.5. Відповідальність за недостовірну інформацію, представлену в списках, а також за необгрунтоване нарахування компенсації несуть теплопостачальні організації, які у випадку виникнення конфліктних ситуацій вирішують усі фінансові питання за рахунок коштів теплопостачальної організації.

ІІІ. ПОРЯДОК ПЕРЕРАХУВАННЯ КОМПЕНСАЦІЇ

3.1. Управління праці та соціального захисту населення Харківської міської ради, згідно письмового запиту (додаток 3), який надає теплопостачальна організація до 20 числа кожного місяця, наступного за звітним, здійснює заходи, щодо перерахування компенсації на розрахунковий рахунок теплопостачальної організації до 25 числа поточного місяця.

3.2. Теплопостачальна організації в термін до 28 числа поточного місяця розподіляє виділені кошти на особові рахунки громадян у суворій відповідності з наданими поіменними списками.

3.3. Теплопостачальна організація надає до управління праці та соціального захисту населення Харківської міської ради письмовий звіт про цільове використання виділених коштів (додаток 6).

Заступник міського голови
з питань діяльності виконавчих
органів ради - начальник ГУ з гуманітарних та соціальних питань Л. Сорока

Додаток 1
до Положення про порядок надання адресної грошової
компенсації по оплаті за теплову енергію сім'ям громадян,
які належать до окремих соціальних категорій

Зразок

Начальнику управління праці та соціального
захисту населення Харківської міської ради

Управління праці та соціального захисту населення __________ району надсилає Вам поіменні списки окремих категорій громадян для виділення адресної грошової компенсації по оплаті за теплову енергію за жовтень 2003 року (по 2 примірника на _____арк.).
(Перелічуються всі категорії громадян окремо).

Начальник управління праці
та соціального захисту населення
____________________________району___________________

Додаток 2
до Положення про порядок надання адресної грошової
компенсації по оплаті за теплову енергію сім'ям громадян,
які належать до окремих соціальних категорій

Зразок

Списки осіб (діти-інваліди), які мають право на одержання адресної грошової компенсації по оплаті за теплову енергію в жовтні 2003 року

№ З/п
П.І.Б.
Адреса місця реєстрації
Кількість осіб, які мають право на одержання адресної грошової компенсації
1 Петров В.А. Вул. Сумська 73/75, кв. 43 3
       
88 Іванов Р.Б. Вул. Пермська 67, кв. 34 2

Усього включено до списку - 88 чоловік.

Начальник управління праці
та соціального захисту населення
_______________району                   _____________

Печатка

Додаток 3
до Положення про порядок надання адресної грошової
компенсації по оплаті за теплову енергію сім'ям громадян,
які належать до окремих соціальних категорій

Зразок

Начальнику управління праці та соціального
захисту населення Харківської міської ради

Прошу Вас виділити адресну грошову компенсацію для оплати за теплову енергію за жовтень 2003 року окремим категоріям громадян ________ району на суму _________ грн.
Поіменні списки осіб, які мають право на одержання компенсації, додаються.

Додаток:
1. Поіменні списки осіб, які мають право на одержання компенсації - діти-інваліди - 2 листи.
(Перелічуються всі категорії громадян).
Керівник_________________________
Головний бухгалтер__________________

Печатка

Додаток 4
до Положення про порядок надання адресної грошової
компенсації по оплаті за теплову енергію сім'ям громадян,
які належать до окремих соціальних категорій

Зразок

Списки осіб (діти-інваліди), яким нарахована адресна грошова компенсація по оплаті за теплову енергію в жовтні 2003 року

№ з/п П.І.Б. Адреса місця реєстрації Кількість осіб, які маю-ть право на одержання грошо-вої компенсації Розмір опалювальної площі житлового приміщення згідно бази даних підприємства, м2 Наяв ність прила-ду обліку по опале нню Наяв ність при-ладу обліку по гаря чій воді Розмір опалю-вальної площі житло-вого примі-щення для нараху-вання компенсації, м2 Дані для нарахування компенсації по гарячій воді (по засобам обліку -м3, без засобів обліку-кількі-сть осіб) Сума компенсації по опаленню, грн. Сума компенсації по гаря-чій воді, грн. Сума ком пен-сації, усього грн. Код «Мегабанку»
1 Петров В.А. Вул. Сумська 73/75, кв. 43 3 52,0   + 52,0 6 15,08 6,72 21,80 654785203
                         
51 Іванов Р.Б. Вул. Пермська 67, кв. 34 2 60,0 +   42,0 2 17,43 6,72 24,15 124789755
РАЗОМ 78 1742,36     1432,15 1263,89 1272,89 543,47 1807,36  

Керівник_________________________
Головний бухгалтер_________________

Печатка

Додаток 5
до Положення про порядок надання адресної грошової
компенсації по оплаті за теплову енергію сім'ям громадян,
які належать до окремих соціальних категорій

Зразок

Список осіб (діти-інваліди), яким відмовлено в наданні адресної грошової компенсації по оплаті за теплову енергію в жовтні 2003 року

№ З/а
П.І.Б.
Адреса місця реєстрації
Причина Відмови
1 Сидоров В.А. Вул. Сумська 73/75, кв. 43 Пільга
       
10 Панін Р.Б. Вул. Пермська 67, кв. 34 Субсидія

 

Керівник_______________
Головний бухгалтер_______________

Печатка

Додаток 6
до Положення про порядок надання адресної грошової
компенсації по оплаті за теплову енергію сім'ям громадян,
які належать до окремих соціальних категорій

Зразок

Начальнику управління праці та соціального
захисту населення Харківської міської ради

Сума адресної грошової компенсації ______грн., яка була виділена в жовтні 2003 року для оплати за теплову енергію окремим категоріям громадян, розподілена в суворій відповідності з поіменними списками, наданими Вами (Вих. № 1236 від 09.11.03р.).

Керівник ___________________________
Головний бухгалтер___________________

Печатка