Положення про порядок надання адресної грошової компенсації по оплаті за теплову енергію сім'ям громадян, які мають пільги згідно діючого законодавства України

І. ЗАГАЛЬНІ ПОЛОЖЕННЯ

1.1. Положення розроблене на виконання рішення виконавчого комітету Харківської міської ради від 10.10.2003р., № 987 і визначає порядок виконання пунктів 5.1. та 5.2. даного рішення.

1.2. Положення розроблене відповідно до вимог Закону України "Про Державний бюджет України на 2003 рік", постанови Кабінету Міністрів України від 01.08.1996р., № 879 "Про встановлення норм користування житлово-комунальними послугами громадянами, що мають пільги по їхній оплаті", що встановлює нарахування пільгових знижок громадянам, які мають відповідно до законодавства пільги по оплаті за користування тепловою енергією для опалення житла з розрахунку - 21 м2 опалювальної площі на одну людину і додатково 10,5 м2 на родину, рішення Харківської міської ради від 09.04.97р. № 256 "Про встановлення і застосування норм водоспоживання, водовідведення і порядку розрахунків", постанови Кабінету Міністрів України від 29.01.2003р., № 117 "Про створення Єдиного державного автоматизованого реєстру осіб, які мають право на пільги" і передбачає виділення адресної компенсації тільки громадянам, які нададуть комплект документів відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 29.01.03р. № 117.

1.3. Надана адресна грошова компенсація - безповоротна щомісячна грошова допомога сім'ям громадян, які мають пільги згідно діючого законодавства України, в оплаті послуг теплопостачання з застосуванням тарифів на послуги теплопостачання, введених у дію рішенням виконавчого комітету Харківської міської ради від 10.10.03р. № 987.

1.4. Персональну відповідальність за достовірність і законність запитуваних сум для компенсацій несуть керівник і головний бухгалтер теплопостачальної організації, які до 10 числа кожного місяця надають до управління праці та соціального захисту населення Харківської міської ради письмовий запит про надання компенсації за минулий місяць (додаток 1) з додатком завірених списків громадян, які мають пільги, за формою (додаток 2).

1.5. При підготовці списків громадян, які мають право по оплаті за послуги теплопостачання з використанням пільгових знижок, теплопостачальні організації діють у суворій відповідності з дорученням голови Харківської обласної державної адміністрації від 22.04.03р. № 01-24/1668, "Про стан роботи з ветеранами війни і міри, спрямовані на посилення турботи про людей похилого віку, посилення соціального захисту, задоволення їх життєвих нестатків і повсякденних запитів".

1.6. Управління праці та соціального захисту населення Харківської міської-ради здійснює перерахування запитуваної суми на розрахунковий рахунок теплопостачальної організації за її запитом.
Обсяги фінансування за грудень місяць кожного року відповідають сумам листопада місяця, при цьому здійснюється коректування списків з урахуванням даних за грудень місяць. Звітність про цільове використання грошової компенсації надається до управління праці та соціального захисту населення Харківської міської ради до 25 грудня.

1.7. Теплопостачальна організація здійснює розподіл отриманих сум компенсацій на особові рахунки громадян пільгових категорій у строгій відповідності з прикладеними списками. Самостійний перерозподіл коштів не дозволяється. За підсумками перерахування компенсацій на особові рахунки громадян пільгових категорій, теплопостачальна організація надає письмовий звіт про цільове використання виділених сум компенсацій (додаток 3).

II. ПОРЯДОК РОЗРАХУНКУ СУМИ КОМПЕНСАЦІЇ

2.1. Теплопостачальні організації зараховують до списків для виділення компенсацій тільки громадян, які мають повний комплект документів відповідно до вимог пункту 5 постанови Кабінету Міністрів України від 29.01.03р. № 117 "Про створення Єдиного державного автоматизованого реєстру осіб, які мають право на пільги":
1. Ксерокопію пільгового посвідчення;
2. Ксерокопію довідки житлової організації;
3. Ксерокопії паспорта (стор.1 і стор. 11) усіх членів родини, що мають право на пільги;
4. Ксерокопію довідки державної податкової інспекції про присвоєння ідентифікаційного коду чи офіційної відповіді державної податкової інспекції про відмовлення в присвоєнні ідентифікаційного коду по релігійних мотивах.

2.2. Громадяни, яким здійснюються нарахування по оплаті за теплову енергію з застосуванням пільгових знижок і які отримують субсидію по оплаті за теплову енергію, до списків не зараховуються.

2.3. Громадяни, яким здійснюється нарахування по оплаті за теплову енергію з застосуванням 100% пільгових знижок по оплаті за теплову енергію, до списків на зараховуються.

2.4. Розрахунок сум компенсацій здійснюється за наступною схемою:
1. За опалення
Розрахунок суми компенсації без приладу обліку по опаленню здійснюється за формулою:

Сопал. = Sопал. пільгова * 0,29 грн./м2 * Кпільг * Кпостачання, де

С опал. - сума компенсації по опаленню;
S опал. пільгова - пільгова опалювальна площа;
0,29 грн./м2 - сума підвищення тарифу по оплаті 1 м2 опалювальної площі;
Кпільг - коефіцієнт пільг, що дорівнює: 50% пільга - 0,5,
75% пільга - 0,25
Кпостачання = N/М - коефіцієнт, якій визначає фактичне надання послуги при цьому N - кількість днів постачання послуги,
М - кількість днів у місяці.
Розрахунок суми компенсації при використанні приладу обліку по опаленню здійснюється за формулою:

Сопал. = Sопал. пільгова * 0,29 грн./м2 * Кпільг, де

С опал. - сума компенсації по опаленню;
S опал. пільгова - пільгова опалювальна площа;
0,29 грн./м2 - сума підвищення тарифу по оплаті 1м2 опалювальної площі;
К пільг - коефіцієнт пільг, що дорівнює: 50% пільга - 0,5,
75% пільга - 0,25
жовтень
квітень

Сопал. = (Sопал. пільгова * 0,29 грн./м2 * Кпільг) * 2 , де

С опал. - сума компенсації по опаленню;
S опал пільгова - пільгова опалювальна площа;
0,29 грн./м2 - сума підвищення тарифу по оплаті 1м2 опалювальної площі;
К пільг. - коефіцієнт пільг, що дорівнює:
50% пільга - 0,5, 75% пільга - 0,25 листопад грудень січень лютий березень

2. За гарячу воду
Розрахунок суми компенсації без приладу обліку гарячої води здійснюється за формулою:

Сгар. води. = Ч пільговіків * 3,36 грн./м3 * Кпільг * Кпостачання, де

С гар. води - сума компенсації по гарячій воді;
Ч пільговіків- кількість пільговиків;
3,36 грн./м3 - сума підвищення тарифу по оплаті за підігрів гарячої води на 1 людину;
К пільг. - коефіцієнт пільг, що дорівнює: 50% пільга - 0,5,
75%, пільга - 0,25
К постачання = N/М - коефіцієнт, якій визначає фактичне надання послуги, при цьому N - кількість днів постачання послуги,
М - кількість днів у місяці.
Розрахунок суми компенсації при використанні приладу обліку здійснюється за формулою:

Сгар. води. = V пільговий * 1,12 грн./м3 * Кпільг, де

С гар.води - сума компенсації по гарячій воді;
V пільговий - обсяг пільгової води (3 м3 на один пільговика), при цьому, якщо фактична витрата гарячої води по приладу обліку менше розрахункового, до розрахунку приймається фактична величина витрати води;
1,12 грн./ м3 - сума підвищення тарифу по оплаті за підігрів 1 м3 гарячої води;
К пільг. - коефіцієнт пільг, що дорівнює: 50% пільга - 0,5,
75% пільга - 0,25

2.5. Списки надаються до управління праці та соціального захисту населення Харківської міської ради на паперовому носії за формою додатка 2, завіряються керівником і головним бухгалтером теплопостачальної організації. Внесення додаткової інформації не припускається. У випадку виявлення недостовірної інформації здійснюється повна заміна списків.

2.6. Відповідальність за недостовірну інформацію, надану в списках, а також за відсутність інформації по громадянам пільгових категорій у списках несуть теплопостачальні організації, які, у випадку виникнення конфліктних ситуацій, вирішують усі фінансові питання за рахунок коштів теплопостачальної організації.

III. ПОРЯДОК ПЕРЕРАХУВАННЯ КОМПЕНСАЦІЇ

3.1. Управління праці та соціального захисту населення Харківської міської ради згідно письмового запиту (додаток 1), які теплопостачальні організації надають до 10 числа кожного місяця, наступного за звітним, здійснює заходи щодо перерахування компенсації на розрахунковий рахунок теплопостачальної організації до 20 числа поточного місяця.

3.2. Теплопостачальна організація в термін до 25 числа поточного місяця розподіляє виділені кошти на особові рахунки громадян у суворій відповідності з наданими поіменними списками.

3.3. Теплопостачальна організація надає до управління праці та соціального захисту населення Харківської міської ради письмовий звіт про цільове використання виділених коштів (додаток 3).

Заступник міського голови
з питань діяльності виконавчих
органів ради - начальник ГУ
з гуманітарних та соціальних питань Л. Сорока

Додаток 1
до Положення про порядок надання адресної грошової
компенсації по оплаті за теплову енергію сім'ям громадян,
які мають пільги згідно діючого законодавства України

Зразок

Начальнику управління праці та соціального
захисту населення Харківської міської ради

Прошу Вас виділити адресну грошову компенсацію для оплати за теплову енергію за жовтень 2003 року ______громадянам, які мають право на пільги згідно діючого законодавства України, в сумі ________ грн.
Поіменні списки осіб, які мають право на одержання компенсації, додаються (45 арк.).

Керівник__________________________
Головний бухгалтер__________________

Печатка

Додаток 2
до Положення про порядок надання адресної грошової
компенсації по оплаті за теплову енергію сім'ям громадян,
які мають пільги згідно діючого законодавства України

Зразок

Списки осіб, які мають право на одержання адресної грошової компесації по оплаті за теплову енергію в жовтні 2003 року

№ з/п П.І.Б. пільговика Адреса місця реєстра-ції Ідентифікаційний код Назва пільги % пільго вих зни-жок Роз-мір піль-гової опа-лювальної площі м2 Кількість пільговиків Сума компенсації по опален-ню, грн. Сума компен-сації по гарячій воді, грн. Сума компенсації, усього, грн. Код «Мегабанка»
1 Петров В.А. Вул. Сумська 73/75 кв. 43 150919570 Учас-ник війни 50 52,0 3 7,54 0 7,54 654785203
                       
88745 Іванов Р.Б. Вул. Пермсь-ка 67 кв. 34 256987145 Учас-ник бойо-вих дій 75 60,0 2 4,35 1,68 6,03 124789755
РАЗОМ 151652 400000,5 150000,1 450000,6  


Директор _________________________
Головний бухгалтер_________________

Печатка

Додаток 3
до Положення про порядок надання адресної грошової
компенсації по оплаті за теплову енергію сім'ям громадян,
які мають пільги згідно діючого законодавства України

Зразок

Начальнику управління праці та соціального
захисту населення Харківської міської ради

Сума адресної грошової компенсації _________ грн., яка була виділена в жовтні 2003 року для оплати за теплову енергію громадянам, які мають право на пільги згідно діючого законодавства України, розподілена в строгій відповідності з поіменними списками (Вих. № 1236 від 09.11.03).

Керівник __________________________
Головний бухгалтер___________________

Печатка