ЮРИДИЧНИЙ ХАРКІВ ПЛЮС

Законодавство України / нормативні документи / правова допомога / послуги юриста / адвоката

Законодавство України
КОМЕНТАРІ, РОЗ'ЯСНЕННЯ
НОРМИ для пільговиків (04/07/2002)
ПІЛЬГИ ВІЙСЬКОВОСЛУЖБОВЦЯМ (07/02/2003)
За Законом України "Про Державний бюджет України на 2003 рік" пільги надаватимуться лише тим військовослужбовцям і працівникам міліції, доходи яких не перевищують прожиткового мінімуму. Як розраховуватиметься цей дохід: лише на самого працівника чи й на членів його сім'ї, котрі за законодавством також мають право на відповідні пільги? М.Супрунюк, смт Дубище Волинської обл. (06/06/2003)
ПІЛЬГИ ДЛЯ КОЛИШНІХ МІЛІЦІОНЕРІВ (17/09/2003)
Згідно із Законом України "Про статус ветеранів ш військової служби, ветеранів органів внутрішніх справ і деяких інших осіб та їх соціальний захист" ветерани військової служби та члени їхніх сімей мають право на безоплатне отримання займаного ними житлового приміщення незалежно від розміру його загальної площі в будинках державного житлового фонду. Коли я звернувся в бюро технічної інвентаризації, щоб приватизувати квартиру, мені відповіли, що за всю документацію на приватизацію потрібно платити. Як має бути за законом? (11/11/2004)
Прослужив прапорщиком у військовій частині (зона) 26 років, маю 34 роки пільгового стажу. Військова частина до 1 січня 2000 р. підпорядковувалася МВС України, а з 1 січня 2000 р. перейшла в підпорядкування Державного департаменту України з питань виконання покарань. У січні 2004 р. вийшов на пенсію і мене позбавили соціальних пільг. Чи маю пільги з оплати житлово-комунальних та інших послуг? (11/11/2004)
3а ч. 3 ст.7 Закону України "Проста-я тус ветеранів військової служби, ветеранів органів внутрішніх справ і деяких інших осіб та їх соціальний захист" право на пільги мають удови померлих ветеранів військової служби та члени їхніх сімей, які перебувають на їхньому утриманні, тобто слово "перебувають" уживається в теперішньому часі. Управлінням праці та соціального захисту населення до Єдиного державного автоматизованого реєстру внесено інформацію про вдів, які одержують нині пенсію в разі втрати годувальника, тобто перебувають на утриманні померлого (загиблого) ветерана військової служби, мають відповідне посвідчення, номер якого заноситься як окремий реквізит до персоніфікованої електронної облікової картки. Управління МВС України в Донецькій області для надання пільг удовам, які не одержують пенсій за померлих (загиблих) ветеранів військової служби відповідно до названого Закону, надає довідки з вказівкою, що останні користуються пільгами за цим Законом. Запитання виникло тому, що цим Законом не визначено, що останній поширюється на всіх удів (вдівців), які одержують пенсії за іншими законами. Як має бути за законодавством? (02/12/2004)
Чи маю право на пільги з плати за житлово-комунальні послуги, якщо одержую пенсію по інвалідності від МВС, але не є ветераном МВС? (07/12/2004)
Чи маю право на статус ветерана, якщо мене звільнили з органів МВС через досягнення 48-річного віку, якщо стаж служби становить 22 роки 11 місяців? (23/12/2004)
Які особи мають право на статус ветерана органів внутрішніх справ і які пільги їм надаються? (12/03/2007)
Copyright 2003-2015 by LicaSoft Group