від 23 жовтня 2019 р. № 985-р
Київ
|
Прем'єр-міністр України
|
О.ГОНЧАРУК
|
Інд. 19
|
Додаток
до розпорядження Кабінету Міністрів України
від 23 жовтня 2019 р. № 985-р
1.
|
Освіта
|
- ступінь вищої освіти - не нижче магістра
|
2.
|
Досвід роботи
|
- загальний стаж роботи - не менше семи років;
- досвід роботи на посадах державної служби категорії "А" (889-19)
чи "Б" (889-19)
або на посадах не нижче керівників структурних підрозділів в органах місцевого самоврядування чи досвід роботи на керівних посадах у сфері ветеринарної медицини, сферах безпечності та окремих показників якості харчових продуктів, карантину та захисту рослин, ідентифікації та реєстрації тварин, санітарного законодавства, насінництва та розсадництва (в частині сертифікації насіння і садивного матеріалу), державного нагляду (контролю) у сфері агропромислового комплексу, державного нагляду (контролю) у сферах охорони прав на сорти рослин, насінництва та розсадництва, державного контролю за додержанням законодавства про захист прав споживачів і рекламу в цій сфері - не менше трьох років або досвід реформування чи управління змінами у великих організаціях
|
3.
|
Володіння державною мовою
|
- вільне володіння державною мовою
|
4.
|
Володіння іноземною мовою
|
- володіння іноземною мовою, яка є однією з офіційних мов Ради Європи (англійська та/або французька)
|
Вимоги до компетентності
|
||
Вимога
|
Компоненти вимоги
|
|
1.
|
Управління змінами
|
- вміння формувати план змін;
- вміння управляти змінами та реакцією на них;
- вміння оцінювати ефективність змін
|
2.
|
Прийняття ефективних рішень
|
- здатність своєчасно приймати виважені рішення;
- вміння аналізувати альтернативи;
- спроможність на виважений ризик;
- автономність та ініціативність щодо прийняття пропозицій/рішень
|
3.
|
Лідерство
|
- вміння мотивувати до ефективної професійної діяльності;
- сприяння всебічному розвитку особистості;
- вміння делегувати повноваження та управляти результатами діяльності;
- здатність до формування ефективної організаційної культури державної служби
|
4.
|
Комунікація та взаємодія
|
- вміння визначати заінтересовані і впливові сторони та розбудовувати партнерські відносини;
- здатність ефективно взаємодіяти - дослухатися, сприймати та викладати думку;
- вміння публічно виступати перед аудиторією;
- здатність переконувати інших за допомогою аргументів та послідовної комунікації
|
5.
|
Досягнення результатів
|
- здатність до чіткого бачення результату діяльності;
- вміння фокусувати зусилля для досягнення результату діяльності;
- вміння запобігати та ефективно долати перешкоди
|
6.
|
Стресостійкість
|
- вміння управляти своїми емоціями;
- здатність до самоконтролю;
- здатність до конструктивного ставлення до зворотного зв’язку, зокрема критики
|
7.
|
Управління ефективністю та розвиток людських ресурсів
|
- вміння управляти людськими ресурсами;
- вміння управляти проектами;
- вміння організовувати роботу і контролювати її виконання;
- здатність до мотивування
|
8.
|
Робота з інформацією
|
- здатність працювати з базами даних законодавства;
- вміння працювати в умовах електронного урядування
|
Професійні знання
|
||
Вимога
|
Компоненти вимоги
|
|
1.
|
Знання законодавства
|
знання:
- Конституції України (254к/96-ВР)
;
- Закону України "Про Кабінет Міністрів України" (794-18)
;
- Закону України "Про центральні органи виконавчої влади" (3166-17)
;
- Закону України "Про державну службу" (889-19)
;
- Закону України "Про запобігання корупції" (1700-18)
|
2.
|
Знання спеціального законодавства, пов’язаного із завданнями та змістом роботи Голови Держпродспоживслужби
|
знання:
- Закону України "Про захист прав споживачів" (1023-12)
;
- Закону України "Про державний контроль за дотриманням законодавства про харчові продукти, корми, побічні продукти тваринного походження, здоров’я та благополуччя тварин" (2042-19)
;
- Закону України "Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів" (771/97-ВР)
;
- Закону України "Про ветеринарну медицину" (2498-12)
;
- Закону України "Про забезпечення санітарного та епідемічного благополуччя населення" (4004-12)
|
3.
|
Знання основ державного управління у сфері ветеринарної медицини, сферах безпечності та окремих показників якості харчових продуктів, карантину та захисту рослин, ідентифікації та реєстрації тварин, санітарного законодавства, насінництва та розсадництва (в частині сертифікації насіння і садивного матеріалу), державного нагляду (контролю) у сфері агропромислового комплексу, державного нагляду (контролю) у сферах охорони прав на сорти рослин, насінництва та розсадництва, державного контролю за додержанням законодавства про захист прав споживачів і рекламу в цій сфері
|
- розуміння мети та завдань відповідної державної політики;
- знання системи управління галуззю
|
4.
|
Управління публічними фінансами
|
- знання основ бюджетного законодавства;
- знання системи державного контролю у сфері публічних фінансів
|