ОФІС ГЕНЕРАЛЬНОГО ПРОКУРОРА
НАКАЗ
05.02.2020 № 66

Про окремі питання забезпечення початку роботи спеціалізованих прокуратур у військовій та оборонній сфері (на правах обласних прокуратур)

Відповідно до вимог Закону України "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо першочергових заходів із реформи органів прокуратури" від 19.09.2019 № 113-ІХ (113-20) , Закону України "Про державну реєстрацію юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань" від 15.05.2003 № 755-ІV (755-15) , керуючись статтями 7, 8, 9 Закону України "Про прокуратуру" (1697-18) від 14.10.2014 № 1697-VII, НАКАЗУЮ:
1. Перейменувати юридичну особу "Військова прокуратура Центрального регіону України" у "Спеціалізована прокуратура у військовій та оборонній сфері Центрального регіону" (на правах обласної прокуратури) без зміни ідентифікаційного коду юридичної особи в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань.
1.1. Спеціалізованій прокуратурі у військовій та оборонній сфері Центрального регіону (на правах обласної прокуратури) забезпечити реалізацію функцій прокуратури відповідно до компетенції на території Вінницької, Житомирської, Київської, Полтавської, Сумської, Черкаської, Харківської, Чернігівської областей та міста Києва.
1.2. У структурі Спеціалізованої прокуратури у військовій та оборонній сфері Центрального регіону (на правах обласної прокуратури) скоротити загальну штатну чисельність 82 одиниці та зарахувати їх до резерву Офісу Генерального прокурора з відповідним фондом заробітної плати.
2. Перейменувати юридичну особу "Військова прокуратура Південного регіону України" у "Спеціалізована прокуратура у військовій та оборонній сфері Південного регіону" (на правах обласної прокуратури) без зміни ідентифікаційного коду юридичної особи в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань.
2.1. Спеціалізованій прокуратурі у військовій та оборонній сфері Південного регіону (на правах обласної прокуратури) забезпечити реалізацію функцій прокуратури відповідно до компетенції на території Дніпропетровської, Запорізької, Кіровоградської, Миколаївської, Одеської, Херсонської областей.
2.2. У структурі Спеціалізованої прокуратури у військовій та оборонній сфері Південного регіону (на правах обласної прокуратури) скоротити загальну штатну чисельність 83 одиниці та зарахувати їх до резерву Офісу Генерального прокурора з відповідним фондом заробітної плати.
3. Перейменувати юридичну особу "Військова прокуратура Західного регіону України" у "Спеціалізована прокуратура у військовій та оборонній сфері Західного регіону" (на правах обласної прокуратури) без зміни ідентифікаційного коду юридичної особи в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань.
3.1. Спеціалізованій прокуратурі у військовій та оборонній сфері Західного регіону (на правах обласної прокуратури) забезпечити реалізацію функцій прокуратури відповідно до компетенції на території Волинської, Закарпатської, Івано-Франківської, Львівської, Хмельницької, Рівненської, Тернопільської, Чернівецької областей.
3.2. У структурі Спеціалізованої прокуратури у військовій та оборонній сфері Західного регіону (на правах обласної прокуратури) скоротити загальну штатну чисельність 73 одиниці та зарахувати їх до резерву Офісу Генерального прокурора з відповідним фондом заробітної плати.
4. Перейменувати юридичну особу "Військова прокуратура об’єднаних сил" у "Спеціалізована прокуратура у військовій та оборонній сфері об’єднаних сил" (на правах обласної прокуратури) без зміни ідентифікаційного коду юридичної особи в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань.
4.1. Спеціалізованій прокуратурі у військовій та оборонній сфері об’єднаних сил (на правах обласної прокуратури) забезпечити реалізацію функцій прокуратури відповідно до компетенції на території Луганської та Донецької областей.
4.2. У структурі Спеціалізованої прокуратури (на правах обласної прокуратури) у військовій та оборонній сфері об’єднаних сил скоротити загальну штатну чисельність 58 одиниць та зарахувати їх до резерву Офісу Генерального прокурора з відповідним фондом заробітної плати
5. Керівникам спеціалізованих прокуратур у військовій та оборонній сфері Центрального, Південного, Західного регіонів та об’єднаних сил відповідно до компетенції у триденний термін з дня набрання чинності цим наказом повідомити відповідний орган, що здійснює державну реєстрацію, про прийняте рішення, надавши йому у встановленому законодавством порядку документи, необхідні для внесення відповідних змін до Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань.
6. Розмежування повноважень спеціалізованих прокуратур у військовій та оборонній сфері з іншими органами прокуратури здійснювати наказом Генерального прокурора.
7. До прийняття рішення про створення спеціалізованих прокуратур у військовій та оборонній сфері на правах окружних прокуратур військові прокуратури гарнізонів підпорядкувати відповідно спеціалізованим прокуратурам у військовій та оборонній сфері Центрального, Південного, Західного регіонів та об’єднаних сил (на правах обласних прокуратур) з урахуванням їх територіальної юрисдикції.
8. Військовим прокурорам Центрального, Південного, Західного регіонів та об’єднаних сил розпочати роботу з підготовки до звільнення військовослужбовців військових прокуратур з військової служби з додержанням вимог законодавства у сфері проходження громадянами України військової служби у Збройних Силах України.
9. Департаменту кадрової роботи та державної служби, Департаменту планово-фінансової діяльності, бухгалтерського обліку та звітності, Департаменту логістики, ресурсного та матеріально-технічного забезпечення Офісу Генерального прокурора у встановленому законодавством порядку здійснити інші заходи, пов’язані з перейменуванням військових прокуратур регіонів та об’єднаних сил у відповідні спеціалізовані прокуратури у військовій та оборонній сфері.
10. Наказ набирає чинності з дня початку роботи обласних прокуратур відповідно до рішення Генерального прокурора, прийнятого в порядку, визначеному пунктом 4 розділу ІІ "Прикінцеві і перехідні положення" Закону України "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо першочергових заходів із реформи органів прокуратури" (113-20) від 19.09.2019 № 113-ІХ, крім пункту 8, який набирає чинності з дня його оприлюднення.
11. Контроль за виконанням цього наказу залишаю за собою.
Генеральний прокурор
Р. Рябошапка
( Текст взято з сайту Офісу Генерального прокурора http://www.gp.gov.ua )