ДО СТАЖУ ЗАРАХОВУЄТЬСЯ...


Звернення шодо можливості врахування до стажу державної служби періоду роботи секретарем у прокуратурі, розглянуте у головному управлінні прані та соціального захисту населення Волинської обласної державної адміністрації.


Повідомляємо, що постановою Кабінету Міністрів України від 3.05.94 р. № 283 затверджено Порядок обчислення стажу державної служби. Ним визначено, що до такого стажу зараховується робота на посадах державних службовців у державних органах, передбачених у ст. 25 Закону України "Про державну службу", а також на посадах, віднесених Кабінетом Міністрів до відповідної категорії посад державних службовців.

Крім цього, до переліку органів і посад, час роботи на яких зараховується до стажу державної служби, постановою включено роботу на посадах керівних працівників і спеціалістів в апараті органів прокуратури, судів, нотаріату, дипломатичної служби, митного контролю, внутрішніх справ, служби безпеки, інших органів управління військових формувань, державної податкової та контрольно-ревізійної служби.

Посада секретаря прокуратури не входить до цього переліку, а відповідно період перебування на ній не зараховується до стажу державної служби.

Ю. КУП, начальник головного управління праиі та соціального захисту населення Волинської облдержадміністрації

По материалам газеты "Юридичний вісник України" №23 від 8-14 червня 2002 року;