Розвиток гірничо-металургійного комплексу

На які підприємства гірничо-металургійного комплексу поширюється дія Закону України «Про подальший розвиток гірничо-металургійного комплексу»?

З прийняттям Закону України від 17.01.2002 р. № 2975-III «Про подальший розвиток гірничо-металургійного комплексу» (далі — Закон № 2975-III) особливості справляння збору за забруднення навколишнього природного середовища для підприємств гірничо-металургійного комплексу стосуються лише механізму розподілу зазначених коштів.
До 1 січня 2003 р. кошти від збору за забруднення навколишнього природного середовища, що сплачуються підприємствами гірничо-металургійного комплексу, розподіляються між місцевими (сільськими, селищними, міськими), обласними та республіканським Автономної Республіки Крим, а також Державним фондами охорони навколишнього природного середовища у співвідношенні відповідно по 10 відсотків, а 70 відсотків використовується цими підприємствами на виконання природоохоронних заходів.
Перелік підприємств, на які поширюється дія Закону № 2975-III, затверджено постановою Кабінету Міністрів України від 17.05.2002 р. № 657 «Про затвердження переліку підприємств гірничо-металургійного комплексу, на які поширюється дія Закону України «Про подальший розвиток гірничо-металургійного комплексу».

Консультують фахівці Головного управління оподаткування юридичних осіб ДПА України

По материалам журнала "ВІСНИК ПОДАТКОВОЇ СЛУЖБИ УКРАЇНИ" № 29 від СЕРПЕНЯ 2002 року;