• Власні надходження бюджетної лікарні



Дорожня лікарня є бюджетною організацією, включеною до Реєстру неприбуткових установ i організацій.
У спеціальному випуску «Вісника» № 22/2002 р. «Про оподаткування неприбуткових установ i організацій» на стор. 44 зазначено, що неприбуткові організації сплачують податок на прибуток із доходів, отриманих від здавання майна в оренду. Чи повинна лікарня сплачувати податок на прибуток з доходів, отриманих нею від надання платних медичних послуг, зубопротезування, здавання в оренду нежитлового приміщення?
(Дорожня лікарня № 2, ст. Ясинувата, Донецька залізниця)

На стор. 44 спецвипуску «Вісника» № 22/2002 р. йдеться про порядок обкладання податком на прибуток неприбуткових організацій (за винятком бюджетних установ i організацій), що діяв до набрання чинності наказом ДПА України від 29.04.2002 р. № 203, яким було затверджено новий Порядок складання звіту про використання коштів неприбутковими установами i організаціями.
Щодо зазначеного запитання лікарня, яка є бюджетною організацією, на сьогодні не повинна сплачувати податок на прибуток з доходів, отриманих від здавання майна в оренду, чи інших, будь-яких власних надходжень, що включені до кошторису, затвердженого в установленому законодавством порядку. Такий порядок оподаткування бюджетних установ і організацій набрав чинності з прийняттям Бюджетного кодексу України, тобто з 25.07.2001 р.


Консультують фахівці Головного управління методології ДПА України

 
ВІСНИК ПОДАТКОВОЇ СЛУЖБИ УКРАЇНИ № 39 ЖОВТЕНЬ 2002 року