• Збір за спеціальне використання диких тварин


На підставі яких документів та в якому порядку
обчислюється розмір плати за спеціальне
використання диких тварин?


Порядок обчислення i сплати збору за спеціальне використання диких тварин визначено Інструкцією від 09.04.96 р. № 37/68 «Про порядок сплати платежів за спеціальне використання диких тварин», затвердженою спільним наказом Мінекобезпеки України та Мінфіну України, зареєстрованим у Мін’юсті України 29.04.96 р. за № 206/1231.
Відповідно до зазначеної Інструкції платниками плати є підприємства, установи та організації, що здійснюють спеціальне використання диких тварин. Обчислення плати провадиться на підставі лімітів, отриманих у Мінекоресурсів України, та нормативів плати (шляхом множення доведеного ліміту на норматив плати). Нормативи плати встановлено постановою Кабінету Міністрів України від 25.01.96 р. № 123 «Про затвердження тимчасового порядку справляння плати за спеціальне використання диких тварин».
Плата обчислюється i сплачується платником до початку спеціального використання диких тварин. Підставою для сплати є одержання письмового повідомлення Мінекоресурсів про виділення платнику ліміту (дозволеного обсягу) спеціального використання диких тварин i встановлення терміну, протягом якого дозволяється здійснювати це використання.
Дозволи на спеціальне використання диких тварин видаються Мінекоресурсів України за наявності заявки платника, а також документа, що засвідчує внесення плати. Без отримання дозволу внесення плати не дає права на використання диких тварин.

Консультують фахівці Головного управління оподаткування
юридичних осіб ДПА України

ВІСНИК ПОДАТКОВОЇ СЛУЖБИ УКРАЇНИ № 46 ГРУДЕНЬ 2002 року