• Сума нарахованого доходу
дорівнює сумі виплаченого доходу


Як заповнювати відомості за ф. № 8ДР у разі, якщо заробітна плата виплачується без затримки, тобто сума нарахованого доходу дорівнює сумі виплаченого доходу?

 

У зв’язку із внесенням змін та доповнень до ф. № 8ДР, затверджених наказом № 164 та зареєстрованих у Мін’юсті України 15.04.2003 р. за № 302/7623, а також із затвердженням цим же наказом змін та доповнень до Порядку № 473, які зареєстровані в Мін’юсті України 15.04.2003 р. за № 303/7624, фахівцями ДПА України підготовлено відповіді на запитання щодо заповнення відомостей за ф. № 8ДР.
Нагадуємо, що відомості про нараховані та виплачені суми доходів за ф. № 8ДР подаються до органів державної податкової служби щокварталу до 15 числа місяця, наступного за звітним періодом. Отже, вперше за новою формою відомості за ф. № 8ДР за II квартал 2003 р. юридичні особи всіх форм власності й фізичні особи — суб’єкти підприємницької діяльності повинні подати до 15 липня поточного року.

Відповідно до п. 7 наказу № 164 дохід, нарахований фізичній особі за звітний період, відображається у графі 3а «Сума нарахованого доходу». У графі 3 «Сума виплаченого доходу» відображається дохід за звітний квартал як за основним, так i не за основним місцем роботи, матеріальна допомога, доходи у вигляді дивідендів та доходи внаслідок розподілу прибутку (доходу) цих підприємств та інших корпоративних прав, додаткові матеріальні блага у грошовій та натуральній формах за рахунок коштів підприємств, установ, організацій, фізичних осіб — суб’єктів підприємницької діяльності та інші доходи (пп. 2.6.12 Порядку № 473).
У разі якщо сума нарахованого доходу збігається з сумою виплаченого, обидві графи (3а та 3) повинні бути заповнені однаковими сумами.

Консультують фахівці Департаменту автоматизації процесів оподаткування ДПА України

 
ВІСНИК ПОДАТКОВОЇ СЛУЖБИ УКРАЇНИ № 25 липень 2003 року