• Інформація, що не увійшла до довідок ф. № 8ДР
за I квартал 2003 р


Чи не загубиться інформація про частину заробітної плати, що нараховувалась у березні, а виплачувалась у квітні, при заповненні відомостей за ф. № 8ДР за II квартал за новими правилами у разі регулярної виплати заробітної плати?

 

У зв’язку із внесенням змін та доповнень до ф. № 8ДР, затверджених наказом № 164 та зареєстрованих у Мін’юсті України 15.04.2003 р. за № 302/7623, а також із затвердженням цим же наказом змін та доповнень до Порядку № 473, які зареєстровані в Мін’юсті України 15.04.2003 р. за № 303/7624, фахівцями ДПА України підготовлено відповіді на запитання щодо заповнення відомостей за ф. № 8ДР.
Нагадуємо, що відомості про нараховані та виплачені суми доходів за ф. № 8ДР подаються до органів державної податкової служби щокварталу до 15 числа місяця, наступного за звітним періодом. Отже, вперше за новою формою відомості за ф. № 8ДР за II квартал 2003 р. юридичні особи всіх форм власності й фізичні особи — суб’єкти підприємницької діяльності повинні подати до 15 липня поточного року.

Відповідно до вимог абзацу другого пп. 2.6.12 Порядку № 473 щодо відображення у відомостях частини заробітної плати (при її регулярній виплаті), що виплачувалась у місяці, наступному за тим, у якому заробітну плату було нараховано, з метою недопущення втрати інформації про заробітну плату, що нараховувалась у березні, а виплачувалась у квітні (при регулярній її виплаті) i не включалася до довідок ф. № 8ДР за I квартал 2003 р., пропонуємо, як виняток, лише при поданні інформації за II квартал 2003 р. заповнювати відомості за ф. № 8ДР за такою схемою:
потрібно зазначати нарахування квітня, травня i червня й фактичні виплати, що проводились у II кварталі 2003 р., тобто частину заробітної плати за березень, яку було виплачено у квітні, повну виплату заробітної плати за квітень i травень та виплату заробітної плати за червень, хоча частину заробітної плати було виплачено у липні. При цьому буде збережено інформацію про всі виплати особі. У відомостях буде:

Квітень
Травень
Червень
Нарахована заробітна плата за квітень Нарахована заробітна плата за травень Нарахована заробітна плата за червень
Частина виплаченої заробітної плати за березеньВиплачена заробітна плата за квітень Виплачена заробітна плата за травень Виплачена заробітна плата за червень

Консультують фахівці Департаменту автоматизації процесів оподаткування ДПА України

 
ВІСНИК ПОДАТКОВОЇ СЛУЖБИ УКРАЇНИ № 25 липень 2003 року