• Автоперевезення власної продукції

Продавець здійснює автоперевезення власної продукції до місця реалізації. Іншим суб’єктам господарювання послуги не надаються. Чи потрібно в цьому випадку придбавати ліцензію?

 


Надання послуг з перевезення пасажирів i вантажів автомобільним транспортом загального користування підлягає ліцензуванню (п. 33 ст. 9 Закону № 1775-III).
Організаційні, кваліфікаційні та інші спеціальні вимоги, обов’язкові для виконання при здійсненні зазначеного виду господарської діяльності, визначені Ліцензійними умовами № 6/18.
Відповідно до п. 1.4 зазначених Ліцензійних умов послуги — це здійснення зареєстрованою в установленому законодавством порядку юридичною особою, а також фізичною особою — суб’єктом підприємницької діяльності на комерційній основі переміщення людей, багажу та вантажів за допомогою автомобільного транспорту.
Не підлягає ліцензуванню згідно із п. 1.5 Ліцензійних умов № 6/18 надання послуг з перевезення вантажів автомобільним транспортом у межах одного виробничого об’єкта (технологічні перевезення), перевезення вантажів легковими автомобілями, іншими автотранспортними засобами вантажопідйомністю до 500 кг, а також на причепах до цих автотранспортних засобів.
Таким чином, враховуючи лист Держкомітету України з питань регуляторної політики та підприємництва від 28.03.2003 р. № 1862/0/032, продавцю, який здійснює автоперевезення власної продукції, не потрібна ліцензія на здійснення господарської діяльності з надання послуг.

Консультують фахівці Департаменту оподаткування юридичних осіб ДПА України

 
ВІСНИК ПОДАТКОВОЇ СЛУЖБИ УКРАЇНИ № 31 серпень 2003 року