Комбінат комунальних підприємств


Комбінат комунальних підприємств перебуває на спрощеній системі оподаткування (10%) і надає послуги з водокористування населенню та організаціям соціальної сфери (школам, лікарням, дитячим садкам). Згідно з Інструкцією № 105/309 збір за геологорозвідувальні роботи, виконані за рахунок держбюджету, не сплачується за видобуток підземних вод, які не використовуються в народному господарстві. Чи є комбінат платником зазначеного збору?

(0. Шона. Яреський ККП)


Так, зазначене підприємство є платником збору за геологорозвідувальні роботи.

По-перше, збір за геологорозвідувальні роботи не включено до переліку платежів, які не сплачуються при переході підприємства на спрощену систему оподаткування.

По-друге, відповідно до п. 12 Порядку № 11 5 цей збір не справляється за видобуток підземних вод, які не використовуються в народному господарстві, у випадках коли:

У всіх інших випадках зазначений збір за геологорозвідувальні роботи справляється на загальних підставах.

КОНСУЛЬТУЮТЬ ФАХІВЦІ ДЕПАРТАМЕНТУ ОПОДАТКУВАННЯ ЮРИДИЧНИХ ОСІБ ДПА УКРАЇНИ

Відповіді підготовлено за сприяння заступника директора Департаменту - начальника управління місцевих, ресурсних, рентних та неподаткових платежів Надії ЧОРНОУС, начальника відділу платежів спеціального призначення Департаменту Ольги БЕЗКРОВНОЇ та головного державного податкового ревізора-інспектора Департаменту Віктора ФІНАШКА

ВІСНИК ПОДАТКОВОЇ СЛУЖБИ УКРАЇНИ № 26/ 2004 (ЛИПЕНЬ)