З 8 вересня до 15 жовтня 1986 р. за направленням підприємства чоловік працював у с.Жовтневому Поліського району на будівництві дороги. Чи має він право на отримання категорії 2 потерпілого внаслідок Чорнобильської катастрофи?

К.Бевза, смт Рокитне Київської обл.

Відповідь. Згідно зі ст.14 Закону України "Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи до категорії 2 потерпілих унаслідок Чорнобильської катастрофи належать особи, які постійно жили в зоні безумовного (обов'язкового) відселення з моменту аварії до ухвалення постанови про відселення.

Відповідно до додатка 1 до постанови Кабінету Міністрів України від 23.07.91 р. №106 "Про організацію виконання постанов Верховної Ради Української РСР про порядок введення в дію законів Української РСР "Про правовий режим території, що зазнала радіоактивного забруднення внаслідок Чорнобильської катастрофи" та "Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи" с.Жовтневе Поліського району Київської області віднесено до зони безумовного (обов'язкового) відселення.

Отже, підстав для отримання статусу потерпілого від наслідків Чорнобильської катастрофи категорії 2 чоловік дописувачки, який тимчасово працював у 1986 р. у цьому селі, не має.

На запитання наших читачів відповідає заступник начальника управління Міністерства України з питань надзвичайних ситуацій С. СОВА

"ПРАЦЯ І ЗАРПЛАТА" № 42 листопад