3а чинними нині умовами оплати праці журналістів .Міждержавних і комунальних засобів масової інформації посадовий оклад журналіста дорівнює сумі посадового окладу і доплати за ранг відповідного державного службовця. Чи мали ми право, керуючись постановою Кабінету Міністрів України від 15.03.99 р. №377, збільшити з 1 вересня 2003 р. визначені таким чином посадові оклади журналістів районної газети на 32%?

Редакція газети "Перемога", смт Братське Миколаївської обл.

Відповідь.

Згідно з Порядком оплати праці журналістів державних і комунальних засобів масової інформації, затвердженим постановою Кабінету Міністрів України від 15.03.99 р. №377, посадовий оклад журналіста має дві складові. Одна із них дорівнює розміру посадового окладу державного службовця, до якого прирівнюється посада журналіста згідно з Переліком, затвердженим названою постановою, а друга — це відповідна доплата за ранг державного службовця, на яку підвищується основна частина посадового окладу журналіста, визначена шляхом прирівняння.

За постановою Кабінету Міністрів України ви 06.08.2003 р. №1207 "Про підвищення посадових окладів працівників апарату органів виконавчої влади, органів прокуратури, судів та інших органів" право на підвищення посадових окладів (основної їхньої частини) з 1 вересня 2003 р. на 32% мають журналісти комунальних засобів масової інформації до рівня розмірів посадових окладів, установлених з 1 вересня 2003 р. відповідним державним службовцям міськвиконкому чи посадовим особам органу місцевого самоврядування (міської ради). При цьому посадовий оклад журналіста за обома складовими підвищенню з 1 вересня 2003 р. на 32% не підлягає, оскільки рішення про збільшення доплат за ранги державних службовців не ухвалювалось.

На листи відповідають фахівці управління організації заробітної плати Мінпраці України

Н.СЕРЕДА, головний спеціаліст

"ПРАЦЯ І ЗАРПЛАТА" № 43 листопад