Чи зараховується до стажу державної служби період роботи в науково-дослідному інституті на посаді інженера, де виконувала науково-організаційну роботу?

Т.Островерхова, м.Луганськ

Відповідь. Згідно з абзацом п'ятнадцятим п.З Порядку обчислення стажу державної служби, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 03.05.94 р. №283 (в редакції постанови Кабінету Міністрів України від 04.03.2004 р. №258), до стажу державної служби зараховується стаж наукової роботи, набутий у державних установах, організаціях, закладах на посадах, визначених переліком посад наукових (науково-педагогічних) працівників підприємств, установ, організацій, вищих навчальних закладів III—IV рівнів акредитації, перебування на яких дає право на призначення пенсії та виплату грошової допомоги в разі виходу на пенсію відповідно до ст.24 Закону України "Про наукову і науково-технічну діяльність", затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 04.03.2004 р. №257, незалежно від перерв у роботі.

Посади техніків, старших техніків і посади інженерів вищих навчальних закладів та наукових установ і організацій зазначеним Переліком не передбачено.

На листи наших дописувачів відповідають фахівці міністерств і відомств України

Огляд підготував В.ЛОБАТЮК

"ПРАЦЯ І ЗАРПЛАТА" № 43 листопад